Ring bare til os – Vi svarer alle dage.
+45 31 26 41 00
info@pustrejser.dk
Tag med madanmelder, ph.d., mag.art. og journalist Helle Brønnum Carlsen på madrejsen til Piemonte. Piemonte er bl.a. berømt for vin og det piemontesiske køkken er med rette verdensberømt og det er også her at slow-food bevægelsen har sit hovedkvarter og sin oprindelse. Oplev Helles Brønnum Carlsen smittende lidenskab for de ting vi spiser og drikker. Hendes viden omkring gastronomi er enorm og hun er dertil en fremragende formidler.
København – Kastrup Lufthavn
Afgang kl. 08:25 – mødetid 2 timer før
Milano – Malpensa Airport
Herefter transfer til Piemonte
Tag med madanmelder, ph.d., mag.art. og journalist Helle Brønnum Carlsen på mad-rejse til Piemonte, Italien. Landet der flyder – ikke med mælk og honning, men – med olivenolie og de allerbedste råvarer af grøntsager, oste, pasta, og meget mere.
Oplev Helles Brønnum Carlsen smittende lidenskab for de ting vi spiser og drikker. Hendes viden omkring gastronomi er ganske enkelt enorm og hun er dertil en fremragende formidler. Hun elsker at fortælle og deler generøst ud af sin viden. I tæt samarbejde med PUST Rejser har hun tilrettelagt komprimerede dage hvor vi skal smage og smage og spise og smage igen. Både på gode restauranter men også hos producenterne og på markedet. Det bliver dage i det allerbedste selskab i en vidunderlig region i Italien, i de smukkeste omgivelser. Ren forkælelse for alle sanser.
Piemonte er den største region i Italien og er i kvadratmeter godt halvdelen af Danmarks størrelse. Oplagt destination til madrejsen.
Naturen er bakket og grøn og i horisonten mod vest mod Frankrig ses Alperne og Europas højeste bjerg Mont Blanc.
Mod syd møder Piemonte middelhavsregionen Ligurien. Mod nord grænsen til Schweiz og endelig mod øst hvor den flade og frugtbare Po-slette spreder sig, er grænsen til en anden af Italiens frugtbare regioner Lombardiet.
På madrejsen flyver vi til Malpensa lufthavnen nær Milano, godt 200 km fra vores bestemmelsessted til Langhe provinsen i hjertet af Piemonte.
Piemonte er frugtbar og rig. Allerede i romertiden var det en region med høj status og helt frem til 1946 var Torino, som er hovedbyen i Piemonte, hjemsted for den daværende italienske kongefamilie.
Piemonte er bl.a. berømt for vin. Barbera, nebbiolo, barbaresco, barolo for bare at nævne nogle få. Også det piemontesiske køkken er med rette verdensberømt og det er også her at slow-food bevægelsen har sit hovedkvarter og sin oprindelse.
Vingårde. Vi besøger så mange som muligt. Først og fremmest hos vores særlige vin-ven Mauro Dogliani. Han ejer sammen med sine 2 brødre en vingård ”Il Generale”, hvor der årligt produceres 300.000 flasker vin. Han byder os indenfor og udenfor for at følge vindruernes vej til flaskerne. Det indebærer også en gåtur bland vinmarkerne hvor høsten netop er startet. Vi skal smage både nye og gamle vine.
Alba Hver lørdag er der trøffelmarked i Alba og det vil vi selvfølgelig ikke gå glip af. Alba er desuden berømt for sin chokoladeproduktion.
Vi besøger den største provinsby i området Cuneo’s ugentlige fødevaremarked med salg lokale produkter. Cuneo er Langhe regionens hovedby.
Desuden et heldagsbesøg i Torino, som var vært ved vinter-OL i 2006 og i årene op til samt i årene efter fik byen en meget grundig ansigtsløftning. Den hårdt prøvede by som tidligere var plaget af kriminalitet og trafikkaos blev endevendt og resultatet er i dag en smuk og afklaret storby hvor trafikken flyder let igennem de snorlige gader med masser af grønne områder. En slentretur igennem byen byder på masser af historiske bygninger, museer, hyggelige cafeer – F.eks. den berømte Cafe Biccerin hvor interiøret ikke er ændret i 150 år, shoppinggader og hyggelige restauranter.
I Torino besøger vi mad-supermarkedet Eataly som har en såkaldt “flagship-store” i Torino.
Restaurantbesøgene prioriteres højt på madrejsen og vi har bl.a. udvalgt flg. gode restauranter hvor vi enten spiser frokost eller middag, anbefalet specielt til os af køkkenchef Jan Repstorff fra Søllerød Kro.
Vi forsøger desuden at booke bord på den 3-* Michelin restaurant Piazza Duomo i Alba. Det lykkedes i 2021 og hvis det lykkes os igen i 2023, vil deltagerne blive tilbudt at spise der en aften som tilvalg og mod ekstrabetaling. Derom hører du nærmere.
På madrejsen skal vi dels bo på det lækre spa og boutique hotel Corte Gondina i La Morra og dels på det hyggelige lille hotel Grappolo D’Oro i landsbyen Montforte d’Alba.
Flere detaljer følger til madrejsen men da rejsens tema er gastronomi kan man forvente virkelig gode måltider på nøje udvalgte restauranter samt mange forskellige smagninger af både ost, vin m.m.
Et enkeltværelse med eget bad koster 2.500 kr ekstra.
Betaling sker gennem rejsens arrangør PUST Rejser. Depositum på kr. 2.000,- ved bestilling. Restbeløb 2 måneder før afrejse. Rejsen er omfattet af Rejsegarantifondens dækning.
Der er trapper og brosten mange steder og derfor ikke egnet for gangbesværede.
Ønsker du mere information om rejsen eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Pia Scharling fra PUST Rejser tlf. 31264100. www.pustrejser.dk.
Vi flyver med SAS og lander i Malpensa lufthavn kl. 10.30. Opsamling af bagage og derefter ud til den ventende bus der kører os direkte til den højtbeliggende landsby Montforte d’Alba, der ligger omgivet af vinmarker så langt øjet rækker. En tur på 177 km – dvs godt et par timers bustur. Hvis man har lyst kan man forfriske sig på Enoteca Rocca (for egen regning) der ligger lige overfor hotellet.
Om eftermiddagen introducerer Helle Brønnum Carlsen dagenes program og fortæller om det piemontesiske køkken m.v. Derefter snuser vi rundt i den hyggelige by med den fantastiske udsigt og stejle gader og runder eftermiddagen af på en hyggelige vinbar (Barolo Bar, Via Garibaldi eller Le Case della Saracca) inden aftenens middag på Il Grappolo D’Oro.
Vi begynder med en madanmeldelse lige efter morgenmaden
Vi kører til Il generale ((5,3 km/ ca 8 min) hvor vi både skal på rundtur i markerne hos Mauro Dogliani og på besøg i Mauros winery hvor vi får rundvisning afsluttende med en degustazione. Som også vil gøre det ud for en let frokost.
Efter denne spændende tur er det tid til at slappe lidt af i vores by Montforte d’Alba inden vi sidst på eftermiddagen tager til Serralunga d’Alba (10,2km/14 min) hvor vi går en tur rundt i byen (temlig stejl) og ser den gamle by inden:
Middag på Vinoteca Centro Storico Serra Lunga Aalba hvor vi skal spise ravioli (deres Pliin er fremragende), melonsalat, buratta, pølse, ost eller hvad Alessio ellers finder på. (Jan Restorff siger at dette er den bedste ”pølsevogn”) OG så skal vi spise hans Panna Cotta der er den bedste i verden (jvf JR)
Vi skifter by og dermed hotel og fortsætter rejsen til La Morra hvor vi indkvarteres på et såkaldt boutique hotel der også har swimmingpool og spa faciliteter.
Når vi har afleveret kufferter skal vi på tur (eller vi tager direkte med kufferter) til endnu en vinsmagning hos La Spinetta Campe hvor vi skal have en rundvisning og en smagning
Så køres vi til La Morra og kan slappe lidt af/ få en let frokost og slentre rundt i byen.
Aftenens middag er på Osteria Veglio i La Morra, hvor vi skal spise zucchini blomst med bra pølse og blæksprutte – igen anbefalet af Jan Ropestorff fra Søllerød kro.
Efter morgenmaden anmeldes Osteria Veglio
Det er markedsdag mercato del Sabato d’Alba pza Senatore Osvaldo Cagnasco i Alba hvor vi udover at nyde folkelivet skal besøge trøffelboderne, som gerne skulle begynde at byde på trøfler på dette tidspunkt. Helle laver en lille guided tour efter besøg på markedet.
Alba er en hyggelig by med en flot domkirke og et dejligt folkeliv – specielt på markedsdagen. SPis evt frokost hos Osteria la Libera eller måske l’inedito (endnu uprøvet men den så god ud). Meget klassisk med pliin, tagliarini og evt vitello tonato, Vi kunne også overveje om vi kunne lave en picknick med hvad i købte på markedet.
Så kører vi hjem til et par timers afslapning før vi atter tager til Alba hvor vi skal have den helt store middag – ENTEN PÅ DEN 3-* restaurant Piazza Duomo / (som kræver ekstrabetaling ELLER på lillesøsteren La Piola.
Igen anbefalet af Jan Ropestorff fra Søllerød kro.
Efter morgenmad anmeldes middagen i Alba
Fra La Morra kører vi til Torino (1 time og 5 min/ ca 65 km) og besøger dels EATALY evt frokost der? som startede sit eventyr netop i Torino . Derefter nogle timers ophold i selve Torino og frokost på egen hånd.
Sidst på eftermiddagen til La Morra hvor vi på Jan Roepstorffs varme anbefaling Spiser på l’osteria Vignaiolo. (fremragende pasta) og så har de åbent om søndagen!
Delvis åbent program og fri formiddag.
Afgang fra hotellet til Malpensa Lufthavn ved Milano kl. 15.00.
Hvad: Mad, musik og mennesker
Hvornår: Søndag den 29. oktober 2023, kl 13:00 – 17:00
Hvor: Ledreborg Alle 2A, 4320 Lejre (Laden)
Billetter: Entre 185 kr. / Politiken PLUS* abb. pris 150 kr.