Ring bare til os – Vi svarer alle dage.
+45 31 26 41 00
info@pustrejser.dk
Selvforkælelse i Toscana. Seks dage med vin & gastronomi på vingården Colle, en gammel herregård i Toscana som er smukt istandsat og som i dag huser restaurant, kokkeskole og et wellness-område samt to swimmingpools.
Den danske kok Helle Tesio står for 3 dages kokkekursus, hvor hun på inspirerende vis underviser i at tilberede toscanske retter.
Derudover er der ture til områdets fantastiske byer. En særlig by er selvfølgelig Siena som er kendt for et årligt hestevæddeløb, der foregår på den store piazza i middelalderbyens centrum.
Colle fungere også som vingård og har gjort sig bemærket, som den første vingård hvor vinen er produceret af kvindelige vinmagere. Men mens priser og ærestitler regner ned over Colle bor vi midt i herligheden og kan følge vinproduktionen på nærmeste hold. Der er selvfølgelig flere vinsmagninger inkluderet i opholdet.
Man kan deltage i kurset uanset om man er en ørn i et køkken eller mere erfaren. Alle elsker italiensk mad.
København – Kastrup Lufthavn
SAS direkte, Afrejse 17:00
Bologna lufthavn
Toscana ligger danskernes hjerte meget nær. Regionen bugner af alle de skønneste råvarer som bruges i det italienske køkken. Det er derfor naturligt at PUST Rejser netop her har sat den danske kok Helle Tesio stævne. På Fattoria del Colle hvor vi også bor, er der indrettet et stort køkken specielt til afholdelse af madlavningskurser. 3 formiddage styrer Helle Tesio slagets gang og sørger for, at vi sammen tilbereder lækre retter, som selvfølgelig efterfølgende nydes over frokostbordet med et godt glas vin.
Stedet er en tidligere herregård og er i dag istandsat efter alle kunstens regler med swimmingpool, tennisbane og spa. Samt en dejlig restaurant hvor der serveres dejlige middage. Når vi ikke står på hovedet i køkkenet, er der arrangeret vinsmagninger dels på selve gården og dels i området, samt ture i området. En særlig rejse for vin- og madører.
Helle Tesio er uddannet kok i Italien. Hun har boet 40 år i Rom, hvor hun bl.a. holder madkurser for italienere og danskere. Hun har sammen med sin mand, Alfredo Tesio, skrevet en række bøger om det italienske køkken. Han var gennem mange år DR-korrespondent i Rom og har været korrespondent for dagbladet Politiken og Børsen. Han har skrevet en lang række bøger om Italien og italiensk madkultur og er forfatter til Skandinaviens mest solgte turistbog om Rom, Turen går til Rom.
Helle & Alfredo Tesio udgav i 2016 Rom – Evig mad fra den evige stad og i 2017 Toscana – om mad og mennesker fra uopdagede dale.
Beliggende i Toscana i den sydlige del af Chianti. En herregårdgård fra det sekstende århundrede med en gammel historie og i dag også en moderne en vingård.
Gården er en lille landsby, der mirakuløst har forblevet intakt i århundreder. I centrum er villaen og kapellet bygget i det sekstende århundrede og omkring de gamle bønders huse, hvor der nu er villaer, lejligheder og værelser til bondegårdsferier, restauranten, wellness-området og kokkeskolen. Gården er omgivet af parker, 2 swimmingpools og en tennisbane og er beliggende i et kuperet landskab, med vinmarker og olivenlunde. Stedet der ligger på landet syd for Siena, er et af de smukkeste områder i verden.
Fattoria del Colle blev bygget i 1592 og er stadig i familiens eje.
Den ældste del af Fattoria del Colle er en underjordisk hule fra fjortende århundrede som i dag rummer en meget værdifuld samling af antikvariske flasker Brunello di Montalcino – en vin der i høj grad stadig produceres på gården.
Den nuværende ejer Donatella Cinelli Colombinis samlede i 1998 familiens vingårde under firmanavnet Casato Prime Donne. Hun har udelukkende kvindelige vinmagere ansat og er desuden mæcen for toscanske kunstnere og uddeler hvert år en pris til en kvinde der har haft særlig betydning i samfundet, politisk eller kulturelt.
Læs mere om vinproduktionen her.
Det toscanske køkken er kendetegnet ved masser af tomater, rosmarin, svampe, trøffel, oliven, auberginer, oregano, basilikum samt virkelig lækkert oksekød som typisk grilles over åben ild.
På denne rejse til Toscana er de fleste måltider inkluderet i rejsens pris.
Italien er verdensberømt for velsmagende gastronomi, og Toscana er ingen undtagelse. En typisk menu består af forskellige antipasti (små kolde og lune foretter) derefter en pastaret (f.eks. en Ravioli med fungi efterfulgt af kød og til sidst dessert – og espresso. Dertil vin enten fra Toscana- Brunello di montalcino eller Orcia vine fra eller Chianti.
Klimaet er mildt næsten hele året og hvis man rejser til Toscana i maj kan man som regel sagtens sidde udenfor og spise.
Indkvartering i det renoverede herregård Fattoria del Colle, som ligger midt i Toscana ca 40 km syd for Siena og 200 km nord for Rom. Hotellet har swimmingpool, tennisbane , spa m.m.
Et eneværelse med eget bad koster 2.000 kr ekstra.
NB! Der er trapper og brosten mange steder og derfor ikke egnet for gangbesværede. OG EN DEL AF TURENE ER TIL FODS. Medbring flade sko der er gode at gå i og tøj der kan klare lidt omskift i vejret.
Turen arrangeres af PUST Rejser og omfattet af Rejsegarantifondens dækning.
Ønsker du mere information om rejsen eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Pia Bohr Scharling fra PUST Rejser tlf. 23714676 eller 31264100.
Mail: info@pustrejser.dk
Ankomst Bologna lufthavn med direkte SAS fly fra København. Afhentning af PUST bus der kører direkte til destinationen godt 200 km sydvest til Toscana.
Indkvartering og natmad og et glas vin på Fattoria del Colle.
Tur i området – spadseretur til den nærliggende landsby Trequando hvor vi spiser frokost på den lokale restaurant. Om eftermiddagen afslapning ved poolen og derefter rundvisning på Fattoria del Colles egen vinproduktion med smagning af deres egen Chianti og Brunello del Montalcino.
Alle dage er der mulighed for benytte stedets faciliteter, tage et spil med de øvrige PUST gæster og benytte PUST baren inden middagen. Frokost og drikkevarer er egenbetaling.
Om aftenen god middag på Fattoria del Colle.
Madlavningskursus v/Helle Tesio. Det starter hver dag kl. 10 og afsluttes hen på eftermiddagen med en fælles frokost hvor vi sammen nyder de veltillavede retter med et godt glas vin fra Fattoria del Colle.
Middag på Fattoria del Colle.
Efter morgenmaden kører vi til Casato Prime Donne til en musikalsk vinsmagning. Turen går derefter til den skønne lille by San Quirico Dòrcia, hvor der er god mulighed for en god frokost. I San Quirico Dòrcia er der tid til et besøg i den skønne Leonini have med alle skulpturerne, et kig ind i kirken samt lidt shopping.
Ud på eftermiddagen kører vi retur til Fattoria del Colle.
Middag på Fattoria del Colle.
Tid til en gåtur, afslapning eller tur i området med PUST bussen.
Middag på Fattoria del Colle.
Denne dag kan der vælges mellem en sidste køkkensession med Helle Tesio eller en tur til Montalcino incl. vinsmagning og tid til at besøge byen. Alternativt kan man også have en ”hjemmedag” og bruge stedets faciliteter – pool eller booke Wellness behandlinger (egenbetaling)
Middag på Fattoria del Colle.
Vi tjekker ud fra Fattoria del Colle efter morgenmaden. På vej til lufthavnen stopper vi i den fantastiske by Siena – hovedbyen i området med den berømte halvmåneformede rådhusplads hvor der hvert år afholdes hestevæddeløb. Her har vi et par timer til shopping og frokost inden vi fortsætter mod Bologna.
Hvad: Mad, musik og mennesker
Hvornår: Søndag den 29. oktober 2023, kl 13:00 – 17:00
Hvor: Ledreborg Alle 2A, 4320 Lejre (Laden)
Billetter: Entre 185 kr. / Politiken PLUS* abb. pris 150 kr.