Musikrejse til Cremona – Violinbyggerbyen

0
UDSOLGT!
PrisDKK 13.900,-
UDSOLGT!
PrisDKK 13.900,-
7.-12. oktober 2023
Dobbeltværelse (Standard)
 • Dobbeltværelse (Standard)
 • Enkeltværelse (+1.500 DKK)
* Udfyld alle påkrævede felter for at gå videre til næste trin.

Fortsæt til booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

4295

Hvorfor bestille hos PUST Rejser?

 • Vi garanterer meget for pengene
 • Personlig betjening - før og under rejsen
 • Håndplukkede kurser og aktiviteter
 • Dækket af Rejsegarantifonden

Har du spørgsmål?

Ring bare til os – Vi svarer alle dage.

+45 31 26 41 00

info@pustrejser.dk

Varighed: 6 dage
Periode: 7.-12. oktober 2023
København - Kastrup Lufthavn
Cremona, Italien
Max deltagere: 20
Kort om rejsen

En musikrejse til Cremona i Norditalien er et besøg i en instrumentbygger tradition der går helt tilbage til Stradivarius og Amati familierne som i værksteder i Cremona byggede violiner, bratcher og celloer i 1600 tallet. Instrumenter som den dag idag er stærkt efterspurgte. Denne musikrejse guides af tidligere solobratchist i DR SymfoniOrkestret Claus Myrup, som udover at være professionel musiker er en gudsbenådet fortæller og en vidende og engageret guide i Cremona. En helt særlig musikrejse for alle musikinteresserede.

Afgang fra

København – Kastrup Lufthavn 
Afrejse 08:25

Ankomst til

Milano – Malpensa Airport
Herefter transfer til Cremona

Inklusiv i prisen

 • Koncert med Festival Strings Lucerne og violinisterne Midori og Daniel Dodds i Museo del Violino’s smukke sal, der ligner en miniatureudgave af DR’s koncertsal.
 • Monteverdi koncert i teatro Ponchicelli’s foyer.
 • Opera i det smukke Teatro Ponchicelli, hvor vi skal overvære Mozarts opera Tryllefløjten.
 • Besøg hos violinbygger Gaspar Borchardt, bl.a. kendt SVT, hvor han medvirker i en film om at finde ”det perfekte træ”.
 • Rundvisning på violinbyggerskolen i Cremona, hvor vi hører om violinbyggerkunsten.
 • Kammerkoncert med Claus Myrup, bratch og pianist i en freskosal i et af det gamle Cremonas paladser.
 • Dagsudflugt til den fantastiske smukke by Mantova inkl.besøg i Museum Palazzo TE og Dogepladset -Palazzo Ducale – hvor Monteverdi huserede. Vi ser bla. Freskerne i Giganternes sal og Amor & Psyke og ”brudeværelset”.
 • Besøg på Museo del Violino hvor strygeinstrumenternes historie bliver smukt formidlet, og de fineste instrumenter i denne verden er udstillet.
 • Besøg i Antonios Stradivarius hus - den mest berømte violinbygger i verden.
 • Lækre middage på nogle af de bedste restauranter i Cremona.
 • Fly med SAS fra København t/r.
 • Transfer t/r lufthavnen til Cremona + al lokal transport.
 • Ophold 5 nætter på Cremonas bedste hotel med god morgenmad.
 • Daglig fagsnak og hygge med fagguide Claus Myrup og PUST Rejsers tovholder Pia Scharling.

*Du er velkommen til at selv sørge for transport til Milano og i så fald fratrækkes rejsens pris 1.500 kr. Skriv i kommentarfeltet ved tilmeldingen.

Du betaler selv

 • Enkelte frokoster
 • Værelsesopgradering
 • Turistskat - 1,50€ per nat betalt kontant ved afrejse
Fotos
Mere om rejsen

Musikrejse

En helt særlig rejse for alle musikinteresserede til violinbygger-byen Cremona i Norditalien – et must for musik elskere. Byen Cremona huser flere end 112 instrumentbygger-værksteder og overalt er man omgivet af referencer til den klassiske musik. Berømte musikere lægger ofte vejen forbi byens smukke teatersal Teatro Ponchielli og året rundt er der koncerter, festivaler m.m.

Vi skal tilbringe 5 spændende dage i Cremona & omegn – og vi lover at tiden kommer til at flyve, – især i Claus Myrups gode selskab.

Selvom man ikke nødvendig selv er udøvende musiker er musikkens hemmeligheder fascinerende for alle der holder af musik. Claus Myrup får os til at lytte og forstå mere om klang og om lyd – og om musik. Vi kommer rundt omkring både instrumenternes tilblivelse og musikernes indflydelse på instrumenterne. Det hele spiller sammen.

Derudover er der meget andet spændende emner at tage fat på i Cremona, som har en af italiens flotteste domkirker fra 1100-tallet.  Desuden en heldagstur til nabobyen Mantova  – Monteverdis fødeby. 

Kom selv og se – og lyt!

Om Cremona

Byen Cremona ligger i den region i Norditalien der hedder Lombardiet ved floden Addo, som er en del af PO flodens delta. I 2012 fik den plads på Unescos verdensarvs liste pga byens betydning for instrumentbygger håndværket.

Byen har siden 1600 tallet været kendt for sin tradition indenfor instrumentmager faget – særligt strengeinstrumenter (violin, bratch, cello, guitar og harpe). Der er den dag idag ikke færre en 112 instrumentbygger værksteder i byen og overalt er byen præget af denne stolte håndværkertradition.

Vi bliver inviteret indenfor hos en instrumentmager og ser ham – eller hende- bearbejde det stykke træ der efter flere måneders arbejde, skal blive til en violin, der vil blive solgt til høje priser. Desuden besøger vi Academia Cremonensis, som er en skole for violinbyggere, der har elever fra hele verden.

Et besøg på Museo del Violino er naturligvis en del af planen på denne musikrejse.  Et fantastisk museum der udover at beskrive violinens historie også præsenterer en violinbygger-workshop; et rum der forklarer om akustik; en udstilling af stradivarius instrumenter – både violin, bratcher og celloer; en fantastisk flot koncertsal (der godt kan minde lidt om vores egen DRkoncertsal) og meget mere. Et spændende og interaktivt museum hvor besøget dér, afrundes med en koncert i koncertsalen, spillet på museets beholdning af originale stradivarius instrumenter.

I Cremona boede nemlig violinbyggeren Antonio Stradivari (1644-1737). Han byggede violiner som anses for at være noget af det ypperste, der nogensinde er skabt inden for dette område – det gælder både med hensyn til den klanglige og den håndværksmæssige kvalitet. Han – og en anden berømt instrumentmager Guarneri – var elev af  mestrene Andrea og Nicola Amati  som siges at have opfundet violinen, som det instrument, vi kender i dag.

Der findes stadig over 600 eksemplarer af Stradivarius’ produktion, og de sælges til meget høje priser.

Operaen blev født i Cremona

Man siger, at den moderne form for opera blev født i Cremona i 1567 af en nyskaber indenfor sangkunsten ved navn Monteverdi. Men allerede inden da var byen kendt for at have håndværkere, der skabte tidens bedste strengeinstrumenter.

Byens opera Teatro Ponchielli er Cremona smukke teater og vi prøver naturligvis at få billetter til en forestilling. Det kommer vi tilbage til når teatrets program for foråret 2020 foreligger.

Et  særligt indslag bliver en lille koncert med Claus Myrup og pianist.

Midt i byen knejser det højeste kirketårn i Italien (120 m) over den imponerende og smukke romanske katedral. Byen har flere imposante bygningsværker der vidner om fordums storhed. Katedralen er fra 1100-tallet og et imponerende og smukt bygningsværk.

Maden

Cremona ligger på grænsen op til regionen Emilia-Romagna og det afspejles i den lokale mad, som har masser af ost (parmeggiano), parmaskinke og pølser, ravioli og mange andre kulinariske specialiteter. Med PUST Rejser er de lokale restauranter altid nøje researchet og man kan forvente at få serveret rigtig god mad ved alle fælles måltider.

Mantova

Dagsudflugt til den fantastisk smukke by Mantova, som er på UNESCO’s liste over kulturarv. Den kaldes også for Italiensk “Sleeping beauty” fordi den ikke har ændret udseende siden middelalderen. Vi  besøger Dogepaladset – Palazzo Ducale  der er kæmpestort – det siges der er 500 værelser og i et af dem hænger et portræt af den danske Kong Kristian den 2.   – samt Palazzo Te hvor Monteverdi huserede og ser fantastiske fresker. Mest berømt er Giganternes sal og freskoerne med Amor og Psyke.

Mantova ligger lidt uden for alfarvej, så denne udflugt er en sjælden lejlighed til at stifte bekendtskab med en af de mest velbevarede middelalderbyer i Norditalien.

Hotellet

Vi skal bo på et lækkert 4* hotel i Cremonas centrum der hedder Hotel Delle Arti.

Ugens program

Dag 17. oktober

Afrejse fra København kl.8.25. Ankomst Malpensa lufthavn kl. ca 10.30. Videre transport til Cremona med privat bus. 

Ankomst Hotel Delle Arti ca kl. 12.30.

Anvisning af værelser og herefter følges vi ad ud på kirkepladsen hvor der er mange restauranter og hvor det vil være muligt at købe lidt frokost. 

Derefter tid til en formodentlig tiltrængt siesta.

Kl.16 mødes vi i hotellets spisesal med Claus Myrup som vil introducere rejsens temaer. 

Derefter en guidet rundtur i byen afsluttende med en middag på Ristorante Chiavi di Bacco kl.19.00.

Klokken 21.00 skal vi til koncert med Festival Strings Lucerne og violinisterne Midori og Daniel Dodds.

Program:

Strauss     : sekstetten fra operaen Capriccio,

J.S. Bach       : dobbeltkoncert med  

J.S. Bach       : violinkoncert I E dur.

Tchaikovsky : Strygerserenade op 48. 

Dag 28. oktober

Morgenmad mellem kl. 7.30 og 10.00.

Ingen tur til Cremona udenad høre musik af byens berømte søn, så Kl. 11 skal vi til Monteverdi koncert i teatro Ponchicelli’s foyer med studerende fra konservatoriet.

Herefter frokost på egen hånd. 

Kl. 15.30 er vi tilbage i Teatro Ponchicelli smukke omgivelser hvor vi skal høre Mozarts opera Tryllefløjten.

Så har vi fået masser af skønne toner i ørerne, og om aftenen forkæler vi ganen med en middag på HOSTERIA 700. Piazza Alessandro Gallina 1. Tre retter inkl. vand. Husets gode vin kan tilkøbes for 15 € (betaling til Pia) eller bestil drikkevarer individuelt.

Dag 39. oktober

Kl. 10.00 Besøg og rundvisning i Casa Stradivari  https://www.casastradivari.org/– den gamle violinbyggers oprindelige hjem i Cremona.  Derefter frokost på egen hånd. 

Kl. 14 skal vi besøge violinbyggerskolen og høre om og opleve violinbygger kunsten fra den spæde start.

Om aftenen middag på restaurant Melograno, Via Beltrami 5. Tre retter inkl. vand. Husets gode vin kan tilkøbes for 15 € (betaling til Pia) eller bestil drikkevarer individuelt.

Dag 410. oktober

Efter morgenmaden besøger vi kl. 10 violinbygger Gaspar Borchardt, som nogen måske kender fra SVT, hvor han medvirker i en film om at finde ”det perfekte træ” til at bygge en violin til Janine Jansen.

Derefter frokost på egen hånd. 

Kl 17. spiller Claus Myrup sammen med en pianist en lille koncert for jer med udvalgte satser fra bratsch repertoiret. Mere info følger.

Om aftenen fælles middag på Restaurant La Botte. Via Porta Marzia 5. Tre retter inkl. vand. Husets gode vin kan tilkøbes for 15 € (betaling til Pia) eller bestil drikkevarer individuelt.

Dag 511. oktober

Mantova dag.

Afgang med tog fra Cremona klokken 9.00. Dagsudflugt til den fantastisk smukke by Mantova – også kaldet ”sleeping beauty” fordi den ikke har ændret udseende siden middelalderen. Vi starter med et besøg i Palazzo TE og fortsætter efter frokost til Dogepladset -Palazzo Ducale – hvor Monteverdi huserede. Vi ser bla. Freskerne i Giganternes sal og Amor & Psyke og ”brudeværelset”.

Vi spiser fælles frokost i Mantova.

Sen hjemkomst. Aftensmaden sørger man selv for denne aften.

Dag 612. oktober

Efter morgenmaden og udcheckning kl 10.30 slutter vi turen af med et besøg på Museo del violino hvor

strygeinstrumenternes historie bliver smukt formidlet, og de fineste instrumenter i denne verden er

udstillet. 

Derefter fridag indtil kl 15.00 hvor der er afgang med PUST bus til Malpensa lufthavn ved Milano.

Husk at afregne minibar og citytax (sidstnævnte i kontanter 10 €) 

Afgang med PUST bus til Malpensa lufthavn kl.15.00. Ankomst København kl. 22.00.

 Tlf nr Claus Myrup

+45 22621757

Tlf. Pia Scharling 

+45 23714676

Hotel Delle Arti 

Adresse: Via Geremia Bonomelli, 8, 26100 Cremona CR, Italien

Telefon: +39 0372 23131


Hotel IMPERO (hvor enkelte bor):

AdressePiazza Della Pace, 21, 26100 Cremona CR, Italien

Telefon+39 0372 413013

 

Kort