Madanmelderrejse – Med Helle Brønnum Carlsen til Ligurien

0
 
PrisDKK 13.900,-
 
PrisDKK 13.900,-
The tour is not available yet.

Fortsæt til booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

3608

Hvorfor bestille hos PUST Rejser?

  • Vi garanterer meget for pengene
  • Personlig betjening - før og under rejsen
  • Håndplukkede kurser og aktiviteter
  • Dækket af Rejsegarantifonden

Har du spørgsmål?

Ring bare til os – Vi svarer alle dage.

+45 31 26 41 00

info@pustrejser.dk

Varighed: 7 dage
Periode: 9.-16. maj 2022
København - Kastrup Lufthavn
Castelvittorio, Italien
Max deltagere: 20
Kort om rejsen

Tag med madanmelder, ph.d., mag.art. og journalist Helle Brønnum Carlsen på mad-rejse til Italien og smag dig igennem gode restauranter, på markedet og køkkenet hos en italiensk husmor. Det bliver dage i det allerbedste selskab i en vidunderlig region i Italien. Turen rundes af med 2 dages ophold i Italiens “søster-by” Nice.

Afgang fra

København – Kastrup Lufthavn 
SAS kl. 9.40 – mødetid 2 timer før

Ankomst til

Nice lufthavn – Côte d’Azur
Herefter transfer til Castevittorio

Inklusiv i prisen

  • Fly København/Nice t/r samt transfer t/r  Nice lufthavn til destinationen i Italien.
  • 5 dages ophold i middelalderlandsbyen Pigna + 2 dage i Nice på 4* hotel..
  • Halvpension. Morgenmadsbuffet hver dag samt 6 gode middage eller frokoster på diverse lokale restauranter.
  • Tre x  madanmelderens dom v/ Helle Brønnum Carlsen
  • Besøg i kapel i nabobyen Pigna med fantastiske fresker fra år 1500 samt efterflg. frokost i lokal trattoria i Pigna
  • Udflugt til AlbissolaHeldagstur til fiskerbyen Albissola og Museum Asger Jorn hvor han boede i 20 år.
  • Til torvedag til kystbyen Ventimiglia og indkøb af aftensmad som vi laver i fællesskab /ved HBC
  • En eftermiddag i det Liguriske køkken /med lokal kok
  • Vinsmagning og olivenoliesmagning /ved HBC
  • Besøg på olivenolie museum i Imperia

Du betaler selv

  • Evt. værelsesopgradering
  • Enkelte frokoster samt aftensmad i Nice samt evt. museumsentreer i Nice.
Fotos
Mere om rejsen
Ugens program

 

Helle Brønnum Carlsen

Siden 1986 skribent for diverse dagblade og magasiner. Opskrifter til forskellige målgrupper og anmeldelse af restauranter (Politiken, Smag og Behag, White Guide)

Oplev Helles Brønnum Carlsen smittende lidenskab for de ting vi spiser og drikker. Hendes viden omkring gastronomi er ganske enkelt enorm og hun er dertil en fremragende formidler. Hun elsker at fortælle og deler generøst ud af sin viden. I tæt samarbejde med PUST Rejser har hun tilrettelagt komprimerede dage hvor vi skal smage og smage og spise og smage igen. Både på gode restauranter men også hos producenterne, på markedet og vi går også i køkkenet hos de italienske husmødre. Det bliver dage i det allerbedste selskab i en vidunderlig region i Italien, i de smukkeste omgivelser. Ren forkælelse for alle sanser.

Desuden en kunstnerisk afstikker til fiskerbyen Albissola hvor Asger Jorn boede i 20 år. Her besøger vi Museo Jorn som tidligere var Asger Jorns hjem og spiser iøvrigt en vidunderlig fiskefrokost på den lokale Pesceria degli Artisti.

Som prikken over i’et afrundes rejsen med  2 dages ophold i den vidunderlige storby Nice inden turen går tilbage til København. Lørdag tager vi videre Nice og bliver vist rundt i Vieux Nice af Helle Brønnum Carlsen. Søndagen byder på en hel “fridag”, i Nice hvor man kan få styret sin museumslyst, shoppe og promenere langs middelhavet på Boulevard des Anglais. Og mandag kl 13.30 går flyet tilbage til København fra Nice.

Om Nice

Nice ligger på den skønne franske riviera i den region der hedder Provence-Alpes-Côte d’Azur. Byen ligger ud til Middelhavet i Englebugten – Baie des Anges.

Det er Frankrigs 5.største by men er nr. 2 på listen over de mest besøgte byer i Frankrig, kun overgået af Paris. Så selvom vi er off-season, vil der stadig være mange turister i byen der nyder det solrige klima, havnepromenaden og de interessante museer og gode restauranter.

Læs mere om Nice her. Hvad laver man feks på en dejlig søndag i Nice..? Her kan du f.eks. læse hvordan Pia Scharling fra PUST  Rejser tilbringer “En søndag i Nice”.

Maden

Nice har i lange perioder været Italiensk og det har sat sit præg på køkkenet. Mange retter er italiensk inspirerede og oliven, olivenolie og tomat er en vigtig del af La Cuisine Nicoise.

Der spises naturligt nok også meget fisk og skaldyr, men en stor del af de regionale retter er vegetariske. Farserede grøntsager som fyldte courgetter og tomater er typiske samt Nice’s signaturspise SOCCA, som er en slags tykke pandekager lavet af kikærtemel.

Om Pigna & Castelvittorio

65 km fra storbyen Nice og 20 km fra Middelhavet ligger de pragtfulde ældgamle byer, Pigna og Castelvittorio. Byerne er grundlagt ca. år 900 og er bilfri af den simple grund, at gaderne er for smalle til vor tids køretøjer.  Uspolerede og autentiske perler, der ligger i de Liguriske bjerge, midt i vidunderlig natur med dejlige restauranter og charmerende boliger. PUST Rejser har været her siden 2009 og kender hver en krog af området. 

 

Restauranter & maden er et kapitel for sig…

På denne rejse er de fleste måltider inkluderet i rejsens pris.  De fleste middage nydes på de bedste af områdets restauranter,der især præsenterer det lokale køkken og sæsonens råvarer. Glem alt om “turistfælde” restauranter.  Vi skal indtage måltider tilberedt enkelt og ærligt med grundighed og kærlighed.

Italien er verdensberømt for velsmagende gastronomi, og denne egn er ingen undtagelse. Menneskene her er passioneret optaget af vildsvinejagt, svampe, kastanier m.m. En typisk menu består af forskellige antipasti (små kolde og lune foretter) derefter 2 slags pastaretter (f.eks. en Ravioli med fungi* (pastapuder med svampe), efterfulgt af to slags kød (vildsvin, kanin eller lam) og til sidst dessert – og espresso. Dertil vin enten fra Ligurien, men ligeså ofte fra naboregionen Piemonte.

Indkvartering i lejligheder i landsbyen eller i B&B Casa Rosa. Husene er smukt restaurerede og istandsat meget smagfuldt. Værelserne er forskelligt indrettede – men alle har en skøn udsigt.  Vi bor alle sammen i en radius af max. 100 meter fra hinanden i den historiske bykerne i Pigna – som i øvrigt er bilfri. Det er muligt at få eneværelse mod et tillæg på 1500 kr.

Aktiviteter er nærmere beskrevet i nedenstående dagsprogram.

NB! Der er trapper og brosten mange steder og derfor ikke egnet for gangbesværede.

Et eneværelse med eget bad koster 1500 kr ekstra.

Et eneværelse med delt bad med een anden person (af samme køn) koster 900 kr ekstra.

  • Medbring flade sko og tøj der kan klare lidt omskift i vejret.
  • “Travel light”. Der er ingen “drager-service”:-)

 

Dag 1Ankomst

ANKOMST og Rundtur i Castelvittorio om eftermiddagen.
Middag på restaurant TERME i Pigna som iøvrigt er med i Michelins guide over restauranter der er “en omvej værd”.

Dag 2Pigna og mini-køkken-kursus

Efter morgenmaden en blid start med gåtur til kapel fra det 14. Århundrede hvor man meget detaljeret får fortalt hele bibelhistorien i fresker, udført af middelaldermunk og kunstner Canavesio (f. 1450).
Tilbage i Pigna frokost på et dejligt trattoria i Pigna der laver fyldte ravioli med asparges så englene synger.
Om eftermiddagen kigger vi en lokal kok over skulderen og deltager selv i noget af madlavningen af lokale specialiteter, grøntsagstærten turtun, pesto, pasta m.m.  
Derefter middag hvor vi smager på lækkerierne.

Dag 3På bjerget

Morgenmad og derefter fortæller Helle om en madanmelders arbejde.

Bjergtur i de Liguriske Alper. Vi går – eller bliver kørt – op ad bjerget op til Mama Orengo som viser os hvordan hun laver foccacia og pizza i sin udendørs oven, som opvarmes med eucalyptusbrænde. En helt særlig oplevelse at blive inviteret indenfor hos en italiensk familie og omgivelserne er åndeløst smukke. Frokost hvor vi skal smage på herlighederne.

Let aftensmad på en af de lokale restauranter vinsmagning med vine udvalgt af Helle samt Olivenolieforedrag og oliesmagning. Restaurant ITALIA eller BUSCIUN i CAstelvittorio.

Dag 4Olivenolie museum og Albissola

Morgenmad og anmeldelse af gårsdagens frokost.

Udflugt til  oliven museum i Imperia  http://www.museodellolivo.com/

Og derefter videre til  Asger Jorns  museum i fiskerbyen Albissola.

Her starter vi med en dejlig frokost på en fiskerestaurant og derefter er der rundvisning i Asger Jorns fantastiske villa.

På vejen hjem stop i Dolce Acqua – en spændende og meget smuk borg-by hvor man kan se broen over Nerviafloden, som Monet malede i 1884 i flere udgaver.

Aftensmad på egen hånd i Pigna.

Dag 5På marked - og i køkkenet

Morgenmad og anmeldelse af gårsdagens frokost.
Afgang til kystbyen Ventimiglia hvor vi skal besøge det store grøntsagsmarked og købe ind efter Helles anvisninger.
På vejen besøg i en olivenmølle (frantoio) i hvor vi får vist olivenfrugtens vej til olie.
Frokost på egen hånd.
Desuden tid til at slentre rundt i Ventimiglia, hoppe en tur i Middelhavet eller se den smukke domkirke.
Tilbage i Castelvittorio skal vi forberede aftenens middag sammen med Helle BC

Dag 6Afgang til Nice

Rejsen afrundes med  2 dages ophold i den vidunderlige storby Nice inden turen går tilbage til København. Vi forlader Pigna ca kl. 10.00. Efter indcheckning på  det dejlige hotel Villa Victoria i Nice byder vi på en sandwich og derefter rundvisning i Vieux Nice. Og om aftenen middag på en af Nice’s mange fiskerestauranter.

Dag 7Nice dag 2

Søndagen byder på en hel “fridag”, i Nice hvor man kan få styret sin museumslyst, shoppe og promenere langs middelhavet på Boulevard des Anglais. Se ”En søndag i Nice”.

Om aftenen fælles middag med HBC.

Dag 8Hjemrejse

Hjemrejse fra Nice lufthavn kl. 13.30. Ankomst København kl. 15.45.

Udcheckning fra Hotel Villa Victoria kl. 11.00.

Kort