En søndag i Nice

En søndag i Nice:

  • Slå et slag forbi “blomstermarkedet”  på Cours Saleya, hvor der netop om søndagen er et vældigt leben af gademusikanter og salg af håndlavede ting og sager.
  • Se et af de museer du endnu ikke har nået. Alle museer i Nice er åbne om søndagen.
  • Tag trappen eller den gratis elevator op til parken højt hævet over Baie des Anges – Englebugten. Udsigten er umagen værd.
  • Shop igennem i Galeries Lafayette eller i shoppingcenteret Nice Etoile.
  • Slentre en lang tur på Promenades des Anglais- eller lej en cykel.
  • Gå til gratis udendørs koncert i parken Promenade de Paillon som finder sted hver søndag kl. 15.30.

jeg elsker Nice men denne kærlighed er først blomstret efter renoveringen af hele parkområdet ved den gamle by. Før i tiden (for små 10 år siden) lå her en grim busterminal. Idag et grønt område der snor sig fra MAMAC – det moderne kunstmuseum – forbi Place Massena og ned til Promenaden. Der er altid et vældigt leben af familier og unge mennesker, turister og fastboende. En legeplads for alle.

Den gamle by – vieux Nice – er altid charmerende – og udmærker sig ved at have et lokalt liv. Der bor masser af almindelige indbyggere og det gør, at bydelen ikke drukner helt i turister.

Og så er der museerne. Nice er en fantastisk museumsby. Så mange at vi kun når de mest berømte, men der er et museum for næsten enhver lyst og interesse.
Nice’s placering ved vandet giver den dels et særligt lys  og dels et godt klima. Her er næsten altid godt vejr. Måske kommer der en regnbyge, men sekundet efter skinner solen.

Jo der er mange grunde til at elske Nice. En kort flyvetur fra DK og man er i et mildere klima hvor fortovscafeerne ligger side om side med gode fiskerestauranter. Jeg kommer altid tilbage – og vil gerne have dig med:-)