fbpx

Musikrejse til Cremona – Violinbyggerbyen

0
 
PrisDKK 13.900,-
 
PrisDKK 13.900,-
7.-12. oktober 2023
Dobbeltværelse (Standard)
 • Dobbeltværelse (Standard)
 • Enkeltværelse (+1.500 DKK)
* Udfyld alle påkrævede felter for at gå videre til næste trin.

Fortsæt til booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

3053

Hvorfor bestille hos PUST Rejser?

 • Vi garanterer meget for pengene
 • Personlig betjening - før og under rejsen
 • Håndplukkede kurser og aktiviteter
 • Dækket af Rejsegarantifonden

Har du spørgsmål?

Ring bare til os – Vi svarer alle dage.

+45 31 26 41 00

info@pustrejser.dk

Varighed: 6 dage
Periode: 7.-12. oktober 2023
København - Kastrup Lufthavn
Cremona, Italien
Max deltagere: 20
Kort om rejsen

En musikrejse til Cremona i Norditalien er et besøg i en instrumentbygger tradition der går helt tilbage til Stradivarius og Amati familierne som i værksteder i Cremona byggede violiner, bratcher og celloer i 1600 tallet. Instrumenter som den dag idag er stærkt efterspurgte. Denne musikrejse guides af tidligere solobratchist i DR SymfoniOrkestret Claus Myrup, som udover at være professionel musiker er en gudsbenådet fortæller og en vidende og engageret guide i Cremona. En helt særlig musikrejse for alle musikinteresserede.

Afgang fra

København – Kastrup Lufthavn 
Afrejse 15:45

Ankomst til

Milano – Malpensa Airport
Herefter transfer til Cremona

Inklusiv i prisen

 • Flybilletter Tur/retur København - Milano (inkl. afhentning i Milano lufthavn)*
 • Hotel og halvpension5 overnatninger (4* Hotel Delle Arti), 5 x Morgenmadsbuffet
 • Middag eller frokost hver dag på diverse gode restauranter
 • Guidet rundvisning i den fantastiske katedral i Cremona fra 1100-tallet
 • Entré til 4 klassiske koncerterbl.a på Stradivarius museet, Monteverdi koncert i Teatro Ponchicelli, Chiesa Sa Marcellino
 • Besøg hos violinbyggere og instrumentværksteder i CremonaInkl. entré og guidet rundvisning
 • Besøg og frokost hos en Parmaskinke/culatello producent
 • Udflugt til den smukke by Mantova hvor Monteverdi havde sit virke
 • Verdi-udflugt til Villa VERDI i Sant’AgataHvor han boede i 50 år samt besøg i den finurlige landsby Busseto hvor vi finder Teatro Guiseppe Verdi
 • Foredrag om Monteverdi – ”operaens fader”og født i Cremona
 • Duokoncert og foredrag af og med Claus Myrup.
 • Praktisk guide - PUST Rejser's Pia Scharling.

*Du er velkommen til at selv sørge for transport til Milano og i så fald fratrækkes rejsens pris 1.500 kr. Skriv i kommentarfeltet ved tilmeldingen.

Du betaler selv

 • Enkelte frokoster
 • Værelsesopgradering
 • Turistskat - 1,50€ per nat betalt kontant ved afrejse
Fotos
Mere om rejsen

Musikrejse

En helt særlig rejse for alle musikinteresserede til violinbygger-byen Cremona i Norditalien – et must for musik elskere. Byen Cremona huser flere end 112 instrumentbygger-værksteder og overalt er man omgivet af referencer til den klassiske musik. Berømte musikere lægger ofte vejen forbi byens smukke teatersal Teatro Ponchielli og året rundt er der koncerter, festivaler m.m.

Vi skal tilbringe 5 spændende dage i Cremona & omegn – og vi lover at tiden kommer til at flyve, – især i Claus Myrups gode selskab.

Selvom man ikke nødvendig selv er udøvende musiker er musikkens hemmeligheder fascinerende for alle der holder af musik. Claus Myrup får os til at lytte og forstå mere om klang og om lyd – og om musik. Vi kommer rundt omkring både instrumenternes tilblivelse og musikernes indflydelse på instrumenterne. Det hele spiller sammen.

Derudover er der meget andet spændende emner at tage fat på i Cremona, som har en af italiens flotteste domkirker fra 1100-tallet.  Desuden en heldagstur til nabobyen Mantova  – Monteverdis fødeby. 

Kom selv og se – og lyt!

Om Cremona

Byen Cremona ligger i den region i Norditalien der hedder Lombardiet ved floden Addo, som er en del af PO flodens delta. I 2012 fik den plads på Unescos verdensarvs liste pga byens betydning for instrumentbygger håndværket.

Byen har siden 1600 tallet været kendt for sin tradition indenfor instrumentmager faget – særligt strengeinstrumenter (violin, bratch, cello, guitar og harpe). Der er den dag idag ikke færre en 112 instrumentbygger værksteder i byen og overalt er byen præget af denne stolte håndværkertradition.

Vi bliver inviteret indenfor hos en instrumentmager og ser ham – eller hende- bearbejde det stykke træ der efter flere måneders arbejde, skal blive til en violin, der vil blive solgt til høje priser. Desuden besøger vi Academia Cremonensis, som er en skole for violinbyggere, der har elever fra hele verden.

Et besøg på Museo del Violino er naturligvis en del af planen på denne musikrejse.  Et fantastisk museum der udover at beskrive violinens historie også præsenterer en violinbygger-workshop; et rum der forklarer om akustik; en udstilling af stradivarius instrumenter – både violin, bratcher og celloer; en fantastisk flot koncertsal (der godt kan minde lidt om vores egen DRkoncertsal) og meget mere. Et spændende og interaktivt museum hvor besøget dér, afrundes med en koncert i koncertsalen, spillet på museets beholdning af originale stradivarius instrumenter.

I Cremona boede nemlig violinbyggeren Antonio Stradivari (1644-1737). Han byggede violiner som anses for at være noget af det ypperste, der nogensinde er skabt inden for dette område – det gælder både med hensyn til den klanglige og den håndværksmæssige kvalitet. Han – og en anden berømt instrumentmager Guarneri – var elev af  mestrene Andrea og Nicola Amati  som siges at have opfundet violinen, som det instrument, vi kender i dag.

Der findes stadig over 600 eksemplarer af Stradivarius’ produktion, og de sælges til meget høje priser.

Operaen blev født i Cremona

Man siger, at den moderne form for opera blev født i Cremona i 1567 af en nyskaber indenfor sangkunsten ved navn Monteverdi. Men allerede inden da var byen kendt for at have håndværkere, der skabte tidens bedste strengeinstrumenter.

Byens opera Teatro Ponchielli er Cremona smukke teater og vi prøver naturligvis at få billetter til en forestilling. Det kommer vi tilbage til når teatrets program for foråret 2020 foreligger.

Et  særligt indslag bliver en lille koncert med Claus Myrup og pianist.

Midt i byen knejser det højeste kirketårn i Italien (120 m) over den imponerende og smukke romanske katedral. Byen har flere imposante bygningsværker der vidner om fordums storhed. Katedralen er fra 1100-tallet og et imponerende og smukt bygningsværk.

Villa Verdi

Guiseppe Verdi blev født ikke langt fra Cremona og boede næsten 50 år indtil sin død i 1901 i den lille by Sant’Agata i VILLA VERDI. Han voksende op i Busetto i nærheden og vi aflægger besøg både i Villa Verdi, som er åbent for besøgende, og i den pittoreske og interessante by Busetto. Verdi skrev alle sine operaer her og det er en stor oplevelse at gå rundt i villaen, se Verdis skrivepult og i det hele taget mærke musikhistoriens vingesus.

En “bonus-oplevelse” er en slentretur i den fantastisk smukke parklignende have, der hører til villaen. Stisystemet er formet som en G-nøgle og det er tydligt at både Verdi selv samt hans hustru Constanze havde grønne fingre.

Maden

Cremona ligger på grænsen op til regionen Emilia-Romagna og det afspejles i den lokale mad, som har masser af ost (parmeggiano), parmaskinke og pølser, ravioli og mange andre kulinariske specialiteter. Med PUST Rejser er de lokale restauranter altid nøje researchet og man kan forvente at få serveret rigtig god mad ved alle fælles måltider.

Mantova

Dagsudflugt til den fantastisk smukke by Mantova, som er på UNESCO’s liste over kulturarv. Den kaldes også for Italiensk “Sleeping beauty” fordi den ikke har ændret udseende siden middelalderen. Vi  besøger Dogepaladset – Palazzo Ducale  der er kæmpestort – det siges der er 500 værelser og i et af dem hænger et portræt af den danske Kong Kristian den 2.   – samt Palazzo Te hvor Monteverdi huserede og ser fantastiske fresker. Mest berømt er Giganternes sal og freskoerne med Amor og Psyke.

Mantova ligger lidt uden for alfarvej, så denne udflugt er en sjælden lejlighed til at stifte bekendtskab med en af de mest velbevarede middelalderbyer i Norditalien.

Hotellet

Vi skal bo på et lækkert 4* hotel i Cremonas centrum der hedder Hotel Delle Arti.

Ugens program

Dag 17. oktober

Afhentning i PUST Rejser’s bus og ca 1 times kørsel til Cremona. Kl 19 introduktion til opholdet og derefter afsted til aftenen middag på en god restaurant i nærheden af hotellet.

Dag 28. oktober

Claus Myrup viser rundt i Cremona og introducerer det første instrumentbygger værksted. Flere detaljer følger.

Om aftenen opera i det fine Teatro Ponchicelli hvor vi skal overvære Mozarts opera Tryllefløjten.

Dag 39. oktober

Verdi dag.

Vi besøger egnen hvor Verdi boede i over 50 år – bl.a. den idylliske landsby Bussetto hvor Teatro Verdi ligger og hvor en sopran giver os en smagsprøve på Verdi arier. Hjemkomst til Cremona ca kl 17. Om aftenen middag på en god restaurant.

Dag 410. oktober

Endnu en spændende dag i Cremona med besøg i Museo del Violino samt overværer en solokoncert spillet på et af museets instrumenter – en Amati eller en Stradivarius.

Om aftenen koncert. Flere detaljer følger.

Dag 511. oktober

Afgang med bus fra hotellet til nabobyen Mantova, også kaldet ”sleeping beauty” fordi den ikke har ændret udseende siden middelalderen. Vi starter med et besøg i Palazzo TE og fortsætter efter frokost til Dogepladset -Palazzo Ducale – hvor Monteverdi huserede. Vi ser bla. Freskerne i Giganternes sal og Amor & Psyke og ”brudeværelset”.

Om aftenen endnu en koncert i Cremona

Dag 612. oktober

Dagen fri indtil afgang til lufthavnen ca. kl 15.00.

Hjemrejse kl. 20 til København med SAS. Ankomst kl. 22.05.

Kort