Forside > Besøg Venedig

Besøg Venedig

Venedig består af 118 øer med kanaler imellem, små broer, labyrintiske brostensbelagte gyder og storslåede paladser. Kunsthåndværkere, politikere, kurtisaner og casanovaer har igennem tiderne levet og åndet her. Kanalerne fortæller en episk historie om en by, som blev grundlagt på handel og kunstneriske vennetjenester.

Canal Grande lever op til sit navn. Denne spektakulære vandvej er det bedste sted at suge den majestætiske stemning i Venedig til sig. Hop ombord i en gondol – eller tag vandbus nr 1 som sejler hele vejen op og ned ad Cana Grande – forbi prægtige palæer og overdådige loggiaer, som skilter med byens tidligere rigdomme. Vær på udkig efter de fabelagtige facader på Fondacio dei Turchi og Ca’ d’Oro, som spejler sig i krusningerne. Den ultimative oplevelse i Venedig!

Kolonnaderne, klokketårnet, søjlen med den bevingede løve… det er svært at finde et mere ikonisk sted end Markuspladsen, hjertet i det gamle Venedig. Kom tidligt, så du kan nyde den eventyrlige plads i ro og mag i selskab med pladsens mest berømte indbyggere, duerne. Snup en macchiato i en nærliggende café og gå op i klokketårnet, Campanile, for at nyde panoramaudsigten over denne magiske by

Hver doge har sin dag. Dogerne herskede over byen i 11 århundreder. Dette postkort-perfekte palads er resultatet af Venedigs kolossale rigdomme under Renæssancen. Det er et venetiansk, gotisk mesterværk, som afspejler fremragende murerkunst. De vidunderlige sale har imponeret besøgende dignitarer siden det 14. århundrede.

Kuplen over alle kupler! Denne tårnhøje basilika ligger ved bredden af Canal Grande og kaster sin enorme, perlehvide afspejling i vandet. Det er et forførende syn, som har fremprovokeret artistiske opfindsomheder i kunstnere fra Canaletto til Turner. Bygningens indre er heller ikke dårligt – den store kuppel lokker himlen inden døre med himmelske solstråler, som kaster lys på det strålende mosaikgulv.

Basilica di Santa Maria della Salute er en vidunderlig kirke, som har en førsteklasses beliggenhed ved vandet. Sid på trappen i solen og se livet sejle forbi på Canal Grande eller gå sin gang på Markuspladsen.

Bydelen Dorsoduro er den ægte vare. Denne rolige, turistfrie bydel er hjem for vaskeægte venetianere. Ud over kunstskattene på bl.a. Galleriea dell’Accademia vil du også opleve en pudsig labyrint af maleriske torve og kanaler.

Den jødiske ghetto gemmer på et væld af ukonventionelle skatte. Begynd dagen med morgenmad i en café på Campo di Ghetto og lad dig derefter inspirere i Bragorà, som er et funky kunsthåndværker-værksted. Intet overstiger Al Timon, en lille bar ved kanalen, som har en fortøjet gondol, på en solrig dag. Den er det perfekte sted at slappe af med en spritz og cicchetti.

Livet går sin afslappede gang i klassiske Castello – hvor vi bor. Naboerne sludrer, skjorter hænger til tørre på tørresnorene over stræderne, og morgenen begynder med en cappuccino og dagens avis på cafeérne omkring Giardini Pubblici (De Offentlige Haver). Du kan også besøge skibsværfterne i Arsenale di Venezia, som er dybt forankrede i byens historie.

Venedig Kunstbiennale er den ældste og største biennale, og måske den mest prestigefulde internationale begivenhed for samtidskunst. Men arkitekturbiennalen, som alternerer med kunstbiennalen, er mindst lige så betydningsfuld, omend den er langt yngre. Den første arkitekturbiennale i Venedig fandt sted i 1975, godt 80 år efter den første kunstbiennale og er i dag anset for at være en af de vigtigste arkitekturbegivenheder i verden.

Et besøg i Venedig er også et besøg i en af de smukkeste og mest særprægede byer i verden.