Forside > Besøg Cremona

Besøg Cremona

Byen Cremona ligger i den region i Norditalien der hedder Lombardiet ved floden Addo, som er en del af PO flodens delta. I 2012 fik den plads på Unescos verdensarvs liste pga byens betydning for instrumentbygger håndværket.

Byen har siden 1600 tallet været kendt for sin tradition indenfor instrumentmager faget – særligt strengeinstrumenter (violin, bratch, cello, guitar og harpe). Der er den dag idag ikke færre en 18 instrumentbygger værksteder i byen og overalt er byen præget af denne stolte håndværkertradition. I Cremona boede violinbyggeren Antonio Stradivari (1644-1737). Han byggede violiner som anses for at være noget af det ypperste, der nogensinde er skabt inden for dette område – det gælder både med hensyn til den klanglige og den håndværksmæssige kvalitet. Han – og en anden berømt instrumentmager Guarneri – var elev af mestrene Andrea og Nicola Amati som siges at have opfundet violinen, som det instrument, vi kender i dag.

Man siger, at den moderne form for opera blev født i Cremona i 1567 af en nyskaber indenfor sangkunsten ved navn Monteverdi.

Midt i byen knejser det højeste kirketårn i Italien (120 m) over den imponerende og smukke romanske katedral. Byen har flere imposante

bygningsværker der vidner om fordums storhed. Katedralen er fra 1100-tallet og et imponerende og smukt bygningsværk.

Guiseppe Verdi blev født ikke langt fra Cremona og boede næsten 50 år indtil sin død i 1901 i den lille by Sant’Agata i VILLA VERDI. Han voksende op i Busetto i nærheden og vi aflægger besøg både i Villa Verdi, som er åbent for besøgende, og i den pittoreske og interessante by Busetto.

Maden

Cremona ligger på grænsen op til regionen Emilia-Romagna og det afspejles i den lokale mad, som har masser af ost (parmeggiano), parmaskinke og pølser, ravioli og mange andre kulinariske specialiteter. Med PUST Rejser er de lokale restauranter altid nøje researchet og man kan forvente at få serveret rigtig god mad ved alle fælles måltider.

Mantova

Dagsudflugt til den fantastisk smukke by Mantova, som er på UNESCO’s liste over kulturarv. Den kaldes også for Italiensk “Sleeping beauty” fordi den ikke har ændret udseende siden middelalderen. Vi besøger Dogepaladset og Palazzo Te hvor Monteverdi huserede og ser fantastiske fresker. mest berømt er giganternes sal med fresker i loftet.