CV-fra-Pigna-2

Mad & Mennesker

Dag 1

Ankomst lufthavnen i Nice. Herfra transfer i bus ca 70 km langs med Middelhavet ind over grænsen til Italien . Ankomst destinationen Castelvittorio midt på eftermiddagen. Rundvisning i Castelvittorio og derefter 5 retters middag på det lokale trattoria, der laver mad som ”vor mama lavede den”. En lillebitte restaurant med et tilsvarende mikroskopisk køkken, men hvor den kvindelige kok Serena fremtryller de lækreste pastaretter.



Dag 2

Lækker morgenmadsbuffet og kl. 10. tager vi hul på den 1.dag i køkkenet - Corso cucina med den lokale "superkok" Gianna. Hun er en opmærksom og tjekket underviser og har planlagt en dejlig dag i det italienske køkken, selvfølgelig afsluttende med indtagelse af en lækker hjemmelavet middag. Menuen er afhængig af sæsonens udbud af grønt, men tilberedning af fyldte ravioli og pasta er helt sikkert en del af undervisningen.



Dag 3

Dejlig morgenmadsbuffet emd friskpresset appelsinjuice m.m. og derefter skal vi på tur i dalen og besøge diverse producenter: Vi skal på vingård oppe over Dolceacqua, besøge en pesto
producent og en olivenmølle. Om eftermiddagen i køkkenet igen- denne gang
handler det om kunsten at lave en turtun – Castelvittorios specialitet.



Mama Orengo overvåger frokostbordet
Dag 4

I dag er vi inviteret på besøg hos en italiensk familie der har en lille gård i bjergene. Her skal vi se hvordan Mama Orengo tilbereder de lækreste foccacia i en udendørs stenoven, som opvarmes med eucalyptus brænde. Bagefter picnic og lækker frokost med nybagte foccacia m.m.

Om aftenen surprise dinner i nabobyen Pigna. Vi kalder det kryptisk ”Babettes gæstebud i Pigna”.
Her er tale om overraskende raffinerede serveringer. Så uventet i de landlige omgivelser.

Dag 5

I dag skifter vi opholdsted og kører de 25 km tilbage til kystbyen Bordighera. Her er der det ugtl. marked i gang, som vi lige når at snuse til, inden vi sætter os til et veldækket fiskebord.

Om eftermiddagen rundvisning i den charmerende by. Om aftenen fri. Men der er mange spisesteder at vælge mellem, både i den gamle bydel hvor vi bor og ved havnepromenaden.



Dag 6

I dag venter endnu et spændende Corso di cucina - nu især med fiskeretter – med en dygtig lokal kok.
Og senere sætter vi os til bords med den lækre hjemmelavede middag.



Bordighera - en velholdt by
Dag 7

Sidste dag i Bordighera er uden fast program. Dagen er din egen til at slappe af ved vandet eller gå en dejlig tur på "Monets trail". Byen er hyggelig at slentre i og der er mange fine butikker.

Om aftenentager vi afsked med Italien med en lækker middag på en af byens Michelin restauranter.



Dag 8

Hjemrejse fra Nice.

Flyet afgår først på eftermiddagen direkte til København.