Ring bare til os – Vi svarer alle dage.
+45 31 26 41 00
info@pustrejser.dk
Tag med madanmelder, ph.d., mag.art. og journalist Helle Brønnum Carlsen på mad-rejse til Italien og smag dig igennem gode restauranter, på markedet og køkkenet hos en italiensk husmor. Det bliver dage i det allerbedste selskab i en vidunderlig region i Italien. Turen rundes af med 2 dages ophold i Italiens “søster-by” Nice.
København – Kastrup Lufthavn
SAS kl. 9.40 – mødetid 2 timer før
Nice lufthavn – Côte d’Azur
Herefter transfer til Castevittorio
Siden 1986 skribent for diverse dagblade og magasiner. Opskrifter til forskellige målgrupper og anmeldelse af restauranter (Politiken, Smag og Behag, White Guide)
Oplev Helles Brønnum Carlsen smittende lidenskab for de ting vi spiser og drikker. Hendes viden omkring gastronomi er ganske enkelt enorm og hun er dertil en fremragende formidler. Hun elsker at fortælle og deler generøst ud af sin viden. I tæt samarbejde med PUST Rejser har hun tilrettelagt komprimerede dage hvor vi skal smage og smage og spise og smage igen. Både på gode restauranter men også hos producenterne, på markedet og vi går også i køkkenet hos de italienske husmødre. Det bliver dage i det allerbedste selskab i en vidunderlig region i Italien, i de smukkeste omgivelser. Ren forkælelse for alle sanser.
Desuden en kunstnerisk afstikker til fiskerbyen Albissola hvor Asger Jorn boede i 20 år. Her besøger vi Museo Jorn som tidligere var Asger Jorns hjem og spiser iøvrigt en vidunderlig fiskefrokost på den lokale Pesceria degli Artisti.
Som prikken over i’et afrundes rejsen med 2 dages ophold i den vidunderlige storby Nice inden turen går tilbage til København. Lørdag tager vi videre Nice og bliver vist rundt i Vieux Nice af Helle Brønnum Carlsen. Søndagen byder på en hel “fridag”, i Nice hvor man kan få styret sin museumslyst, shoppe og promenere langs middelhavet på Boulevard des Anglais. Og mandag kl 13.30 går flyet tilbage til København fra Nice.
Nice ligger på den skønne franske riviera i den region der hedder Provence-Alpes-Côte d’Azur. Byen ligger ud til Middelhavet i Englebugten – Baie des Anges.
Det er Frankrigs 5.største by men er nr. 2 på listen over de mest besøgte byer i Frankrig, kun overgået af Paris. Så selvom vi er off-season, vil der stadig være mange turister i byen der nyder det solrige klima, havnepromenaden og de interessante museer og gode restauranter.
Læs mere om Nice her. Hvad laver man feks på en dejlig søndag i Nice..? Her kan du f.eks. læse hvordan Pia Scharling fra PUST Rejser tilbringer “En søndag i Nice”.
Nice har i lange perioder været Italiensk og det har sat sit præg på køkkenet. Mange retter er italiensk inspirerede og oliven, olivenolie og tomat er en vigtig del af La Cuisine Nicoise.
Der spises naturligt nok også meget fisk og skaldyr, men en stor del af de regionale retter er vegetariske. Farserede grøntsager som fyldte courgetter og tomater er typiske samt Nice’s signaturspise SOCCA, som er en slags tykke pandekager lavet af kikærtemel.
65 km fra storbyen Nice og 20 km fra Middelhavet ligger de pragtfulde ældgamle byer, Pigna og Castelvittorio. Byerne er grundlagt ca. år 900 og er bilfri af den simple grund, at gaderne er for smalle til vor tids køretøjer. Uspolerede og autentiske perler, der ligger i de Liguriske bjerge, midt i vidunderlig natur med dejlige restauranter og charmerende boliger. PUST Rejser har været her siden 2009 og kender hver en krog af området.
På denne rejse er de fleste måltider inkluderet i rejsens pris. De fleste middage nydes på de bedste af områdets restauranter,der især præsenterer det lokale køkken og sæsonens råvarer. Glem alt om “turistfælde” restauranter. Vi skal indtage måltider tilberedt enkelt og ærligt med grundighed og kærlighed.
Italien er verdensberømt for velsmagende gastronomi, og denne egn er ingen undtagelse. Menneskene her er passioneret optaget af vildsvinejagt, svampe, kastanier m.m. En typisk menu består af forskellige antipasti (små kolde og lune foretter) derefter 2 slags pastaretter (f.eks. en Ravioli med fungi* (pastapuder med svampe), efterfulgt af to slags kød (vildsvin, kanin eller lam) og til sidst dessert – og espresso. Dertil vin enten fra Ligurien, men ligeså ofte fra naboregionen Piemonte.
Indkvartering i lejligheder i landsbyen eller i B&B Casa Rosa. Husene er smukt restaurerede og istandsat meget smagfuldt. Værelserne er forskelligt indrettede – men alle har en skøn udsigt. Vi bor alle sammen i en radius af max. 100 meter fra hinanden i den historiske bykerne i Pigna – som i øvrigt er bilfri. Det er muligt at få eneværelse mod et tillæg på 1500 kr.
Aktiviteter er nærmere beskrevet i nedenstående dagsprogram.
NB! Der er trapper og brosten mange steder og derfor ikke egnet for gangbesværede.
Et eneværelse med eget bad koster 1500 kr ekstra.
Et eneværelse med delt bad med een anden person (af samme køn) koster 900 kr ekstra.
ANKOMST og Rundtur i Castelvittorio om eftermiddagen.
Middag på restaurant TERME i Pigna som iøvrigt er med i Michelins guide over restauranter der er “en omvej værd”.
Efter morgenmaden en blid start med gåtur til kapel fra det 14. Århundrede hvor man meget detaljeret får fortalt hele bibelhistorien i fresker, udført af middelaldermunk og kunstner Canavesio (f. 1450).
Tilbage i Pigna frokost på et dejligt trattoria i Pigna der laver fyldte ravioli med asparges så englene synger.
Om eftermiddagen kigger vi en lokal kok over skulderen og deltager selv i noget af madlavningen af lokale specialiteter, grøntsagstærten turtun, pesto, pasta m.m.
Derefter middag hvor vi smager på lækkerierne.
Morgenmad og derefter fortæller Helle om en madanmelders arbejde.
Bjergtur i de Liguriske Alper. Vi går – eller bliver kørt – op ad bjerget op til Mama Orengo som viser os hvordan hun laver foccacia og pizza i sin udendørs oven, som opvarmes med eucalyptusbrænde. En helt særlig oplevelse at blive inviteret indenfor hos en italiensk familie og omgivelserne er åndeløst smukke. Frokost hvor vi skal smage på herlighederne.
Let aftensmad på en af de lokale restauranter vinsmagning med vine udvalgt af Helle samt Olivenolieforedrag og oliesmagning. Restaurant ITALIA eller BUSCIUN i CAstelvittorio.
Morgenmad og anmeldelse af gårsdagens frokost.
Udflugt til oliven museum i Imperia http://www.museodellolivo.com/
Og derefter videre til Asger Jorns museum i fiskerbyen Albissola.
Her starter vi med en dejlig frokost på en fiskerestaurant og derefter er der rundvisning i Asger Jorns fantastiske villa.
På vejen hjem stop i Dolce Acqua – en spændende og meget smuk borg-by hvor man kan se broen over Nerviafloden, som Monet malede i 1884 i flere udgaver.
Aftensmad på egen hånd i Pigna.
Morgenmad og anmeldelse af gårsdagens frokost.
Afgang til kystbyen Ventimiglia hvor vi skal besøge det store grøntsagsmarked og købe ind efter Helles anvisninger.
På vejen besøg i en olivenmølle (frantoio) i hvor vi får vist olivenfrugtens vej til olie.
Frokost på egen hånd.
Desuden tid til at slentre rundt i Ventimiglia, hoppe en tur i Middelhavet eller se den smukke domkirke.
Tilbage i Castelvittorio skal vi forberede aftenens middag sammen med Helle BC
Rejsen afrundes med 2 dages ophold i den vidunderlige storby Nice inden turen går tilbage til København. Vi forlader Pigna ca kl. 10.00. Efter indcheckning på det dejlige hotel Villa Victoria i Nice byder vi på en sandwich og derefter rundvisning i Vieux Nice. Og om aftenen middag på en af Nice’s mange fiskerestauranter.
Søndagen byder på en hel “fridag”, i Nice hvor man kan få styret sin museumslyst, shoppe og promenere langs middelhavet på Boulevard des Anglais. Se ”En søndag i Nice”.
Om aftenen fælles middag med HBC.
Hjemrejse fra Nice lufthavn kl. 13.30. Ankomst København kl. 15.45.
Udcheckning fra Hotel Villa Victoria kl. 11.00.