Madanmelderrejse til Marche i Italien

0
Nyhed
PrisDKK 14.900,-
Nyhed
PrisDKK 14.900,-
19.-24. april 2024
Dobbeltværelse (Standard)
 • Dobbeltværelse (Standard)
 • Enkeltværelse, eget bad (+2.000 DKK)
* Udfyld alle påkrævede felter for at gå videre til næste trin.

Fortsæt til booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2862

Hvorfor bestille hos PUST Rejser?

 • Vi garanterer meget for pengene
 • Personlig betjening - før og under rejsen
 • Håndplukkede kurser og aktiviteter
 • Dækket af Rejsegarantifonden

Har du spørgsmål?

Ring bare til os – Vi svarer alle dage.

+45 31 26 41 00

info@pustrejser.dk

Varighed: 6 dage
Periode: 19.-24. april 2024
København - Kastrup Lufthavn
Bologna, Italien
Kort om rejsen

Marche er en af Italiens 20 regioner og ligger nord-øst for Rom med kyst ud til Adriaterhavet. En region der især er berømt for sit fantastiske køkken. 

DERFOR skal vi selvfølgelig på madanmelderejse til Marche. 

Madskribent og madanmelder m.m. Helle Brønnum Carlsen står også i spidsen for denne rejse og med på sidelinien har hun Lisbet og Bo Jacobsen, tidligere restauratørpar fra Restaurationen i Møntergade i København. De har nemlig bosat sig i dette kulinariske hjørne af Italien og har givet os masser af tips og ideer til en gastronomisk tur til Marche. Tag med på restaurantbesøg, madmarkeder, trøffelbutik og andre kulinariske seværdigheder i det allerbedste selskab med Helle Brønnum Carlsen, der formidler sin omfattende gastronomiske viden med energi og begejstring.

Afgang fra

København – Kastrup Lufthavn 
Med SAS eller Norwegian (præcise rejsetider følger senest 01.10.2023)

Ankomst til

Bologna
Herefter transfer i bus til destinationen Sirolo i regionen Marche lidt syd for Rimini

Inklusiv i prisen

 • Fly t/r København/Bologna samt transfer til destinationen
 • 5 nætter i dobbeltværelse på det 4* Hotel Sirolo
 • Lufthavnstransfer t/r samt anden lokal transport
 • En eftermiddag i køkkenet med Helle Brønnum Carlsen
 • Udflugter
 • Morgenmadsbuffet
 • Fem gode middage samt mindst en (og nok flere) frokoster.
 • Tre X madanmelderens dom v/HBC
 • Udflugt til ”Den Sorte madonna” i Loreto samt Drypstenshulerne ved Fransassisi.

Du betaler selv

 • Evt. værelsesopgradering
 • Enkelte frokoster
Fotos
Mere om rejsen

Marche er med rette berømt for et fantastisk køkken. Og ja, det praler de fleste regioner med rette af i Italien, men Marche har ikke bare én eller 2 specialiteter, men byder på en bred vifte af grøntsagsretter, pasta og kød. Og selvfølgelig olivenolie. Al mad bliver lavet fra bunden og der værnes over de lokale traditioner. 

Guldet i Marche er måske nok trøfler men der bydes også på mange andre lokale råvarer af enestående høj kvalitet, som vi ikke ser det i Danmark. Helle BC viser rundt på de lokale markeder og hos producenterne. 

En eftermiddag køber vi selv ind til en picnic efter Helles anvisninger. De øvrige dage spiser vi på nogle af de allerbedste restauranter i området, nøje anvist af det gastronomiske powercouple Lisbet og Bo Jacobsen, der i næsten 30 år drev den legendariske ”Restaurationen” i Møntergade i København.

Hvis man er interesseret i det italienske køkken, er et besøg i denne region et decideret must. Mærkeligt nok er regionen ret ukendt i Danmark og der er ikke mange turister i området. Undtagen på de brede sandstrande, men det er ikke der vi kommer til at befinde os! Vi skal besøge de fredelige og smukke middelalderbyer, der ikke har forandret sig i hundredevis af år, sidde på en kaffebar, udforske de små gyder, beundre udsigten over Appeninerbjergene og Adriaterhavet. Et naturskønt område som man ikke finder mange steder – selv i Italien.

En madanmelderrejse er at opleve Helles Brønnum Carlsens smittende lidenskab for de ting vi spiser og drikker. Hendes viden omkring gastronomi er ganske enkelt enorm og hun er dertil en fremragende formidler. Hun elsker at fortælle og deler generøst ud af sin viden. I tæt samarbejde med PUST Rejser har hun tilrettelagt komprimerede dage hvor vi skal smage og smage og spise og smage igen. Både på gode restauranter men også hos producenterne og på markedet. Det bliver dage i det allerbedste selskab i en vidunderlig region i Italien, i de smukkeste omgivelser. Ren forkælelse for alle sanser.

Stedet

Vi skal bo i byen Sirolo som har godt 3500 inbyggere. Det er en middelalderby med krogede gader og hyggelige torve. Fra byens store piazza er der en fabelagtig udsigt udover havet. 

Indkvartering på Hotel Sirolo med udsigt ud over Adriaterhavet. Der er swimmingpool og lyse og venlige værelser. Der går en trappe op til byen og vi bliver nødt til at sige, at man skal være godt gående! Der er i det hele taget mange trapper – også i denne del af Italien – og dertil brostensbelagte gader.

Åndelig føde

Det er gastronomien der er i højsædet under opholdet i Marche men den åndelige føde er også vigtig og et ”must” er et besøg i domkirken i byen Loreto, hvor man ærer en statue af ”den sorte madonna”. 

Statuen opbevares også på alteret i det kapel, som kaldes La Santa Casa, Det Hellige Hus, og som indeholder murene fra en gammel hytte, som traditionen fortæller er Jomfru Marias eget hus fra Nazaret, som under tyrkernes angreb på byen i 1291 på mirakuløs vis ved engles hjælp blev flyttet fra Palæstina til Italien, hvor det pludselig stod på grunden hos en from kvinde ved navn Lauretta. 

Udflugt til dypstenshulerne Grotte di Fransassi

De er ikke så kendte i Danmark, men drypstenshulerne i Fransassi er intet mindre end fantastiske! Der er hvide og lyserøde stalamitter og stalakitter, der står som statuer og hænger som gardiner overalt i hulerne. Og inderst mødes de i krystalklare underjordiske søer. Her er muligheden for at se en af naturens mest vidunderlige bygningsværker!

Restauranter & maden er et kapitel for sig…

God morgenmad og dejlige middage og nogle frokoster (man betaler selv enkelte frokoster). 

Der er flere storartede restauranter i og omkring Sirolo.Vi følger Lisbet og Bo jacobsens anbefalinger og spiser på nogle af de allerbedste trattoriaer og restauranter i området. Glem alt om “turistfælde” restauranter.  Vi skal indtage måltider tilberedt enkelt og ærligt med grundighed og kærlighed.

Italien er verdensberømt for velsmagende gastronomi, og denne egn er ingen undtagelse. Her spises ganske vist mange vegetariske retter men oksekødet i Marche er også vidt berømt. Her er masser af både sorte og hvide trøfler men også lækre supper, pastaretter og grøntsagsretter. 

En typisk menu består af forskellige antipasti (små kolde og lune foretter) derefter pastaretter (f.eks. en tagliatelle med trøfler, evt. efterfulgt af kød og til sidst dessert – og espresso. Dertil vin enten fra Marche men lige så ofte fra naboregionerne Toscana eller Umbrien.

Praktisk

Med SAS direkte fra København til Bologna den 19. april. Ankomst Bologna og derefter i bus godt 220 km til destinationen i Marche. Hjemrejse tirsdag den 24. april. Præcise rejsetider følger. NB! Der er trapper og brosten mange steder så rejsen er derfor ikke egnet for gangbesværede. Enkeltværelse: Et eneværelse med eget bad koster 2.000 kr ekstra. Betaling sker gennem rejsens arrangør PUST Rejser. Depositum på kr. 2000,- ved bestilling efter fremsendelse af faktura. Restbeløb 2 måneder før afrejse. Depositum tilbagebetales ikke ved afbestilling. Hvis rejsen aflyses pga. for få tilmeldte, gives depositum retur. Rejsen er omfattet af Rejsegarantifondens dækning.

Ugens program

Dag 1

Program i detaljer følger snarest.

Dag 2

Program i detaljer følger snarest.

Dag 3

Program i detaljer følger snarest.

Dag 4

Program i detaljer følger snarest.

Dag 5

Program i detaljer følger snarest.

Dag 6

Program i detaljer følger snarest.