Forside > Besøg Nice

Besøg Nice

Læs mere om vores rejse til nice her.

Nice ligger på den skønne franske riviera i den region der hedder Provence-Alpes-Côte d’Azur.

Det er Frankrigs 5.største by men er nr. 2 på listen over de mest besøgte byer i Frankrig, kun overgået af Paris. SÅ ét er sikkert – selvom vi er off-season vil der stadig være mange turister i byen. Og der er mange gode grunde til at besøge Nice: et solrigt klima, smukke strande, dejlig havnepromenade og interessante museer og gode restauranter.

Byen ligger ud til Middelhavet i Englebugten – Baie des Anges.

Avenue Jean Medecin er den store shoppinggade. Her ligger masser af kendte mærkevarerbutikker samt et stort shoppingcenter Nice Etoile. Lidt længere nede ad avenuen på Place Massena ligger stormagasinet Lafayettes.

Den gamle by – Vieux Nice

På rue St-François de Paule kan man få Alziaris verdensberømte olivenolie. Tag et kig på Nices duftende blomstermarked (marché aux Fleurs) som ligger på Cours Saleya. Fra Cours Saleya kan man gå ind i de små gyder ad f.eks. Rue Droite med mange kunstgallerier og små hyggelige butikker samt finde Place Rossetti hvor Katedralen Sainte Reparate ligger dør om dør med adskillige fantastiske is-barer. Katedralen er et mesterværk inden for barokarkitektur.

Stranden ved Nice

Stranden i Nice består udelukkende af store flade sten. Snup en sandwich eller en drink og slæng dig i en af liggestolene på selve stranden, og nyd forårssolen. Med mindre du vil hoppe en tur i bølgerne………

Museer i Nice

Der findes et hav af museer i Nice. Her er nævnt nogle få:

Musée d’art moderne et d’art contemporain, (Museet for moderne- og nutidskunst). MAMAC i daglig tale.
Musée et site archeologique de Nice-Cemenelum, (Museum og arkæologisk udgravning Nice-Cemenelum). Området indeholder dels selve den arkæologiske udgravning af den romerske by Cemenelum og dels et museum, der udstiller de fundne effekter og fortæller historien om denne periode af byens historie.
Le palais Lascaris (Lascaris palæet). Er sammen med Musee Massena byens museum for regional kunsthistorie.
Musée Matisse, (Matisse museet) rummer diverse effekter der illustrerer Henri Matisse’s liv og kunst.
Musée national Marc Chagall, (Det nationale Chagall museum). Museet indeholder en stor samling af den russiske maler Marc Chagall’s kunst.

Promenade des Paillon Nice’s nye park og hele byens legeplads åbnet i 2013. Den løber som en flod igennem Nice med springvand og bænke og børn der leger. Den starter ved Place Massena og ender ved Mamac- Det moderne kunstmuseum.

Parken Colline du Chateau, som ligger højt hævet over den gamle bydel. En stor park med fantastisk udsigt. Man kan tage det lille turist-tog derop eller en elevator fra strandsiden lige ved siden af det røde Hotel Suisse.

Maden

Nice har i lange perioder været Italiensk og det har sat sit præg på køkkenet. Mange retter er italiensk inspirerede og oliven, olivenolie og tomat er en vigtig del af La Cuisine Nicoise.

Der spises naturligt nok også meget fisk og skaldyr, men en stor del af de regionale retter er vegetariske. Farserede grøntsager som fyldte courgetter og tomater er typiske samt Nice’s signaturspise SOCCA, som er en slags tykke pandekager lavet af kikærtemel.