Forside > Vinrejse

Vinrejse

Kan du lide italiensk mad? 

Det kan du sikkert, men så kan du også lide italiensk vin. Men hvorfor er danskerne så vilde med italienske vine og at tage på vinrejse? Er det smagen, farven eller duften? Eller er det fordi vi forbinder det med ferie, sol og skønne omgivelser?

Uanset hvad grunden er, så er gourmetrejser eller gastronomirejser eller madrejser (kært barn har mange navne) eksploderet i de senere år til Italien. Og det er interessant, for dette fænomen eksisterer nærmest ikke i andre lande.  Men et er sikkert, at har man sagt italiensk mad har man også sagt italiensk vin.

Men os der rejser på madrejser, vi slår to fluer med et smæk og tager i samme ombæring på vinrejse.

Vinrejser til Italien

Italiensk mad har ALTID smag og friskhed i centrum. Man finder sjældent en italiensk servering pyntet med stedmoderblomster eller en gulerod udskåret som en blomst. Det fjerner fokus fra det vigtige, siger man i Italien. Man foretrækker enkle serveringer og én ad gangen. Også vinene til de forskellige retter er forskellige. På en vinrejse eller en gastronomirejse til Italien vil du f.eks. typisk først få serveret en tør prosecco eller en spumante, ledsaget af antipasti – små delikate forretter. Til næste ret, primo’en, som er en pasta eller risotto, serveres en hvidvin, som f.eks. Pinot Griogio eller hvis der skal lidt mere fylde, en hvidvin fra Langhe regionen i Piemonte.

Til hovedretten- secondo’en – kødret eller fisk med ganske lidt tilbehør – f.eks. lidt bønner elle spinat, får man så områdets store vine. F.eks. i Piemonte skænkes en Barbera eller en Nebbiolo eller en Barbaresco.

Til sidst til desserten en sød vin som kunne være en boblende sød Spumante med lav alkoholprocent..

Og som rosinen i pølseenden serveres der en lille kop espresso med en Grappa eller den populære Limoncello.

Og m.h.t. sidstnævnte så smager Limoncello bare bedre i Italien end hjemme. Endnu en rigtig god grund til at tage på vinrejse til Italien.

Mad og vin fylder meget hos alle rejserne med PUST. Vi har dog en rejse der specifikt henvender sig til vin og madelskere. Både til Toscana og Piemonte. Læs mere om dem her:
Rejse til Toscana med Helle Tesio 2023
Madrejsen til Piemonte

Se også hele rejseprogrammet her