Forside > Malekursus

Malekursus

Tag på malekursus i Italien. At male kræver ro og fordybelse. Og inspiration.

Alle tre ting er du så heldig at finde i landsbyen Castelvittorio, som ligger i Norditalien i den region der hedder Ligurien.  Landsbyen ligger på en bakketop og er et par gange om året vært for malekurser med forskellige dygtige lærere der arrangerer malerejse til den fine lille landsby. Der er malekursus i maj og et malekursus i slut august/start september.

Selve malekurset foregår i en tidligere kirke – et stort og smukt rum med kalkmalerier fra 1600-tallet på væggene og lys der strømmer ind ad den store kirkedør og de høje vinduer. Her er udsigt udover Nerviadalen og bjerget Monte Toraggio som knejser 2000 m højt og dalbyen Pignas røde tegltage og terracottafarvede huse.

Tag med PUST på malekursus, vi udbyder både en rejse i maj og august. Læs mere om rejsen her: 
Malerkursus i Italien – Ligurien med farvekridt og pensel.
Malekursus i Castelvittorio

Der er med andre ord masser af motiver og man bliver uundgåeligt inspireret.

Tag på Malerejse

Som deltager på en malerejse er man på en måde altid på arbejde. Man ser motiver overalt, som man kunne tænke sig male og når man har taget det første penselstrøg og har fået en ide om hvor maleriet vil hen, kribler det konstant i fingrene for at komme videre med værket.

Men pauser er nødvendige. Hovedet skal indimellem tømmes for tanker, og pensel og palet skal have fri. Og desuden: uden mad og drikke du’r det ikke! På mange malerejser må man selv klare den side af sagen, men i Castelvittorio bliver der sørget for stort set alle måltider. De lokale restauranter serverer vidunderlige pastaretter, grøntsagstærter, gryderetter med vildsvin, stegt lammekølle og basilikumpesto. Det kan godt være du er på malerejse, men den kulinariske side af sagen bliver også tilgodeset. 

 

Såkaldte fieldtrips hører også med på en rigtig maleferie. At udforske egnen, slentre rundt i Nerviadalens landsbyer og tage fotos af potentielle motiver. Castelvittorio har ganske vist masser af motiver, men trænger man til at se noget andet på sin malerejse, er det oplagt at besøge Dolceacqua 15 km fra Castelvittorio, hvor selveste Monet fandt sit berømte motiv ”Broen over Nerviafloden”.

God fornøjelse på din malerejse. Kunstnere har til alle tider rejst ud i verden for at finde inspiration og det samme skal du selvfølgelig gøre.

Tag med PUST på malekursus, vi udbyder både en rejse i maj og august. Læs mere om rejsen her: 
Malerkursus i Italien – Ligurien med farvekridt og pensel.
Malekursus i Castelvittorio.