Mad rejse til ROM

0
 
PrisDKK 15.900,-
 
PrisDKK 15.900,-
19. - 24. oktober 2024
Hotel dobbeltværelse (Standard)
  • Hotel dobbeltværelse (Standard)
  • Opgradering til enkeltværelse (+2.200 DKK)
* Udfyld alle påkrævede felter for at gå videre til næste trin.

Fortsæt til booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

4968

Hvorfor bestille hos PUST Rejser?

  • Vi garanterer meget for pengene
  • Personlig betjening - før og under rejsen
  • Håndplukkede kurser og aktiviteter
  • Dækket af Rejsegarantifonden

Har du spørgsmål?

Ring bare til os – Vi svarer alle dage.

+45 31 26 41 00

info@pustrejser.dk

Varighed: 6 dage
Periode: 19. - 24. oktober 2024
København - Kastrup Lufthavn
Rom, Italien
Max deltagere: 20
Kort om rejsen

Helle Brønnum Carlsen, madanmelder, ph.d., mag.art. og journalist, er berejst, men hendes yndlingsby er og bliver ROM, som hun har besøgt utallige gange. Tag på mad-rejse til ROM med Helle og lad hende vise dig vej til de gode restauranter, markeder og hemmelige steder og lær desuden at madanmelde. Udover at være et belæst mad-øre er Helle Brønnum Carlsen også vidende om Roms historie og går foran på historiske vandringer i den storslåede by. Men ingen PUST-tur uden musik, så en klassisk koncert eller en opera, regner vi også med at kunne tilbyde.

Afrejse

Lørdag den 19.oktober fra Københavns lufthavn kl. 07:55. 
Ankomst Rom kl. 10:30. SAS. 

Hjemrejse

Torsdag den 24.oktober kl. kl 14:35. 
Ankomst København kl. 17:10. SAS. 

Inklusiv i prisen

  • Direkte fly fra København til Rom
  • Indkvartering på det charmerende Hotel Villa San Pio
  • Gode middage eller frokoster
  • Museumsentreer og andre fælles aktiviteter
  • Al lokal transport – afhentning t/r lufthavnen
  • Fag guide (Helle Brønnum Carlsen)
  • Desuden fast PUST guide alle dage.

Du betaler selv

  • Enkeltværelsestillæg
  • Enkelte frokoster
Fotos
Mere om rejsen

Helle Brønnum Carlsen

Oplev Helles Brønnum Carlsen smittende lidenskab for de ting vi spiser og drikker. Hendes viden omkring gastronomi er ganske enkelt enorm og hun er dertil en fremragende formidler. 

I tæt samarbejde med PUST Rejser har hun tilrettelagt en ROM-tur, hvor hun generøst deler ud af sin viden om de gode mad-steder i ROM. Restauranterne er håndplukkede og Helle er stamkunde mange steder. Hun deler generøst ud af sine mad-anmelder-tips og vi prøver også selv kræfter med madanmedlerfaget. Vi skal desuden på marked på Circus Maximus sammen med de italienske husmødre m/k og købe ind til en herlig picnic som vi indtager i en af Roms mange parker. Vi skal på springvandsvandring med behørige vandingspauser på nogle af Roms gode vinbarer; spise guddommelig is og drikke udsøgt kaffe ved Pantheon.

Det bliver dage i usædvanligt godt selskab i den italienske hovedstad på et dejligt hotel i Ripa kvarteret på en af Roms syv høje.

Åndelig føde

De kulturelle indslag byder på et sjældent besøg i Villa Farnesia – opført i 1500-tallet og en af Roms smukkeste bygninger (selvom der er skarp konkurrence fra mange andre bygninger). Vi skal også besøge Engelsborg, Pantheon, flere meget flotte barokkirker, Peterskirken m.fl. Desuden forsøger vi at få billetter til Teatro dell’Opera eller en klassisk koncert. Derom ved vi mere senere.

Mange tager til Rom for at se den klassiske kunst, men hvis der er interesse for det, kan vi arrangere et besøg på det moderne kunstmuseum MAXXI der åbnede i 2010. Det er tegnet af Zaha Hadid, som i DK er kendt for tilbygningen til Ordrupgaard.

Om Rom 

Rom er hovedstaden i Italien og landets største med knapt 3 mill. indbyggere. Som en af de få større europæiske byer kom byen relativt uskadt igennem 2. verdenskrig og har masser af bygninger og historiske monumenter – også fra barokken og renæssancen. Roms historiske bymidte er på Unescos verdensarvsliste. Byen ligger i regionen Lazio i midten af Italien – godt 20 km fra kysten. Klimaet er mildt næsten hele året og i oktober kan man som regel sagtens sidde udenfor og spise.

Maden og restauranterne

Det romerske køkken er kendetegnet ved masser af olivenolie, artiskokker, puntarelle, svampe, peperonchino, fantastisk pasta, rustikke kødretter som porchetta og sydfra masser af tomater.

På denne rejse er de fleste måltider inkluderet i rejsens pris. Glem alt om “turistfælde” restauranter.  Vi kommer forbi restauranter på alt fra Michelin niveau til simple trattoria’er. OG finder gode måltider allevegne, tilberedt enkelt og ærligt med grundighed og kærlighed.

Helle Brønnum Carlsen introducerer principperne bag en fair madanmeldelse og efterflg. kommer 3 restauranter under ”kærlig behandling” af jer – de nybagte madanmeldere

Italien er verdensberømt for velsmagende gastronomi, og Rom er ingen undtagelse. En typisk menu består af forskellige antipasti (små kolde og lune foretter) derefter en pastaret (f.eks. en Ravioli med fungi efterfulgt af kød og til sidst dessert – og espresso. Dertil vin enten fra Toscana, Piemonte, lokale vine eller andre af de berømte vinregioner i Italien.

Praktisk information

Indkvartering i Hotel Villa San Pio, som ligger i gåafstand fra centrum samt tæt på mange seværdigheder. Hotellet har, som noget helt enestående i Rom, en gårdhave hvor man kan hvile øjne og ører. 

Et eneværelse med eget bad koster 2.200 kr ekstra.

NB! Der er trapper og brosten mange steder og derfor ikke egnet for gangbesværede. OG EN DEL AF TURENE ER TIL FODS. Medbring flade sko der er gode at gå i og tøj der kan klare lidt omskift i vejret. 

Turen arrangeres af PUST Rejser og omfattet af Rejsegarantifondens dækning.

Ønsker du mere information om rejsen eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Pia Bohr Scharling fra PUST Rejser tlf. 23714676 eller 31264100. 

Mail: info@pustrejser.dk

I tilfælde af coronarestriktioner når afrejsen nærmer sig, returneres alle indbetalte beløb. Se nærmere under PUST Rejsers betingelser på hjemmesiden www.pustrejser.dk

Ugens program

LørdagDag 1

Ankomst først på eftermiddagen. Efter at have fundet os til rette i værelserne skal vi ud at se på byen og starter med en spadseretur til Campo di Fiori. Herefter videre til Pantheon og Piazza Navona. Vi skal også have en kop af verdens bedste kaffe og måske et enkelt glas vin på et ægte enoteca.

Om aftenen middag på en af Helles yndlingsrestauranter.

SøndagDag 2

Peterskirken og det sixtinske kapel om formiddagen. Derefter frokost på egen hånd.

Kl. 17.00 Introduktion til madanmelderrollen på en charmerende naturvinsbar i nærheden af hotellet.

Kl. 20.00 middag på …..? (mere info følger)

MandagDag 3

Først skal vi til Villa Farnesina på den anden side af Tiberen. På vejen dertil besøge i Castello st. Angelo (Engelsborg). Vi spiser frokost hos ”Cesere” og så videre på tur til Trastevere og den smukke kirke Santa Maria in Trastevere. For de der holder af at gå, tager vi bagefter på besøg i et særligt gammelt småkageværksted. Om aftenen middag på ”Lucifero” hos Lillo, hvor vi skal have pasta med trøfler.

TirsdagDag 4

I dag skal vi på markedet. Vi går langs Tiberen til vi drejer mod Cirkus Maximus hvor vi skal bruge et par timer på markedet. Her kan man købe nyhøstet oliven, skønne pestoer og frisk grønt og dejlig charcuterie. Hvis vejret er til det kan vi lave en lille picnic ovre på den gamle væddeløbsbane. Så er der lidt tid til selv at shoppe og spise is (husk Giolittos er fremragende) før vi mødes om aftenen på  ”Ristorante Machroni”.

OnsdagDag 5

Man kan jo gå i kirke eller måske er det her vi skal på det moderne kunstmuseum Maxxi og så en god frokost på egen hånd. Evt. nær Piazza del Popolo. 

Eftermiddagen byder på flere forskellige forslag fra Helle. VI afventer nærmere info. Men kedeligt bliver det helt sikkert ikke.

Om aftenen fælles middag hos Belli.

TorsdagDag 6

Hjemrejse med direkte fly til København kl. 14.00.