Bjergsti under vandreferie i Italien med små grupper

Vandrerejse til Italien

Dag 1

Beskrivelse af sværhedsgraden af gåturene er illustreret med tallene 1-3, hvoraf 3 er det sværeste.

Afrejse fra Kastrup lufthavn kl. 11:00

Ankomst Nice kl. 13.25. Herefter i 2 PUST-minibusser til Pigna i Italien.

Spis frokost undervejs i fly eller lufthavn, da vi først ankommer til Pigna omkring kl. 15.30.

VI bliver sat af på kirkepladsen og herfra vises man tilrette i de respektive indkvarteringer (B&B).

Kl. 16.30 mødes vi igen på kirkepladsen til en rundtur i middelalderlandsbyen, i de smalle, stejle gader ‘carrugi". Introduktion til byens gelateria, hvor du kan nyde god kaffe, kager og is, småretter (alt er hjemmelavet) og drinks.

Kl. 19.30 fælles middag på restaurant La Ciuette ved Casa Rosa, hvor nogle af jer bor.

Monet's bro i Dolce Acqua
Dag 2

Rundt om Pigna og floden Nervia, 6-8 km. Højdestigning
max 200 m. Sværhedsgrad 1-2. 

Morgenmad kl. 8.30 – 9.30 i jeres respektive B&B’s.

Kl. 10.00 mødes vi på kirkepladsen med vores lokale vandreguide Laura.

Gåtur rundt i og omkring Pigna. Vi starter med et besøg i kirken for at se den smukke altertavle. Derefter kigger vi nærmere på byen. Gåturen fortsætter ud af byen langs floden og går op til den anden flod Rio Carne, over en smuk romansk bro til en gammel vandmølle. Her kunne det måske friste med en badetur i den kolde klare flod, så husk badetøj.

Her spiser vi de medbragte sandwich.

Derefter fortsætter turen yderligere et par km., indtil vi igen er tilbage i Pigna ca. kl. 15.00.

På turen får vi også mulighed for at besøge den velbevarede kirke San Benardo med smukke freskoer af Giovanni Canavesio fra 1400-tallet.

Husk rygsæk, vandrestave og vandflaske. Madpakken får du udleveret om morgenen.

Klokken 16.30 er du inviteret til at deltage i et festligt minipasta kursus hos Nadia (B&B Col Terme) og derefter delvist hjemmelavet middag. Der er plads både til køkkenskrivere og til mesterkokke. Dette er inkl. vin og vand.

Gåtur på æselsti ved Castelvittorio
Dag 3

Bajardo og frokost på bjerget. 15 km. Højdestigning 500 m. Sværhedsgrad 1 eller 3. Noget af turen på utrafikeret asfaltvej. Retur enten ujævn æselsti eller asfalt. Evt. mulighed for kørsel i personbil noget af vejen. 

Morgenmad kl. 8.00 – 8.45 i jeres respektive B&B’s.

Kl. 9.00 bliver vi hentet i 2 minibusser, der kører os 15 km til landsbyen Bajardo
– den højst beliggende by i området 800 m.o.h. Vi kigger nærmere på landsbyen og derefter venter en gåtur på godt 7 km op og ned ad bakkerne men på asfalteret landevej. Målet er et besøg hos Mama Orengo, som bager focaccia over åben ild på sin poetiske lille gård i bjergene og som serverer en lækker frokost. Turen tilbage til Pigna er på godt 7 km ned ad bakke. Vi går via Castel Vittorio, der også er en smuk bjergby, derfra er der mulighed for at
tage en genvej ned til Pigna af en gammel æselsti. Stien er ujævn og til slut lidt stejl, men en fin tur gennem skov. Alternativ er gåtur langs asfalteret landevej. Mulighed for kørsel i bil noget ad vejen.

Vi forventer at være retur i Pigna omkring kl. 16.00. Husk rygsæk, vandrestave og vandflaske.

Kl. 19.30 pizza night på det lokale pizzeria, der serverer superlækre pizzaer, salat og dessert. Inkl. vand.

Dag 4

Torsdag holder vi en fridag og tager på udflugt til kystbyen Bordighera, hvor der er markedsdag. Et ugentligt hyggeligt marked med boder langs med strandpromenaden. Her kan købes alt mellem himmel og jord.
Hyg dig med en god frokost og tag bagefter en slentretur i den højtbeliggende
gamle bydel, med flot udsigt udover middelhavet.

Også mulighed for badning hvis vejret er til det.

Transport t/r med PUST-minibus.

Kl.15.30 retur til Pigna.

Kl. 19.30 aftensmad på trattoria ”La Ciuette”.  

Dag 5

Vandretur ved Gouta, 10 km. Sværhedsgrad 2 (3 for
dem der tager den længere tur)

Morgenmad kl. 8.00 – 9.00 i jeres respektive B&B’s.

Kl. 9.30 bliver vi hentet i 2 minibusser, der kører os til Gouta ca. 45 minutters kørsel fra Pigna. Vi skal igen på tur med vores lokale vandreguide Laura. Turen tilrettelægges så man også kan deltage på den første del af turen, selvom man ikke er rutineret vandrer, idet vi på et tidspunkt bliver delt op i to grupper. Èn gruppe tager den mere udfordrende vej med smal sti, sværhedsgrad 3, mens den anden gruppe vender om og tager det stille og roligt tilbage til udgangspunktet. Dette afhænger selvfølgelig af, at vejret er med os.

Turen er utrolig naturskøn, vi kommer til at gå langs grænsen mellem Italien og Frankrig og kommer forbi gamle bunkers, militære forlægninger m.v. Vi forventer at være retur i Pigna omkring kl. 16.00. Husk rygsæk, vandrestave og vandflaske.

Kl. 19.30 Middag på Osteria Martini i Pigna inkl. vand, som ligger på det øverste torv i Pigna.

Dag 6

Vandretur ved Rochetta 6 km (ca. 3 timers varighed). Sværhedsgrad
3

Morgenmad kl. 8.00 – 9.00 i jeres respektive B&B’s.

Kl. 9.30 bliver vi hentet i 2 minibusser, der kører os til Rochetta. Her skal vi mødes med vandreguiden Laura, der tager os på en smuk men strabadserende tur langs floden Nervia. Der er steder på ruten, der kan følges udfordrende, hvis du lider af højdeskræk. Husk rygsæk, vandrestave og vandflaske.

Hvis du ikke har lyst til vandreturen, er der mulighed for en lille tur til floden, hvor der er gode muligheder for at bade.

Frokost kan indtages på en af de lokale cafeer/restauranter i byen.

Tilbage i Pigna kl. ca. kl. 16.00. I aften er der aftensmad for egen regning. Sig til hvis Charlotte skal reservere til dig på en af byens restauranter.

Castelvittorio set fra Pigna
Dag 7

Menton, 8 km. Højdestigning 100 m. Sværhedsgrad 2 med
en del trapper

Morgenmad kl. 8.00 – 8.45 i jeres respektive B&B’s.

I dag er en slags fridag. Men der er tilbud om en tur til Menton – også kaldet citronbyen, da den har brandet sig på citroner. Kl. 9.00 bliver vi hentet i 2 minibusser. Byen ligger lige på den anden side af grænsen Frankrig, så husk at medbringe pas. Vi bliver kørt til Roquebrune station, hvor vi starter vandreturen rundt om Cap Martin. En smuk tur langs med klippekysten tæt på havet.

Gåturen ender i Menton. Her er der mulighed for at spise frokost og se lidt nærmere på byen, inden vi bliver afhentet ca. kl.16.00. Husk rygsæk, vandrestave og vandflaske.

Kl. 19.30 middag på den lokale restaurant Terme inkl. vand, der i øvrigt har en bibgourmand (Michelins guide til restauranter der er en omvej værd). Vi går til restauranten der ligger i udkanten af Pigna, det tager ca. 15, minutter.

Charmerende gade i ligurisk by – gastronomi rejse i Italien
Dag 8

Morgenmad og hjemrejse. Afgang med bus fra Pigna kl. 9.00.
Afrejse fra Nice lufthavn kl. 14.20. Ankomst København kl. 16.35.