Med Helle Brønnum Carlsen til Ligurien

0
 
PrisDKK 13.900,-
 
PrisDKK 13.900,-
9.-16. maj 2022
Dobbeltværelse (Standard)
  • Dobbeltværelse (Standard)
  • Enkeltværelse, delt bad m. en person af samme køn (+900 DKK)
  • Enkeltværelse, eget bad (+1.500 DKK)
* Udfyld alle påkrævede felter for at gå videre til næste trin.

Fortsæt til booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1074

Hvorfor bestille hos PUST Rejser?

  • Vi garanterer meget for pengene
  • Personlig betjening - før og under rejsen
  • Håndplukkede kurser og aktiviteter
  • Dækket af Rejsegarantifonden

Har du spørgsmål?

Ring bare til os – Vi svarer alle dage.

+45 31 26 41 00

info@pustrejser.dk

Varighed: 7 dage
Periode: 9.-16. maj 2022
København - Kastrup Lufthavn
Castelvittorio, Italien
Max deltagere: 20
Kort om rejsen

Tag med madanmelder, ph.d., mag.art. og journalist Helle Brønnum Carlsen på mad-rejse til Italien og smag dig igennem gode restauranter, på markedet og køkkenet hos en italiensk husmor. Det bliver dage i det allerbedste selskab i en vidunderlig region i Italien. Turen rundes af med 2 dages ophold i Italiens “søster-by” Nice.

Afgang fra

København – Kastrup Lufthavn 
SAS kl. 9.40 – mødetid 2 timer før

Ankomst til

Nice lufthavn – Côte d’Azur
Herefter transfer til Castevittorio

Inklusiv i prisen

  • Fly København/Nice t/r samt transfer t/r  Nice lufthavn til destinationen i Italien.
  • 5 dages ophold i den smukke middelalderlandsby Castelvittorio + 2 dage i Nice på 4* hotel..
  • Halvpension. Morgenmadsbuffet hver dag samt 6 gode middage eller frokoster på diverse lokale restauranter.
  • Tre x  madanmelderens dom v/ Helle Brønnum Carlsen
  • Besøg i kapel i nabobyen Pigna med fantastiske fresker fra år 1500 samt efterflg. frokost i lokal trattoria i Pigna
  • Udflugt til AlbissolaHeldagstur til fiskerbyen Albissola og Museum Asger Jorn hvor han boede i 20 år.
  • Til torvedag til kystbyen Ventimiglia og indkøb af aftensmad som vi laver i fællesskab /ved HBC
  • En eftermiddag i det Liguriske køkken /med lokal kok
  • Vinsmagning og olivenoliesmagning /ved HBC

Du betaler selv

  • Evt. værelsesopgradering
  • 1 frokost og 1 aftensmad i Nice samt evt. museumsentreer i Nice.
Fotos
Mere om rejsen

 

Helle Brønnum Carlsen

Siden 1986 skribent for diverse dagblade og magasiner. Opskrifter til forskellige målgrupper og anmeldelse af restauranter (Politiken, Smag og Behag, White Guide)

Oplev Helles Brønnum Carlsen smittende lidenskab for de ting vi spiser og drikker. Hendes viden omkring gastronomi er ganske enkelt enorm og hun er dertil en fremragende formidler. Hun elsker at fortælle og deler generøst ud af sin viden. I tæt samarbejde med PUST Rejser har hun tilrettelagt komprimerede dage hvor vi skal smage og smage og spise og smage igen. Både på gode restauranter men også hos producenterne, på markedet og vi går også i køkkenet hos de italienske husmødre. Det bliver dage i det allerbedste selskab i en vidunderlig region i Italien, i de smukkeste omgivelser. Ren forkælelse for alle sanser.

Desuden en kunstnerisk afstikker til fiskerbyen Albissola hvor Asger Jorn boede i 20 år. Her besøger vi Museo Jorn som tidligere var Asger Jorns hjem og spiser iøvrigt en vidunderlig fiskefrokost på den lokale Pesceria degli Artisti.

Som prikken over i’et afrundes rejsen med  2 dages ophold i den vidunderlige storby Nice inden turen går tilbage til København. Lørdag tager vi videre Nice og bliver vist rundt i Vieux Nice af Helle Brønnum Carlsen. Søndagen byder på en hel “fridag”, i Nice hvor man kan få styret sin museumslyst, shoppe og promenere langs middelhavet på Boulevard des Anglais. Og mandag kl 13.30 går flyet tilbage til København fra Nice.

Om Nice

Nice ligger på den skønne franske riviera i den region der hedder Provence-Alpes-Côte d’Azur. Byen ligger ud til Middelhavet i Englebugten – Baie des Anges.

Det er Frankrigs 5.største by men er nr. 2 på listen over de mest besøgte byer i Frankrig, kun overgået af Paris. Så selvom vi er off-season, vil der stadig være mange turister i byen der nyder det solrige klima, havnepromenaden og de interessante museer og gode restauranter.

 

Maden

Nice har i lange perioder været Italiensk og det har sat sit præg på køkkenet. Mange retter er italiensk inspirerede og oliven, olivenolie og tomat er en vigtig del af La Cuisine Nicoise.

Der spises naturligt nok også meget fisk og skaldyr, men en stor del af de regionale retter er vegetariske. Farserede grøntsager som fyldte courgetter og tomater er typiske samt Nice’s signaturspise SOCCA, som er en slags tykke pandekager lavet af kikærtemel.

Om Castelvittorio

65 km fra storbyen Nice og 20 km fra Middelhavet ligger den pragtfulde ældgamle by, Castelvittorio. Byen er grundlagt ca. år 900 og er bilfri af den simple grund, at gaderne er for smalle til vor tids køretøjer. Middelalderlandsbyen Castelvittorio er en uspoleret og autentisk perle, der ligger i de Liguriske bjerge, midt i vidunderlig natur med dejlige restauranter og charmerende boliger. PUST Rejser har været her siden 2009 og kender hver en krog af området. 

 

Restauranter & maden er et kapitel for sig…

På denne rejse er de fleste måltider inkluderet i rejsens pris. Der er ikke færre end tre storartede restauranter i den lillebitte by Castelvittorio. Nogle af måltiderne spiser vi i vores “Centro Culturale” – bl.a morgenmaden. Asilo’en er et mødested hvor der både er plads til at “hænge ud” enten på den store tagterrasse, i salonen eller i spisestuen. De fleste middage nydes på de bedste af områdets restauranter,der især præsenterer det lokale køkken og sæsonens råvarer. Glem alt om “turistfælde” restauranter.  Vi skal indtage måltider tilberedt enkelt og ærligt med grundighed og kærlighed.

Italien er verdensberømt for velsmagende gastronomi, og denne egn er ingen undtagelse. Menneskene her er passioneret optaget af vildsvinejagt, svampe, kastanier m.m. En typisk menu består af forskellige antipasti (små kolde og lune foretter) derefter 2 slags pastaretter (f.eks. en Ravioli med fungi* (pastapuder med svampe), efterfulgt af to slags kød (vildsvin, kanin eller lam) og til sidst dessert – og espresso. Dertil vin enten fra Ligurien, men ligeså ofte fra naboregionen Piemonte.

Indkvartering i lejligheder i landsbyen. Husene er smukt restaurerede og istandsat meget smagfuldt. Værelserne er forskelligt indrettede – men alle har en skøn udsigt.  Vi bor alle sammen i en radius af max. 100 meter fra hinanden i den historiske bykerne – som i øvrigt er bilfri. Det er muligt at få eneværelse mod et tillæg på 1500 kr.

Aktiviteter er nærmere beskrevet i nedenstående dagsprogram.

NB! Der er trapper og brosten mange steder og derfor ikke egnet for gangbesværede.

Et eneværelse med eget bad koster 1500 kr ekstra.

Et eneværelse med delt bad med een anden person (af samme køn) koster 900 kr ekstra.

  • Medbring flade sko og tøj der kan klare lidt omskift i vejret.
  • “Travel light”. Der er ingen “drager-service”:-)

 

Ugens program

Dag 1Ankomst

ANKOMST og Rundtur i Castelvittorio om eftermiddagen.
Middag på lokal restaurant.

Dag 2Pigna og mini-køkken-kursus

Morgenmad og derefter fortæller Helle om en madanmelders arbejde.
Gåtur til nabobyen PIGNA hvor vi bl.a skal se et kapel fra det 14. Århundrede hvor man meget detaljeret får fortalt hele bibelhistorien i fresker, udført af middelaldermunk og kunstner Canavesio (f. 1450).
Frokost på et rigtig dejligt trattoria i Pigna der laver fyldte ravioli med asparges så englene synger. Trattoria La POSTA i PIGNA.
Tilbage i Castelvittorio holder vi siesta og om eftermiddagen kigger vi en lokal kok over skulderen og deltager selv i noget af madlavningen af lokale specialiteter, grøntsagstærten turtun, pesto, pasta m.m. 
Derefter middag hvor vi smager på lækkerierne.

Dag 3Udflugt til Albissola

Morgenmad og anmeldelse af gårsdagens middag.

Udflugt til fiskerbyen Albissola og besøg i Museo Jorn.

På vejen hjem stop i Dolce Acqua – en spændende og meget smuk borg-by hvor man kan se broen over Nerviafloden, som Monet malede i 1884 i flere udgaver.

Let aftensmad på en af de lokale restauranter vinsmagning med vine udvalgt af Helle samt Olivenolieforedrag og oliesmagning. Restaurant ITALIA eller BUSCIUN i CAstelvittorio.

Dag 4Udflugt til Ventimiglia

Morgenmad og anmeldelse af gårsdagens frokost.
Afgang til kystbyen Ventimiglia hvor vi skal besøge det store grøntsagsmarked og købe indefter Helles anvisninger.
Besøg i en olivenmølle (frantoio) i Ventimiglia hvor vi får vist olivenfrugtens vej til olie.
Frokost på egen hånd.
Desuden tid til at slentre rundt i Ventimiglia, hoppe en tur i Middelhavet eller se den smukke domkirke.
Tilbage i Castelvittorio skal vi forberede aftenens middag sammen med Helle BC

Dag 5Bjergtur i de Liguriske Alper

Morgenmad og anmeldelse af gårsdagens middag.
Bjergtur i de Liguriske Alper. Vi går – eller bliver kørt – op ad bjerget op til Mama Orengo som viser os hvordan hun laver foccacia og pizza i sin udendørs oven, som opvarmes med eucalyptusbrænde. En helt særlig oplevelse at blive inviteret indenfor hos en italiensk familie og omgivelserne er åndeløst smukke.
Aftensmad på en af de lokale restauranter. PORTICO i gyden.

Kort