Ring bare til os – Vi svarer alle dage.
+45 31 26 41 00
info@pustrejser.dk
Marche er en af Italiens 20 regioner og ligger nordøst for Rom med kyst ud til Adriaterhavet. Det er her italienerne selv tager til for at holde den perfekte ferie med et fantastisk køkken og gode vine, flot natur og rimelige priser.
I Danmark kender vi ikke Marche vinene særlig godt, men det skal der laves om på. Det fortjener de – og vi – og derfor inviterer vi nu på vinrejse til Marche. Le Marche har nemlig ideelle betingelser for at producere masser af vin. Der vil på denne tur blive introduceret nye druetyper og vi får indblik i de vine, der er specielle for Le Marche. I løbet af ugen besøger vi 7 velrenommerede vingårde.
Vi har vores helt egen lokale vinguide med hele ugen og han har nøje udvalgt de mest interessante vingårde.
Turen henvender sig både til erfarne vin entusiaster og dig der gerne vil vide mere om vin.
København – Kastrup Lufthavn
Afgang kl. 10:25 med Ryanair
Bologna Lufthavn
Afgang kl. 19:55 med SAS
Marche er med rette berømt for et fantastisk køkken. Og ja, det praler de fleste regioner sig af i Italien, men Marche har ikke bare én eller to specialiteter, men byder på en bred vifte af grøntsagsretter, pasta og kød. Og selvfølgelig olivenolie. Al mad bliver lavet fra bunden og der værnes over de lokale traditioner.
PUST rejser var der i 2024 i selskab med madskribent og madanmelder m.m. Helle Brønnum Carlsen og vi blev så begejstrede for regionen at vi må tilbage dertil. Denne gang med vinen i centrum. Vi skal besøge 7 vingårde og til at guide os har vi allieret os med vores vin ven Marco som vi traf i 2024. Han er en både vidende og charmerende vinguide og passioneret omkring Marche vinene.
Hvis man er interesseret i italiensk mad og vin, er et besøg i denne region et decideret must. Mærkeligt nok er regionen ret ukendt i Danmark og der er ikke mange turister i området. Undtagen på de brede sandstrande, men det er ikke der vi kommer til at befinde os! Vi skal besøge de 7 smukt beliggende vingårde nær fredelige middelalderbyer, der ikke har forandret sig i hundredevis af år, sidde på en vinbar, udforske de små gyder, beundre udsigten over Appeninerbjergene og Adriaterhavet. Et naturskønt område som man ikke finder mange steder – selv i Italien.
Udover de mange vinoplevelser skal vi besøge gode restauranter og hoteller samt opleve Marche’s spændende og interessante kultur.
Som en ekstra service på denne tur kan vi tilbyde mulighed for indkøb på alle de skønne steder, vi besøger. PUST Rejser sørger for det praktiske i forhold til selve fragten og du betaler kun fragt for dine egne indkøb. Dine indkøb kan afhentes få uger efter vores hjemkomst på en adresse i København.
De første 4 overnatninger bor vi på Hotel Sirolo i kystbyen Sirolo. Det er en middelalderby med krogede gader og hyggelige torve. Fra byens piazza er der en fabelagtig udsigt udover Adriaterhavet. Hotellet har swimmingpool og lyse og venlige værelser.
Fra hotellet går der en trappe op til byen og vi bliver nødt til at sige, at man skal være godt gående! Der er i det hele taget mange trapper – også i denne del af Italien – og dertil brostensbelagte gader.
De sidste to dage tilbringer vi på Tenuta Grimaldi – et fire-stjernet luksuriøst vin resort, smukt beliggende mellem højdedragene i Appenninerne. Tenuta Grimaldi har egen vinproduktion og vi inviteres med i vinmarken og vinkælderen. Der er pool samt mulighed for tilkøb af wellness faciliteter som spa, tyrkisk bad og sauna.
Drypstenshulerne i Frasassi er ikke så kendte i Danmark, men de er intet mindre end fantastiske! Der er hvide og lyserøde stalamitter og stalakitter, der står som statuer og hænger som gardiner overalt i hulerne. Og inderst mødes de i krystalklare underjordiske søer. Her er muligheden for at se en af naturens mest vidunderlige bygningsværker!
God morgenmad og hver dag enten en dejlig middag eller frokost og nogle dage begge dele (se program).
Der er flere storartede restauranter i Sirolo.Vi spiser på nogle af de allerbedste trattoriaer og restauranter i området. Glem alt om “turistfælde” restauranter. Vi skal indtage måltider tilberedt enkelt og ærligt med grundighed og kærlighed.
Italien er verdensberømt for velsmagende gastronomi, og denne egn er ingen undtagelse. Her spises ganske vist mange vegetariske retter men oksekødet i Marche er også vidt berømt. Her er masser af både sorte og hvide trøfler men også lækre supper, pastaretter og grøntsagsretter.
En typisk menu består af forskellige antipasti (små kolde og lune foretter) derefter pastaretter (f.eks. en tagliatelle med trøfler, evt. efterfulgt af kød og til sidst dessert – og espresso. Dertil fremragende lokal vin fra Marche.
Med Ryanair direkte fra København til Bologna torsdag den 1.oktober. Ankomst Bologna og derefter i bus godt 220 km til destinationen i Marche. Hjemrejse tirsdag den 7 oktober.
NB! Der er trapper og brosten mange steder så rejsen er derfor ikke egnet for gangbesværede.
Enkeltværelse: Et eneværelse med eget bad koster 2.400 kr ekstra.
Betaling sker gennem rejsens arrangør PUST Rejser. Depositum på kr. 2000,- ved bestilling efter fremsendelse af faktura. Restbeløb 2 måneder før afrejse. Depositum tilbagebetales ikke ved afbestilling. Hvis rejsen aflyses pga. for få tilmeldte, gives depositum retur. Rejsen er omfattet af Rejsegarantifondens dækning.
Rejsen er som udgangspunkt planlagt med fly, men der er også mulighed for at tage toget hele vejen til destinationen. Vi hjælper gerne med køb af togbillet, som typisk kan bestilles 2-3 måneder før afrejse. Ved bestilling af togbillet kan man vælge mellem sovevogn, liggeplads, samt 1. eller 2. klasse.
Togrejsen tager omkring 24-36 timer og er i øjeblikket lidt dyrere end flyrejsen, så der kan forventes et mindre tillæg. Læs mere om togrejser her, eller kontakt os gerne for yderligere information.
Ankomst til Bologna. Vi hentes i bus, der kører os direkte til den lille charmerende kystby Sirolo. Køretid ca. 2 ½ time.
Efter check-in mødes vi til en kort tur i byen – derefter et glas spumante på byens torv samt middag på en af byens lokale restauranter.
Efter morgenmaden kl.9.30 møder I vores lokale vinguide Marco, der introducerer dagens besøg.
Afsted i 2 minibusser nordpå til en vingård i kommunen Corinaldo (køretid ca.1 time)
Her lægger vi ud med et besøg hos Federico Mencaroni, en stolt 4 generation af vinmagere, hvor generationen før – som mange steder i italien – stadig er en del af driften. Vingårdens hovedfokus er Verdicchio dei Castelli di Jesi (kongen af Marche-vinstokkene). Druen der her anvendes til både hvid og mousserende vine efter de klassiske metoder. En mindre del er produktion af de røde druer som Montepulciano, Sangiovese, Merlot og Cabernet Sauvignon.
Derefter fortsætter vi med en køretur på 20 minutter til Cantina Bruscia i San Costanzo.
Cantina Bruscia er en økologisk vingård, der også producerer olie, honning og andre landbrugsprodukter. Her spiser vi frokost og smager deres vine. Stedet har et bredt udvalg af rød, hvid og mousserende vine foruden lidt produktion af grappa.
Retur til Sirolo ud på eftermiddagen og aftenen fri – Pust kan anvise og reservere bord på en af byens restauranter.
Efter morgenmaden møder vi igen vores vin ven Marco og gør klar til dagens korte udflugt.
Formiddagsudflugten går til vinmageren Silvano Strologo. En familieejet vingård der producerer primært rødvine, men har også hvid, rose og mousserende vine i deres sortiment.
Ovenpå denne smagning har vi blot en kort køretur tilbage til Sirolo (køretid 10 min).
Det er nu tid til at finde et dejligt frokoststed, gå en tur i den hyggelige by og nyde en kaffe på torvet.
Eftermiddagen fri. Evt tilbud om badetur/gåtur til stranden som ligger 20 min. gang fra hotellet.
Om aftenen fælles middag i Sirolo på en god lokal restaurant.
Efter morgenmaden kører vi kl.9.30 sydpå til Carassai – ud mod kysten
Vi besøger vingården Dianetti (køretid ca.1 time).
Gården ligger i Menocchia dalen, som er et magisk sted, egentlig tæt på havet men med bjergluften direkte ind fra den modsatte side. De store temperatursvingninger giver en særlig spænding i vinene, som vi glæder os til at opleve. Vingården byder på både rød og hvidvine.
Dernæst kører vi yderligere sydpå (køretid ca.25 min) til endnu en økologisk vingård La valle del sole, der ligger smukt i et typiske Marche landskab. Her dyrkes blandt andet Picorino druen til hvidvin og Montepulciano til stedets rødvine.
Her får vi frokost med lokale retter, tilberedt med råvarer fra vingårdens have og smager selvfølgeligt stedets gode vine.
Retur til Sirolo ud på eftermiddagen.
Fri aften. Pust kan anvise og reservere bord på en af byens restauranter.
Vi tjekker ud fra hotellet i Sirolo og kører kl.9.30. I dag har vi ca. 1 time og 20 minutters køretid foran os.
Vi starter med at besøge de imponerende grotter ”Grotte di Frasassi, der er et kæmpe kompleks af huler. En utroligt spændende oplevelse, der vil gøre et stort indtryk på selv berejse Pust gæster.
Vi spiser frokost på vejen til den vingård, hvor vi skal tilbringe de næste 2 nætter.
Vi tjekker ind på Tenuta Grimaldi, et skønt Vin resort, beliggende midt i vinmarkerne.
Om eftermiddagen rundvisning og en tur i vinmarkerne på Tenuta Grimaldi. Stedet fokuserer på deres Verdicchio DOC, som vi får smagsprøver på.
Efterfølgende kan stedets faciliteter nydes – en dukkert i poolen med en betagende udsigt til vinmarkerne. Eller afslapning med en god bog i en liggestol ved poolen.
Fælles middag hvor der selvfølgelig serveres stedets egne vine. (Tilkøb)
Morgenmad.
Vi går i vinkælderen og får en mere fyldestgørende præsentation af de vine vi smagte i går aftes.
Sidst på formiddagen videre til La Murola hvor vi desuden også spiser frokost. Vingården har været i familiens eje i århundrede og kan tilbyde vine lavet på lidt andre druetype end dem vi har stødt på tidligere på turen.
Vi kører retur til Tenuta Grimaldi (ca 1 time) i løbet af eftermiddagen – tid til afslapning og en dukkert.
Middag inkl. vine på Tenuta Grimaldi.
Vi tjekker ud fra Tenuta Grimaldi og kører kl.10.00. Vores fly letter først fra Bologna lufthavn kl.20.00 og vi skal være i lufthavnen kl.17.30.
Vi har derfor tid til en sidste vinsmagning kombineret med en frokost.
Stedet er endnu ikke fundet, da det skal være på vejen til lufthavnen.
Køretid fra Vingården til lufthavn er ca. 3 timer.