Keramikkursus i Italien

0
Fly ikke inkluderet
PrisDKK 10.400,-
Fly ikke inkluderet
PrisDKK 10.400,-
The tour is not available yet.

Fortsæt til booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

7939

Hvorfor bestille hos PUST Rejser?

 • Vi garanterer meget for pengene
 • Personlig betjening - før og under rejsen
 • Håndplukkede kurser og aktiviteter
 • Dækket af Rejsegarantifonden

Har du spørgsmål?

Ring bare til os – Vi svarer alle dage.

+45 31 26 41 00

info@pustrejser.dk

Varighed: 8 dage
Periode: 14. - 21. maj 2024
København - Kastrup Lufthavn
Pigna, Italien
Kort om rejsen

Har du altid drømt om at være kreativ med en klump ler? Eller er du allerede godt i gang med keramikken? Både som begynder og som mere erfaren er du velkommen på dette keramikkursus. Du bliver introduceret til forskellige keramiske teknikker og får mulighed for at bruge din kreatitivitet til at skabe forskellige ting i ler.  Opholdet byder på 6 dejlige dage i landsbyen Pigna, som ligger i regionen Ligurien i Norditalien. 

Derudover kommer du på en heldagsudflugt til Asger Jorns hus i keramik-byen Albissola*.
*Tilkøb 500 kr. 

Afrejse

Rejsens start: 14 maj 2024. 
Fly ikke inkluderet.

Hjemrejse

Rejsen slutter: 21 maj 2024. 
Fly ikke inkluderet.

Inklusiv i prisen

 • Halvpension (minus 1 middag)
 • Transfer t/r Nice lufthavn til destinationen Pigna i Italien
 • Syv nætter i hyggeligt lille hotel (eller i lejlighed hvis man foretrækker det) i landsbyen Pigna i dobbeltværelse (Enkeltværelse kan tilkøbes for 1500 kr.)
 • Velkomst Aperitif
 • Tyve timers keramikkursus
 • God morgenmadsbuffet hver dag
 • Tre-retters velkomstmiddag med vand, vin og kaffe samt afslutningsmiddag
 • Udflugt med den lokale bus til kystbyen Ventimiglia og besøg på det ugentlige kæmpe marked samt mulighed for en tur på stranden
 • Tilbud om guidet gåtur i det smukke område
 • Max 6 deltagere

Du betaler selv

 • Fly tur/retur
 • Evt. værelsesopgradering
 • Evt. udflugt til Albissola (500 kr.)
 • Porto hvis du vil have din færdige keramik brændt og eftersendt.
 • 1 middag + frokoster
Fotos
Mere om rejsen

På keramikkursus til Italien

At lave keramik kræver ingen specielle forudsætninger. Vi kaster os ud i det kreative arbejde under vejledning af den engelskfødte keramiker Sally McCorry, som har boet i Italien det meste af sit voksne liv. Hun er et superdejligt menneske og selv en inspirerende og dygtig keramiker. Glæd dig til dejlige timer i selskab med andre kreative sjæle.

OBS! Lille hold – kun 6 deltagere.

Undervisningen

Der undervises især i håndbygning. DU vil lære grundlæggende, men ældgamle teknikker, der bruges til at skabe figurativt arbejde.
-Det tilstræbes at skabe mindst to figurer i rød terracotta i løbet af kurset.
-Workshops vil vare ca. 2 en halv time, hvor de sidste 15 minutter bruges til at pakke arbejdet sammen og rense værktøj.
På grund af de tørre- og brændetider, som ler kræver, vil vi ikke være i stand til at brænde og glasere de færdige værker MEN de vil blive eftersendt når de er blevet glaseret og brændt*

**Porto for egen regning.

Dag 1
Morgen: Klargøring af ler og undervisning i at lave pinch potter og coils (pølser), og en kort forklaring på de processer, der er involveret i at fremstille en færdig genstand. Sidst på formiddagen vil vi have lavet nogle aperitivo skåle.
Eftermiddag: Ved hjælp af pinch potter laver vi en fugl.

Dag 2
Morgen: Ved hjælp af pinch potter og coils laver vi en figur.
Eftermiddag: Eventuelle ufærdige figurer vil blive gjort færdige og/eller næste projekt påbegyndt.

Dag 3
Morgen: lav en flaske. Først vil jeg ved hjælp af spoler demonstrere, hvordan en flaske kan bygges og formes. Derefter vil vi designe en simpel flaske og fortsætte med at bygge den.
Eftermiddag: Vi fortsætter med at bygge vores flasker, for derefter at forfine dem til deres færdige tilstand, dette vil inkludere simpel overfladebehandling/dekoration.

Dag 4
Morgen: Skål. Først vil jeg ved hjælp af spoler demonstrere, hvordan en skål kan bygges og formes. Så vil vi designe en simpel skål og fortsætte med at bygge den.
Eftermiddag: Vi fortsætter med at bygge vores skåle, for derefter at forfine dem til deres færdige tilstand, dette vil inkludere simpel overfladebehandling/dekoration. 

Stedet og transport dertil

PUST hjælper dig meget gerne med at bestille flybillet, hvis du ønsker det.

For at komme dertil flyver man til Nice. Her vil der være afhentning af PUST Rejser ligesom PUST også sørger for at du kommer retur til Nice lufthavn når du skal hjem igen.
DU skal selv købe din flybillet. Både SAS , Norwegian og Easyjet flyver direkte fra København, mens man kan flyve fra alle lufthavne i Jylland med en mellemlanding. For eksempel med KLM eller Air France fra Billund, men der er flere muligheder. 

Middelalderlandsbyen Pigna er en uspoleret og autentisk perle, der ligger i de Liguriske bjerge, midt i vidunderlig natur med dejlige restauranter og charmerende boliger.
Området er IKKE egnet for gangbesværede.
Vejret i maj og juni er vejret som regel varmt og solrigt, men det kan også være lunefuldt i bjergegnene.

Udflugter

Kystbyen Ventimiglia til det ugentlige marked, hvor man kan blive fristet af kashmirtørklæder og lækre lædertasker m.m. og gå på opdagelse i den gamle pittoreske bydel.

Derudover kommer du på en heldagsudflugt til Asger Jorns hus i keramik-byen Albissola*.
*Tilkøb 500 kr. 

Indkvartering

I den gamle bydel i Pigna, som ligger øverst oppe på en bakketop ved kirken. Man fornemmer fortiden når man bevæger sig rundt i de smalle gyder, der er belagt med ujævne brosten, og huse der er bygget i middelalderen. Det er helt unikt og meget autentisk – og man skal være godt gående!

Vi bor i lejligheder eller i B&B i landsbyen. Husene er smukt restaurerede og er forskelligt indrettede – men alle har en skøn udsigt.

Vi bor i en radius af max. 100 meter fra hinanden i den historiske bykerne – som iøvrigt er bilfri.

God morgenmad og 3 retters middag – bortset fa 1x aftensmad. Frokost står man selv for. Der er en skøn café i Pigna med meget rimelige priser, (en cappucino koster f.eks kun 1,20€ svarende til 10 kr) og desuden flere restauranter. Det er også muligt at købe billigt ind hos den lokale købmand. 

Restauranter & maden

Der er flere storartede restauranter i og omkring Pigna. Glem alt om “turistfælde” restauranter. Vi skal indtage måltider tilberedt enkelt og ærligt med grundighed og kærlighed.

Italien er verdensberømt for velsmagende gastronomi, og denne egn er ingen undtagelse. Her spises mange vegetariske retter men blandt kødretter er vildsvin populært.  Menneskene her er passioneret optaget af vildsvinejagt, svampe, kastanier m.m. En typisk menu består af forskellige antipasti (små kolde og lune foretter) derefter 2-3 slags pastaretter (f.eks. en Ravioli med fungi* (pastapuder med svampe), eller kød (vildsvin, kanin eller lam) og til sidst dessert – og espresso. Dertil vin enten fra Ligurien, men lige så ofte fra naboregionen Piemonte.

Praktisk

Der er trapper og brosten mange steder og keramikrejsen er derfor ikke egnet for gangbesværede.

Betaling sker gennem rejsens arrangør PUST Rejser. Depositum på kr. 2000,- ved bestilling efter fremsendelse af faktura. Restbeløb 2 måneder før afrejse. Depositum tilbagebetales ikke ved afbestilling. Hvis rejsen aflyses pga. for få tilmeldte, gives depositum retur. Rejsen er omfattet af Rejsegarantifondens dækning.

Ugens program

Dag 1Ankomst til Nice i Frankrig

PUST tilbyder at hente dig i lufthavnen men vi prøver at koordinere jeres ankomster, så der kan blive tale om en smule ventetid i lufthavnen. Der er ca. 5 kvarters kørsel (65 km) til destinationen i Italien. 

Kl. 20.00: Tre-retters velkomstmiddag inkl. vin, vand og kaffe.

Fælles god middag på en af de lokale restauranter.

Dag 2Keramikworkshop

Introduktion, demonstration og undervisning.

Frokostpause.

Undervisning fortsat.

Senere gåtur og evt. eftermiddagscappucino på Pignas fantastiske konditori med hjemmelavede is og kager og rigtig god kaffe.

Fælles god middag på en af de lokale restauranter.

Dag 3Keramikworkshop

Som dag 2.

Fælles god middag på en af de lokale restauranter.

Dag 4Udflugt

Tur med den lokale bus til Ventimiglia der ligger ud til Middelhavet, hvor der er kæmpe markedsdag. Her kan købes alt mellem himmel og jord. Hyg dig med en god frokost eller tage en slentretur i den højtbeliggende gamle bydel med flot udsigt udover middelhavet. Også mulighed for badning hvis vejret er til det.

Fælles god middag på en af de lokale restauranter.

Dag 5Pastakursus

Formiddag: Åbent værksted hvor du arbejder selvstændigt. Om eftermiddagen tilbud om at deltage i et minipasta kursus efterfulgt af (delvis) hjemmelavet middag med en lokal pastastjerne.
Ekstrabetaling 30€.

Dag 6Udflugt

Tur til Dolce Acqua, en spændende middelalderby i Nervia dalen, godt 12 km fra Pigna. Guidet rundvisning i byen. 

Fælles god middag på en af de lokale restauranter.

Dag 7Keramikworkshop

Keramikworkshop. 

Afslutningsmiddag inkl vin, vand og kaffe.

Fælles god middag på en af de lokale restauranter.

Dag 8Hjemrejse

Hjemrejse.