Forside > Strikkekursus

Strikkekursus

Når en strikker går hjemmefra lægger hun (m/k) sit strikketøj i tasken. Men hvorfor ikke også i kufferten…… Strikkeferie eller strikkerejse er et nyt begreb i danskeres rejseliv og det ligger egentlig lige for, at tage af sted til et dejligt sted i udlandet og bruge en ferie på at dyrke sin hobby sammen med andre glade strikkere. 

At strikke kræver ikke en speciel ro eller fordybelse – og dog. For inspirationen og lysten til at strikke hænger også sammen med dit humør og at du føler du har tid til at strikke. 

En rigtig god grund til at tage på strikkerejse eller strikkeferie.

Tag f.eks. til Italien og strik.

I landsbyen Castelvittorio, som ligger i Norditalien i den region der hedder Ligurien er der mulighed for en at tage på en uges ophold hvor der udover strikkeworkshops også arrangeres udflugter og forskellige andre aktiviteter i den smukke egn. Der er strikkekursus i maj og et strikkekursus i september.

Strikkekursus i Italien

Som deltager på en strikkerejse er man på en måde altid aktiv. Der kan strikkes udendørs på torvet eller ved stranden eller mens man venter på at der serveres skønne italienske retter på de små trattoria’er i landsbyen. Eller i selve undervisningslokalet, som foregår i en tidligere kirke – et stort og smukt rum med kalkmalerier fra 1600-tallet på væggene og lys der strømmer ind ad den store kirkedør og de høje vinduer. Her er udsigt udover Nerviadalen og bjerget Monte Toraggio som knejser 2000 m højt og dalbyen Pignas røde tegltage og terracottafarvede huse.

Men pauser er nødvendige. Hovedet skal indimellem tømmes for tanker, og strikketøjet skal have en pause. Og desuden: uden mad og drikke du’r det ikke! På strikkerejsen til Castelvittorio bliver der sørget for stort set alle måltider. De lokale restauranter serverer vidunderlige pastaretter, grøntsagstærter, gryderetter med vildsvin, stegt lammekølle og basilikumpesto. Det kan godt være du er på strikkerejse, men den kulinariske side af sagen bliver også tilgodeset.  

Derudover kan du udforske egnen og slentre rundt i Nerviadalens pittoresque landsbyer. 

God fornøjelse på din strikkerejse. Der strikkes i hele verden og det samme kan du gøre.

Vi tilbyder flere strikkerejser til Italien. Læse mere om dem her.
Se også hele rejseprogrammet her