Forside > Kunstrejse

Kunstrejse

Tag med PUST på kunstrejse. Følger du mon med I Peter Kærs Kunstkalender? Den handler i 2022 om maleren Nicolai Abildgaard og hans berømte maleri der hænger på SMK “Den sårede Filoktet”.

Nicolei Abildgard tog i 1772 til Rom for at studere og det var dér han, inspireret af bl.a. Michelangelo, malede det berømte billede. Billedet var så imponerende, at det indbragte ham et professorat på akademiet i København og derudover blev han også kongelig historiemaler.

Tag på kunstrejse

At tage på kunstrejse har altid været på mode. Det har kunstnere gjort igennem tiderne for at få inspiration til deres værker og det gør de stadig. Og vi der nyder kunst og som er nysgerrige efter at forstå kunst gør det samme. Vi tager på kunstrejse med ligesindede kunstinteresserede og bliver inspireret til at nyde og forstå kunst. Vi går på museer og ser værkerne der udstilles i smukke rum og med små skilte under, der viser værkets titel og kunstner og årstal.

Men for at forstå baggrunden for kunstværket skal vi gøre en større indsats. Sætte os ind i kunstnerens liv og tanker.

Nogle gange er det nok at bare sanse et kunstværk og erkende at det giver genklang i én, men andre gange bliver man virkelig nysgerrig efter at vide mere.

Og så må man finde sin indre kunstdetektiv frem og måske rejse til Rom eller andre kunstneriske brændpunkter i verden.

For resten ved du mon hvem Filoktet er? Han er græker og hovedperson i et skuespil af Sofokles. En mesterbueskytte og en helt. Og ham blev Abildgaard altså inspireret til at male på sin kunstrejse til Rom. Man bliver uvilkårligt nysgerrig efter at vide hvorfor netop Filoktet skulle foreviges.

Gå på Statens Museum for Kunst for at se billedet, men for at finde ud af hvad der inspirerede Abildgaard, må du tage på kunstrejse til Rom og forsøge at gå i hans fodspor.

PUST rejser har både en kunst rejse til Rom og Nice. Læs mere om dem her: 
Rejser til Nice og omegn – kunst & keramik 2023
Kunstrejse til Rom med Peter Kær