Forside > Besøg Ligurien

Besøg Ligurien

Den italienske Riviera

Den nord-italienske provins Ligurien, strækker sig fra den franske grænse og langs med Middelhavet hen til “støvlens” knæk og videre til Toscana. Den italienske riviera kaldes for Riviera dei Fiori (blomsterkysten) og er en af de smukkeste egne i Italien. Liguriens byer ligger som perler på snor, langs med kysten eller lidt tilbagetrukket fra al virakken og trafikken. Alle har de den samme pragtfulde natur, de skønneste små badestrande og utallige muligheder for vandreture i bjergene og langs den klippefyldte kyst.Her smelter bjergene sammen med Middelhavet og for at finde PUST Rejser’s tilholdssted, skal vi lidt ind i Liguriens bjerge, til de to middelalderlandsbyer, Pigna og Castelvittorio. Begge byer er indbegrebet af italiensk idyl. Her synes tiden nærmest at stå stille, og her opleves stadig det autentiske og uspolerede Italien.

Landsbyerne i Ligurien

Pigna og Castelvittorio ligger i Nervia dalen, blot 65 km fra Nice lufthavn og 20 km fra middelhavet. Den nærmeste kystby er Ventimiglia, hvor der foregår en livlig grænsehandel. En smule længere mod øst ligger berømte badebyer som Bordighera og San Remo, som i 50’erne var de mest velbesøgte badebyer i hele Italien.

Pigna er den største af de to landsbyer. Den ligger i dalen klinet op ad bjergvæggen med maleriske huse og små pladser centreret om den flotte kirke fra middelalderen. I kirken finder man bl.a værker af den berømte 1500-tals maler, Canavesio. En gåtur opad de
snørklede gyder fører til en panoramaudsigt over hele dalen. Herfra kan man se til Castelvittorio, som ligger højere oppe ad bjerget. Går man ad landevejen, er der små 3 km fra Pigna til Castelvittorio, men en gammel, og noget stejl, æselsti fører direkte derop og afkorter turen for dem, der har en god kondition.

Castelvittorio ligger højt hævet over Pigna og er en forunderlig lille landsby, hvor indbyggerne siges at have den højeste levealder i Italien. Forklaringen skulle være det sunde vand, den gode olivenolie og selvfølgelig det kuperede terræn, som sørger for at dagsformen holdes ved lige. I midten af landsbyen ligger den stjerneformede Piazza og her sidder de gamle damer dagen lang og holder snakken kørende. De er glade for gæster og slår gerne en sludder af – på italiensk.

Som gæst kan man lade roen falde på sig og nyde italienernes store gæstfrihed. Vi bliver modtaget med stor venlighed i landsbyerne og man kommer langt med ganske få gloser på italiensk, fransk og engelsk, eller bare det internationale sprog: fagter!

Området, hvor Pigna og Castelvittorio ligger, blev i 2007 klassificeret som naturpark. Naturen er virkelig enestående. Ofte ser man ørne kredse over dalen, og der er et væld af dejlige ture ad afmærkede vandrestier eller på småveje langs egnens olivenlunde. Det er endvidere muligt at bestige det 2000 meter høje Monte Toraggio sammen med en lokal guide. Ofte ses cykelmotionister som tager turen fra kysten op til Castelvittorio. De kan trille hele vejen tilbage til Ventimiglia omtrent uden at træde i pedalerne.