Dansk/Italiensk Musik Festival

Kort beskrivelse: Musik, kultur og kulinariske oplevelser! Den dansk/italienske musikfestival præsenterer danske musikere i Castelvittorio og også dette års musikere er et rent scoop. Vi skal i forskellige kombinationer høre 4 danske stjerne-musikere Katrine Gislinge, Bjarke Mogensen og Toke Møldrup & sopranen Elsebeth Dreisig.

Pris: 10.800

Næste kursus-rejse: 25. - 29. juli 2019  Bestil plads Se alle rejserMusik, kultur og kulinariske oplevelser

Rejsen er inkl.:

 • Fly København/Nice t/r
 • Transfer t/r  Nice lufthavn til destinationen i Italien
 • 4 overnatninger i de smukke middelaldrelandsbyer Castelvittorio eller i Pigna.
 • Dejlig morgenmad.
 • Fire gode middage med vin på diverse lokale restauranter +  1 frokost i lokal trattoria i Pigna.
 • 4 klassiske koncerter med nogle af de allerbedste danske musikere.
 • Musikalsk foredrag og “privat koncert” kun for PUST gæster.
 • Reserverede siddepladser til alle koncerter samt nachspiel med musikerne.
 • Besøg i kapel i nabobyen Pigna med fantastiske fresker fra år 1500.
 • Udflugt til den mondæne kystby San Remo
 • Slentretur i Dolceacqua over ”Monets bro”
 • Stedet: 65 km fra storbyen Nice og 20 km fra Middelhavet ligger den pragtfulde ældgamle by, Castelvittorio. Byen er grundlagt ca. år 900 og er bilfri af den simple grund, at gaderne er for smalle til vor tids køretøjer. Middelalderlandsbyen Castelvittorio er en uspoleret og autentisk perle, der ligger i de Liguriske bjerge, midt i vidunderlig natur med dejlige restauranter og charmerende boliger. PUST Rejser har været her siden 2009 og kender hver en krog af området. 

Dansk/italienske musikfestival Alta Val Nervia har eksisteret siden 2012 og har med stor succes præsenteret dansk musik med danske musikere i den pragtfulde ældgamle by i Ligurien i Italien, Castelvittorio.

Bag festivalen står dasnkere med bolig i området i tæt samarbejde med lokale italienske kræfter samlet i foreningen med det enkle og ordrette navn:  ”Amici Della Musica e dei Sapori Dell’Alta Val Nervia”.

I kulturmødet mellem Danskerne og Italienerne får begrebet ”La Dolce Vita” en helt ny og livsbekræftende betydning. Både turister og de lokale beboere strømmer til og nyder sammen vores festival i de pragtfulde omgivelser. Det er lykkedes at kombinere alt det gode vi danskere forbinder med Italien, med klassisk musik, sommer og god mad.

Koncert-rækken finder i 2019 sted 25.-28.juli og Pust rejser sørger for billetter og reserverede siddepladser til alle koncerter.

Musikken:

Der er en stærk tradition for at præsentere danske komponister i festivalprogrammet (Nielsen, Schierbeck, Bent Sørensen, KarlÅge Rasmussen) MEN vi skal også høre de italienske “store” (Vivaldi,  Verdi, Rossini, Scarlatti) og  naturligvis Bach og Mozart. Årets danske komponistnavn er Poul Schierbeck, som især er kendt for sin vokalmusik (Det er idag et vejr og I Danmark er jeg født), men han skrev også en del kammermusik, en opera – Fete Galante – samt 2 symfonier. Vi præsenterer på festivalen Poul Schierbecks vokalmusik samt kammermusik instrumenteret for de deltagende musikere. Læs mere om Poul Schierbeck HER.

Kunstnere:

Årets danske stjernemusikere er et rent scoop for festivalen. Vi skal i forskellige kombinationer høre de 3 danske top-musikere Katrine Gislinge, Bjarke Mogensen og Toke Møldrup samt den dejlige danske sopran Elsebeth Dreisig.  Læs her om de  blændende musikere og tilmeld dig gerne snarest da der er begrænsede pladser på denne rejse.

Om Bjarke Mogensen, accordeon 

En af Danmarks mest fremtrædende solister hvis udtrykspalet spænder vidt helt fra egne kompositioner til barok, folkemusik og avantgarde. 

Om Toke Møldrup, cello:

Toke Møldrup er en af Danmarks mest efterspurgte cellister. Han spiller til daglig i Copenhagen Phil.

Om Katrine Gislinge, klaver:

Igennem de sidste tre årtier har Katrine Gislinge etableret  sig som én af Skandinaviens førende og mest markante pianister i Danmark.

Om Elsebeth Dreisig, sopran:

 En af Danmarks førende lyriske sopraner og  populær “stam-kunstner” ved festivalen.

Masterclass:

I festivalugen afholdes der desuden masterclass for yngre danske operasangere under instruktion af Elsebeth Dreisig og den engelske pianist Charles Kilpatrick. De unge operasangere øver hele ugen frem mod en udendørs koncert lørdag aften hvor de opfører uddrag af diverse operaer – her sunget i de naturlige kulisser som den stemningsfulde piazza i Castelvittorio leverer.

 

LÆS MERE om MUSIKERNE HER.

 

 • Restauranter & maden er et kapitel for sig…

 • De fleste af de øvrige måltider nydes på de bedste af områdets restauranter, der især præsenterer det lokale køkken og sæsonens råvarer. Ved nogle af aftenkoncerterne er der udendørsservering i.f..m. koncerten.
 • Italien er verdensberømt for velsmagende gastronomi, og denne egn er ingen undtagelse. Menneskene her er passioneret optaget af vildsvinejagt, svampe, kastanier m.m. En typisk menu består af forskellige antipasti (små kolde og lune foretter) derefter 2 slags pastaretter (f.eks. en Ravioli med fungi* (pastapuder med svampe), efterfulgt af to slags kød (vildsvin, kanin eller lam) og til sidst dessert – og espresso. Dertil vin enten fra Ligurien, men ligeså ofte fra naboregionen Piemonte.
 • Indkvartering i lejligheder i landsbyen eller i dalbyen Pigna. Husene er smukt restaurerede og istandsat meget smagfuldt. Værelserne er forskelligt indrettede – men alle har en skøn udsigt.  Alle PUST gæster bor i Pigna eller i Castelvittorio i de historiske bykerner – som i øvrigt er bilfri.
 • Det er muligt at få eneværelse mod et tillæg på 1500 kr.
 • Aktiviteter er nærmere beskrevet i nedenstående dagsprogram.
  • NB! Der er trapper og brosten mange steder og derfor ikke egnet for gangbesværede. 

 

Transport til Castelvittorio: Flybillet er inklusiv i rejsens pris. men ønsker du at tage toget hjælper PUST Rejser med at arrangere rejsen, bestille billetten og pladsreservere m.m. Se køreplan her.

 


Ugens Program

dagene i detaljer:
 • Torsdag den 25.juli 2019 med Norwegian fra København direkte til Nice. Afg. kl. 10.30.
 • Frokost på Pignas bedste trattoria ved ankomst og senere på eftermiddagen rundvisning  landsbyen og introduktion til dagene.
 • Om aftenen kammerkoncert med Toke Møldrup, cello; Katrine Gislinge, Klaver og Elsebeth Dreisig, sopran.
 • Efterflg. middag på en af de gode lokale restauranter sammen med musikerne.
 • Fredag den 26. juli
 •  Indbydelse til at følge et hold unge operasangere som får masterclass undervisning af Elsebeth Dreisig og pianist Charles Kilpatrick i den tidligere kirke Santa Katerina.
 • Senere er der musikalsk foredrag og koncert af hemmelig gæst for PUST Rejser's gæster og derefter middag inden aftenens jazzkoncert.
 • Lørdag den 27.juli tilbud om udflugt til den mondæne kystby San Remo.
 • Kl. 18.30 kammerkoncert i den tidligere kirke Santa Caterina med accordeonisten Bjarke Mogensen, og Toke Møldrup, cello. Med efterfølgende spisning på piazza'en.
 • Kl. 21.00 operakoncert på piazza'en med masterclass deltagerne, som synger uddrag af diverse operaer. Som regel en festlig og fornøjelig forestilling i de mest autentiske settings.
 • Søndag den 28. juli udflugt til den den smukke middelalderby Dolce Acqua, som ligger i nærheden, hvorfra impresionisten Claude Monet har hentet et af sine berømteste motiver "Broen over Nervia floden".
 • Om aftenen middag på piazza'en og gallakoncert med alle de medvirkende musikere og sangere.
 • Mandag den 29. juli  med Norwegian fra Nice til københavn direkte . Afg. kl 13.30. Afgang fra Castelvittorio kl 8.30.
 • (foreløbigt) Festival PROGRAM 2019
  Torsdag den 25.juli 18.30 Santa Caterina Kammerkoncert med Katrine Gislinge, Klaver, & Toke Møldrup, cello, Elsebeth Dreisig, sopran Brahms, Grieg, Langgaard, Schierbeck m.fl.     Fredag den 26. Juli 21.00 Jazzkoncert på piazza’en med italiensk jazzkvartet.   Lørdag den 27.juli   18.30 Santa Caterina Kammerkoncert med Bjarke Mogensen, accordeon, & Toke Møldrup, cello. Program: Vivaldi, Bach, Scarlatti, Tchaikovsky, Schubert, Schierbeck, Karl Aage Rasmussen(uropførelse)   Spisning på piazzaen fra kl 19.30.   21.00 Piazza'en i Castelvittorio Unge operasangere fra operaakademiet i København som opfører uddrag af diverse operaer akkompagneret af Pianist Charles Kilptrick og under instruktion af Elsebeth Dreisig.     Søndag den 28. Juli     Spisning på piazzaen fra kl 19.30.   20.30 Galla koncert på piazza’en Medvirkende: Unge operasangere fra operaakademiet i København Pianist Charles Kilptrick Sopran Elsebeth Dreisig Pianist Katrine Gislinge Accordeonist Bjarke Mogensen Cellist Toke Møldrup Debussy, Ravel, Sørensen, Gade, Schierbeck, Nielsen                  

Praktisk info

NB! Der er trapper og brosten mange steder og derfor ikke egnet for gangbesværede.

Et eneværelse med eget bad koster 1200 kr ekstra. Et eneværelse med delt bad med een anden person (af samme køn) koster 900 kr ekstra. NB! KØR - eller flyv-selv: Hvis man selv ønsker at arrangere transport til destinationen fratrækkes 1500 kr fra prisen.
 • Medbring flade sko og tøj der kan klare lidt omskift i vejret.
 • "Travel light". Der er ingen "drager-service":-)
Betaling og afbestillingsbetingelser:  Betaling sker gennem rejsens arrangør PUST Rejser. For at reservere  plads på rejsen bedes man betale et depositum på kr. 2.000,- ved bestilling. Restbeløb 2 mnd. før afrejse. Beløbet refunderes ikke ved senere afmelding.  Rejsen inkl. kursus sælges af Rejsebureauet PUST Rejser ApS, som er registreret med nr. 2500 i Rejsegarantifonden.