Strikkekursus til Italien

(3 Anmeldelser)
Fly ikke inkluderet
PrisDKK 10.400,-
Fly ikke inkluderet
PrisDKK 10.400,-
The tour is not available yet.

Fortsæt til booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

9322

Hvorfor bestille hos PUST Rejser?

 • Vi garanterer meget for pengene
 • Personlig betjening - før og under rejsen
 • Håndplukkede kurser og aktiviteter
 • Dækket af Rejsegarantifonden

Har du spørgsmål?

Ring bare til os – Vi svarer alle dage.

+45 31 26 41 00

info@pustrejser.dk

Varighed: 8 dage
Periode: 14. - 21. Maj 2024
København - Kastrup Lufthavn
Pigna, Italien
Max deltagere: 20
Kort om rejsen

Tag med på en strikkeuge i de smukkeste omgivelser i Norditalien.

Landsbyen Pigna er den perfekte ramme om en ugelang strikkeworkshop for alle, hvor vi vil strikke ude og inde, på terrasser, pladser og caféer, og udveksle tips, tricks og fiduser til inspiration for både nybegyndere og erfarne strikkere. I en stresset hverdag har man brug for at finde ro, og det kan med fordel findes i et strikkefællesskab. Når man kreativt bruger sine hænder, er der basis for gode snakke og nærvær. Der bliver også rig mulighed for dejlige ture i omegnen. Undervisning af den lettiske strikkeekspert Solvita.

Afrejse

Rejsens start: 14 maj 2024. 
Fly ikke inkluderet.

Hjemrejse

Rejsen slutter: 21 maj 2024. 
Fly ikke inkluderet.

Inklusiv i prisen

 • Halvpension (minus 1 middag)
 • Transfer t/r Nice lufthavn til destinationen Pigna i Italien
 • Syv nætter i hyggeligt lille hotel (eller i lejlighed hvis man foretrækker det) i landsbyen Pigna i dobbeltværelse (Enkeltværelse kan tilkøbes for 1500 kr)
 • Velkomst Aperitif
 • Tyve timers strikkekursus
 • God morgenmadsbuffet hver dag
 • Tre-retters velkomstmiddag med vand, vin og kaffe samt afslutningsmiddag
 • Udflugt med den lokale bus til kystbyen Ventimiglia og besøg på det ugentlige kæmpemarked samt mulighed for en tur på stranden
 • Tilbud om guidet gåtur i det smukke område

Du betaler selv

 • 1 middag + frokoster
 • Evt. værelsesopgradering
 • Direkte fly t/r København/Nice
Fotos
Mere om rejsen

Knit like a Letvian

I løbet af ugen i Pigna vil du få mulighed for at deltage i en række workshops med den lettiske strikkeekspert Solvita. Hun underviser i de teknikker, du skal bruge for at dine helt egne personlige kreationer med flerfarvet strikning, striber, harringbone/fletstrikkemønster og strikning ved hjælp af perler.
Solvita er specialist indenfor sit område og det betyder at du på dette kursus får mulighed for at lære noget helt nyt. Det er ikke moderne strik som man får tilbudt undervisning i så mange andre steder, men specielle teknikker som udvider dit ”strikke-repertoire”.
Solvita demonstrer moodboards som viser de mange flotte teknikker og mulige farvesammensætninger og desuden får du på forhånd i god tid inden afrejsen tilsendt nogle sider til inspiration samt en liste over værktøjer og garntyper. Således har du mulighed for at medbringe det nødvendige – bl.a. egne garner og perler – så du under opholdet kan arbejde med de flotte teknikker.

Undervisningen foregår på engelsk, men du kan sagtens følge med – også selvom dine engelskkundskaber er lidt støvede. De to undervisere er super søde, tålmodige og erfarne.

Læs mere om Solvita HER.

Stedet og transport dertil

PUST hjælper dig meget gerne med at bestille flybillet, hvis du ønsker det.

For at komme dertil flyver man til Nice. Her vil der være afhentning af PUST Rejser ligesom PUST også sørger for at du kommer retur til Nice lufthavn når du skal hjem igen.
DU skal selv købe din flybillet. Både SAS , Norwegian og Easyjet flyver direkte fra København, mens man kan flyve fra alle lufthavne i Jylland med en mellemlanding. For eksempel med KLM eller Air France fra Billund, men der er flere muligheder. 

Middelalderlandsbyen Pigna er en uspoleret og autentisk perle, der ligger i de Liguriske bjerge, midt i vidunderlig natur med dejlige restauranter og charmerende boliger.
Området er IKKE egnet for gangbesværede.
Vejret i maj og juni er vejret som regel varmt og solrigt, men det kan også være lunefuldt i bjergegnene.

Området er IKKE egnet for gangbesværede.

Vejret i maj og juni er vejret som regel varmt og solrigt, men det kan også være lunefuldt i bjergegnene.

Andre aktiviteter

Der er hver dag tilbud om udflugter og forskellige aktiviteter udover strikkesamværet.Feks. Minipasta-kursus; udflugt til Dolceacqua med de overdækkede gader hugget ind i klippen; en udflugt til Middelhavet 20 km derfra, til kystbyen Ventimiglia. Her er der det ugentlige marked, hvor man kan blive fristet af kashmirtørklæder og lækre lædertasker m.m.m.. – Eller gå på opdagelse i den gamle pittoreske bydel.

Indkvartering

I den gamle bydel i Pigna, som ligger øverst oppe på en bakketop ved kirken. Man fornemmer fortiden når man bevæger sig rundt i de smalle gyder, der er belagt med ujævne brosten, og huse der er bygget i middelalderen. Det er helt unikt og meget autentisk.

Vi bor i lejligheder eller i B&B i landsbyen. Husene er smukt restaurerede og er forskelligt indrettede – men alle har en skøn udsigt.

Vi bor i en radius af max. 100 meter fra hinanden i den historiske bykerne – som iøvrigt er bilfri.

God morgenmad og 3 retters middag – bortset fa 1x aftensmad. Frokost står man selv for. Der er en skøn café i Pigna med meget rimelige priser, (en cappucino koster f.eks kun 1,20€ svarende til 10 kr) og desuden flere restauranter. Det er også muligt at købe billigt ind hos den lokale købmand.

Restauranter & maden

Der er flere storartede restauranter i og omkring Pigna. Glem alt om “turistfælde” restauranter. Vi skal indtage måltider tilberedt enkelt og ærligt med grundighed og kærlighed.

Italien er verdensberømt for velsmagende gastronomi, og denne egn er ingen undtagelse. Her spises mange vegetariske retter men blandt kødretter er vildsvin populært.  Menneskene her er passioneret optaget af vildsvinejagt, svampe, kastanier m.m. En typisk menu består af forskellige antipasti (små kolde og lune foretter) derefter pastaretter (f.eks. en Ravioli med fungi* (pastapuder med svampe), eller kød (vildsvin, kanin eller lam) og til sidst dessert – og espresso. Dertil vin enten fra Ligurien, men lige så ofte fra naboregionen Piemonte.

Praktisk

NB! Der er trapper og brosten mange steder og kunstrejsen er derfor ikke egnet for gangbesværede

Betaling sker gennem rejsens arrangør PUST Rejser. Depositum på kr. 2000,- ved bestilling efter fremsendelse af faktura. Restbeløb 2 måneder før afrejse. Depositum tilbagebetales ikke ved afbestilling. Hvis rejsen aflyses pga. for få tilmeldte, gives depositum retur. Rejsen er omfattet af Rejsegarantifondens dækning.

Ugens program

Dag 1Ankomst til Nice i Frankrig

PUST tilbyder at hente dig i lufthavnen men vi prøver at koordinere jeres ankomster, så der kan blive tale om en smule ventetid i lufthavnen. Der er ca. 5 kvarters kørsel (65 km) til destinationen i Italien. 

Kl. 20.00: Tre-retters velkomstmiddag inkl. vin, vand og kaffe.

Dag 2Strikke-workshop

Introduktion, demonstration og undervisning.

Frokostpause.

Undervisning fortsat.

Senere gåtur og fri strik og evt. eftermiddagscappucino på Pignas fantastiske konditori med hjemmelavede is og kager og rigtig god kaffe.

Fælles god middag på en af de lokale restauranter.

Dag 3Strikke-workshop

Som dag 2.

Fælles god middag på en af de lokale restauranter.

Dag 4Fri strik og udflugt

Tur med den lokale bus til Ventimiglia der ligger ud til Middelhavet, hvor der er kæmpe markedsdag. Her kan købes alt mellem himmel og jord. Hyg dig med en god frokost eller tage en slentretur i den højtbeliggende gamle bydel med flot udsigt udover middelhavet. Også mulighed for badning hvis vejret er til det.

Fælles god middag på en af de lokale restauranter.

Dag 5Pasta kursus

Lørdagsmarked og en dag i hyggelige Pigna med fri strik. Om eftermiddagen tilbud om at deltage i et minipasta kursus efterfulgt af (delvis) hjemmelavet middag med en lokal pastastjerne. Ekstrabetaling 30€.

Dag 6Strik og udflugt

Tur til Dolce Acqua, en spændende middelalderby i Nervia dalen, godt 12 km fra Pigna. Guidet rundvisning i byen. 

Fælles god middag på en af de lokale restauranter.

Dag 7Fri strik

Strikkeworkshop med Solvita, afslutning og præsentation af jeres egne strikkeprojekter.

Afslutningsmiddag inkl vin, vand og kaffe.

Dag 8Hjemrejse

Hjemrejse. 

3 Anmeldelser
Sorter efter:RatingDato

Annette Holm

Solo rejsende

Opholdet levede absolut op til mine forventninger. Både strikkeundervisning og alle aktiviteter var i top. Jeg kunne godt have brugt to uger!

1. maj 2023

Grethe D’Aniello

Solo rejsende

Opholdet levede fuldstændig op til mine forventninger. Jeg er helt betaget af byen, maden, området, stemningen, at være fælles om en interesse og nyt strik. Perlestrik er langt væk fra mig men var også inspirerende og gav nye ideer/muligheder. Udflugterne var supergode.

1. maj 2023

Sarah Lynge Rothmann

Solo rejsende

Solvita er vildt dygtig og inspirerende. Behagelig og fortællende om sit liv. Jeg synes hun var var meget dygtig og velforberedt. Alene hun var en stor oplevelse men i det hele taget blev jeg blæst bagover over dels det smukke område men også maden og udflugterne. Forplejning og indkvartering var i top.

1. maj 2023