Rejse til Toscana med Helle Tesio

0
2 pladser
PrisDKK 14.700,-
2 pladser
PrisDKK 14.700,-
The tour is not available yet.

Fortsæt til booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

5896

Hvorfor bestille hos PUST Rejser?

 • Vi garanterer meget for pengene
 • Personlig betjening - før og under rejsen
 • Håndplukkede kurser og aktiviteter
 • Dækket af Rejsegarantifonden

Har du spørgsmål?

Ring bare til os – Vi svarer alle dage.

+45 31 26 41 00

info@pustrejser.dk

Varighed: 6 dage
Periode: 24. - 30. september 2022
København - Kastrup Lufthavn
Rom, Italien
Max deltagere: 20
Kort om rejsen

Om mad, mennesker og passion. En rejse til Toscana med 6 kulinariske dage i smukke omgivelser i hjertet af  i Italien. Heraf 3 dage i selskab med Helle Tesio, kok og italiensekspert. Lær at trylle med pasta og krydderurter, friske grøntsager, trøfler og andre lækkerier og få inspirationen fra det italienske køkken med hjem. Ophold på den imponerende herregård Fattoria del Colle fra den 16. århundrede i stemningsfulde omgivelser. Gården har desuden sin egen vinproduktion af Chiantivine og Brunello. Desuden udflugt til vinlandsbyerne Montalcino og Montepulciano. 

Afgang fra

København – Kastrup Lufthavn

(Afrejse kl 8:00, mødetid 2 timer før)

Ankomst til

Roms Fiumicino lufthavn 

Inklusiv i prisen

 • Direkte SAS fly fra København til Rom t/r
 • Bustransfer til destinationen t/r
 • Ophold 6 nætter i dobbeltværelse på Fattoria del Colle
 • Halvpension – dvs. god morgenmad og gode middage
 • 3-dages madlavningskursus med Helle Tesio inkl. 3 gode frokoster
 • Vin udflugt til Moncalcino og Montepulciano inkl. diverse smagninger
 • Rundvisning og smagning af Brunello og Chianti superiore i Fattoria del Colles egen vinproduktion

Du betaler selv

 • 3 frokoster
 • Opgradering til enkeltværelse
 • Drikkevarer til middagene
Fotos
Mere om rejsen

Toscana

En rejse til Toscana  står højt på mange danskernes ønskeliste. Regionen bugner af alle de skønneste råvarer som bruges i det italienske køkken. Fattoria del Colle hvor vi skal bo, grænser op til  den betagende Val D`Orcia som er del af UNESCO’s verdensarv. Gården har desuden sin egen vinproduktion af chianti og Doc Orcia-vine , Brunello vine og producerer egen olivenolie fra de omkring liggende olivenlunde.

Det er derfor naturligt at PUST Rejser netop her har sat den danske kok Helle Tesio stævne. På Fattoria del Colle, er der indrettet et stort køkken specielt til afholdelse af madlavningskurser. 3 formiddage styrer Helle Tesio slagets gang og sørger for at vi sammen tilbereder lækre retter, som selvfølgelig efterfølgende nydes over frokostbordet med et godt glas vin.

Stedet er en tidligere herregård og er i dag istandsat efter alle kunstens regler med swimmingpool, tennisbane og spa. Samt en dejlig restaurant hvor middagen serveres.

 Når vi ikke står på hovedet i køkkenet er der arrangeret vinsmagninger dels på selve gården og dels i området, samt småture i området. En særlig rejse for mad og vinører.

Om Helle Tesio

Helle Tesio er uddannet kok i Italien. Hun har gennem en lang årrække levet i Rom, hvor hun bl.a. holder madkurser for italienere og danskere. Hun har sammen med sin mand, Alfredo Tesio, skrevet en række bøger om italiensk madkultur og den ernæringsmæssige bonus ved middelhavskost. Alfredo Tesio var gennem mange år DR-korrespondent i Rom og har været korrespondent for dagbladet Politiken og Børsen og er desuden – sammen med sin kone Helle Tesio, forfatter til Skandinaviens mest solgte turistbog om Rom, Turen går til Rom.  Helle er en meget brugt underviser. Hun har bl.a. afholdt kurser om middelhavskost for danske praktiserende læger og økonomaer og har samarbejdet med SAS, Politiken, Femina, Alt for damerne, Kræftens bekæmpelse” og Hjerteforeningen.    

Helle & Alfredo udgav i 2016 Rom – evig mad fra den evige stad og i 2017 Toscana – om mad og mennesker fra uopdagede dale.

Om Stedet FATTORIA DEL COLLE

Rejsen går til Toscana i den sydlige del af Chianti. En herregårdgård fra det sekstende århundrede med en gammel historie og i dag også en moderne en vingård.

Gården er en lille landsby, der mirakuløst har forblevet intakt i århundreder. I centrum er villaen og kapellet bygget i det sekstende århundrede og omkring de gamle bønders huse, hvor der nu er villaer, lejligheder og værelser til bondegårdsferier, restauranten, wellness-området og kokkeskolen. Gården er omgivet af tre parker, tre swimmingpools, en tennisbane beliggende i et kuperet landskab, med vinmarker og olivenlunde. Læs mere om vinproduktionen her.

Maden

Det toscanske køkken er kendetegnet ved masser af tomater, rosmarin, svampe, trøffel, oliven, auberginer, oregano, basilikum samt virkelig lækkert oksekød som typisk grilles over åben ild. 

På denne rejse til Toscana er de fleste måltider inkluderet i rejsens pris. 

Italien er verdensberømt for velsmagende gastronomi, og Toscana er ingen undtagelse. En typisk menu består af forskellige antipasti (små kolde og lune foretter) derefter en pastaret (f.eks. en Ravioli med fungi efterfulgt af kød og til sidst dessert – og espresso. Dertil vin enten fra Toscana- Brunello di montalcino eller Orcia vine fra eller Chianti. 

Klimaet er mildt næsten hele året og hvis man rejser til Toscana i september kan man som regel sagtens sidde udenfor og spise.

Praktisk information om rejsen til Toscana

Indkvartering i det renoverede herregård Fattoria del Colle, som ligger midt i Toscana ca 40 km syd for Siena og 200 km nord for Rom. Hotellet har swimmingpool, tennisbane , spa m.m.

Et eneværelse med eget bad koster 2.000 kr ekstra.

NB! Der er trapper og brosten mange steder og derfor ikke egnet for gangbesværede. OG EN DEL AF TURENE ER TIL FODS. Medbring flade sko der er gode at gå i og tøj der kan klare lidt omskift i vejret. 

Turen arrangeres af PUST Rejser og omfattet af Rejsegarantifondens dækning.

Rejseplan:

Direkte fly til Rom fra København kl. 8.00.

Hjemrejse kl. 20.40 og ankomst Kbh kl.23.15.

Ønsker du mere information om rejsen eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Pia Bohr Scharling fra PUST Rejser tlf. 23714676 eller 31264100. 

Mail:    info@pustrejser.dk

I tilfælde af coronarestriktioner  når afrejsen nærmer sig, returneres alle indbetalte beløb. Se nærmere under PUST Rejsers betingelser på hjemmesiden www.pustrejser.dk

Ugens program

Dag 1: Lørdag den 24.9

Ankomst om formiddagen med direkte fly fra København til Rom. Afhentning af PUST bus der kører direkte til destinationen godt 200 km nord for Rom i Toscana.

Dag 2: Søndag den 25.9.

Tur i området – f.eks. spadseretur til den nærliggende landsby Trequando hvor man evt kan spise frokost. Om eftermiddagen afslapning ved poolen og derefter

rundvisning på Fattoria del colles egen vinproduktion smat smagning af deres egne  vine fra Val d’Orcia og Brunello del Montalcino.

Om aftenen god middag på Fattoria del Colle.

Dag 3: Mandag den 26.9.

 • 9.00 – 10.00 morgenmad.
 • 10.00 – bussen kører os til den maleriske lille by – San Quirico Dòrcia.

Undervejs kører vi gennem et enestående smukt landskab i Val d`Orcia.

Vi besøger torvet, kirken og Leonini haven inden frokost.

 • 13.00. Frokost – egenbetaling. Prøv eventuel Ristorante Trattoria Al Vecchio Forno.

Denne anerkendte restaurant serverer traditionel toscansk mad. Bordbestilling nødvendig – tilmelding til Pia eller Sylvester.

 • 14.30. Vi fortsætter med bussen til Casato Prime Donne (nær Montalcino), smager vin blandt andet den prisbelønnede Brunello. Ovenpå smagsprøver og eventuelle indkøb kører vi videre til selve byen Montalcino, går en tur på fortet og kigger forbi det nye Brunello museum.
 • 17.00. Vi vender tilbage til Fattoria del Colle
 • 20.00 Middag i restauranten. Drikkevarer betales selv.

Dag 4: Tirsdag, onsdag og torsdag 27.9 - 29.9

Madlavningskursus v/Helle Tesio. Det starter hver dag kl. 10 og afsluttes hen på eftermiddagen med en fælles frokost hvor I sammen nyder de veltillavede retter.

 • 9.00 – 10.00 morgenmad.
 • 10.00. Vi går igen i køkkenet med Helle Tesio og tilbereder vores fælles frokost (inkl. vin og vand).
 • 16.00. Afslapning på Fattoria del Colle eller mulighed for en tur i området.

Turen aftales med Pia.

 • 20.00. Middag i restauranten. Drikkevarer betales selv.

Dag 5: Fredag den 30.9

 • 9.00 – 10.00 morgenmad.
 • 11.00. Check ud og afgang fra Fattoria del Colle.

Vi kører til endnu en skøn lille by i nærområdet og besøger Katadralen samt Palazzo Piccolomini. Byen er også kendt for deres fåre Picorino ost, så der er mulighed for indkøb af denne lokale specialitet.

Frokosten indtages på en af byens restauranter (egenbetaling).

 • 15.00. Pust bussen kører direkte til lufthavnen i Rom – køretid omkring 2 timer.
 • 20.40. Flyet afgår fra Rom og lander i København kl. 23.15.