Strikkekursus til Italien

0
Nyhed
PrisDKK 10.900,-
Nyhed
PrisDKK 10.900,-
23.-29 maj 2023
Dobbeltværelse (Standard)
 • Dobbeltværelse (Standard)
 • Enkeltværelse, delt bad m. en person af samme køn (+900 DKK)
 • Enkeltværelse, eget bad (+1.500 DKK)
* Udfyld alle påkrævede felter for at gå videre til næste trin.

Fortsæt til booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2765

Hvorfor bestille hos PUST Rejser?

 • Vi garanterer meget for pengene
 • Personlig betjening - før og under rejsen
 • Håndplukkede kurser og aktiviteter
 • Dækket af Rejsegarantifonden

Har du spørgsmål?

Ring bare til os – Vi svarer alle dage.

+45 31 26 41 00

info@pustrejser.dk

Varighed: 7 dage
Periode: 23.-29 maj 2023
København - Kastrup Lufthavn
Castelvittorio, Italien
Max deltagere: 20
Kort om rejsen

FARVER i STRIK

Tag med på en strikkekursus i de smukkeste omgivelser i Norditalien.

I en stresset hverdag har man brug for at finde ro, og det kan med fordel findes i et strikkefællesskab. Når man kreativt bruger sine hænder, er der basis for gode snakke og nærvær. Castel Vittorio er den perfekte ramme om en ugelang strikkeworkshop for alle, hvor vi vil strikke ude og inde, på terrasser, pladser og caféer, og udveksle tips, tricks og fiduser til inspiration for både nybegyndere og erfarne strikkere. Der bliver også rig mulighed for dejlige ture i omegnen.

Afgang fra

København – Kastrup Lufthavn 
Mødetid 2 timer før

Ankomst til

Nice lufthavn – Côte d’Azur
Herefter transfer til Castevittorio

Inklusiv i prisen

 • Fly København/Nice retur
 • Transfer t/r Nice lufthavn. Godt 65 km hver vej i PUST Rejsers egen bus.
 • 6 nætter i dobbeltværelse i hyggelig lejlighed i Castelvittorio
 • Daglige strikkeworkshops
 • Næsten alle måltider
 • Minipastakursus
 • Udflugt til dalbyen Pigna
 • Udflugt til kystbyen Ventimiglia

Du betaler selv

 • Tag selv garn, pinde og strikkeopskrifter med. Der er langt til nærmeste garnforretning.
 • Evt. værelsesopgradering
 • Materialer til strikkeworkshoppen med Louise Klindt koster 200 kr. der betales i italien.
Fotos
Mere om rejsen

Stedet

65 km fra storbyen Nice og 20 km fra Middelhavet ligger den pragtfulde ældgamle by, Castelvittorio. Byen er grundlagt ca. år 900 og er bilfri af den simple grund, at gaderne er for smalle til vor tids køretøjer. Middelalderlandsbyen Castelvittorio er en uspoleret og autentisk perle, der ligger i de Liguriske bjerge, midt i vidunderlig natur med dejlige restauranter og charmerende boliger.
Området er IKKE egnet for gangbesværede.

Vejret i maj er vejret som regel varmt og solrigt, men det kan også være lunefuldt i bjergegnene.

Aktiviteter

Kunne du tænke dig at rejse til Italien i maj og lade dig inspirere af farver og garn til nye strikkerier? Så er dette strikkekursus i Italien noget for dig. Strikkedesigner og underviser Louise Klindt står for 2 workshops de første par dage hvor hun underviser i to forskellige flerfarveteknikker, nemlig jacquardstrik og vævestrik. Der skal først og fremmest arbejdes med farvesætning og farvelære, men du bliver selvfølgelig også grundigt introduceret til strikketeknikkerne. 

Og så har vi skudt papegøjen idet en lettisk strikkestjerne er flyttet til området for nylig. Hun hedder Solvita og er en berømt og elsket strikkemaster i sit hjemland Letland. Vi har inviteret Solvita til at holde masterclass i Castelvittorio en hel dag og emnet bliver ”at strikke med perler” og lave wristwarmers/ håndledsvarmer. En helt særlig oplevelse til strikkeopholdet i Castelvittorio.

Læs mere om Solvita HER.

De øvrige dage strikkes der på livet løs indimellem de forskellige ture og dejlige måltider.

Medbring: Til undervisningen får du brug for strikkepinde i forskellige størrelser (og gerne et kamera f.eks. på din telefon).

NB! Kompendie, garn og andre materialer til undervisning og prøver koster 200 kr. som betales til læreren, når vi er i Italien. Desuden skal du selvfølgelig have et eller flere strikketøjer med til pauser, hygge og tiden uden for undervisningen.

Udflugter

Udover et strikkekursus er der hver dag tilbud om udflugter og forskellige aktiviteter. F.eks. en udflugt til Middelhavet 20 km derfra, til kystbyen Ventimiglia. Her er der det ugentlige marked, hvor man kan blive fristet af kashmirtørklæder og lækre lædertasker m.m.m.. – Eller gå på opdagelse i den gamle pittoreske bydel.

Indkvartering

 • Den gamle bydel i Castelvittorio, hvor vi bor, ligger øverst oppe på en bakketop, og for at komme derop skal der forceres en masse trapper. Man fornemmer fortiden når man bevæger sig rundt i de smalle gyder, der er belagt med ujævne brosten, og huse der er bygget i middelalderen. Det er helt unikt og meget autentisk. – Dvs at du skal være godt gående!
 • Vi bor i lejligheder i landsbyen. Husene er smukt restaurerede og er forskelligt indrettede – men alle har en skøn udsigt.
 • Man bor i en radius af max. 100 meter fra hinanden i den historiske bykerne – som iøvrigt er bilfri.
 • God morgenmad, sandwichfrokost og dejlige middage (man betaler selv enkelte frokoster).
 • Morgenmad samt Lorenza’s frokoster indtages i “Asiloen” – en gennemrestaureret bygning, der i tidernes morgen blev brugt som børnehjem. I dag er det byens kulturcenter med spisesal, køkken og tagterrasse – alt til fri afbenyttelse af PUST Rejsers gæster.

Restauranter & maden er et kapitel for sig…

Der er flere storartede restauranter i og omkring den lillebitte by Castelvittorio. Nogle af måltiderne spises i vores ASILO – “Centro Culturale” – et mødested hvor der både er plads til at “hænge ud” enten på tagterrassen, i “biblioteket” eller i spisestuen. De fleste middage nydes på de bedste af områdets restauranter, der især præsenterer det lokale køkken og sæsonens råvarer. Glem alt om “turistfælde” restauranter. Vi skal indtage måltider tilberedt enkelt og ærligt med grundighed og kærlighed.

Italien er verdensberømt for velsmagende gastronomi, og denne egn er ingen undtagelse. Her spises mange vegetariske retter men blandt kødretter er vildsvin populært. Menneskene her er passioneret optaget af vildsvinejagt, svampe, kastanier m.m. En typisk menu består af forskellige antipasti (små kolde og lune foretter) derefter en pastaret (f.eks. en Ravioli med fungi* (pastapuder med svampe), efterfulgt af  kød (vildsvin, kanin eller lam) og til sidst dessert – og espresso. Dertil vin enten fra Ligurien, men lige så ofte fra naboregionen Piemonte.

Praktisk

NB! Der er trapper og brosten mange steder og kunstrejsen er derfor ikke egnet for gangbesværede.

Betaling sker gennem rejsens arrangør PUST Rejser. Depositum på kr. 2000,- ved bestilling efter fremsendelse af faktura. Restbeløb 2 måneder før afrejse. Depositum tilbagebetales ikke ved afbestilling. Hvis rejsen aflyses pga. for få tilmeldte, gives depositum retur. Rejsen er omfattet af Rejsegarantifondens dækning.

 • Vedr. enkeltværelse: Et eneværelse med eget bad koster 1500 kr ekstra. Et eneværelse med delt bad med een anden person (af samme køn) koster 900 kr ekstra.
 • Depositum på kr. 2.000 kr, som opkræves via faktura 8 dage efter bestillingen. Restbeløb 2 månederfør afrejse. Beløbet refunderes ikke ved senere afmelding.
 • Betaling sker gennem ApS PUST Rejser. Rejsen inkl. kursus sælges af Rejsebureauet PUST Rejser ApS, som er registreret med nr. 2500 iRejsegarantifonden.
 • Ønsker du mere information om rejsen eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte PUST Rejser info@pustrejser.dk tlf. +4531264100
Ugens program

Dag 1Ankomst til Nice i Frankrig.

Afhentning i PUST bus og 5 kvarters køretur over grænsen ved Menton ind i Italien til destinationen Castelvittorio. Anvisning af lejligheder, og derefter rundvisning og en kortere gåtur i Castelvittorio. Velkomst, snak om indhold mv. over en aperitivo. Middag kl 19.30 på en af de lokale restauranter.

Dag 2-6Øvelser

Hver dag starter med et fælles oplæg med øvelser. Derefter individuel strikning. Enkelte gange i ugens løb fælles fremvisning af strikkeprojekterne. Desuden daglige småture rundt i det smukke område samt 1 længere udflugt til Ventimiglia – handelsbyen ved kysten.

Dag 7Hjemrejse

Kort