Forside > Gastronomirejser

Gastronomirejser

Kan du lide italiensk mad? Tag med PUST på gastronomirejser i Italien. 

Det kan du sikkert, men hvorfor er vi så vilde med italiensk mad? Er det smagen, farverne, duften, enkeltheden, de alsidige og friske råvarer? Eller er det fordi vi forbinder det med ferie, sol og skønne omgivelser?

Uanset hvad grunden er, så er gourmetrejser eller gastronomirejser eller madrejser (kært barn har mange navne) eksploderet i de senere år til Italien. Og det er interessant, for dette fænomen eksisterer nærmest ikke i andre lande.

Kun den lille gruppe af mad-nørder eller foodies, der rejser rundt i hele verden til Michelin restauranter og worlds 50 best kan finde på at tage til Norge eller England på en decideret gourmet rejse.

Oplev en mad ferie til italien

Men os der rejser på madrejser, vi tager til Italien. Og måske Frankrig.

Og speaking of the devil så grænser de to lande op til hinanden, men der er en verden til forskel på deres gastronomi. Bortset fra i Nice området, som stadig har et såkaldt middelhavskøkken der stammer fra dengang Nice var en del af den Italienske region Savoien. Det sluttede i 1862 da Garibaldi – som var født i Nice – samlede de Italienske fyrstedømmer til ét land, Italien. I den forbindelse blev Nice og området helt til Menton istedet en del af Frankrig. Og det var de efter sigende meget glade for i Nice.

Men de mistede aldrig den stærke forbindelse til det Italienske køkken.

 

Italiensk mad har ALTID smag og friskhed i centrum. Man finder sjældent en italiensk servering pyntet med stedmoderblomster eller en gulerod udskåret som en blomst. Det fjerner fokus fra det vigtige siger man i Italien.  Man foretrækker enkle serveringer og én ad gangen. På en gourmetrejse eller en gastronomirejse til Italien vil du typisk få serveret

Antipasti – små delikate forretter

Primi – en pasta eller risotto eller flere

Secondo – en kødret med ganske lidt tilbehør – f.eks. lidt bønner elle spinat

Og til sidst Dolce – dessert.

Og m.h.t. sidstnævnte kan italienerne ikke altid slå franskmændene, som er geniale til at lave desserter. Men alt det andet, mine damer og herrer, det er en rejse værd. En madrejse værd.

Tag med PUST og Helle Brønnum på mad rejse til Piemonte.