Det andet liv III

Forside > Blog > Det andet liv III

Min lille blog “Det andet liv” skulle have haft fokus på især kunstudstillinger, men nu er situationen jo en helt anden. Museerne er lukkede (igen) og vi er atter grounded. Jeg nåede at vende Anna Ancher på Statens Museum og ville have genset den sammen med min mor i onsdag på lock-downs første dag. Men ak, det må vente. Håber udstillingen forlænges (igen).

Tålmodighed

Jeg googlede lige udsagnet tålmodighed er en dyd, for jeg synes ærlig talt den er ved at slippe op, men hør nu her: At besidde tålmodighed betyder at kunne vente stille og roligt på noget, også når der opstår frustrationer og modgang. ……..

Lyder det ikke meget fornuftigt? Og mit gæt er, at udsagnet passer perfekt til de fleste menneskers sindstilstand i disse dage.

Altså ingen kunst udstillinger lige nu, so now what?

Køkkentjans

En anden stor interesse jeg ikke har haft tid til at dyrke i de senere år er madlavning. Men nu koger og steger og griller og sauterer jeg på livet løs. Jeg har sat mig for at lave alle retter i den fænomenale kogebog Castel vittorio, Opskrifter fra vores nord italienske spisekammer*, skrevet af Helle Brønnum Carlsen og …nå ja, moi.

Jeg er startet med de lidt nemmere tilgængelige ting som focaccia og diverse dips og pestoer. Men jeg skal også have børstet pastamaskinen af og forsøge mig med at lave ravioli – en hofspise i Castel Vittorio. Og turtuntærten selvfølgelig, som er blevet landsbyens varemærke – udover olivenolien.

Speaking of olie så er jeg løbet tør for de italienske dråber, som jeg ellers har har taget med hjem hvert år og må nu ty til en anden virkelig dejlig olie, nemlig Daniel Letz dejlige græske olie. den køber jeg på eksotiske Sankt Jakobs Plads på Østerbrogade. Den gode olie er essentiel i madlavning.

Også tuben med ansjospasta er ved at være tom. Og de store parmesanstykker jeg havde med hjem i september er også spist. Åh hvor jeg savner Italien. Savner savner……………………

Good news

Ligurien er netop blevet “gul” og I San Remo er julelysene blevet tændt på gader og stræder. Se her en lille optagelse af julelysene der.

Lad os håbe vi kan rejse igen senere på foråret og at vaccinernes milde dråber snart kommer til alle dem der vil have den.

Jeg må indrømme, at jeg synes at tiden snegler sig afsted. I mellemtiden gør jeg ALT hvad jeg kan for at gøre livet så behageligt som muligt for mig selv og familien. Hver dag bliver der tændt op i brændeovnen og familien får (indtil videre) 3 retter mad. Jeg besøger min gamle mor ofte og har forbedret mit golfhandicap betydeligt. SÅ er det sagt højt. Jeg er begyndt at spille golf! Hvem ville nu have troet det………..Ikke mig selv i hvert fald.

Men lad os keep up the spirit! Jeg håber inderligt, at I allesammen har det godt og er raske. Og vedbliver at være det, indtil vi ses igen.

*Denne blog er i princippet reklamefri, men jeg bliver nødt til at fortælle, at man her op til jul kan købe både Castel Vittorio bogen og SYNG bogen direkte hos Muusmanns forlag med 20% rabat hvis man skriver koden “pia20” ved bestillingen.