Forside > Arkitekturrejse

Arkitekturrejse

Venedig biennalen er en af Europas helt særlige kulturbegivenheder. Det plejede at være sådan at der i lige år var kunstbiennale og i ulige arkitekturbiennale. Men pga pandemien holdt venedigbiennalen en ufrivillig pause i 2020 og derfor er der nu byttet rundt på de 2 biennaler således at der er arkitekturbiennale i 2023 og kunstbiennale i 2024.

Kulturrejsebureauet PUST Rejser er fast gæst på begge biennaler i Venedig og har altid en dansk fagguide til at vise rundt på de 2 hovedudstillinger. Det ene udstillingsområde er i den fine park Il Giardino og det andet hovedområde er et tidligere skibsværft anlæg som hedder Arsenale. Begge områder utroligt fine at slentre rundt i. De ligger desuden begge i gåafstand fra Markuspladsen

Venedig biennalen

Men Venedig er ikke nogen stor by og det er nemt at komme rundt fra A til B – enten til fods ad de små gyder og broer over kanalerne eller med havnebussen som primært sejler på Canale Grande – hovedfærdselsåren.

Man kan sagtens selv besøge biennalen i Venedig, men det er en kæmpe hjælp at blive introduceret til de udstillede værker af en fagguide. Han/hun har på forhånd udvalgt et antal værker som interessante og fagguiden er i det hele taget med til at give den besøgende et overblik over Venedig biennalen. 

I Il giardino har hver nationalitet sit eget hus – eller pavillon som de også kaldes. Pavillonerne er ejet af de respektive lande og det betyder f.eks. at Danmark ejer et lille stykke Venedig. 

Den danske Pavillon er tegnet i 10932 af arkitekten Brummer.

Venedig kunstbiennale er den ældste og største biennale og måske den mest prestigefyldte internationale begivenhed for samtidskunst. 

Arkitekturbiennalen er mindst lige så betydningsfuld omend den er langt yngre. Den første arkitekturbiennale fandt sted i 1975, godt 80 år efter den første kunstbiennale og er i dag anset for at være en af de vigtigste arkiteturbegivenheder i verden.

Vi tilbyder en arkitekturrejse til Venedig. Læse mere om den herunder. Se også hele rejseprogrammet her.