Alfredo & Helle Tesios Rom

0
Nyhed!
PrisDKK 15.900,-
Nyhed!
PrisDKK 15.900,-
20.-25. september 2024
Hotel dobbeltværelse (Standard)
 • Hotel dobbeltværelse (Standard)
 • Opgradering til enkeltværelse (+2.800 DKK)
* Udfyld alle påkrævede felter for at gå videre til næste trin.

Fortsæt til booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

5887

Hvorfor bestille hos PUST Rejser?

 • Vi garanterer meget for pengene
 • Personlig betjening - før og under rejsen
 • Håndplukkede kurser og aktiviteter
 • Dækket af Rejsegarantifonden

Har du spørgsmål?

Ring bare til os – Vi svarer alle dage.

+45 31 26 41 00

info@pustrejser.dk

Varighed: 6 dage
Periode: 20.-25. september 2024
København - Kastrup Lufthavn
Rom, Italien
Max deltagere: 20
Kort om rejsen

“Livet er en kombination af pasta og magi.” Citat Fellini. 

På denne rom rejse står Helle Tesio for pastaen og Alfredo Tesio for magien…….eller måske er det omvendt. Kom selv og se og oplev. Det bliver helt sikkert en festlig og særlig rejse til Den Evige Stad ROMA.

På denne eksklusive rejse skal vi besøge forfatterparret Helle & Alfredo Tesio i Rom. Helle Tesio er uddannet kok i Italien og hun har gennem en lang årrække levet i Rom med Alfredo Tesio, som er journalist og forfatter. Sammen har de skrevet en række bøger om det italienske køkken. 

Alfredo Tesio var gennem mange år DR-korrespondent i Rom – Stemmen fra Rom – som DR’s freelance journalist- og har bl.a. også været korrespondent for Politiken og Børsen. Udover kogebøgerne har han skrevet en lang række bøger om Italien og er forfatter til Skandinaviens mest solgte turistbog om Rom, Turen går til Rom.

Afrejse

Fredag den 20. september fra Københavns lufthavn kl. (Præcise rejsetider følger) Ankomst Rom kl. (Præcise rejsetider følger)

Hjemrejse

Tirsdag den 24. september fra Rom kl. (Præcise rejsetider følger)
Ankomst København kl. (Præcise rejsetider følger)

Inklusiv i prisen

 • Fly København/Rom t/r direkte med SAS
 • Transfer t/r lufthavn til hotellet
 • 5 dages ophold på et dejligt hotel
 • Dejlig morgenmad og enten en god frokost eller middag, inkl. vin og vand
 • Guidede ture i Rom
 • En dag i det muntre pastakøkken med Helle Tesio
 • Rundvisning og besøg i Den Udenlandske Presses palæ
 • Foredrag om Den evige Stad m.m. med Alfredo Tesio
 • Dansk guide under hele opholdet

Du betaler selv

 • Evt. enkeltværelse. (+2.800 DKK)
 • Enkelte måltider
 • Turistskat på hotellet (ca 25 €)
Fotos
Mere om rejsen

Rejse til Rom

Alfredo og Helle Tesio bor i Rom hele året. Hun er dansker, han er italiener og tilsammen perfekte værter for os, som elsker Italien og Rom (eller måske er i Rom for første gang).
Skønt Alfredo er indfødt italiener taler han glimrende dansk og fortæller humoristisk og levende om Den Evige Stad. Han er hovedforfatter til Politikens Turen går til Rom – netop opdateret til 2024 – og vi kan være sikre på at han kender ALLE perlerne i Rom.

Vi skal tilbringe en del tid med ham og hans kone Helle – både over gode måltider men også som gæster i det imponerende palæ, som huser den udenlandske presse. Alfredo viser rundt og inviterer bagefter på frokost der. Palæet er Berlusconis tidligere bolig, så det er en bygning med en særlig historik.

Helle Tesio er kok og inviterer til en eftermiddag i det italienske muntre køkken. Alfredo og Helle har sammen skrevet flere kogebøger om italiensk mad og de deler ud af nogle af de bedste opskrifter på pastaretter fra hele Italien.

Vi når selvfølgelig også at se på nogle af Roms seværdigheder- både med og uden guide og så skal vi spise rigtig godt på nøje udvalgte restauranter
Det bliver dage i usædvanligt godt selskab i den italienske hovedstad på et dejligt hotel på en af Roms syv høje. Hotellet er virkelig dejligt med rummelige værelser og en skøn gårdhave.

Om Rom

Rom er hovedstaden i Italien og landets største med knapt 3 mill. indbyggere. Som en af de få større europæiske byer kom byen relativt uskadt igennem 2. verdenskrig og har masser af bygninger og historiske monumenter – også fra barokken og renæssancen. Roms historiske bymidte er på Unescos verdensarvsliste. Byen ligger i regionen Lazio i midten af Italien – godt 20 km fra kysten. Klimaet er mildt næsten hele året og i september er det stadig mildt og solrigt.

Maden og restauranterne

Det romerske køkken er kendetegnet ved masser af olivenolie, artiskokker, og fantastisk pasta.
På denne rejse er halvpension inkluderet i rejsens pris. Glem alt om “turistfælde” restauranter – vi finder gode måltider allevegne, tilberedt enkelt og ærligt med grundighed og kærlighed.

Praktisk

Indkvartering i Hotel Villa San Pio, som ligger i gåafstand fra centrum samt tæt på mange seværdigheder. Hotellet har, som noget helt enestående i Rom, en gårdhave hvor man kan hvile øjne og ører. Hotellet er indrettet i et gammelt villakvarter og har en dejlig rolig atmosfære.

Et eneværelse med eget bad koster 2.800 kr ekstra.

NB! VI skal spadsere meget og derfor er rejsen ikke egnet for gangbesværede. Medbring flade sko der er gode at gå i og tøj der kan klare lidt omskift i vejret.

Turen arrangeres af PUST Rejser og omfattet af Rejsegarantifondens dækning.
Ønsker du mere information om rejsen eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Pia Bohr Scharling fra PUST Rejser tlf. 23714676 eller 31264100.

Ugens program

Dag 120. September

Afrejse Københavns lufthavn kl. 17.20. Ankomst Rom kl. 19.55. Derfra i taxier til hotellet hvor vi indkvarteres og får lidt at spise. Over et glas vin bydes vi velkommen af Helle og Alfredo Tesio,

og bagefter tager vi en lille aftentur op til Malteserordenens kloster meget tæt på hotellet, hvorfra der er en formidabel udsigt ud over Rom. Her kan man gennem et nøglehul se direkte over til Peterskirken. En lille sjov detalje – og udsigten er vidunderlig.

Dag 221. September

Vi skal ud at se på Rom og mødes i foyeren med en af Alfredo Tesios gode venner, den danske ROM guide Jens Ole Larsen. Han giver os en introduktion og derefter spadserer vi sammen med ham ned ad Aventinerhøjen hvor vi bor, og tilbringer de næste par timer i hans vidende selskab.

Herefter frokostpause kan man enten tage tilbage til hotellet (evt. i taxa- det er ikke dyrt at køre i taxa i Rom) eller fortsætte ud i byen, nu i selskab med PUST Rejsers Pia Scharling. Retur til Hotellet ved 18-tiden.

Kl. 20 skal vi spise fælles middag inkl vin, vand og kaffeMaccharoni, Piazza delle Coppelle nr. 44 – ca. 25 min. gang fra hotellet.  Igen kan man vælge at tage en taxa hvis man ikke vil spadsere, men ellers er der afgang på gåben fra hotellet kl 19.30.

Dag 322. September

Kl. 10 afgang fra hotellet hvor vi spadserer sammen til bydelen Trastevere. Vi er blevet inviteret på søndagsfrokost af Helle & Alfredo Tesio hos Alfredos nære ven på den traditionelle Trastevere restaurant Antico Carlone alla Cisterna.  Vi møder Helle og Alfredo på Piazza Santa Maria in Trastevere og følges derefter videre til restauranten. 

Frokosten trækker muligvis ud men resten af eftermiddagen er til fri leg og der er ingen fælles aftensmad. Spadserer du ned ad bakken fra hotellet, kommer du ned i det kvarter der hedder Testaccio – der hvor romerne selv bor. Et uhøjtideligt og hyggeligt kvarter med mange spisesteder. Bl.a på den plads der hedder Piazza Testaccio 10 min. fra hotellet.

Dag 423. September

I dag skal vi møde Alfredo Tesio i den udenlandske presses palæ. Og det er ikke et hvilket som helst palæ, men Silvio Berluscionis tidligere bolig. En imponerende bygning både inde og ude. Her vil Alfredo Tesio først causere om Den evige stad og hvorfor den evig! og derefter er vi inviteret på frokost i de smukke lokaler på Piazza Venezia. 

Om eftermiddagen tager vi endnu en tur rundt til Roms seværdigheder. Aftensmad for egen regning og initiativ.

Dag 524. September

En dag i køkkenet med Helle Tesio. Vi kører i minibusser (ca 30 min.) hen til den berømte kokkeskole hvor Helle underviser og her introduceres vi til Italiens 20 regioner via mad.  Hver region har sin specialitet og Helle demonstrerer dels hvordan man laver forskellige pastatyper (nok ikke fra ALLE de 20 regioner- det kan ikke nås men derudover skal vi også selv prøve at have fingrene i pastadejen. 

Det lille pastakursus afsluttes med en herlig frokost, som selvfølgelig er delvis hjemmelavet.

Resten af dagen er til egen disposition indtil aftensmaden som er på endnu en dejlig Rom-restaurant. Fælles afg. fra hotellet til fods kl. 19.30

Dag 625. September

Formiddagen fri indtil kl. 12 hvor der er afgang fra hotellet i fælles minibus til lufthavnen.

Check-ud fra hotellet senest kl. 11.00. Afregn minibar og citytax (per person ca 5 € per dag).

Fly fra Fiumicino lufthavn kl 14.35. Ankomst København kl. 17.10.