Forside > Vandreferie

Vandreferie

Der findes mange skønne steder i Europa som byder på store naturoplevelser. Og en vandreferie er og bliver den allerbedste måde at opleve naturen tæt på. På en vandretur kan man komme helt tæt på den ​​utæmmede vilde natur, se og opleve pragtfulde panoramaer, store vidder, bjergtinder, brusende floder, idylliske bjergsøer og sjældne planter og dyr.

Det kræver ikke nødvendigvis det store udstyr at kaste sig ud i en vandretur. Et par gode sko, en lille rygsæk pakket med vand og en madpakke og så er det ellers på med solcreme og solhat og afsted. Og måske er du heldig at have en god guide der går forrest og som kender stierne i området som sin egen lomme.

Men hvor kan du tage på vandreferie i vild natur uden at være ”hard-core-vandrer?

Et rigtig godt bud er en nationalpark der ligger i Norditalien ind mod den franske grænse. Den hedder Parco Nazionale regionale delle Alpi Liguri og består i store træk af den sidste del af de Maritime Alper, lige inden bjergkæden møder Middelhavet.

Tag på vandrerejse

Nerviadalen ligger i denne naturpark og har meget historie og traditioner og skønhed at byde på- alt sammen af stor betydning på en vandreferie: Monte Toraggios rolige majestætiske bjergtop; Gordale-flodens fortryllende søer; de århundreder gamle kastanjetræer i Bosco di Grou, stenegen i Langan og de gamle muldyrspor, som snor sig mellem stenterrasser, olivenlunde, mimoser og vilde blomster.

Dertil fantastiske måltider som tilberedes ud fra traditionelle og 100 år gamle opskrifter,  indkvartering i gamle restaurerede stenhuse fulde af historie og allerdejligst den friske bjergluft som er blandet med dufte fra Middelhavet, som man kan skimte i det fjerne.

Hvis du er heldig er din guide Valeria! Hun er en fantastisk kvinde, der har forladt en succesfuld karriere i Milano for at komme tilbage til naturen og til bjergene i et af Italiens smukkeste områder. Valeria deler gavmildt ud af sin store viden om stedet, hver en detalje, der har overbevist hende selv om, at hun har truffet det rigtige valg, ved at bosætte sig i i dette område.

Valeria er en fantastisk fortæller og fletter alle mulige natur og rejsebeskrivelser hentet fra litteraturen ind i sine ture. ”Hvor skønheden hersker, følger lykke, så dine gåture i skønhed også vil være fulde af glæde!”  siger Valeria Bolgiana”.

Uanset hvor gode fotos du tager, vil erindringen af oplevelsen altid hænge uløseligt sammen med dufte og lyde, af det selskab du var i og af den særlige stemning på netop denne vandretur.

Vandrede du alene lærte du dig selv lidt bedre at kende og vandrede du med andre var der de dybe snakke og glæden ved at være sammen i de skønne omgivelser, der gav dig de gode minder.

Læs mere om vores vandrerejse her.