Min dag på vingården i Toscana

Forside > Blog > Min dag på vingården i Toscana

Det første jeg gør hver evige eneste morgen er at slå skodderne fra, fordi jeg ved, at udsigten fra mit hyggelige værelse vil gøre mig glad.
Ser jeg til den ene side står de grønne vinranker snorlige og og ser jeg til den anden side, er der oliventræer så langt øjet rækker.
Det er endnu lidt diset men om lidt bryder solen igennem og jeg ved det bliver endnu strålende dag i det smukke landskab.

Jeg finder restauranten hvor der ikke er spor efter aftenens hyggelige middag. I stedet er der dækket op til morgenmad og den søde Elena balancerer rundt med store cappucinokopper.
Jeg bestiller også en kop og imens kaffen brygger finder jeg morgenmadsbuffet’en og fylder min tallerken med frugt, æg , nybagt brød – og en yogurt on the side.

Efter morgenmaden har jeg en rutine med at lige gå en lille tur i området og derefter slår jeg mig ned i haven tæt på poolen.
Ved 11-tiden slentrer jeg en tur op til landsbyen Trequanda, 20 min. Gang fra vingården. Her finder jeg mit stambord på den lokale cafe og sidder og vegeterer over en espresso, mens livet passerer forbi mig i den hyggelige og velplejede landsby.

Til frokost køber jeg nogle gange lidt ost og skinke og en lækker solmoden tomat med hjem – andre gange vælger jeg at flotte mig og gå på den lokale restaurant hvor jeg bestiller en salat eller en omelet.

Men netop i dag er jeg inviteret til at spise frokost med et gastronomihold der øver sig i at lave italienske retter på gårdens køkkenskole. Så præcis kl 13.00 sidder jeg og andre gæster bænket omkring et langbord på gårdspladsen og smægter os i bruchettaer, hjemmelavet pasta, lækre oste og en forrygende dessert. Alt sammen serveret med vingården egne vine (som i parentes bemærket er højt præmieret).

Og derefter er det vist tid til en siesta. Og en svømmetur.

Senere spiller jeg boule med nogle af de andre gæster og får en aperol og en sludder og kl. 20 er der middag på gårdens virkelig gode restaurant. Jeg rejser jo alene men sidder altid sammen med andre af de danske gæster på gården og nyder selskabet.

I morgen venter endnu en dag i det Toscanske og jeg har valgt at melde mig til en udflugt til den fantastisk smukke by Siena med den meget specielle halvmåneformede plads, som er så stor at der hver sommer arrangeres hestevæddeløb. Det gad jeg godt se en dag.

Og det skal jeg nok få oplevet, for jeg har truet det søde personale på vingården med, at jeg kommer tilbage😊

Arrividerci, som det hedder – på gensyn!

Læs og tilmeld dig PUST-bloggen

Pias Blog