Keramikkursus i Italien

0
Nyhed!
PrisDKK 13.900,-
Nyhed!
PrisDKK 13.900,-
12. - 19. maj 2024
Dobbeltværelse (Standard)
 • Dobbeltværelse (Standard)
 • Enkeltværelse, delt bad m. en person af samme køn (+900 DKK)
 • Enkeltværelse, eget bad (+1.500 DKK)
* Udfyld alle påkrævede felter for at gå videre til næste trin.

Fortsæt til booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

5843

Hvorfor bestille hos PUST Rejser?

 • Vi garanterer meget for pengene
 • Personlig betjening - før og under rejsen
 • Håndplukkede kurser og aktiviteter
 • Dækket af Rejsegarantifonden

Har du spørgsmål?

Ring bare til os – Vi svarer alle dage.

+45 31 26 41 00

info@pustrejser.dk

Varighed: 8 dage
Periode: 12. - 19. maj 2024
København - Kastrup Lufthavn
Pigna, Italien
Kort om rejsen

Har du altid drømt om at være kreativ med en klump ler? Eller er du allerede godt i gang med keramikken? Både som begynder og som mere erfaren er du velkommen på dette keramikkursus. Du bliver introduceret til forskellige keramiske teknikker og får mulighed for at bruge din kreatitivitet til at skabe forskellige ting i ler.  Opholdet byder på 6 dejlige dage i landsbyen Pigna, som ligger i regionen Ligurien i Norditalien. 

Derudover kommer du på en heldagsudflugt til Asger Jorns hus i keramik-byen Albissola.

Afgang fra

København – Kastrup Lufthavn.

Ankomst til

Nice lufthavn – Côte d’Azur
Herefter transfer til Pigna

Inklusiv i prisen

 • Direkte fly t/r København/Nice
 • 7 nætter i dobbeltværelse i hyggelig lejlighed eller B&B i Pigna
 • Undervisning 4 dage. Max 6 deltagere
 • Halvpension
 • Lufthavnstransfer t/r samt anden lokal transport
 • Udflugt til Albissola og Asger Jorns Museum
 • Udflugt til marked i kystbyen Ventimiglia

Du betaler selv

 • Evt. værelsesopgradering
 • Porto hvis du vil have din færdige keramik brændt og eftersendt.
 • Frokost
Fotos
Mere om rejsen

På keramikkursus til Italien

At lave keramik kræver ingen specielle forudsætninger. Vi kaster os ud i det kreative arbejde under vejledning af den engelskfødte keramiker Sally Mcgurrry, som har boet i Italien det meste af sit voksne liv. Hun er et superdejligt menneske og selv en inspirerende og dygtig keramiker. Glæd dig til dejlige timer i selskab med andre kreative sjæle.

OBS! Lille hold – kun 6 deltagere.

Undervisningen

Der undervises i forskellige teknikker: Modellering og pinching* og coilingteknik*. Grundlæggende og ældgamle teknikker. 

På grund af tørre- og brændetiden som leret kræver, vil de ting der kreeres efterfølgende blive brændt og glaseret og derpå sendt i beskyttende indpakning hjem til dig i Danmark**

Undervisningen består af praktisk arbejde i Sallys eget hyggelige keramikværksted, som ligger i den historiske del af landsbyen Pigna. Her er hvælvede lofter, kampestensmure og en skøn atmosfære, som uden tvivl vil inspirere dig.

At arbejde med keramik kræver ingen særlige forudsætninger. Keramik er for alle. Undervisningen tager udgangspunkt i, at du kan være med både som begynder, men absolut også hvis du har arbejdet med keramik før.

*Coilingteknik er at lægge pølser af ler oven på hinanden for derefter at modellere dem helt eller delvist sammen.

*Pinch er en teknik, hvor hænderne som det primære redskab klemmer leret til den ønskede form.

**Porto for egen regning.

Stedet

65 km fra storbyen Nice og 20 km fra Middelhavet ligger de pragtfulde og ældgamle landsbyer, Pigna og Castelvittorio. Byerne er grundlagt ca. år 900 og er bilfri af den simple grund, at gaderne er for smalle til vor tids køretøjer. Uspolerede og autentiske perler, der ligger i de Liguriske bjerge, midt i vidunderlig natur med dejlige restauranter og charmerende boliger.

Området er IKKE egnet for gangbesværede.

Vejret i maj er vejret som regel varmt og solrigt, men det kan også være lunefuldt i bjergegnene.

Udflugter

Kystbyen Ventimiglia til det ugentlige marked, hvor man kan blive fristet af kashmirtørklæder og lækre lædertasker m.m. og gå på opdagelse i den gamle pittoreske bydel.

Heldagsudflugt til Asger Jorns by Albissola hvor han boede i de sidste 20 år af sit liv. Hans hus er i dag omdannet til museum og er utroligt spændende at besøge. Byen Albissola har igennem tiden tiltrukket keramikere fra hele verden pga det særlige ler der før i tiden kunne findes der.  Albissola vrimler med pottemagerværksteder og er berømt for sin keramik.

Indkvartering

I den gamle bydel i Pigna, som ligger øverst oppe på en bakketop ved kirken. Man fornemmer fortiden når man bevæger sig rundt i de smalle gyder, der er belagt med ujævne brosten, og huse der er bygget i middelalderen. Det er helt unikt og meget autentisk – og man skal være godt gående!

Vi bor i lejligheder eller i B&B i landsbyen. Husene er smukt restaurerede og er forskelligt indrettede – men alle har en skøn udsigt.

Vi bor i en radius af max. 100 meter fra hinanden i den historiske bykerne – som iøvrigt er bilfri.

God morgenmad og dejlige middage. Frokost står man selv for – der er cafeer i byen samt en købmand.

Restauranter & maden

Der er flere storartede restauranter i og omkring Pigna. De fleste middage nydes på de bedste af områdets restauranter, der især præsenterer det lokale køkken og sæsonens råvarer. Glem alt om “turistfælde” restauranter.  Vi skal indtage måltider tilberedt enkelt og ærligt med grundighed og kærlighed.

Italien er verdensberømt for velsmagende gastronomi, og denne egn er ingen undtagelse. Her spises mange vegetariske retter men blandt kødretter er vildsvin populært.  Menneskene her er passioneret optaget af vildsvinejagt, svampe, kastanier m.m. En typisk menu består af forskellige antipasti (små kolde og lune foretter) derefter 2-3 slags pastaretter (f.eks. en Ravioli med fungi* (pastapuder med svampe), eller kød (vildsvin, kanin eller lam) og til sidst dessert – og espresso. Dertil vin enten fra Ligurien, men lige så ofte fra naboregionen Piemonte.

Praktisk

Der er trapper og brosten mange steder og keramikrejsen er derfor ikke egnet for gangbesværede.

Betaling sker gennem rejsens arrangør PUST Rejser. Depositum på kr. 2000,- ved bestilling efter fremsendelse af faktura. Restbeløb 2 måneder før afrejse. Depositum tilbagebetales ikke ved afbestilling. Hvis rejsen aflyses pga. for få tilmeldte, gives depositum retur. Rejsen er omfattet af Rejsegarantifondens dækning.

Ugens program

Dag 1Ankomst

Afhentning i PUST bus og 5 kvarters køretur over grænsen ved Menton ind i Italien til destinationen Pigna.
Anvisning af værelser og derefter rundvisning og en kortere gåtur i Pigna. Velkomst, snak om indhold mv. over en aperitivo. Middag kl. 19.30 på en af de lokale restauranter.

Dag 2Undervisning

Formiddag: Klargøring af ler og undervisning i at lave pinch-potter* og coils* (pølser), og en forklaring på de processer, der er involveret i at fremstille en færdig genstand. Sidst på formiddagen vil vi have lavet nogle små aperitivo skåle.

Eftermiddag: Ved hjælp af pinch-potter laver vi en figur.

Dag 3Undervisning

Formiddag: Ved hjælp af coils* laver vi en figur.

Eftermiddag: Eventuelle ufærdige figurer vil blive perfektioneret og/eller næste projekt påbegyndt.

Dag 4Udflugt

Heldags udflugt til keramikbyen Albissola hvor vi bla, besøge Asger Jorns hus som i dag er et spændende museum. Desuden snuser vi rundt i den hyggelige by hvor der er mange keramiske værksteder.

Dag 5Undervisning

Formiddag: Lav en flaske. Sally demonstrerer hvordan man ved hjælp af spoler, bygger og former en flaske. Derefter designer vi en simpel flaske og fortsætte med at bygge den.

Eftermiddag: Vi fortsætter med at bygge vores flasker, for derefter at forfine dem, og til sidst tilfører en simpel overfladebehandling/dekoration.

Dag 6Undervisning

Formiddag: Lav en skål. Sally demonstrerer hvordan man ved hjælp af spoler, bygger og former en skål. Dernæst designer vi en simpel skål og fortsætter med at bygge den.

Eftermiddag: Vi fortsætter med at bygge vores skåle for derefter at forfine dem, og til sidst tilføre en simpel overfladebehandling/dekoration.  Afrunding af kurset og aftaler om brænding, glasering og forsendelse af de færdige værker til Danmark.

Dag 7Udflugt

Udflugt til Kystbyen Ventimiglia 20 km fra Pigna.

Dag 8Hjemrejse

Hjemrejse. Transport i PUST-bus fra Pigna direkte til Nice lufthavn.