En vandrerejse i skønhed – Vild natur, kildevand og vandring

0
Ledige pladser i september
PrisDKK 13.500,-
Ledige pladser i september
PrisDKK 13.500,-
4.-11. Maj 2024 & 17.-24 Sep 2024
Dobbeltværelse (Standard)
 • Dobbeltværelse (Standard)
 • Enkeltværelse, delt bad m. en person af samme køn (+900 DKK)
 • Enkeltværelse, eget bad (+1.500 DKK)
* Udfyld alle påkrævede felter for at gå videre til næste trin.

Fortsæt til booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

10117

Hvorfor bestille hos PUST Rejser?

 • Vi garanterer meget for pengene
 • Personlig betjening - før og under rejsen
 • Håndplukkede kurser og aktiviteter
 • Dækket af Rejsegarantifonden

Har du spørgsmål?

Ring bare til os – Vi svarer alle dage.

+45 31 26 41 00

info@pustrejser.dk

Varighed: 8 dage
Periode: 4.-11. Maj 2024 & 17.-24 Sep 2024
København - Kastrup Lufthavn
Castelvittorio, Italien
Kort om rejsen

En uges vandrerejse med naturoplevelser i et særligt område i den italienske region Ligurien. En egn der stadig giver følelsen af ​​vild natur der ikke kan tæmmes, med fantastiske panoramaer, som overrasker og imponerer – og forfører.

Denne vandrerejse er for aktive rejsende der sætter pris på at røre sig og dertil spise godt. Daglige vandreture i de Maritime Alper i Ligurien, i Middelhavets smukke og bagland. Udgangspunktet er middelalderlandsbyen Pigna, som næsten helt uberørte af turismen, ligger som en fredelig oase i udkanten af en nationalpark. 

Afrejse

Lørdag den 4.maj fra Københavns lufthavn kl. 16:15.
Ankomst Nice kl. 18:40. SAS

Hjemrejse

Lørdag den 11.maj kl. 19:30 fra Nice.
Ankomst København kl. 21:50. SAS

Inklusiv i prisen

 • Direkte fly t/r København/Nice
 • 7 nætter i dobbeltværelse i hyggeligt B&B i Pigna
 • Guidede vandringer
 • Næsten alle måltider bortset fra 1 middag på fridagen og 3 frokoster
 • Lufthavnstransfer t/r samt anden lokal transport
 • Vandreguide (engelsktalende) samt dansk guide alle dage
 • 2 vinsmagninger

Du betaler selv

 • Værelsesopgradering (Enkeltværelsestillæg 1.500 kr.)
 • Frokost
 • Aftensmad på fridagen
Fotos
Mere om rejsen

Vandrerejse

Denne helt unikke vandrerejse indeholder en uge med fantastiske naturoplevelser i et helt særligt uberørt område i den italienske region Ligurien. En egn der stadig giver følelsen af ​​vild natur der ikke kan tæmmes, med pragtfulde panoramaer og store vidder, som de færreste oplever.

Pigna og omegns historie og traditioner har meget skønhed at byde på: Monte Toraggios rolige majestætiske bjergtop; Gordale-flodens fortryllende søer; de århundreder gamle kastanjetræer i Bosco di Grou, stenegen i Langan og de gamle muldyrspor, som snor sig mellem stenterrasser, olivenlunde, mimoser og vilde blomster.

Måltiderne tilberedes ud fra traditionelle og 100 år gamle opskrifter, lavet med stor omhu af lokale produkter. Indkvartering sker i gamle restaurerede stenhuse fulde af historie. Den friske bjergluft er blandet med pust fra Middelhavet som skimtes ned gennem dalen.

Din guide – Valeria – er en fantastisk kvinde, der har forladt en succesfuld karriere i Milano for at komme tilbage til naturen og til bjergene i et af Italiens smukkeste områder. Valeria deler gavmildt ud af sin store viden om stedet, hver en detalje, der har overbevist hende selv om, at hun har truffet det rigtige valg, ved at bosætte sig i Nerviadalen.

Hun guider dagene og introducerer natur, kunst og gastronomi, mens hun viser rundt i det enestående område.

Valeria er en fantastisk fortæller og fletter alle mulige natur og rejsebeskrivelser hentet fra litteraturen ind i sine ture. ”Hvor skønheden hersker, følger lykke, så dine gåture i skønhed også vil være fulde af glæde!”  siger Valeria Bolgiana”.

Valeria er et smilende og meget positivt menneske og kender alle områdets bedste vandreruter. Hun er naturligvis opmærksom på at ruterne passer til deltagernes behov og sørger for at alle kan følge med. Hun taler virkelig godt engelsk (Der er dog også en dansk rejseleder tilstede alle dage).

Om vandreturene

På denne vandrerejse varierer turene i sværhedsgrad fra meget let til middelsvær og er af 3-5 timers varighed. Der kræves ingen særlige forhåndskendskab udover en nogenlunde god kondition og lyst til at bevæge sig. Nogle af turene byder på de flotteste udsigter fra alperne ud over havet andre går langs Nervia floden på den antikke saltrute eller en tur fordi de 14 madonnaer, en tur til Heksebyen Triora med stop ved den spektakulære Mauta-bro og en tur til Signora Sandra på Bjerget, hvor vi spiser hjemmelavet foccacia og ciabatta- brød fra stenovnen.

Naturen er betagende og der er gode muligheder for at se ørne og andet dyreliv samt en frodig flora. Især når man kommer lidt op i højderne er blomsterstanden overraskende –
man kan være heldig at finde både orkideer og bonderoser og krydderurter og meget andet.

Turene på denne vandrerejse kan udvides eller afkortes alt efter individuel formåen.
Det er en god ide, at medbringe vandresko eller støvler (evt. sandaler til de kortere ture),  vandrestokke, en lille rygsæk, vandflaske og solhat.
Udgangspunktet på denne vandrerejse er enten der, hvor vi bor i Pigna eller man bliver kørt i minibusser til startstedet for dagens vandring.

Restauranter

Der er storartede restauranter i området, der især præsenterer det lokale køkken og sæsonens råvarer. Glem alt om “turistfælde” restauranter. Vi skal indtage måltider tilberedt enkelt og ærligt med grundighed og kærlighed.

Castelvittorio og Pigna

65 km fra storbyen Nice og 20 km fra Middelhavet ligger de pragtfulde ældgamle byer,  Castelvittorio og Pigna. Byerne er grundlagt ca. år 900 og er bilfri af den simple grund, at gaderne er for smalle til vor tids køretøjer. Middelalderlandsbyer er uspolerede og autentiske perler, der ligger i de Liguriske bjerge, midt i vidunderlig natur med dejlige restauranter og charmerende boliger.

Indkvartering i  hyggelige værelser i landsbyen Pigna

Middage spises samlet på de lokale restauranter med velsmagende regionale retter.

Frokosten består enten af en medbragt madpakke eller indtages på et trattoria (for egen regning). 

Vejret i maj er som regel varmt og solrigt, men det kan også være lunefuldt i bjergegnene.

Restauranter 

Der er storartede restauranter i området, der især præsenterer det lokale køkken og sæsonens råvarer. Glem alt om “turistfælde” restauranter. Vi skal indtage måltider tilberedt enkelt og ærligt med grundighed og kærlighed.

PUST Rejser fordele

Friluft.dk er en webshop, der har alt, du har brug for til din vandrerejse til Sydeuropa. På hjemmesiden kan du nemlig finde et stort udvalg af udstyr til det aktive udeliv. Derfor kan du nemt finde dig praktisk outdoor-tøj, gode vandresko eller en rummelig rygsæk. Som rejsende med PUST Rejser kan du få 10 % rabat på dit køb hos Friluft.dk. Bemærk: Rabatten kan ikke kombineres med andre tilbud, og den gælder således ikke outletvarer eller i forvejen nedsatte varer. Du kan blive bedt om at oplyse dit rejsenummer. For at opnå din rabat, skal du anvende rabatkode: PUSTREJSER10

Praktisk

NB! Der er trapper og brosten mange steder og kunstrejsen er derfor ikke egnet for gangbesværede

Betaling sker gennem rejsens arrangør PUST Rejser. Depositum på kr. 2000,- ved bestilling efter fremsendelse af faktura. Restbeløb 2 måneder før afrejse. Depositum tilbagebetales ikke ved afbestilling. Hvis rejsen aflyses pga. for få tilmeldte, gives depositum retur.* Rejsen er omfattet af Rejsegarantifondens dækning.

Ugens program

Dag 1Ankomst

Ankomst til Pigna. Der serveres kaffe og kage ved ankomst.
Kl. 16 introduktion til dagenes forløb og rundvisning i Pigna.
20.00 velkomstmiddag på en lokal restaurant.

Dag 2En blød start

Morgenmadsbuffet hverdag mellem 8 og 9.30
En blød start med en vandretur til et spændende kapel med fresker fra middelalderen. Derefter går turen til Rio Carne og en gammel vandmølle hvor man kan dyppe sig i de t iskolde flodvand.
Om eftermiddagen tur til Castelvittorio – evt med landbussen:-) Retur ad æselstien fra Castelvittorio til Pigna.
Om aftenen middag på en af de lokale restauranter.

Dag 3Vandretur i højderne og vinsmagning

I dag skal vi op i højderne til Bosco di Grou – en fantastisk skov med kastanietræer der er op til 500 år gamle. Bagefter frokost på en lille gård i bjergene hvor vi lærer at lave foccacia brød som bages i en udendørs ovn. 

Om aftenen middag på en af de lokale restauranter.

Dag 4Bajardo

Bajardo – den højst beliggende landsby i dalen. Her er udsigterne fantastiske. På en klar dag kan man se til Korsika.
Om aftenen middag på en af de lokale restauranter inklusiv en vinsmagning med vine fra Piemonte. 

Dag 5Fridag i Ventimiglia

Vi tager til kystbyen Ventimiglia hvor der denne dag er det store ugentlige marked. Tilbring en dag ved vandet og spis en dejlig frokost på en af Ventimiglias mange fiskerestauranter.

Dag 6Vandretur i Neviadalen

Vandretur i Neviadalen over nabobyen Dolce Acqua. Her besøger vi en moderne vingård Terre Bianche.

Afslutningsmiddag på en god restaurant i Pigna.

Dag 7Fridag

Flytider opdateres.

Dag 8Hjemrejse

Hjemrejse med afgang fra Castelvittorio  kl. 10.00. 

Flyet afgår fra Nice kl. 14.20 og lander i København kl. 16.40.

Kort