Venedig – Arkitekturbiennale 2023

0
 
PrisDKK 14.900,-
 
PrisDKK 14.900,-
4.-8. september 2023
Hotel dobbeltværelse (Standard)
 • Hotel dobbeltværelse (Standard)
 • Opgradering til enkeltværelse (+2.800 DKK)
* Udfyld alle påkrævede felter for at gå videre til næste trin.

Fortsæt til booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

3301

Hvorfor bestille hos PUST Rejser?

 • Vi garanterer meget for pengene
 • Personlig betjening - før og under rejsen
 • Håndplukkede kurser og aktiviteter
 • Dækket af Rejsegarantifonden

Har du spørgsmål?

Ring bare til os – Vi svarer alle dage.

+45 31 26 41 00

info@pustrejser.dk

Varighed: 5 dage
Periode: 4.-8. september 2023
København - Kastrup Lufthavn
Venedig, Italien
Max deltagere: 20
Kort om rejsen

Venedigs arkitektur og byplan er enestående og på denne tur ser vi på Venedig med arkitektens øjne. Hvert andet år tiltrækker Venedigs arkitektur biennale et stort internationalt publikum og vi er med for at se hvad der rører sig i arkitekturen i hele verden, skarpt observeret og anført af arkitekt Lone Wiggers. Desuden ture rundt i de mindre turistede kvarterer samt mulighed for at høre opera i La Fenice. Tag med på Venedig biennalen i juni 2023. 

Afgang fra

København – Kastrup Lufthavn 

 07:50 – mødetid 2 timer før 

Ankomst til

Venedig – Marco Polo airport

(Hjemrejse Venedig kl. 13.35 Ankomst københavn kl 15.40)

Inklusiv i prisen

 • Fly t/r København /Venedig direkte
 • Afhentning i lufthavnen og vandtaxa fra lufthavnen til ind til Venedig t/r
 • 4 nætter på hyggeligt 3*hotel.
 • 2 dages partoutkort til Biennalens udstillinger
 • Arkitektur guide rundt i Venedig ved arkitekt Lone Wiggers
 • 3 dages buskort til Venedigs offentlige transport (vandbusser)
 • Halvpension - enten en god frokost eller middag om aftenen

Du betaler selv

 • Værelsesopgradering
 • Frokost
 • Lokal byskat 4.90 euro per person per dag
Fotos
Mere om rejsen

Om Venedig Biennalen

Hovedudstillingen på Venedig biennalen finder sted i det gamle militære anlæg Arsenale. Udover hovedudstillingen består Biennalen af et stort antal nationale pavilloner, der er placeret i og udenfor parken Giardini di Castello.

Publikum kommer til Venedig Biennalen for at se, hvad der rører sig i arkitekturens verden. Næsten 100 lande giver deres bud på, hvor arkitekturen bevæger sig hen. I dejlige omgivelser præsenteres man for de forskellige landes bud på ny arkitektur. Der er to hovedområder, hvor vi møder den. Det ene er i Giardini-parken hvor der er opført en række interessante pavilloner, der rummer de forskellige landes bud på samtidsarkitekturen. Det andet område er på det gamle, imponerende skibsværft, Arsenale.

Arkitekt Lone Wiggers har besøgt Biennalen gennem de sidste mange år og er levende optaget af at følge med i nyhederne i arkitekturens verden. Hun er til daglig partner i arkitektfirmaet C.F. Møller og Lone Wiggers har i sin tid hos C.F. Møller været med til at designe og vinde over tyve førstepræmier i arkitektkonkurrencer.

Hun har gennem de seneste 10 år været overordnet ansvarlig partner for bæredygtigt byggeri i C.F. Møller-koncernen og har ansvaret for koncernens politikker inden for bæredygtighed og CSR og firmaets medlemskab af FN’s Global Compact, der er verdens største initiativ for virksomheders samfundsmæssige ansvar. Desuden har hun haft og har mange tillidsposter blandt andet som næstformand i Statens Kunstfonds bestyrelse bestyrelse og formand for Statens Kunstfonds arkitektudvalg, samt medlem afUNESCO’s Nationalkomission og Kulturudvalg.

Venedig

Venedig består af 118 øer med kanaler imellem, små broer, labyrintiske brostensbelagte gyder og storslåede paladser. Kunsthåndværkere, politikere, kurtisaner og casanovaer har igennem tiderne levet og åndet her. Kanalerne fortæller en episk historie om en by, som blev grundlagt på handel og kunstneriske vennetjenester.

Canal Grande lever op til sit navn. Denne spektakulære vandvej er det bedste sted at suge den majestætiske stemning i Venedig til sig. Hop ombord i en gondol – eller tag vandbus nr 1 som sejler hele vejen op og ned ad Cana Grande – forbi prægtige palæer og overdådige loggiaer, som skilter med byens tidligere rigdomme. Vær på udkig efter de fabelagtige facader på Fondacio dei Turchi og Ca’ d’Oro, som spejler sig i krusningerne. Den ultimative oplevelse i Venedig!

Kolonnaderne, klokketårnet, søjlen med den bevingede løve… det er svært at finde et mere ikonisk sted end Markuspladsen, hjertet i det gamle Venedig. Kom tidligt, så du kan nyde den eventyrlige plads i ro og mag i selskab med pladsens mest berømte indbyggere, duerne. Snup en macchiato i en nærliggende café og gå op i klokketårnet, Campanile, for at nyde panoramaudsigten over denne magiske by

Hver doge har sin dag. Dogerne herskede over byen i 11 århundreder. Dogepaladset er resultatet af Venedigs kolossale rigdomme under Renæssancen. Det er et venetiansk, gotisk mesterværk, som afspejler fremragende murerkunst. De vidunderlige sale har imponeret besøgende dignitarer siden det 14. århundrede.

Kuplen over alle kupler! Basilica di Santa Maria della Salute ligger ved bredden af Canal Grande og kaster sin enorme, perlehvide afspejling i vandet. Det er et forførende syn, som har fremprovokeret artistiske opfindsomheder i kunstnere fra Canaletto til Turner. Bygningens indre er heller ikke dårligt – den store kuppel lokker himlen inden døre med himmelske solstråler, som kaster lys på det strålende mosaikgulv.

Desuden har den førsteklasses beliggenhed ved Cana Grande. Sid på trappen i solen og se livet sejle forbi på Canal Grande eller gå sin gang på Markuspladsen.

Bydelen Dorsoduro er den ægte vare. Denne rolige, turistfrie bydel er hjem for vaskeægte venetianere. Ud over kunstskattene på bl.a. Galleriea dell’Accademia vil du også opleve en pudsig labyrint af maleriske torve og kanaler.

Den jødiske ghetto gemmer på et væld af ukonventionelle skatte. Begynd dagen på Campo di Ghetto og lad dig derefter inspirere i Bragorà, som er et funky kunsthåndværker-værksted. Intet overstiger Al Timon, en lille bar ved kanalen, som har en fortøjet gondol, på en solrig dag. Den er det perfekte sted at slappe af med en spritz og cicchetti.

Livet går sin afslappede gang i bydelen Castello. Naboerne sludrer, skjorter hænger til tørre på tørresnorene over stræderne, og morgenen begynder med en cappuccino og dagens avis på cafeérne omkring Giardini Pubblici (De Offentlige Haver). Her ligger desuden skibsværfterne – Arsenale di Venezia, som er en del af Biennalens udstillingsområde.

Venedig Kunstbiennale er den ældste og største biennale, og måske den mest prestigefulde internationale begivenhed for samtidskunst. Men arkitekturbiennalen, som alternerer med kunstbiennalen, er mindst lige så betydningsfuld, omend den er langt yngre. Den første arkitekturbiennale i Venedig fandt sted i 1975, godt 80 år efter den første kunstbiennale og er i dag anset for at være en af de vigtigste arkitekturbegivenheder i verden.

Et besøg i Venedig er også et besøg i en af de smukkeste og mest særprægede byer i verden.

Indkvartering

Vi skal bo på Hotel Pausania, læs mere om det her.

Venedig Biennalens Historie

Idéen om en kunstbiennale i Venedig kom på tale i 1890’erne af byens kunstinteresserede borgmester og i 1895  afholdtes den 1. kunstbiennale i Venedig i Palazzo d’ Esposizione, som var blevet opført til formålet. Biennalen var fra starten en succes med høje besøgstal. Kun afbrudt af større verdenspolitiske begivenheder har biennalen været afholdt hvert år i Venedig siden 1895. Hvert andet år kunst og hvert andet år arkitektur.

Det vil være en omfangsrig, interessant og tankevækkende Biennale, som vi besøger over 2 dage i henholdsvis Giardini og Arsenale.

Desuden viser Lone Wiggers rundt udenfor biennaleområdet. Her går turen rundt i Venedigs labyrinter over broer og langs kanalerne. 

I den resterende tid kan man selv besøge nogle af Venedigs skønne museer – f.eks. Peggy Guggenheim museet, Accademia  m.fl. Det er nemt at tage vandbussen rundt – vi har  3-dages-billet til vaporettoen.

Der er max plads til 20 deltagere på denne rejse.

Læs mere om Venedig biennalen her: https://www.labiennale.org/en

Ugens program

Vi har 4 hele dage i Venedig og hver dag lægger Lone Wiggers ud med en introduktion til dagens program og så følges vi ad ud i byen. Om eftermiddagen har man enten fri til egne planer og om aftenen mødes vi for at gå ud at spise sammen.

Dag 1Ankomst Venedig

Vi ankommer allerede før frokost og hvis værelserne ikke er klar endnu, efterlader vi bagagen på hotellet og går ud og finder et frokoststed. Tilbage på hotellet til de nu klargjorte værelser og en lille siesta. Derefter tager vi for alvor fat på Venedig sammen med Lone Wiggers. Dagen er endnu ung og vi kan nå at gå en god tur i byen.

Dag 2Biennale, Giardino området

Biennale dag i den del af Biennalen der ligger i parken Giardini.

Dag 3Biennale, Arsenale området

Biennale dag i den del af Biennalen der ligger i parken Arsenale. 

Dag 4Museumsbesøg

Museumsbesøg med Lone Wiggers. Eftermiddagen fri.

Dag 5Hjemrejse

Der er lidt tid til en sidste morgentur men kl. 10.30 checker vi ud fra hotellet og sejler tilbage til lufthavnen. Afg med SAS kl 13.35 ankomst København kl. 15.40.

Kort