fbpx

Rejse til Toscana med Helle Tesio 2023

0
 
PrisDKK 14.700,-
 
PrisDKK 14.700,-
7.-13. maj 2023
Hotel dobbeltværelse (Standard)
  • Hotel dobbeltværelse (Standard)
  • Opgradering til enkeltværelse (+2.000 DKK)
* Udfyld alle påkrævede felter for at gå videre til næste trin.

Fortsæt til booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

4943

Hvorfor bestille hos PUST Rejser?

  • Vi garanterer meget for pengene
  • Personlig betjening - før og under rejsen
  • Håndplukkede kurser og aktiviteter
  • Dækket af Rejsegarantifonden

Har du spørgsmål?

Ring bare til os – Vi svarer alle dage.

+45 31 26 41 00

info@pustrejser.dk

Varighed: 7 dage
Periode: 7.-13. maj 2023
København - Kastrup Lufthavn
Toscana, Italien
Max deltagere: 20
Kort om rejsen

PUST Rejser er eksperter i Roscana rejser. Seks dage med vin & gastronomi på Fattoria del Colle, en helt særlig vingård i Toscana med udelukkende kvindelige vinmagere. Den består af 2 vingårde – Casato Prime Donne & Colle.

De 34 hektar vinmark er næsten fuldstændig genplantet, og priser og ærestitler regner ned over de kvindelige vinmagere.

Den danske kok Helle Tesio står for 2 dages kokkekursus hvor hun på inspirerende vis underviser i  at tilberede toscanske retter.

Vi skal bo på Fattoria del Colle hvor herregårdens værelser er smukt istandsat. Her er restaurant, kokkeskole og et wellness-område samt to swimmingpools.

Fattoria del Colle er måske uopdaget for os danskere, men er et hjemsted for store personligheder, store passioner og store vine. Vi glæder os til at lære det hele nærmere at kende.

Afgang fra

København – Kastrup Lufthavn 
SAS direkte, Afrejse 17:00

Ankomst til

Bologna lufthavn 
Afrejse kl. 19:00

Inklusiv i prisen

  • SAS fly direkte fra københavn til Bologna t/r
  • Bustransfer til destinationen t/r
  • Velkomstbobler
  • Ophold 6 nætter i dobbeltværelse på Fattoria del Colle
  • Stort set alle måltider bortset fra 3 frokoster
  • God morgenmad og gode 3-retters middage
  • Madlavningskursus (2 dage) med Helle Tesio inkl. 2 gode frokoster
  • Heldags udflugt til Montcalcino og Casato Prime Donne inkl. diverse smagninger af Brunello og Sangiovese
  • Udflugt til Siena.
  • Rundvisning og smagning af Brunello og Chianti superiore i Fattoria del Colles egen vinproduktion.

Du betaler selv

  • 3 frokoster
  • Opgradering til enkeltværelse
  • Drikkevarer til middagene
Fotos
Anmeldelser
Skøn vin- og madtur i det toscanske!
Jeg vil sige tak for en helt skøn vin- og madtur i det toscanske. Landskaberne og de små byer på toppen af højderyggene er helt fantastiske uanset vejrets beskaffenhed. Vingården, vi boede på var så smuk, lige som jeg havde forestillet mig, æstetisk, nænsomt restaureret uden at være “for meget”.
Lene Dokkedal
Mad og vinrejse til Toscana juni 2022
Stor tak til Helle Tesio!
Stor tak til Helle Tesio – og Sylvester – for alle arrangementer og ture. Og de lækre aftenmenuer og kvalitetsvine rundede dagene af på en god og hyggelig måde. 
Britta Sandager
Mad og vinrejse til Toscana juni 2022
Mere om rejsen

Toscana

Toscana ligger danskernes hjerte meget nær. Regionen bugner af alle de skønneste råvarer som bruges i det italienske køkken. Det er derfor naturligt at PUST Rejser netop her har sat den danske kok Helle Tesio stævne. På Fattoria del Colle hvor vi også bor, er der indrettet et stort køkken specielt til afholdelse af madlavningskurser. 3 formiddage styrer Helle Tesio slagets gang og sørger for, at vi sammen tilbereder lækre retter, som selvfølgelig efterfølgende nydes over frokostbordet med et godt glas vin.

Stedet er en tidligere herregård og er i dag istandsat efter alle kunstens regler med swimmingpool, tennisbane og spa. Samt en dejlig restaurant hvor der serveres dejlige middage. Når vi ikke står på hovedet i køkkenet, er der arrangeret vinsmagninger dels på selve gården og dels i området, samt ture i området. En særlig rejse for vin- og madører.

Om Helle Tesio

Helle Tesio er uddannet kok i Italien. Hun har boet 40 år  i Rom, hvor hun bl.a. holder madkurser for italienere og danskere. Hun har sammen med sin mand, Alfredo Tesio, skrevet en række bøger om det italienske køkken. Han var gennem mange år DR-korrespondent i Rom og har været korrespondent for dagbladet Politiken og Børsen. Han har skrevet en lang række bøger om Italien og italiensk madkultur og er forfatter til Skandinaviens mest solgte turistbog om Rom, Turen går til Rom.

Helle & Alfredo Tesio udgav i 2016 Rom – Evig mad fra den evige stad og i 2017 Toscana – om mad og mennesker fra uopdagede dale.

Om Stedet FATTORIA DEL COLLE

Beliggende i Toscana i den sydlige del af Chianti. En herregårdgård fra det sekstende århundrede med en gammel historie og i dag også en moderne en vingård.

Gården er en lille landsby, der mirakuløst har forblevet intakt i århundreder. I centrum er villaen og kapellet bygget i det sekstende århundrede og omkring de gamle bønders huse, hvor der nu er villaer, lejligheder og værelser til bondegårdsferier, restauranten, wellness-området og kokkeskolen. Gården er omgivet af parker, 2 swimmingpools og en tennisbane og er beliggende i et kuperet landskab, med vinmarker og olivenlunde.  Stedet der ligger på landet syd for Siena, er et af de smukkeste områder i verden. 

Fattoria del Colle blev bygget i 1592 og er stadig i familiens eje.

Den ældste del af Fattoria del Colle er en underjordisk hule fra fjortende århundrede som i dag rummer en meget værdifuld samling af antikvariske flasker Brunello di Montalcino – en vin der i høj grad stadig produceres på gården. 

Den nuværende ejer Donatella Cinelli Colombinis samlede i 1998  familiens vingårde under firmanavnet Casato Prime Donne. Hun har udelukkende kvindelige vinmagere ansat og er desuden mæcen for toscanske kunstnere og uddeler hvert år en pris til en kvinde der har haft særlig betydning i samfundet, politisk eller kulturelt.

Læs mere om vinproduktionen her.

Maden

Det toscanske køkken er kendetegnet ved masser af tomater, rosmarin, svampe, trøffel, oliven, auberginer, oregano, basilikum samt virkelig lækkert oksekød som typisk grilles over åben ild. 

På denne rejse til Toscana er de fleste måltider inkluderet i rejsens pris. 

Italien er verdensberømt for velsmagende gastronomi, og Toscana er ingen undtagelse. En typisk menu består af forskellige antipasti (små kolde og lune foretter) derefter en pastaret (f.eks. en Ravioli med fungi efterfulgt af kød og til sidst dessert – og espresso. Dertil vin enten fra Toscana- Brunello di montalcino eller Orcia vine fra eller Chianti. 

Klimaet er mildt næsten hele året og hvis man rejser til Toscana i september kan man som regel sagtens sidde udenfor og spise.

Praktisk 

Indkvartering i det renoverede herregård Fattoria del Colle, som ligger midt i Toscana ca 40 km syd for Siena og 200 km nord for Rom. Hotellet har swimmingpool, tennisbane , spa m.m.

Et eneværelse med eget bad koster 2.000 kr ekstra.

NB! Der er trapper og brosten mange steder og derfor ikke egnet for gangbesværede. OG EN DEL AF TURENE ER TIL FODS. Medbring flade sko der er gode at gå i og tøj der kan klare lidt omskift i vejret. 

Turen arrangeres af PUST Rejser og omfattet af Rejsegarantifondens dækning.

Ønsker du mere information om rejsen eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Pia Bohr Scharling fra PUST Rejser tlf. 23714676 eller 31264100. 

Mail: info@pustrejser.dk

Ugens program

Dag 17. maj

Ankomst Bologna lifthavn med direkte SASfly fra København. Afhentning af PUST bus der kører direkte til destinationen godt 200 km sydvest  til Toscana.

Indkvartering og  natmad og et glas vin på Fattoria del Colle.

Dag 28. maj

Tur i området – spadseretur til den nærliggende landsby Trequando hvor vi spiser frokost på den lokale restaurant. Om eftermiddagen afslapning ved poolen og derefter rundvisning på Fattoria del Colles egen vinproduktion med smagning af deres egen Chianti og Brunello del Montalcino.

Om aftenen god middag på Fattoria del Colle.

Dag 39. maj

Efter morgenmaden kører vi til Casato Prime Donne til en musikalsk vinsmagning. Turen går derefter til den skønne lille by San Quirico Dòrcia, hvor der er god mulighed for en god frokost. I San Quirico Dòrcia er der tid til et besøg i den skønne Leonini have med alle skulpturerne, et kig ind i kirken samt lidt shopping.

Ud på eftermiddagen kører vi retur til Fattoria del Colle.

Middag på Fattoria del Colle.

Dag 410. maj

Madlavningskursus v/Helle Tesio. Det starter hver dag kl. 10 og afsluttes hen på eftermiddagen med en fælles frokost hvor vi sammen nyder de veltillavede retter med et godt glas vin fra Fattoria del Colle.

Middag på Fattoria del Colle.

Dag 511. maj

Denne dag er vi igen på farten – vi kører til Montepulciano, en af områdets berømte vinbyer – her tilbringer vi formiddagen og spiser frokost inden dagens vinsmagning. Retur til Fattoria del Colle ud på eftermiddagen til afslapning og aktiviteter.

Middag på Fattoria del Colle.

Dag 612. maj

Vi går igen i køkkenet med Helle Tesio og tilbereder vores fælles frokost

Om eftermiddagen er der tid til en gåtur eller blot afslapning.

Middag på Fattoria del Colle.

Dag 713. maj

Vi tjekker ud fra Fattoria del Colle efter morgenmaden. På vej til lufthavnen stopper vi i den fantastiske by Siena – hovedbyen i området  med den berømte halvmåneformede rådhusplads hvor der hvert år afholdes hestevæddeløb. Her har vi et par timer til shopping og frokost inden vi fortsætter mod Bologna.