Gæt en italiensk region (og nej, det er ikke her Teletubbierne bor:-)

Vi elsker Italien! 

Næsten hele verden elsker at feriere i Italien. Og vi turister må bare finde os i at stå som sild i en tønde på piazza’erne i Firenze, Rom og Venedig og at hotelsengene efterhånden koster en bondegård i Toscana og i Piemonte.
For Italien er et vidunderligt land, der har det hele – natur, kultur, god mad og vin og dertil masser af historie og dramatik.
 
Men hvor holder italienerne så selv ferie? 
 Det gør de i Marche - den hemmelige region på østsiden af støvleskaftet.
 
Så det vil vi også prøve! 
Vores rejse er lagt an på gastronomi med madjournalist og kogebogsforfatter Helle Brønnum Carlsen i spidsen og vi vil opleve en mere uberørt del af Italien, der samtidig præsenterer vin & mad i særklasse.
 
Vi går simpelthen i italienernes egne fodspor og har tilrettelagt en utrolig spændende tur – hvis vi selv skal sige det - der forkæler med mad og vin og godt selskab.
 
Vi bor alle dage i den hyggelige by Sirolo med en utrolig flot kystlinie. Her er masser af spændende restauranter og hyggelige vinbarer. Vi skal prøve det hele og går kalorierne af med spadsereture i det smukke område. 

Mød en dronning
Ancona er regionens hovedstad med en stor og aktiv havn og en livlig bykerne med gågader og cafeer. Her tilbringer vi en dag, bl.a. med pastakursus hos intet mindre end Italiens ukronede pasta-dronning, Simonetta Capotondo. Hun underviser os i den ædle kunst at lave en perfekt hjemmelavet pasta – se en lille youtube video med hende HER

Vin og olivenolie
Vi besøger flere vingårde: Vignamato vingård i San Paolo di Jesi til Verdicchio-smagning,
Og derefter frokost på Tavola del Carmine i Torrette di Ancona.
Videre til ekstraolivenolie-smagning i en oliemølle og senere mere Verdicchio på et unikt sted, som giver smagningen en ekstra dimension. En af rejsens mange (positive naturligvis) overraskelser. Mere siger vi ikke!

På Strologo vingården i Camerano skal vi smage Rosso Conero m.fl. og en eftermiddag er helliget prosecco-smagning hos Garofoli – en passende afslutning på en aktiv dag med besøg i Frasassi grotterne, som i øvrigt er blandt Italiens mest berømte grotter. De er enorme og er en meget stor oplevelse at besøge (også selvom man ikke interesserer sig for grotter).
Vi bydes på frokost i et hyggeligt Osteria og derefter videre til Loreto hvor den sorte madonna tager imod pilgrimme fra hele verden.
 
Inklusiv i rejsen er
Fly t/r med SAS København/Bologna
PUST-bus fra Bologna til destinationen Sirolo godt 200 km sydpå
Ophold på det hyggelige 4-* hotel Sirolo med god morgenmad
Aperitivo på ankomstdagen
Lækre middage på Sirolos bedste restauranter
og gode frokoster
En eftermiddag på marked og i køkkenet med Helle Brønnum Carlsen
Heldags tur til Ancona
Pastakursus med Simonetta Capotondo
Al lokal transport i PUST-bus
Heldagstur til Marche baglandet med besøg i Frassasigrotterne og hos den Sorte Madonna i Loreto
3 vinsmagninger på 3 forskellige vingårde
1 champagne/prosecco smagning
Besøg på olivenmølle m. olivenoliesmagning
Daglig snak og hygge med fagguide Helle Brønnum Carlsen
 
Tovholder er PUST Rejser’s Pia Scharling.
 
Læs mere om rejsen til Marche
Ikke at det har særlig meget med Marche at gøre, men her står PUST Rejsers historiske fagguide Henrik Tvarnø f.eks.på Piazza della Signoria  i Firenze og forsøger at samle sin flok (næsten nederst i billedet i lysblå skjorte).
Og herunder et foto af rådhuspladsen i Sirolo en forårsdag i april.
Pointen er at Sirolo nok ikke byder på spændende museer, men byen kan til gengæld så meget andet (skulle vi hilse og sige:-)

Kontakt os gerne og få en snak hvis du har spørgsmål vedr. rejserne. +45 23 71 46 76. 
A Presto! 
Pia
WWW.PUSTREJSER.DK
Facebook
Link
Website
PUST Rejser ApS
Ledreborg Alle 2 a, 4320 Lejre
Tlf. +45 23714676

info@pustrejser.dk
cvr 25095634