Forside > Sangkursus

Sangkursus

Tag på sangkursus med PUST. Elsker du at synge og elsker du Italien? Og hvad har de to ting i øvrigt med hinanden at gøre kunne du med rette spørge. For sang kursus det er da noget man tager på aftenskole eller på højskole – er det ikke? Jo da, men det er faktisk også muligt at tage på en uges sang kursus i Italien med danske lærere og udelukkende danske deltagere.

Det er landsbyen Castelvittorio, i Norditalien i den region der hedder Ligurien, der lægger undervisningslokaler, overnatning, spisesteder og ikke mindst scene til sangkurserne.

Der er flere forskellige sangkurser at vælge imellem: Rytmisk korkursus, opera korkursus eller solosang kursus. Og lærerne er alle meget erfarne undervisere til daglig i Danmark. Men en uge om året flytter de altså sangundervisningen eller korundervisningen til Italien.

Tag på sang kursus

Operakorkuset foregår i en tidligere kirke – et stort og smukt rum med kalkmalerier fra 1600-tallet på væggene og lys der strømmer ind ad den store kirkedør og de høje vinduer. Her er udsigt udover Nerviadalen og bjerget Monte Toraggio som knejser 2000 m højt og dalbyen Pignas røde tegltage og terracottafarvede huse.

Selvom rummet ikke længere bruges til kirkelige handlinger, kan man mærke den sakrale stemning og en højtidelig koncentration. Og akustikken er helt vidunderlig.

Det rytmiske korkursus og solistkurset foregår i den gamle skolestue med sort/hvide klinker på gulvet, kalkede vægge og den gamle skoletavle, som vidner om, at her holdt landsbyskolen til for mange år siden.

Som deltager på en solo sangrejse er man selv i centrum. Du vælger selv hvilke 2-3 sange du vil arbejde med i ugens løb.

Alle tre kurser afrundes med en festlig koncert på piazzen i landsbyen. Det er meget populært og de lokale elsker disse koncerter og synger gladelig med hvis de bliver opfordret til det.

På sangrejser til Castelvittorio i Italien er udover sangundervisning også forskellige aktiviteter i løbet af dagene: pasta-kursus, vinsmagning og traveture i de skønne omgivelser.

Og så er der maden! I Castelvittorio bliver der sørget for stort set alle måltider. De lokale restauranter serverer vidunderlige pastaretter, grøntsagstærter, gryderetter med vildsvin, stegt lammekølle og basilikumpesto. Det kan godt være du er på sangkursus, men den kulinariske side af sagen bliver også tilgodeset. 

Sangrejser eller sangkursus i Castelvittorio er for alle der elsker at synge og i tilgift får man et ophold i danskerne foretrukne rejseland nr. 1 – Italien. 

Læs mere om vores tre sang kurser til Italien her: 
Syng Solo – Sangkursus i Italien
Operakor-kursus med Torben HS Svendsen
Sang, korkursus & sanselighed med Ulla Hempel

Har du meldt dig til en sangrejse til Italien og har lyst til at varme lidt op inden afrejsen? Eller er du bare interesseret i at udvikle din sangstemme, så læs lige bogen Syng – du kan godt!