Med madanmelderen til Piemonte

0
Datoer ikke fastlagt
PrisDKK 12.900,-
Datoer ikke fastlagt
PrisDKK 12.900,-
The tour is not available yet.

Fortsæt til booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1001

Hvorfor bestille hos PUST Rejser?

  • Vi garanterer meget for pengene
  • Personlig betjening - før og under rejsen
  • Håndplukkede kurser og aktiviteter
  • Dækket af Rejsegarantifonden

Har du spørgsmål?

Ring bare til os – Vi svarer alle dage.

+45 31 26 41 00

info@pustrejser.dk

Varighed: 7 dage
Periode: Datoer ikke fastlagt
København - Kastrup Lufthavn
Piemonte, Italien
Max deltagere: 20
Kort om rejsen

Tag med madanmelder, ph.d., mag.art. og journalist Helle Brønnum Carlsen på mad-rejse til Piemonte.  Piemonte er bl.a. berømt for vin og det piemontesiske køkken er med rette verdensberømt og det er også her at slow-food bevægelsen har sit hovedkvarter og sin oprindelse. Oplev Helles Brønnum Carlsen  smittende lidenskab for de ting vi spiser og drikker. Hendes viden omkring gastronomi er enorm og hun er dertil en fremragende formidler.

Afgang fra

København – Kastrup Lufthavn

Kl. 8.25.
Mødetid 2 timer før

Ankomst til

Milano – Malpensa Airport
Herefter transfer til Piemonte

Inklusiv i prisen

  • Fly t/r København/Milano samt transfer til destinationen
  • 6x overnatning ophold i Cascinale di Generale Massena
  • Morgenmadsbuffet
  • Fem gode middage samt mindst en (og nok flere) rigelig frokost på diverse gode restauranter.
  • Fire X madanmelderens dom v/HBC
  • Alle udflugter som er beskrevet i nedenstående program f.eks.torvedag i Cuneo, trøffelmarked i Alba, vinsmagning og besøg i 3 cantina'er, vandretur (ikke strabadserende) i vinmarkerne m.m.
  • Desuden mulighed for en hel dag i Torino  ELLER trøffeljagt (egenbetaling)

Du betaler selv

  • Trøffeltur ca. 500 kr.
  • Nogle få frokoster
Mere om rejsen

Tag med madanmelder, ph.d., mag.art. og journalist Helle Brønnum Carlsen på mad-rejse til Piemonte, Italien. Landet der flyder –  ikke med mælk og honning, men  – med olivenolie og de allerbedste råvarer af grøntsager, oste, pasta, og meget mere.

Oplev Helles Brønnum Carlsen smittende lidenskab for de ting vi spiser og drikker. Hendes viden omkring gastronomi er ganske enkelt enorm og hun er dertil en fremragende formidler. Hun elsker at fortælle og deler generøst ud af sin viden. I tæt samarbejde med PUST Rejser har hun tilrettelagt komprimerede dage hvor vi skal smage og smage og spise og smage igen. Både på gode restauranter men også hos producenterne og på markedet. Det bliver dage i det allerbedste selskab i en vidunderlig region i Italien, i de smukkeste omgivelser. Ren forkælelse for alle sanser.

 
Om Piemonte

Piemonte er den største region i Italien og er i kvadratmeter godt halvdelen af Danmarks størrelse.

Naturen er bakket og grøn og i horisonten mod vest mod Frankrig ses Alperne og Europas højeste bjerg Mont Blanc.

Mod syd møder Piemonte middelhavsregionen Ligurien. Mod nord grænsen til Schweiz og endelig mod øst hvor den flade og frugtbare Po-slette spreder sig, er grænsen til en anden af Italiens frugtbare regioner Lombardiet.

Vi flyver til Malpensa lufthavnen nær Milano, godt 200 km fra vores bestemmelsessted til Langhe provinsen i hjertet af Piemonte.

Piemonte er frugtbar og rig. Allerede i romertiden var det en region med høj status og helt frem til 1946 var Torino, som er hovedbyen i Piemonte, hjemsted for den daværende italienske kongefamilie.

 

Piemonte er bl.a. berømt for vin. Barbera, nebbiolo, barbaresco, barolo for bare at nævne nogle få. Også det piemontesiske køkken er med rette verdensberømt og det er også her at slow-food bevægelsen har sit hovedkvarter og sin oprindelse.

 

Vingårde. Vi besøger så mange som muligt. Først og fremmest hos vores vært Mauro, i hvis huse vi er indkvarteret. Han ejer sammen med sine 2 brødre en vingård ”Il Generale”, hvor der årligt produceres 300.000 flasker vin. Han byder os indenfor og udenfor for at følge vindruernes vej til flaskerne. Det indebærer også en gåtur bland vinmarkerne hvor høsten netop er startet. Vi skal smage både nye og gamle vine.

Alba Hver lørdag er der trøffelmarked i Alba og det vil vi selvfølgelig ikke gå glip af. Alba er desuden berømt for sin chokoladeproduktion.

Vi besøger den største provinsby i området Cuneo’s ugentlige fødevaremarked med salg lokale produkter. Cuneo er Langhe regionens hovedby. Derefter videre til Mondovi for at se den flotte Basilika der har den største ovale kuppel i Europa.

Desuden mulighed for enten et dagsbesøg i  Torino, som var vært ved vinter-OL i 2006 og i årene op til samt i årene efter fik byen en meget grundig ansigtsløftning. Den hårdt prøvede by som tidligere var plaget af kriminalitet og trafikkaos blev endevendt og resultatet er i dag en smuk og afklaret storby hvor trafikken flyder let igennem de snorlige gader med masser af grønne områder. En slentretur igennem byen byder på masser af historiske bygninger, museer, hyggelige cafeer – F.eks. den berømte Cafe Biccerin hvor interiøret ikke er ændret i 150 år, shoppinggader og hyggelige restauranter.

eller trøffeljagt:

Trøflen*–det hvide guld – er overalt i Piemonte, men den er svær at finde. Vi gør dog forsøget i selskab med en professionel trøffeljæger i landsbyen La Morra.

*Ekstrabetaling 500 kr.

 

Restauranter i Piemonte

Restaurantbesøgene prioriteres højt og vi har bl.a. udvalgt flg. gode restauranter hvor vi enten spiser frokost eller middag, anbefalet specielt  til os af køkkenchef Jan Restorff fra Søllerød Kro:

 

 

Indkvartering i Piemonte

Vi skal bo på det 4 stjernede hotel Santa Victoria d’Alba tæt på Alba. https://www.hotelsantavittoria.com/. Og hvad er det? 

MADANMELDER REJSE TIL PIEMONTE 18-24 september 2021

 

Programmet i detaljer:

Lørdag den 18. September

Vi flyver med SAS og lander i Malpensa lufthavn kl. 10.30. Opsamling af bagage og derefter ud til den ventende bus der kører os direkte til trøffelmarkedet i ALBA. En tur på 177 km – dvs godt et par timers bustur.

I ALBA bliver der mulighed for at snuse rundt på markedet i et par timer hvorefter vi (ca. kl.17.00) fortsætter til indkvarteringen i Hotel Castello di Santa Vittoria (Pia og Helle og Sylvester bor på Hotel i Alba)

Kl. 19.30 kørsel få km til den højtbeliggende landsby La Morra hvor vi spiser middag på Osteria Veglio vi skal spise zucchini blomst med bra pølse, blæksprutte bedst er antipasti og pasta– anbefalet af Jan Ropestorff fra Søllerød kro. https://www.osteriaveglio.it/en/who.html (det tager ca 30 min)

 

Søndag den 19. September

Vi tager en rolig morgen hvor Helle fortæller om piemontesisk køkken m.v.

Derefter besøg på Eataly (lige 5 min fra hotellet i bil) og spise frokost og høre historien om Eataly der begyndte her.

Efter frokost tager vi både på rundtur i markerne hos Mauro Dogliani og på besøg i Mauros winery hvor vi får rundvisning afsluttende med en degustazione.

Om aftenen kører vi til l’osteria Vignaiolo og spiser en god middag i Morra før vi vender snuden hjemad. Det er Jans nyeste anbefaling

 

Mandag den 20. September

Attraktioner i nærheden. F.eks.:

BAROLO

Vi begynder med at køre til La Spinetta Campe hvor vi skal have en rundvisning  hvorefter vi besøger landsbyen Barolo. Frokost på egen hånd. Slentretur i Montforte d’Alba. Udsigten skulle være fantastisk og der er også en god vinbar højt oppe i byen Le Case della Saracca eller Barollo bar hvis du er mere tørstig. Så hjem og hvile lidt inden vi tager turen til La Morra og spiser på Bovio hvor vi skal se om vi kan få gedekid.

 

Middag på Restaurant BOVIO – en anden af Jan Roepstorffs varme anbefalinger. https://www.ristorantebovio.it/en/home

 

Tirsdag den 21. September

Det er markedsdag i den nærliggende provinshovedstad Cuneo, hvor vi udover at nyde folkelivet skal købe ind på markedet lidt efter Helles anvisninger til en herlig picnic.

Desuden hører vi lidt om Piemontes historie og der bliver til til bageefter at slentre rundt i byen.

Så tager vi til Vicofortes helligdom og Santuario de Vicoforte. Og evt. på besøg på Chokolademuseet lige ved siden af.

https://www.santuariodivicoforte.it/

 

SÅ skal vi have aftensmad efter et tiltrængt hvil på hotellet. Det kan så enten være osteria Arco i Alba der er lillebror til den i BRA eller vi kan spise meget rustikt på Republica i Montforte d Alba (et af Jans steder hvor vi skal spise hanekam!). Nærmere info følger.

 

Onsdag den 22. September

I dag skal vi udforske Alba. Efter morgenmaden tager vi til Alba igen. Her slentrer vi rundt og udforsker byen på egen hånd inden vi mødes kl 12 til frokost hos Osteria la Libera. Meget klassisk og vi skal spise pliin, tagliarini og evt vitello tonato (men pastaen er vigtigst).

 

Om eftermiddagen skal vi til Ceretto og besøge folkene bag den trestjernede succes hvor vi skal spise i aften. Vi skal også se deres have hvorfra restauranten får alle sine grøntsager. Endelig skal vi også besøge Relanghe SRL som er stedets hasselnødde nougat produktionssted. Så kører vi hjem til et par timers afslapning før vi atter tager til Alba hvor vi skal have den helt store middag.

 

Kl.20.00 MIDDAG PÅ DEN 3-* restaurant Piazza Duomo /La Piola grønt er i højsædet- de har en karuselmenu – MEN VI SKAL TALE MED Enrico Crippa og hilse fra Jan – vinene kommer fra ceretto til dessert har de nogen gange (jaaa det vil vi gerne have) monte bianco. La piola er stedets lillesøster.

 

Torsdag den 23. September

Delvis åbent program og fridag.

Middag på Vinoteca Centro Storrico, Serralunga, Alba hvor vi skal spise ravioli, melonsalat, buratta, pølse og ost (Jan Restorf siger at Alessio har den bedste pølsevogn) OG så skal vi spise hans Panna Cotta – den bedste i verden siger Jan.

Fredag den 24. september

Hjemrejse. Afgang fra hotellet kl. 8.00. Vi kører til Milano hvor vi skal med et fly kl.11.20. Køreturen tager godt 2 timer men vi skal have god tid, så derfor afg allerede kl. 8.00.

 

 

 

*Forslag til andre aktiviteter – især til torsdagen:

 

  • Tur til byen MONDOVI og den flotte basilika https://en.wikipedia.org/wiki/Sanctuary_of_Vicoforte
  • Frokost (egenbetaling) på denne tilsyneladende meget snobbede restaurant Grinzane Cavour og chef Marc Lanteri? Beliggende i et slot der desuden huser et spændende vin-museum.
  • Eller Tilbage til ALBA og besøg hos chokoladeproducent ???
  •  

Hvor skal vi spise den sidste middag torsdag aften ?

            F.eks. Vinoteca Centro (Storrico, Serralunga i Alba) JA

  •  

 

 

https://www.hotelsantavittoria.com/

  • Praktisk information
  • Et enkeltværelse med eget bad koster 1800 kr ekstra.
  • Betaling sker gennem rejsens arrangør PUST Rejser. Depositum på kr. 2.000,- ved bestilling. Restbeløb 2 måneder før afrejse.   Rejsen er omfattet af Rejsegarantifondens dækning.
  • Der er trapper og brosten mange steder og derfor ikke egnet for gangbesværede. 
  • Ønsker du mere information om rejsen eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte  Pia Scharling fra PUST Rejser tlf. 31264100. www.pustrejser.dk.
Ugens program

Ugens program i korthed.

Flere detaljer følger men da rejsens tema er gastronomi kan man forvente virkelig gode måltider på nøje udvalgte restauranter samt mange forskellige smagninger af både ost, vin m.m.

Dagenes rytme vil være afgang fra vores “cascinale” kl 10 og hjemkomst til siesta og hygge hen på eftermiddagen. Stedet vi bor byder både på liggestole og swimmingpool og en stor og hyggelig opholdsstue med kamin.

Kl. 19.30 afgang i minibusser til aftenens restaurant.

Herunder er listet nogle af de aktiviteter som ugen byder på:

Ankomst lørdag den 18.september 2021. Direkte til trøffelmarked i Alba fra lufthavnen.

Derefter til overnatningsstedet ”Cascinale sul colle con vista Langhe”

Om aftenen middag  på en af områdets fantastiske restauranter.

Søndag er dagens tema vin og vi besøger 2 vinkældre denne dag.

Mandag. Vinhøsten er startet og vi får en guidet tur rundt i de nærliggende vinmarker.

Tirsdag besøg i nogle af Piemontes flotte byer – Vicoforte Mondovi og  desuden på indkøb på det flotte madmarked i Cuneo.

Onsdag gælder det et besøg i slow-food bevægelsens hovedkvarter i byen BRA og om eftermiddagen på vinmuseum.

Torsdag valgfri dag – Torino eller trøffeljagt

Fredag den 24. September

Hjemrejse. Ankomst København midt på eftermiddagen

Fotos
Kort