Perler på snor – mellem Firenze og Rom

0
Nyhed!
PrisDKK 17.900,-
Nyhed!
PrisDKK 17.900,-
8. oktober - 14. oktober 2024
Hotel dobbeltværelse (Standard)
 • Hotel dobbeltværelse (Standard)
 • Opgradering til enkeltværelse (+2.800 DKK)
* Udfyld alle påkrævede felter for at gå videre til næste trin.

Fortsæt til booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

4909

Hvorfor bestille hos PUST Rejser?

 • Vi garanterer meget for pengene
 • Personlig betjening - før og under rejsen
 • Håndplukkede kurser og aktiviteter
 • Dækket af Rejsegarantifonden

Har du spørgsmål?

Ring bare til os – Vi svarer alle dage.

+45 31 26 41 00

info@pustrejser.dk

Varighed: 7 dage
Periode: 8. oktober - 14. oktober 2024
København - Kastrup Lufthavn
Firenze, Italien
Max deltagere: 20
Kort om rejsen

En anderledes rejse til Firenze, som omfatter et eksklusivt udvalg af umbriske og toskanske byer med storslået historie, natur, kunst og arkitektur.

7 aktive dage i selskab med historiker Henrik Tvarnø, som under rejsen opruller det centrale Italiens historie fra etruskerne over romerne og middelalderen til renæssancen.
På rejsen til Firenze besøger vi over 3 dage Uffizzi’erne, Dåbskapellet, Domkirken, Piazza della Signoria, Santa Croce kirken, Maria Novella-kirken, Galleria dell’Accademia, Piazza Annunziata, tager på aftenvandring i Firenzes gader samt nyder udsigten fra San Miniato. Der vil være plads til lidt overraskelser eller til opdagelse på egen hånd.

Derefter kører vi i lejet bus til byen Todi sydøst for Firenze, hvor vi overnatter i 2 dage. Med Todi som udgangspunkt tager vi dagsture dels til Perugia, dels til Orvieto, 3 byer som alle byder på enestående smuk beliggenhed, et væld af arkitektur, kunst og historie. Vi spiser på gode lokale restauranter og får tid til at opleve bylivet.

På rejsen næstsidste dag kører vi ned mod Rom, hvor vi på vejen besøger den særprægede skulpturpark i Bomarzo fra 1500-tallet, inden vi finder turens sidste hotel – et spahotel – hvor man kan slappe af og hvile de trætte fødder og blive forkælet inden hjemrejsen næste eftermiddag fra Rom.

Afgang fra

København – Kastrup Lufthavn 

SAS kl. 08.00 – mødetid 2 timer før

Ankomst til

Firenze – Florence Airport

Inklusiv i prisen

 • Direkte fly fra København til Firenze
 • Retur fra Fiumicino lufthavnen i Rom
 • Transfer fra lufthavnen til Firenzes centrum
 • 3 dages ophold på det 4* hotel Kraft i Firenze
 • 2 dages ophold i Hyggeligt hotel i den umbriske by Todi
 • 1 dags ophold på dejligt spahotel nær Rom
 • Halvpension med lækker morgenmadsbuffet og gode middage inkl.vand, vin og kaffe
 • 2 lette frokoster
 • Museumsentreer og andre fælles aktiviteter
 • Fag guide (Henrik Tvarnø)
 • Samt yderligere en dansk tovholder

Du betaler selv

 • Enkeltværelsestillæg 2.800 kr
 • Lokal hotelskat – kontant, ca 4€/døgn
 • Enkelte frokoster
Fotos
Mere om rejsen

1.del – Rejse til Firenze

At vandre i Firenze er både fortroligt og fremmedartet. Og dertil fortryllende.
Det fortrolige kommer fra, at vi alle er opdraget med billeder, der stammer fra Firenze. Ofte fremragende kunst, men også arkitektur – både kirker, verdslige bygninger, gader og pladser. Så når man lander i byen, føles noget allerede bekendt.
Samtidig er byen fremmedartet – ikke mindst fordi den rummer så stærke tidsbilleder fra en svunden tid. Man kan godt fornemme, hvordan det kan have været i middelalderen, renæssancen og gotikken. De fysiske rammer er stadig meget tydelige, men århundrederne er også gået, og det engang så magtfulde Firenze findes kun i vores erindring. Som til gengæld kan fodres til mere end almindelig mæthed med den mængde af kunstskatte og kulturhistorie, der stadig findes i byen.
Det er fortryllende at opleve den intensitet af kultur, arkitektur og kunst, der rummes i byen, og som hang tæt sammen med dens politiske historie og hele magtspillet i Italien i Firenzes storhedstid.
Vi vil vandre gennem byen med fokus både på nogle af de mest berømte og vigtige, og derfor også meget besøgte, steder og på nogle af de mindre besøgte steder, der rummer vidunderlige perler.
Både undervejs og på hotellet vil der være korte foredrag om Machiavelli og bystaten, Kirkens indflydelse, kunstnere og mæcener, håndværksfagenes betydning samt byplaner og arkitektur, der alt sammen sætter oplevelserne i en større sammenhæng.

2. del – Todi, Perugia og Orvieto

Der findes en perlerække af kendte og mindre kendte byer i Mellemitalien. Vi vælger tre, som alle har en lang historie. Vi møder spor fra etruskerne, romerne, middelalderens paver og fyrster og nyere tid. Alt sammen flettet ind i hinanden på forunderlig vis – og udtryk for en enestående kontinuitet. Byernes imposante placering på klippetoppe (med tilsvarende flotte udsigter!) hang sammen med den utryghed, der i perioder kendetegnede den fragmenterede italienske halvø, og vi vil opleve, hvordan der er skabt et intenst byrum alle steder på begrænset plads. Vi spiser lokalt og har god tid til at oplever smukke kirker, pladser og paladser, og enestående kunst og arkitektur, der både er lokal og rummer vigtig verdensarv.

Der er en fin kontrast mellem Firenzes turistprægede tempo og de roligere byer syd for. Og nogle gange er oplevelsen af det uventede i de mindre byer lige så stærk som i den verdensberømte renæssancehovedstad.

Turens afsluttende del er en koncentreret, magisk perle. I 1500 tallet skabtes nær Bomarzo en helt unik park, der senere næsten forsvandt fordi den fik lov at gro til. Her skal man bare overgive sig og glæde sig over menneskenes lyst til at lege og skabe det usædvanlige. En oplevelse, der fæstner sig længe i den besøgende.

Om Henrik Tvarnø

Henrik Tvarnø er historiker og har oprindeligt specialiseret sig i romersk og tidlig middelalder historie. Han har boet og rejst meget i Italien, og har en stor forkærlighed for de tidlige italienske bystater, som fik afgørende betydning for hele Europas udvikling. Han interesserer sig for krydsfeltet mellem kunst, kultur, arkitektur og politik, som er så tydelig i Firenze. Han har været rektor for Syddansk Universitet, direktør i Folketinget og senere i A. P. Møller Fonden. I dag er han selvstændig med opgaver inden for kunst, kultur, arkitktur, uddannelse og forskning.

Om Firenze

Firenze – på latin Fiorentina som betyder ”Den blomstrende” – er hovedstaden i den norditalienske region Toscana med knapt 400.000 indbyggere. Den blev grundlagt i år 59 f.kr. som en romersk koloni. I 1050 blev byen en selvstændig bystat og specialiserede sig igennem de næste århundreder som den ledende tekstilby i Europa. Byen betragtes som arnestedet for den italienske renæssance. Den mægtige familie Medici bestyrede enevældigt byen fra 1430 til familiens opløsning i 1800-tallet.

Maden og restauranterne

På denne rejse skal vi krydse både Toscana og Umbrien – to køkkener der er kendetegnet ved masser af tomater, rosmarin, svampe, trøffel, oliven, auberginer, oregano, basilikum og så selvfølgelig den berømte florentinske ”bistecca”. Virkelig lækkert oksekød som typisk grilles over åben ild.
På denne rejse er de fleste måltider inkluderet i rejsens pris. Glem alt om “turistfælde” restauranter. Måltiderne er tilberedt enkelt og ærligt med grundighed og kærlighed.
En typisk menu består af forskellige antipasti (små kolde og lune foretter) derefter en pastaret (f.eks. en Ravioli med fungi efterfulgt af kød og til sidst dessert – og espresso. Dertil vin enten fra Toscana eller Umbrien.
Klimaet er mildt næsten hele året og i oktober kan man som regel sagtens sidde udenfor og spise.

Praktisk

 • Indkvartering i 3 dage på Hotel Kraft (4*) som ligger meget centralt, tæt på Arno floden og 10 minutters gang fra centrum. Hotellet har en skøn tagterrasse samt en swimmingpool på taget. 2 dage på hyggeligt hotel i Todi i Umbrien. Og 1 dag på spahotel nær Rom.
 • NB! Der er trapper og brosten mange steder, som ikke er egnet for gangbesværede.
 • Et eneværelse med eget bad koster 2.800 kr ekstra.
 • Medbring flade sko der er gode at gå i og tøj der kan klare lidt omskift i vejret.
 • Turen arrangeres af PUST Rejser og omfattet af Rejsegarantifondens dækning.
 • Ønsker du mere information om rejsen eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Pia Scharling fra PUST Rejser tlf. +4531264100. www.pustrejser.dk. Mail: info@pustrejser.dk
Ugens program

Dag 1Tirsdag

Ankomst ved frokosttid og efter en hurtig frokost og en kort siesta tager vi på byvandring i centrum med fokus på Rådhuset Palazzo Vecchio – udefra – og udsmykningerne inde i bygningen. Dertil Ponte Vecchio og Arno floden samt Piazza della Republicca.

Dag 2Onsdag

Der er ingen vej udenom. Uffizierne åbner 8.15 om og vi regner med at stå udenfor, når de åbner. Henrik Tvarnø introducerer og derefter går man selv rundt og ser på værkerne af Botticelli, Peiro della Francesca, Michelangelo, Leonardo og Rafael, for bare at nævne nogle af de største malere, der er udstillet på Uffizierne.

Om eftermiddagen – efter frokost – når vi at se Galleria dell’ Acadamia, der bl.a. rummer den originale David-statue af Michelangelo. Den berømte plads med børnehjemmets rene renaissance arkitektur indgår også i programmet.

Dag 3Torsdag

Vi starter på Domkirkepladsen, hvor både kirken med den berømte kuppel og dåbskapellet skal studeres nærmere. Derefter Piazza SS Annunziata og det arkitektoniske mesterværk, l’Ospedale degli Innocenti. 

Om eftermiddagen tager vi en taxa til San Miniato og nyder den flotte udsigt over byen. På vejen tilbage til byen (til fods) forbi Santa Croce med de berømte fresker om Frans af Asissi. Og – hvis kræfterne rækker – gerne også forbi Pazzi-kapellet.

Dag 4Fredag

I dag siger vi farvel til Firenze og Toscana og stiger på PUST bussen der kører os sydpå mod den fine by Todi, hvor vi overnatter to gange. Første stop er Perugia, en markant universitetsby der ligger højt på en høj klippe i landskabet med stejle og smalle gader og pladser med livsvigtige fontæner. Vi nyder byens liv og kigger ind i de vigtigste kirker og museer, der er rige på kunst af højeste kvalitet. Turen går videre til hotellet i Todi, som vi når inden aftensmaden. Der er mulighed for en hurtig byvandring før elller efter middagen.

Dag 5Lørdag

Dagens program er Orvieto. Vi tager den smukkeste af de to veje dertil oplever den umbriske natur fra dens bedste side. Orvieto har meget at bryde på, men vi fokuserer på Domkirken, der er en af Italiens allersmukkeste. Det ydre er enkelt og smukt, facaden er uovertruffen og fyldt med symbolik. Og i det ene kapel gemmer Signorellis billeder fra 1500 sig – en visuel oplevelse, der matcher det sixtinske kapel. Men der bliver også tid til en særegen etruskisk gravplads og den berømte æselbrønd. Vi spiser frokost i Orvieto og tager en tur af den fine hovedgade gennem byen.

Dag 6Søndag

Om morgenen skal vi nå at kigge en sidste gang på den smukke centrale plads i Todi og vi stopper kort ved Bramantes kirke for foden af vejen op til Todi.

Derefter kører vi til Bomarzo, hvor der venter en meget usædvanlig Parkoplevelse. Og så er det tid til en afslappende eftermiddag og aften på et SPA hotel tæt ved Roms lufthavn.

Dag 7Mandag

Afrejse fra hotellet om eftermiddagen.

Hjemrejse fra Fiumicino lufthavn i Rom kl.20.45 Ankomst Kbh kl.23.20.