De Liguriske alper

Vandrerejse til Italien

Dag 1

Beskrivelse af sværhedsgraden af gåturene er illustreret med tallene 1-3, hvoraf 3 er det sværeste.

Afrejse fra Kastrup lufthavn kl. 11:00
Ankomst Nice kl. 13.25. Herefter i 2 PUST-minibusser til Pigna i Italien.
Spis frokost undervejs i fly eller lufthavn, da vi først ankommer til Pigna omkring kl. 15.30.
VI bliver sat af på kirkepladsen og herfra vises man tilrette i de respektive indkvarteringer.
Kl. 17.00 mødes vi igen på kirkepladsen til en rundtur i middelalderlandsbyen, i de smalle gader ‘carrugi’ samt et kig ind i kirken for at se den smukke guldaltertavle. Introduktion til byens gelateria, hvor du kan nyde god kaffe, kager og is, småretter (alt er hjemmelavet) og drinks.
19.30 middag på restauranten ved siden af Casa Rosa, hvor nogle af jer bor – Le Ciuette. Inkl. vin, vand og kaffe.

Monet's bro i Dolce Acqua
Dag 2

Højdestigning max 200 m. Sværhedsgrad 1. 

Morgenmad kl. 8.30 – 9.30 i jeres respektive b&b’s.
10.00 mødes vi på kirkepladsen. Gåtur til floden Rio Carne, over en smuk romansk bro til en gammel vandmølle. Her kunne det måske friste med en badetur i den kolde klare elv, så husk badetøj. Derefter følger vi en sti langs med floden et par kilometer ud af landsbyen. Krydser floden og går tilbage til landsbyen på den modsatte side af floden indtil vi når en gammel kirkeruin. Her spiser vi de medbragte sandwich. Derefter fortsætter turen yderligere et par km indtil vi igen er tilbage i Pigna ca kl. 15:00.
I spidsen for turen er Laura, vores lokale guide. Husk lille rygsæk og vandflaske. Madpakken får du udleveret om morgenen.
Klokken 16.30 er du inviteret til at deltage i et festligt minipasta kursus hos Nadia og derefter delvist hjemmelavet middag. Der er plads både til køkkenskrivere og til mesterkokke. Dette er inkl. vin og vand.

Gåtur på æselsti ved Castelvittorio
Dag 3

10-15 km. Højdestigning 500 m. Sværhedsgrad 1 eller 3. Noget af turen på utrafikeret asfaltvej. Retur enten ujævn æselsti eller asfalt. Evt. mulighed for kørsel i personbil noget af vejen. 

Kl. 9.00 bliver vi hentet i 2 minibusser der kører os 15 km til landsbyen Bajardo – den højst beliggende by i området 800 m.o.h. Vi kigger nærmere på landsbyen og derefter venter en gåtur på godt 7 km op og ned ad bakkerne men på asfalteret landevej. Hvis turen bliver for lang, kan der evt blive mulighed for at blive kørt i personbil de sidste kilometrer.
Målet er et besøg hos Mama Orengo, som bager focaccia over åben ild på sin poetiske lille gård i bjergene og som serverer en lækker frokost. Gå tilbage til Pigna hvor vi ankommer ca. klokken 16.00.
Turen tilbage til Pigna er på godt 7 km ned ad bakke. Mulighed for kørsel i bil noget ad vejen.
Kl. 19.30 pizza night på det lokale piazzaria der serverer superlækre pizzaer, salat og dessert. Inkl. et par glas vin og vand.

Dag 4

I dag er en slags fridag. Men der er tilbud om en tur til Menton, som ligger lige på den anden side af grænsen Frankrig, så husk at medbringe pas. Vi bliver kørt til Menton – også kaldet citronbyen, fordi den har brandet sig på citroner- hvor man enten kan tilbringe dagen med at hygge sig i den pastelfarvede by med god badestrand eller tage med på en vandretur rundt om Cap Martin. 6 km. Sværhedsgrad 1,med en del trapper. En smuk tur langs med klippekysten tæt på havet.
Gåturen ender i den næste by der hedder Rocquebrune og herfra tager vi toget retur til Menton. Her er der mulighed for at spise frokost og se lidt nærmere på byen inden afhentning af vores bus, der kører retur til Pigna kl.17.00.
Kl. 20 middag på den lokale restaurant Terme (vin for egen regning), der iøvrigt har en bibgourmand (Michelins guide til restauranter der er en omvej værd).

Dag 5

Kl. 10.00 med den lokale bus til nabobyen nabobyen Dolce Acqua, som er en hyggelig lidt turistet by med en særpræget middelalder bydel. Øverst oppe knejser borgruinen efter Doria familien som regerede i Nervia dalen i flere hundrede år. Frokost for egen regning i Dolce Acqua. Mange frokoststeder.  Mulighed for vinsmagning af den lokale ”rosesse-vin” samt af den lokale olie hos producenternes egne udskænkningssteder på kirketorvet.

Efter frokost gåtur op til det smukke vinområde over Dolceacqua. Vi prøver at få en smagning på en af de vingårde der ligger deroppe (men lover ikke noget).  Men udsigten og de utrolig smukke olivenlunde og vinmarker er hele gåturen værd. Vi går opad bjerget ca. 5 km men bliver afhentet deroppe når vi skal hjem igen. Sværhedsgrad 2. 

Kl. 20.00 Middag Osteria Maltini i Pigna (Denne aften vin for egen regning), som ligger på det øverste torv i Pigna.

Dag 6

I dag bliver vi hjemme og nyder lørdag formiddag på kirketorvet hvor der plejer at være et lille kunsthåndværkermarked. Om eftermiddagen gåtur ad de gamle saltruter der ligger rundt om Pigna. 5-6 km. Sværhedsgrad 2.

Tilbage i Pigna kl. ca 17:00. I aften er der aftensmad for egen regning. Sig til hvis Charlotte skal reservere til dig på en af byens restauranter.

Castelvittorio set fra Pigna
Dag 7

Kl.9.30 afgang med minibus længere ind i dalen. Vi skal igen på tur med den lokale guide Laura. Turen tilrettelægges så man også kan deltage, selvom man ikke er så rutineret vandrer idet vi på et tidspunkt bliver delt i 2 grupper. Èn gruppe der tager den udfordrende vej,Sværhedsgrad 3, mens den anden gruppe tager det mere lungt. Sværhedsgrad 1. Men ideen er at tage op over trægrænsen til Colla Melosa, som har en vidunderlig udsigt på begge sider af grænsen mellem Frankrig og Italien.Frokost på refugiet Allavena. (selvbetaling og skal reserveres dagen før).Retur til Pigna midt på eftermiddagen. 

Piazzaen
Dag 8

Morgenmad og hjemrejse. Afgang med bus fra Pigna kl. 9.45. Afrejse fra Nice lufthavn kl. 14.20. Ankomst København kl. 16.35.