Keramikkursus i Italien

0
Fly ikke inkluderet
PrisDKK 9.900,-
Fly ikke inkluderet
PrisDKK 9.900,-
14. - 21. maj 2024
Dobbeltværelse (Standard)
 • Dobbeltværelse (Standard)
 • Enkeltværelse, delt bad m. en person af samme køn (+900 DKK)
 • Enkeltværelse, eget bad (+1.500 DKK)
* Udfyld alle påkrævede felter for at gå videre til næste trin.

Fortsæt til booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

6910

Hvorfor bestille hos PUST Rejser?

 • Vi garanterer meget for pengene
 • Personlig betjening - før og under rejsen
 • Håndplukkede kurser og aktiviteter
 • Dækket af Rejsegarantifonden

Har du spørgsmål?

Ring bare til os – Vi svarer alle dage.

+45 31 26 41 00

info@pustrejser.dk

Varighed: 8 dage
Periode: 14. - 21. maj 2024
København - Kastrup Lufthavn
Pigna, Italien
Kort om rejsen

Har du altid drømt om at være kreativ med en klump ler? Eller er du allerede godt i gang med keramikken? Både som begynder og som mere erfaren er du velkommen på dette keramikkursus. Du bliver introduceret til forskellige keramiske teknikker og får mulighed for at bruge din kreatitivitet til at skabe forskellige ting i ler.  Opholdet byder på 6 dejlige dage i landsbyen Pigna, som ligger i regionen Ligurien i Norditalien. 

Derudover kommer du på en heldagsudflugt til Asger Jorns hus i keramik-byen Albissola*.
*Tilkøb 500 kr. 

Afrejse

Rejsens start: 14 maj 2024. 
Fly ikke inkluderet.

Hjemrejse

Rejsen slutter: 21 maj 2024. 
Fly ikke inkluderet.

Inklusiv i prisen

 • Transfer t/r Nice lufthavn til destinationen Pigna i Italien
 • Syv nætter i hyggeligt lille hotel (eller i lejlighed hvis man foretrækker det) i landsbyen Pigna i dobbeltværelse (Enkeltværelse kan tilkøbes for 1500 kr.)
 • Velkomst Aperitif
 • Tyve timers keramikkursus
 • God morgenmadsbuffet hver dag
 • Tre-retters velkomstmiddag med vand, vin og kaffe samt afslutningsmiddag
 • Udflugt med den lokale bus til kystbyen Ventimiglia og besøg på det ugentlige kæmpe marked samt mulighed for en tur på stranden
 • Tilbud om guidet gåtur i det smukke område
 • Max 6 deltagere

Du betaler selv

 • Fly tur/retur
 • Evt. værelsesopgradering
 • Evt. udflugt til Albissola (500 kr.)
 • Porto hvis du vil have din færdige keramik brændt og eftersendt.
 • Nogle måltider
Fotos
Mere om rejsen

På keramikkursus til Italien

At lave keramik kræver ingen specielle forudsætninger. Vi kaster os ud i det kreative arbejde under vejledning af den engelskfødte keramiker Sally Mcgurrry, som har boet i Italien det meste af sit voksne liv. Hun er et superdejligt menneske og selv en inspirerende og dygtig keramiker. Glæd dig til dejlige timer i selskab med andre kreative sjæle.

OBS! Lille hold – kun 6 deltagere.

Undervisningen

Der undervises i forskellige teknikker: Modellering og pinching* og coilingteknik*. Grundlæggende og ældgamle teknikker. 

På grund af tørre- og brændetiden som leret kræver, vil de ting der kreeres efterfølgende blive brændt og glaseret og derpå sendt i beskyttende indpakning hjem til dig i Danmark**

Undervisningen består af praktisk arbejde i Sallys eget hyggelige keramikværksted, som ligger i den historiske del af landsbyen Pigna. Her er hvælvede lofter, kampestensmure og en skøn atmosfære, som uden tvivl vil inspirere dig.

At arbejde med keramik kræver ingen særlige forudsætninger. Keramik er for alle. Undervisningen tager udgangspunkt i, at du kan være med både som begynder, men absolut også hvis du har arbejdet med keramik før.

*Coilingteknik er at lægge pølser af ler oven på hinanden for derefter at modellere dem helt eller delvist sammen.

*Pinch er en teknik, hvor hænderne som det primære redskab klemmer leret til den ønskede form.

**Porto for egen regning.

Stedet og transport dertil

For at komme dertil flyver man til Nice. Her vil der være afhentning af PUST Rejser ligesom PUST også sørger for at du kommer retur til Nice lufthavn når du skal hjem igen.
DU skal selv købe din flybillet. Både SAS , Norwegian og Easyjet flyver direkte fra København, mens man kan flyve fra alle lufthavne i Jylland med en mellemlanding. For eksempel med KLM eller Air France fra Billund, men der er flere muligheder. PUST hjælper dig meget gerne med at bestille flybillet, hvis du ønsker det.

Middelalderlandsbyen Pigna er en uspoleret og autentisk perle, der ligger i de Liguriske bjerge, midt i vidunderlig natur med dejlige restauranter og charmerende boliger.
Området er IKKE egnet for gangbesværede.
Vejret i maj og juni er vejret som regel varmt og solrigt, men det kan også være lunefuldt i bjergegnene.

Udflugter

Kystbyen Ventimiglia til det ugentlige marked, hvor man kan blive fristet af kashmirtørklæder og lækre lædertasker m.m. og gå på opdagelse i den gamle pittoreske bydel.

Derudover kommer du på en heldagsudflugt til Asger Jorns hus i keramik-byen Albissola*.
*Tilkøb 500 kr. 

Indkvartering

I den gamle bydel i Pigna, som ligger øverst oppe på en bakketop ved kirken. Man fornemmer fortiden når man bevæger sig rundt i de smalle gyder, der er belagt med ujævne brosten, og huse der er bygget i middelalderen. Det er helt unikt og meget autentisk – og man skal være godt gående!

Vi bor i lejligheder eller i B&B i landsbyen. Husene er smukt restaurerede og er forskelligt indrettede – men alle har en skøn udsigt.

Vi bor i en radius af max. 100 meter fra hinanden i den historiske bykerne – som iøvrigt er bilfri.

God morgenmad og to gode 3-retters middag inkl. vand vin og kaffe. Resten af måltiderne står man selv for. Der er en skøn café i Pigna med meget rimelige priser, (en cappucino koster f.eks kun 1,20€ svarende til 10 kr) og desuden flere restauranter. Det er også muligt at købe billigt ind hos den lokale købmand. 

Restauranter & maden

Der er flere storartede restauranter i og omkring Pigna. Glem alt om “turistfælde” restauranter. Vi skal indtage måltider tilberedt enkelt og ærligt med grundighed og kærlighed.

Italien er verdensberømt for velsmagende gastronomi, og denne egn er ingen undtagelse. Her spises mange vegetariske retter men blandt kødretter er vildsvin populært.  Menneskene her er passioneret optaget af vildsvinejagt, svampe, kastanier m.m. En typisk menu består af forskellige antipasti (små kolde og lune foretter) derefter 2-3 slags pastaretter (f.eks. en Ravioli med fungi* (pastapuder med svampe), eller kød (vildsvin, kanin eller lam) og til sidst dessert – og espresso. Dertil vin enten fra Ligurien, men lige så ofte fra naboregionen Piemonte.

Praktisk

Der er trapper og brosten mange steder og keramikrejsen er derfor ikke egnet for gangbesværede.

Betaling sker gennem rejsens arrangør PUST Rejser. Depositum på kr. 2000,- ved bestilling efter fremsendelse af faktura. Restbeløb 2 måneder før afrejse. Depositum tilbagebetales ikke ved afbestilling. Hvis rejsen aflyses pga. for få tilmeldte, gives depositum retur. Rejsen er omfattet af Rejsegarantifondens dækning.

Ugens program

Dag 1Ankomst til Nice i Frankrig

PUST tilbyder at hente dig i lufthavnen men vi prøver at koordinere jeres ankomster, så der kan blive tale om en smule ventetid i lufthavnen. Der er ca. 5 kvarters kørsel (65 km) til destinationen i Italien. 

Kl. 20.00: Tre-retters velkomstmiddag inkl. vin, vand og kaffe.

Dag 2Keramikworkshop

Introduktion, demonstration og undervisning.

Frokostpause.

Undervisning fortsat.

Senere gåtur og evt. eftermiddagscappucino på Pignas fantastiske konditori med hjemmelavede is og kager og rigtig god kaffe.

Dag 3Keramikworkshop

Som dag 2.

Dag 4Udflugt

Tur med den lokale bus til Ventimiglia der ligger ud til Middelhavet, hvor der er kæmpe markedsdag. Her kan købes alt mellem himmel og jord. Hyg dig med en god frokost eller tage en slentretur i den højtbeliggende gamle bydel med flot udsigt udover middelhavet. Også mulighed for badning hvis vejret er til det.

Dag 5Pastakursus

Lørdagsmarked og en dag i hyggelige Pigna. Om eftermiddagen tilbud om at deltage i et minipasta kursus efterfulgt af (delvis) hjemmelavet middag med en af de lokale husmødre. Ekstrabetaling 30€.

Dag 6Udflugt

Tur til Dolce Acqua, en spændende middelalderby i Nervia dalen, godt 12 km fra Pigna. Guidet rundvisning i byen. 

Dag 7Keramikworkshop

Keramikworkshop. 

Afslutningsmiddag inkl vin, vand og kaffe.

Dag 8Hjemrejse

Hjemrejse.