Klassisk Musik Festival 2022

0
Datoer ikke fastlagt
PrisDKK 9.800,-
Datoer ikke fastlagt
PrisDKK 9.800,-
The tour is not available yet.

Fortsæt til booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

3101

Hvorfor bestille hos PUST Rejser?

 • Vi garanterer meget for pengene
 • Personlig betjening - før og under rejsen
 • Håndplukkede kurser og aktiviteter
 • Dækket af Rejsegarantifonden

Har du spørgsmål?

Ring bare til os – Vi svarer alle dage.

+45 31 26 41 00

info@pustrejser.dk

Varighed: 5 dage
Periode: Datoer ikke fastlagt
København - Kastrup Lufthavn
Castelvittorio, Italien
Max deltagere: 20
Kort om rejsen

Kom til klassisk musik festival i Italien. Musik, kultur og kulinariske oplevelser! Den dansk/italienske musikfestival 2022 byder i år på koncerter med et stjernebesat hold musikere. Det er også i denne sæson lykkedes festivalen at engageret nogle af Danmarks og Italiens absolut ypperligste musikere.

Afrejse fra København

København – Kastrup Lufthavn 
SAS kl. 0.600 – mødetid 1,5 timer før

Ankomst til

Nice lufthavn – Côte d’Azur
Herefter transfer til Castevittorio

Inklusiv i prisen

 • *Fly t/r København/Nice samt transfer til og fra destinationen fra Nice lufthavn
 • 4 overnatninger i de smukke middelaldrelandsbyer Castelvittorio eller i Pigna.
 • Næsten alle måltider
 • Klassiske koncerter med nogle af de allerbedste danske musikere.
 • Musikalsk foredrag og "privat koncert" kun for PUST gæster.
 • Musikalsk foredrag kun for PUST gæster.
 • Reserverede siddepladser til alle koncerter samt nachspiel med musikerne.
 • Udflugt til middelalderbyen Dolceacqua hvor Monet hentede sit berømte motiv af broen over Nervia floden.
 • Vinsmagning

*Du er velkommen til at selv sørge for transport til Nice og i så fald fratrækkes rejsens pris 1.500 kr. Skriv i kommentarfeltet ved tilmeldingen. 

Inklusiv i prisen

 • Evt. værelsesopgradering
Fotos
Mere om rejsen
Stedet

65 km fra storbyen Nice og 20 km fra Middelhavet ligger den pragtfulde ældgamle by, Castelvittorio. Byen er grundlagt ca. år 900 og er bilfri af den simple grund, at gaderne er for smalle til vor tids køretøjer. Middelalderlandsbyen Castelvittorio er en uspoleret og autentisk perle, der ligger i de Liguriske bjerge, midt i vidunderlig natur med dejlige restauranter og charmerende boliger. PUST Rejser har været her siden 2009 og kender hver en krog af området. 

Dansk/italienske musikfestival Alta Val Nervia har eksisteret siden 2012 og har med stor succes præsenteret dansk musik med danske musikere i den pragtfulde ældgamle by i Ligurien i Italien, Castelvittorio.

Bag festivalen står danskere med bolig i området i tæt samarbejde med lokale italienske kræfter samlet i foreningen med det enkle og ordrette navn:  ”Amici Della Musica e dei Sapori Dell’Alta Val Nervia”.

I kulturmødet mellem Danskerne og Italienerne får begrebet ”La Dolce Vita” en helt ny og livsbekræftende betydning. Både turister og de lokale beboere strømmer til og nyder sammen vores festival i de pragtfulde omgivelser. Det er lykkedes at kombinere alt det gode vi danskere forbinder med Italien, med klassisk musik, sommer og god mad.

Koncert-rækken finder i 2021 sted fra torsdag til søndag og Pust rejser sørger for billetter og reserverede siddepladser til alle koncerter. Desuden møde med musikerne i en mini foredragsrække samt invitation til “nachspiel”.

 

Festival Alta Val Nervia 2021

Den dansk/italienske musikfestival 2021 byder i år på koncerter med et stjernebesat hold musikere. Det er i denne sæson lykkedes festivalen at engageret nogle af Danmarks og Italiens absolut ypperligste musikere.

Den højt estimerede pianist Elisabeth Westenholz, en af Danmarks fineste kammermusikere og organist ved Holmens Kirke i to årtier og ubetinget dansk musiklivs grand old lady med et væld af hædersbevisninger og prisbelønnede CD indspilninger spiller værker af blandt andet Beethoven, Schubert, Brahms, Carl Nielsen og Tchaikovsky.

På cello er der et glædeligt gensyn med solocellist fra Det Kongelige Kapel, Kim Bak Dinitzen. Kim Bak er ved siden af Det Kongelige Kapel medlem af det Europæiske Kammerorkester siden 1990, han er uddannet hos Erlin Bløndal Bengtsson, Ralph Kirshbaum, Mstislav Rostropovich og William Pleeth. Kim Bak har modtaget Victor Borge Prisen og har vundet en række internationale konkurrencer i New York, Washington og Firenze. Kim Bak lavede sin debut i Wigmore Hall i 1991.

Som det vokale indslag har vi ventet på at kunne genengagere den vidunderlige brasilianske sopran Gabriela Pace. Hun besøgte festivalen i 2017 og gjorde et stor indtryk ved sine to koncerter. Hendes varme og smukke stemme med masser af temperament og et stort udtryk fik tilskuerne helt op ad stolene.

Desuden får vi et genhør med sidste års ekvilibristiske accordionist Bjarke Mogensen, en af dansk musik helt store stjerner i disse år, kendt over hele verden. Han har samlet et “dream-team” som han kalder det, bestående af  Joel Gonzales, solobassist i DR symfoniorkestret; Signe Asmussen, sopran; Mathias Heise, ekvilibrist på mundharpe og Johan Bridger, percussion.

Fredag aften præsenterer vi Elisabeth Holmegaard Nielsen, som er en af de mest lovende unge pianister i Danmark, netop uddelt status som “Den Unge Kunstneriske Elite 2020” af Statens Kunstfond.  Hun spiller en solokoncert på piazzaen i Castel Vittorio, som hun kalder “Fairytales”.

Som et herligt indslag har accordeonist Bjarke Mogensen samlet et særligt ensemble bestående af den virtuose mundharpespiller Mathias Heise; sopranen Signe Asmussen; vibrafonist Johan Bridger samt solokontrabassist i DR symfoniorkester Joel Gonzales. De giver lørdag aften en koncert med tribute til den argentinske komponist Astor Piazzolla og alle 5 musikere dukker iøvrigt op ved diverse  pop-up koncerter.

festivalens program opdateres iøvrigt løbende på festivalens hjemmeside  https://altavalnervia.com/

Program:

Torsdag den 12.august kl. 18.30 kammermusikkoncert I Santa Caterina kirken.

Medvirkende: Elisabeth Westenholz (piano) og Kim Bak Dinitzen (cello) samt den brasilianske sopran Gabriella Page.

Program: Beethoven, Schubert, Brahms, Carl Nielsen og Tchaikovsky. Desuden musik af sydamerikanske komponister – bl.a. Villa-lobos.

 

Fredag den 13. august kl. 18.30 kammermusikkoncert I Santa Caterina kirken I Castelvittorio.

Medvirkende: Elisabeth Westenholz (piano) og Kim Bak Dinitzen (cello) samt den italienske klarinettist Valentina Rebaudo.

Program: Mozart, Verdi, Puccini, Rossini, Beethoven og Saint Saens

 

Lørdag den 14. august kl. 20.00 The Dream team anført af den danske stjerne accordonist Bjarke Mogensen. her møder vi ham med sit drømmehold bestående af Mathias Heise, Mundharpe, Signe Asmussen, sopran; Joel Gonzales, bas og Johan Bridger, percussion. Program detaljer følger.

 

 

 

Søndag den 15 august  kl. 18.30 “Dreamteam-koncert” på piazza’en i Pigna  efterfulgt af en kammerkoncert medKim Bak Dinitzen, vlc; Elisabeth Westenholz, piano; Gabriella pace, sopran; Valentina Rebaudo, cla.

 

 

Program:

Elsiabeth Nielsen spiller bl.a. Scarlatti, Respighi, Liszt og Chopin og Carl  Nielsen.

 

Gå til festivalens hjemmeside  HER.

 

Restauranter & maden er et kapitel for sig…
 • De fleste af de øvrige måltider nydes på de bedste af områdets restauranter, der især præsenterer det lokale køkken og sæsonens råvarer. Ved nogle af aftenkoncerterne er der udendørsservering i.f..m. koncerten.
 • Italien er verdensberømt for velsmagende gastronomi, og denne egn er ingen undtagelse. Menneskene her er passioneret optaget af vildsvinejagt, svampe, kastanier m.m. En typisk menu består af forskellige antipasti (små kolde og lune foretter) derefter 2 slags pastaretter (f.eks. en Ravioli med fungi* (pastapuder med svampe), efterfulgt af to slags kød (vildsvin, kanin eller lam) og til sidst dessert – og espresso. Dertil vin enten fra Ligurien, men ligeså ofte fra naboregionen Piemonte.
 • Indkvartering  i Casa Rosa I Pigna eller i lejligheder i Castelvittorio. Husene er smukt restaurerede og istandsat meget smagfuldt. Værelserne er forskelligt indrettede – men alle har en skøn udsigt.
 • Det er muligt at få eneværelse mod et tillæg på 1500 kr.
 • Aktiviteter er nærmere beskrevet i nedenstående dagsprogram.
 • NB! Der er trapper og brosten mange steder og derfor ikke egnet for gangbesværede. 

 

 • Praktisk information
 • NB! Der er trapper og brosten mange steder og derfor ikke egnet for gangbesværede. Medbring flade sko og tøj der kan klare lidt omskift i vejret.
 • Et eneværelse med eget bad koster 1500 kr ekstra. Et eneværelse med delt bad med een anden person (af samme køn) koster 900 kr ekstra.
 • Betaling og afbestillingsbetingelser:  Betaling sker gennem rejsens arrangør PUST Rejser. For at reservere  plads på rejsen bedes man betale et depositum på kr. 2.000,- ved bestilling. Restbeløb 2 mnd. før afrejse. Beløbet refunderes ikke ved senere afmelding.  
 • Rejsen sælges af Rejsebureauet PUST Rejser ApS, som er registreret med nr. 2500 i Rejsegarantifonden.
Ugens program

Dag 1Ankomst og Kammermusikkoncert

Afgang fra København kl. 6.00 om morgenen. DVS man skla være i lufthavnen kl. 4.30 senest! Fly direkte til Nice hvor man afhentes. 
Efter indkvartering og en lille formiddagslur er der Rrundvisning og lidt om stedets historie. Rundtur i dalbyen Pigna med besøg i et særpræget kapel som middelaldermunken Canavesio dekorerede i 1500-tallet. Derefter frokost på et lokalt trattoria der laver ravioli med asparges så englene synger.

Kl. 18.30 Kammermusikkoncert i Santa Caterina kirken hvor der venter publikum en intim og helt unik kammermusikalsk oplevelse i den smukke gamle kirke. Den er for nylig blevet gennemrestaureret og på væggene ses dele af ældgamle kalkmalerier fra det 14. århundrede, malerier som dukkede op da man begyndte at rense de gamle stenvægge.

Medvirkende: Elisabeth Westenholz (piano), Kim Bak Dinitzen (cello) samt den brasilianske sopran Gabriella Pace.

Program: Beethoven, Schubert, Brahms, Carl Nielsen og Tchaikovsky. Desuden musik af sydamerikanske komponister – bl.a. Villa-lobos.

Efter koncerten er der middag i Trattoria Portico i Castelvittorio sammen med kunstnerne. Middagen er inkl. vand, vin & kaffe.

Dag 2Udflugt og koncert i Santa Caterina

Kl.9.30 Udflugt til Fredagsmarked i Ventimiglia, handelsbyen ved kysten. Her sælges tasker, sko, tørklæder og alt muligt andet. Kig også ind i det overdækkede madmarked, og se det farvestrålende udbud af friske grøntsager, lækre oste m.m.

Spis evt. frokost på en fiskerestaurant – Pasta eller risotto med frutti di mare (havets frugter) eller blæksprutter /polpo i alle mulige afskygninger.

 

Kl. 18.30 kammermusikkoncert I Santa Caterina kirken I Castelvittorio. 

Medvirkende: Elisabeth Westenholz (piano) og Kim Bak Dinitzen (cello) samt den italienske klarinettist Valentina Rebaudo.

Program: Mozart, Verdi, Puccini, Rossini, Beethoven og Saint Saens

 

Dag 3Udflugt og koncert på piazza’en

Kl. 10.15 udflugt til nabobyen Dolce Acqua. En interessant landsby lidt længere nede i Nerviadalen med et fæstningsværk, og den smukke bro over Nervia floden, som Monet malede på et af sine mest berømte malerier. Vi besøger også den usædvanlig smukke gamle bydel med stejle krogede gader.

Kl. 12.30 en let frokost med vinsmagning af den lokale berømte vin rossessen, Napoleons yndlingsvin når han var på disse kanter.

Retur til Pigna/CV til en sikkert tiltrængt siesta og kl. 17.00 åbner der et lille marked med lokale produkter i Castelvittorio. Her skal vi bl.a. smage på det lokale ”guld” – olivenolie, som er presset på de delikate Taggiascaoliven.

Kl. 18.30 koncert emd Bjarke Mogensen og hans “dream-team”. Derefter middag på piazza’en og kl. 21.00 Duke Ellington koncert på piazza’en i Castelvittorio.

Medvirkende: Duke Ellington Bigband’et Oliver River Gees Band.

Dag 4Møde med musikerne

Formiddagen er til egen disposition indtil kl. 11.30 hvor vi mødes på restaurant Terme som ligger lidt uden for Castelvittorio på vej mod Castelvittorio.

Under restaurantens skyggefulde patio skal vi til musikalsk talkshow. Kim Bohr, chef for DR Symfoniorkestret og DR Koncerthuset interviewer de medvirkende danske musikere om deres karrierer, om musikken – og livet.

Derefter søndagsfrokost på områdets bedste restaurant.

Efter frokost siesta.

Kl. 18.30 Festivalens grande finale med deltagelse af diverse musikere. Nærmere program følger.

 

Kl. 20.30 Fællesspisning med alle kunsterne på en lokal restaurant.

Dag 5Hjemrejse

Kl. 9.00 afrejse om formiddagen fra Castel Vittorio. FLy direkte til København kl. 13.00 fra Nice.

Kort