Med madanmelderen til Piemonte

0
Udsolgt
PrisDKK 12.900,-
Udsolgt
PrisDKK 12.900,-
18.-24. september 2021
Hotel dobbeltværelse (Standard)
  • Hotel dobbeltværelse (Standard)
  • Opgradering til enkeltværelse (+1.500 DKK)
* Udfyld alle påkrævede felter for at gå videre til næste trin.

Fortsæt til booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

591

Hvorfor bestille hos PUST Rejser?

  • Vi garanterer meget for pengene
  • Personlig betjening - før og under rejsen
  • Håndplukkede kurser og aktiviteter
  • Dækket af Rejsegarantifonden

Har du spørgsmål?

Ring bare til os – Vi svarer alle dage.

+45 31 26 41 00

info@pustrejser.dk

Varighed: 7 dage
Periode: 18.-24. september 2021
København - Kastrup Lufthavn
Piemonte, Italien
Max deltagere: 20
Kort om rejsen

Tag med madanmelder, ph.d., mag.art. og journalist Helle Brønnum Carlsen på mad-rejse til Piemonte.  Piemonte er bl.a. berømt for vin og det piemontesiske køkken er med rette verdensberømt og det er også her at slow-food bevægelsen har sit hovedkvarter og sin oprindelse. Oplev Helles Brønnum Carlsen  smittende lidenskab for de ting vi spiser og drikker. Hendes viden omkring gastronomi er enorm og hun er dertil en fremragende formidler.

Afgang fra

København – Kastrup Lufthavn
Mødetid 2 timer før

Ankomst til

Milano – Malpensa Airport
Herefter transfer til Piemonte

Inklusiv i prisen

  • Fly t/r København/Milano samt transfer til destinationen
  • 6x overnatning ophold i Cascinale di Generale Massena
  • Morgenmadsbuffet
  • Fem gode middage samt mindst en (og nok flere) rigelig frokost på diverse gode restauranter.
  • Fire X madanmelderens dom v/HBC
  • Alle udflugter som er beskrevet i nedenstående program f.eks.torvedag i Cuneo, trøffelmarked i Alba, vinsmagning og besøg i 3 cantina'er, vandretur (ikke strabadserende) i vinmarkerne m.m.
  • Desuden mulighed for en hel dag i Torino  ELLER trøffeljagt

Du betaler selv

  • Evt. værelsesopgradering
Mere om rejsen

Tag med madanmelder, ph.d., mag.art. og journalist Helle Brønnum Carlsen på mad-rejse til Piemonte, Italien. Landet der flyder –  ikke med mælk og honning, men  – med olivenolie og de allerbedste råvarer af grøntsager, oste, pasta, og meget mere.

Oplev Helles Brønnum Carlsen smittende lidenskab for de ting vi spiser og drikker. Hendes viden omkring gastronomi er ganske enkelt enorm og hun er dertil en fremragende formidler. Hun elsker at fortælle og deler generøst ud af sin viden. I tæt samarbejde med PUST Rejser har hun tilrettelagt komprimerede dage hvor vi skal smage og smage og spise og smage igen. Både på gode restauranter men også hos producenterne og på markedet. Det bliver dage i det allerbedste selskab i en vidunderlig region i Italien, i de smukkeste omgivelser. Ren forkælelse for alle sanser.

 
Om Piemonte

Piemonte er den største region i Italien og er i kvadratmeter godt halvdelen af Danmarks størrelse.

Naturen er bakket og grøn og i horisonten mod vest mod Frankrig ses Alperne og Europas højeste bjerg Mont Blanc.

Mod syd møder Piemonte middelhavsregionen Ligurien. Mod nord grænsen til Schweiz og endelig mod øst hvor den flade og frugtbare Po-slette spreder sig, er grænsen til en anden af Italiens frugtbare regioner Lombardiet.

Vi flyver til Malpensa lufthavnen nær Milano, godt 200 km fra vores bestemmelsessted til Langhe provinsen i hjertet af Piemonte.

Piemonte er frugtbar og rig. Allerede i romertiden var det en region med høj status og helt frem til 1946 var Torino, som er hovedbyen i Piemonte, hjemsted for den daværende italienske kongefamilie.

 

Piemonte er bl.a. berømt for vin. Barbera, nebbiolo, barbaresco, barolo for bare at nævne nogle få. Også det piemontesiske køkken er med rette verdensberømt og det er også her at slow-food bevægelsen har sit hovedkvarter og sin oprindelse.

Vi besøger det berømte Osteria del Boccondivino hvor slowfood bevægelsen udsprang. Et must for gastronominørder.

 

Vingårde. Vi besøger så mange som muligt. Først og fremmest hos vores vært Mauro, i hvis huse vi er indkvarteret. Han ejer sammen med sine 2 brødre en vingård ”Il Generale”, hvor der årligt produceres 300.000 flasker vin. Han byder os indenfor og udenfor for at følge vindruernes vej til flaskerne. Det indebærer også en gåtur bland vinmarkerne hvor høsten netop er startet. Vi skal smage både nye og gamle vine.

Restaurant FAMO får bl.a. sin vin fra en vingård der ligger placeret kun 14 km fra hvor vi bor. Vietti hedder den. Og den skal vi selvfølgelig også besøge.

Landsbyen Barolo ligger tæt på vores indkvartering og det er klart vi må dertil – slentre rundt og smage på vin hos Mauros ven og kollega vinbonden Vajra som især har barolo vine.

Alba Hver lørdag er der trøffelmarked i Alba og det vil vi selvfølgelig ikke gå glip af. Alba er desuden berømt for sin chokoladeproduktion.

Vi besøger den største provinsby i området Cuneo’s ugentlige fødevaremarked med salg lokale produkter. Cuneo er Langhe regionens hovedby. Derefter videre til Mondovi for at se den flotte Basilika der har den største ovale kuppel i Europa.

Desuden mulighed for enten et dagsbesøg i  Torino, som var vært ved vinter-OL i 2006 og i årene op til samt i årene efter fik byen en meget grundig ansigtsløftning. Den hårdt prøvede by som tidligere var plaget af kriminalitet og trafikkaos blev endevendt og resultatet er i dag en smuk og afklaret storby hvor trafikken flyder let igennem de snorlige gader med masser af grønne områder. En slentretur igennem byen byder på masser af historiske bygninger, museer, hyggelige cafeer – F.eks. den berømte Cafe Biccerin hvor interiøret ikke er ændret i 150 år, shoppinggader og hyggelige restauranter.

eller trøffeljagt:

Trøflen –det hvide guld – er overalt i Piemonte, men den er svær at finde. Vi gør dog forsøget i selskab med en professionel trøffeljæger i landsbyen La Morra.

 

Restauranter i Piemonte

Restaurantbesøgene prioriteres højt og vi har bl.a. udvalgt flg. gode restauranter hvor vi enten spiser frokost eller middag, anbefalet specielt  til os af køkkenchef Jan Restorff fra Søllerød Kro:

  • Osteria Veglio og Ristorante Bovio .

  • 3* Michelin restaurant Piazza Duomo (tilkøb 1900 kr))  eller 1* Chez Francesco (inkl. i rejsens pris)
  • Vinoteca Centro Storico der siges at servere den allerbedste panna cotta i hele verden. Og det siger ikke så lidt.
  • Osteria del Boccondivino hvor slowfood bevægelsen udsprang. Et must for gastronominørder.
  • La Villa due – gedigen god mad som vor mama lavede den. Dertil vine fra vores vært Mauro Doglianis vinkælder.

 

Indkvartering i Piemonte

Vi skal bo på en Cascinale. Og hvad er det? En cascinale er en tidligere proprietærgård – ville man nok kalde det på dansk –   og den cascinale vi skal bo på hedder Cascinale di Generale Massena og er bygget i 1797 i da Napoleon var i området. Den ligger på en bakke med udsigt over vinmarkerne i det område der hedder Langhe ”sul colle con vista Langhe”. Det er PUST rejser vin-ven Mauro Dogliani’s familie som har dette mini-hotel med opholdsstue med åben kamin, dejlig have, swimmingpool, barbecueområde og bålplads og vidunderlig udsigt. Hver morgen kommer der en lokal mama og lave dejlig morgenmad til os og hver eftermiddag er det her vi smækker benene op og tager en velfortjent siesta under portioen.

  • Praktisk information
  • Et enkeltværelse med eget bad koster 1800 kr ekstra.
  • Betaling sker gennem rejsens arrangør PUST Rejser. Depositum på kr. 2.000,- ved bestilling. Restbeløb 2 måneder før afrejse.   Rejsen er omfattet af Rejsegarantifondens dækning.
  • Der er trapper og brosten mange steder og derfor ikke egnet for gangbesværede. 
  • Ønsker du mere information om rejsen eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte  Pia Scharling fra PUST Rejser tlf. 31264100. www.pustrejser.dk.
Ugens program

Ugens program i korthed.

Flere detaljer følger men da rejsens tema er gastronomi kan man forvente virkelig gode måltider på nøje udvalgte restauranter samt mange forskellige smagninger af både ost, vin m.m.

Dagenes rytme vil være afgang fra vores “cascinale” kl 10 og hjemkomst til siesta og hygge hen på eftermiddagen. Stedet vi bor byder både på liggestole og swimmingpool og en stor og hyggelig opholdsstue med kamin.

Kl. 19.30 afgang i minibusser til aftenens restaurant.

Herunder er listet nogle af de aktiviteter som ugen byder på:

Ankomst lørdag den 18.september 2021. Direkte til trøffelmarked i Alba fra lufthavnen.

Derefter til overnatningsstedet ”Cascinale sul colle con vista Langhe”

Om aftenen middag  på en af områdets fantastiske restauranter.

Søndag er dagens tema vin og vi besøger 2 vinkældre denne dag.

Mandag. Vinhøsten er startet og vi får en guidet tur rundt i de nærliggende vinmarker.

Tirsdag besøg i nogle af Piemontes flotte byer – Vicoforte Mondovi og  desuden på indkøb på det flotte madmarked i Cuneo.

Onsdag gælder det et besøg i slow-food bevægelsens hovedkvarter i byen BRA og om eftermiddagen på vinmuseum.

Torsdag valgfri dag – Torino eller trøffeljagt

Fredag den 24. September

Hjemrejse. Ankomst København midt på eftermiddagen

Fotos
Kort