Kunst og Musik på Ledreborg

Forside > Blog > Kunst og Musik på Ledreborg

Kunst og musik på Ledrebrog

Luftfoto af Ledreborg Slot

Hvornår: Søndag den 12. marts 2023, kl 15:00 – 17:00
Hvor: Ledreborg Alle 2A, 4320 Lejre (Laden)
Billetter: Entre 250,- kr. Billetter bestilles her eller ved at skrive til info@pustrejser.dk.

En søndag på Ledreborg

Oplev et fascinerende foredrag om verdens 20 mest værdifulde malerier 

Kunsthistoriker Peter Kær vender pris-sedlerne på kunsten, gennemgår nogen af verdens dyreste malerier og giver et indblik i de mekanismer, der er i spil, når kunsten bliver værdisat.
Peter Kær stiller spørgsmålet, kan man overhovedet prissætte god kunst, hvem gør det og hvordan fungerer markedet?
Han fortæller også om værker der ikke er til salg, men som måske er de mest betydningsfulde overhovedet. Vi kommer forbi mesterværker af Picasso, Gustav Klimt, Rembrandt og Jackson Pollock med flere.

Efter en hyggelig pause hvor man kan gå en tur i den smukke park eller nyde et glas vin eller kaffe, optræder Elisabeth Holmegaard Nielsen, klaver, og Claus Myrup, bratsch, med highlights fra det klassiske klaver/bratsch repertoiret.

Peter Kær er kunsthistoriker og kendt fra TV hvor han har medvirket i diverse TV-programmer om kunst.
Elisabeth Holmegaard Nielsen er en af sin generations mest lovende unge danske pianister. Hun er blevet kåret som “Den Unge Kunstneriske Elite 2020” af Statens Kunstfond og har bl.a. modtaget Sonnings Talentpris, Dronning Ingrids Romerske Fond og hæderlegatet fra Fuhrs Fond.

Claus Myrup er tidligere solobratschist i DR symfoniorkestret, hvor han har spillet siden 1984, de sidste mange år som 1. solo bratschist. 

Søndagsmiddag

Efter foredrag og koncert står Restaurant FASANERIET, som ligger lige ved siden af, klar med en lækker søndagsmiddag, lavet specielt til os. Menuen står på Fasaneriets signatur-forret, som er 3 slags hjemmerøget laks – koldrøget, varmrøget og laksemousse-  og til hovedret medaljon af Oksemørbrad vendt i japansk pankorasp, cremet kartoffel i filodej og smørpisket rødvinssauce. Pris pr person 299 kr.

Pustrejser tager imod bordbestillling (som er nødvendig), men betaling for middagen er direkte til restauranten. 

OBS! Ved bestilling af både foredrag og middag på Fasaneriet  gives der 50 kr./person i rabat på event-billletten.

Parkering

Der er parkering for enden af Ledreborg Allé umiddelbart inden vejen drejer skarpt, og så spadserer man de sidste 300 m ind på gårdspladsen hvorfra der er indgang til Familiesalen.

Arrangør er kulturrejsebureau’et PUST Rejser, der har planlagt en skøn eftermiddag i de smukke omgivelser på slottet med spændende indhold og god musik.

Vi glæder os til at se dig/jer.

Bedste hilsner
Pia Scharling
+45 23 7 14 676

 

Læs og tilmeld dig PUST-bloggen

Pias Blog