Forside > Musikrejser

Musikrejser

Er du vild med klassisk musik? Hører du torsdagskoncerten i radioen eller abonnerer du på faste pladser, når en af landsdelsorkestrene giver koncert i den egn du bor i? 

Eller spiller du selv et klassisk instrument? Så er du måske nysgerrig efter at vide hvor instrumenterne kommer fra. Hvem fandt på at bygge en violin? Og hvilken træsort skal man bruge for at bygge en cello? Og kan man tage på musikrejser til udlandet?

Musikrejser til Italien

I den norditalienske by Cremona blev violinen så at sige født. Og tager man på en musikrejse hertil, kan man besøge langt over 100 instrumentmagere. 

Den første violinbygger hed Amati og han var født i Cremona i 1600-tallet. Stradivariusfamilien har du sikkert også hørt om – en anden Cremona-familie der i 1700-tallet byggede fantastiske strygeinstrumenter. Og Guerneri familien – ligeledes fra Cremona – har også bidraget med mange berømte strygeinstrumenter. 

I Cremona findes et museum hvor man både kan høre og se mange af de berømte instrumenter. Museet hedder Museo del Violino. Instrumenterne er flere hundrede år gamle men deres klang er evindelig. Dog kræves det at der spilles på instrumentet indimellem. Træet skal så og sige motioneres ind imellem. 

At tage på en musik rejse til Cremona er en helt speciel oplevelse. En nørde-rejse for musikelskere men også et dyk end i en tidslomme, hvor stoltheden over godt håndværk stadig dyrkes.

Klassisk musik går aldrig mode. Og både amatører og professionelle musikere tager stadig i stor stil til Cremona for at købe nye instrumenter eller for at få repareret det gamle.

Og vi der bare nyder musik og som er nysgerrige efter at se hvordan et instrument skabes, kan gøre det samme og tage på musikrejse med ligesindede musikinteresserede. 

PUST Rejser har en årlig musikrejse til Cremona hvor vi i 6 dage går til koncerter, besøger instrumentmagere og spiser rigtig god mad på de gode restauranter i Cremona.

Musiklivet i Cremona er selvsagt meget aktivt. Der er Stradivarius festival hvert efterår og i forsommeren Monteverdi festival. I Cremona kan man gå til koncerter i smukke koncertsale eller kirker og vi behøver ikke at forstå italiensk eller noget andet fremmedsprog for at nyde musikken. For musikken er sit eget sprog, som kan forstås og opfattes af alle uanset nationalitet.

Kulturrejsebureauet PUST Rejser arrangerer en årlig rejse til Cremona i 2023 i oktober.

Vi tilbyder en lang række forskellige kulturrejser. Læse mere om dem herunder. Se også hele rejseprogrammet her