Søren Graversen

Pianist

Biografi

Søren har hovedfag i Musikvidenskab fra Aarhus Universitet og har siden studeret piano i Miami, Florida. Søren var både under og efter studietiden en del af det Aarhusianske musikliv som pianist, keyboardspiller, sanger & sangskriver i en lang række orkestre, som genremæssigt spændte fra rock til big-band jazz.

Han var i 90´erne keyboardspiller i rockbandet INSIDE THE WHALE – som bl.a. hittede med ”Hvor er tiden der tager os” – indtil orkestrets opløsning i 2001.

Det var også i 90´erne, at de første teateropgaver kom til, og siden har musikteater haft en central plads i karrieren. Her kan bl.a. nævnes:

Nick Cave Teaterkoncert, som modtog en Reumert som Årets forestilling 2007 – Bob Dylan Teaterkoncert – Kaizers Orchestra´s Maestro samt Cabaret.

Søren har desuden stået for nyfortolkninger af både Benny Andersen´s Svantes Viser og Fabricius-Bjerre´s Jeg er sgu min egen – som begge er udkommet som EP med Søren Graversens Orkester feat. Lise Baastrup, Anders W. Berthelsen & Mathilde Passer m.fl.

I sæson 21/22 er Søren kapelmester på David Bowies anmelderroste requiem-forestilling Lazarus på Det Kgl. Teater, som blev det sidste værk sangeren skabte inden sin død i 2016.

Søren har boet i København siden 2007 og har blandt meget andet medvirket i Dragsholmrevyen 2017 & 2018 som tekstforfatter, pianist & skuespiller – har en sangskriver-duo med Helene Bak – samt SiffGraversen:DUO med sangerinden Nicoline Siff Møller. 

Som kapelmester, arrangør og pianist har Søren 25 års erfaring med at forfine og formidle et musikalsk udtryk og få det bedste frem i både sangen og sangeren – uanset om det er på amatør- eller professionelt plan.

Søren har været med på Pust Rejsers solist-kursus siden 2016.

  • +45 26 81 22 58
  • sgraversen@gmail.com