Alfredo & Helle Tesios Rom

0
Nyhed!
PrisDKK 15.900,-
Nyhed!
PrisDKK 15.900,-
20.-25. september 2024
Hotel dobbeltværelse (Standard)
 • Hotel dobbeltværelse (Standard)
 • Opgradering til enkeltværelse (+2.800 DKK)
* Udfyld alle påkrævede felter for at gå videre til næste trin.

Fortsæt til booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

6775

Hvorfor bestille hos PUST Rejser?

 • Vi garanterer meget for pengene
 • Personlig betjening - før og under rejsen
 • Håndplukkede kurser og aktiviteter
 • Dækket af Rejsegarantifonden

Har du spørgsmål?

Ring bare til os – Vi svarer alle dage.

+45 31 26 41 00

info@pustrejser.dk

Varighed: 6 dage
Periode: 20.-25. september 2024
København - Kastrup Lufthavn
Rom, Italien
Max deltagere: 20
Kort om rejsen

“Livet er en kombination af pasta og magi.” Citat Fellini. 

På denne rom rejse står Helle Tesio for pastaen og Alfredo Tesio for magien…….eller måske er det omvendt. Kom selv og se og oplev. Det bliver helt sikkert en festlig og særlig rejse til Den Evige Stad ROMA.

På denne eksklusive rejse skal vi besøge forfatterparret Helle & Alfredo Tesio i Rom. Helle Tesio er uddannet kok i Italien og hun har gennem en lang årrække levet i Rom med Alfredo Tesio, som er journalist og forfatter. Sammen har de skrevet en række bøger om det italienske køkken. 

Alfredo Tesio var gennem mange år DR-korrespondent i Rom – Stemmen fra Rom – som DR’s freelance journalist- og har bl.a. også været korrespondent for Politiken og Børsen. Udover kogebøgerne har han skrevet en lang række bøger om Italien og er forfatter til Skandinaviens mest solgte turistbog om Rom, Turen går til Rom.

Afrejse

Fredag den 20. september fra Københavns lufthavn kl. 11:10. SAS.
Ankomst Rom. 

Hjemrejse

Onsdag den 25. september fra Rom kl. 14:35. SAS. 
Ankomst København kl. 17:10. 

Inklusiv i prisen

 • Fly København/Rom t/r direkte med SAS
 • Transfer t/r lufthavn til hotellet
 • 5 dages ophold på et dejligt hotel
 • Dejlig morgenmad og enten en god frokost eller middag, inkl. vin og vand
 • Guidede ture i Rom
 • Entre til de seværdigheder der indgår i programmet – bl.a. Panthenon og Palazzo Valentini
 • En dag i det muntre pastakøkken med Helle Tesio
 • Rundvisning og besøg i Den Udenlandske Presses palæ
 • Foredrag om Den evige Stad m.m. med Alfredo Tesio
 • Dansk guide under hele opholdet

Du betaler selv

 • Evt. enkeltværelse. (+2.800 DKK)
 • Enkelte måltider
 • Turistskat på hotellet (ca 25 €)
Fotos
Mere om rejsen

Rejse til Rom

Alfredo og Helle Tesio bor i Rom hele året. Hun er dansker, han er italiener og tilsammen perfekte værter for os, som elsker Italien og Rom (eller måske er i Rom for første gang).
Skønt Alfredo er indfødt italiener taler han glimrende dansk og fortæller humoristisk og levende om Den Evige Stad. Han er hovedforfatter til Politikens Turen går til Rom – netop opdateret til 2024 – og vi kan være sikre på at han kender ALLE perlerne i Rom.

Vi skal tilbringe en del tid med ham og hans kone Helle – både over gode måltider men også som gæster i det imponerende palæ, som huser den udenlandske presse. Alfredo viser rundt og inviterer bagefter på frokost der. Palæet er Berlusconis tidligere bolig, så det er en bygning med en særlig historik.

Helle Tesio er kok og inviterer til en eftermiddag i det italienske muntre køkken. Alfredo og Helle har sammen skrevet flere kogebøger om italiensk mad og de deler ud af nogle af de bedste opskrifter på pastaretter fra hele Italien.

Vi når selvfølgelig også at se på nogle af Roms seværdigheder- f.ek.s det utroligt spændende Palazzo Valentini, som er multimedieshow der fængende fortæller om en romersk hverdag for godt 2000 år siden. Derudover skal vi spise rigtig godt på nøje udvalgte restauranter.
Det bliver dage i usædvanligt godt selskab i den italienske hovedstad på et dejligt hotel på en af Roms syv høje. Hotellet er virkelig dejligt med rummelige værelser og en skøn gårdhave.

Om Rom

Rom er hovedstaden i Italien og landets største med knapt 3 mill. indbyggere. Som en af de få større europæiske byer kom byen relativt uskadt igennem 2. verdenskrig og har masser af bygninger og historiske monumenter – også fra barokken og renæssancen. Roms historiske bymidte er på Unescos verdensarvsliste. Byen ligger i regionen Lazio i midten af Italien – godt 20 km fra kysten. Klimaet er mildt næsten hele året og i september er det stadig mildt og solrigt.

Maden og restauranterne

Det romerske køkken er kendetegnet ved masser af olivenolie, artiskokker, og fantastisk pasta.
På denne rejse er halvpension inkluderet i rejsens pris. Glem alt om “turistfælde” restauranter – vi finder gode måltider allevegne, tilberedt enkelt og ærligt med grundighed og kærlighed.

Praktisk

Indkvartering i Hotel Villa San Pio, som ligger i gåafstand fra centrum samt tæt på mange seværdigheder. Hotellet har, som noget helt enestående i Rom, en gårdhave hvor man kan hvile øjne og ører. Hotellet er indrettet i et gammelt villakvarter og har en dejlig rolig atmosfære.

Et eneværelse med eget bad koster 2.800 kr ekstra.

NB! VI skal spadsere meget og derfor er rejsen ikke egnet for gangbesværede. Medbring flade sko der er gode at gå i og tøj der kan klare lidt omskift i vejret.

Turen arrangeres af PUST Rejser og omfattet af Rejsegarantifondens dækning.
Ønsker du mere information om rejsen eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Pia Bohr Scharling fra PUST Rejser tlf. 23714676 eller 31264100.

Ugens program

Dag 120. September

Afrejse Københavns lufthavn kl. 11.10. Ankomst Fiumicino lufthavn kl. 13.45. Derfra i taxier til hotel Villa San Pio der ligger på en af Roms 7 høje – Aventinerhøjen. Indkvartering og en lille siesta.

Og så skal vi ud at se på ROM – til fods. 

Vi starter med Malteserordenens kloster, som ligger meget tæt på hotellet. Herfra er der en formidabel udsigt ud over Rom. Derefter fortsætter vi gennem det jødiske kvarter til det fine lille skildpadde-springvand – Fontana delle Tartarughe – hvor vi evt holder et pit-stop Så videre til Campo di Fiori og Piazza Navona. Det er fredag aften og snart weekend i Rom så der er en livlig stemning i Rom centrum.

Vi runder turen af ved Tiberen og Ponte Sisto før vi finder en sporvogn tilbage til hotellet.

Kl. 20.00 skal vi spise middag på et trattoria i Testacchio kvarteret – vores egen ”hood”. Her får vi en god introduktion til det romerske køkken. Efter aftensmaden kan man følges med Pia til fods op ad bakken, 10 min gang.

Dag 221. September

Mere sight seeing i Rom. 

Kl. 10.00 følges vi ad til fods til Piazza Venezia. Her har vi booket et helt særligt besøg i Domus Valentini, et palazzo fra ca. år 200. Her bliver man i ca. 60 min. ledt rundt under jorden i et usædvanligt multimedieshow, som udstiller fantastiske mosaikker, dekorerede vægge, marmorgulve og rester af fresker, der fortæller om det kejserlige Roms pragt. Museet blev åbnet i 2023 og besøget giver et virkelig flot fortalt billede af hverdagslivet i Rom for næsten 2000 år siden.. 

Efter dette besøg er der frokostpause hver for sig og Kl. 14.00 mødes vi igen og nu med Else Bianchi, en dansk ROM guide bosat i Rom. Planen er at tilbringe de næste tre timer i hendes vidende selskab på en spadseretur rundt i Roms centrum – Trevi fontænen, Den spanske Trappe, Pantheon m.m.

Kl. 20.00 skal vi spise fælles middag inkl vin, vand og kaffe på Gigotti, i det jødiske kvarter ca. 20 min. gang fra hotellet.  Man kan vælge at tage en taxa hvis man ikke vil spadsere, men ellers er der afgang på gåben fra hotellet kl. 19.00.

Dag 322. September

Kl. 10 afgang fra hotellet hvor vi spadserer sammen til bydelen Trastevere. Vi er blevet inviteret på søndagsfrokost af Helle & Alfredo Tesio hos Alfredos nære ven på den traditionelle Trastevere restaurant Antico Carlone alla Cisterna.  Vi møder Helle og Alfredo på Piazza Santa Maria in Trastevere og følges derefter videre til restauranten. 

Frokosten trækker muligvis ud men resten af eftermiddagen er til fri leg og der er ingen fælles aftensmad. Spadserer du ned ad bakken fra hotellet, kommer du ned i det kvarter der hedder Testaccio – der hvor romerne selv bor. Et uhøjtideligt og hyggeligt kvarter med mange spisesteder. Bl.a på den plads der hedder Piazza Testaccio 10 min. fra hotellet.

Dag 423. September

I dag skal vi møde Alfredo Tesio i den udenlandske presses palæ. Og det er ikke et hvilket som helst palæ, men Silvio Berluscionis tidligere bolig. En imponerende bygning både inde og ude. Her vil Alfredo Tesio først causere om Den evige stad og hvorfor den evig! og derefter er vi inviteret på frokost i de smukke lokaler på Piazza Venezia. 

Om eftermiddagen tager vi endnu en tur rundt til Roms seværdigheder. Aftensmad for egen regning og initiativ.

Efter frokost er der tid til at gå egne vegne og aftensmaden er også for egen regning og initiativ.

Dag 524. September

En dag i køkkenet med Helle Tesio. Vi kører i minibusser (ca 30 min.) hen til den berømte kokkeskole hvor Helle underviser og her introduceres vi til Italiens 20 regioner via mad.  Hver region har sin specialitet og Helle demonstrerer dels hvordan man laver forskellige pastatyper (nok ikke fra ALLE de 20 regioner) og vi skal også selv prøve at have fingrene i pastadejen. 

Det lille pastakursus afsluttes med en herlig frokost, som selvfølgelig er delvis hjemmelavet.

Resten af dagen er til egen disposition indtil aftensmaden som er på endnu en dejlig Rom-restaurant. Fælles afg. fra hotellet til fods kl. 19.30

Dag 625. September

Morgenen fri indtil der er afgang fra hotellet kl. 11.00 i fælles minibus til lufthavnen.

Check-ud fra hotellet senest kl. 11.00. Afregn minibar og citytax (per person ca 5 € per dag).

Fly fra Fiumicino lufthavn kl 14.35. Ankomst København kl. 17.10.