fbpx

Historisk rejse til Firenze med Henrik Tvarnø

0
UDSOLGT
PrisDKK 12.800,-
UDSOLGT
PrisDKK 12.800,-
The tour is not available yet.

Fortsæt til booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2913

Hvorfor bestille hos PUST Rejser?

 • Vi garanterer meget for pengene
 • Personlig betjening - før og under rejsen
 • Håndplukkede kurser og aktiviteter
 • Dækket af Rejsegarantifonden

Har du spørgsmål?

Ring bare til os – Vi svarer alle dage.

+45 31 26 41 00

info@pustrejser.dk

Varighed: 5 dage
Periode: 2-6. oktober 2022
København - Kastrup Lufthavn
Firenze, Italien
Max deltagere: 20
Kort om rejsen

Rejse til Firenze: I tæt samarbejde med PUST Rejser har Henrik Tvarnø tilrettelagt en Firenze-tur hvor han generøst deler ud af sin enorme viden om Italiens kulturhistorie. Hans viden om italiensk kunst og historie er formet af en stor og langvarig kærlighed til Italien og han er dertil en fremragende formidler. 

Sammen med Henrik Tvarnø skal vi krydse floden Arno via Ponte Vecchio, besøge den imponerende domkirke Il Duomo, se et af verdens ældste gallerier Uffizierne der rummer berømt kunst, se skønne pladser og spise virkelig god mad akkompagneret af god toscansk vin. 

Afgang fra

København – Kastrup Lufthavn 

SAS kl. 14.50 – mødetid 2 timer før

Ankomst til

Firenze

Inklusiv i prisen

 • Direkte fly t/r fra København til Firenze.
 • 4 dages ophold på det 4* Hotel Hermitage midt i Firenze
 • Halvpension med lækker morgenmadsbuffet og middage på gode restauranter
 • Museumsentreer og andre fælles aktiviteter
 • Al lokal transport ifm udflugter
 • Fag guide (Henrik Tvarnø)
 • Samt yderligere en dansk guide

Du betaler selv

 • Værelsesopgradering (Enkeltværelsestillæg 1.600 kr.)
 • Frokost
 • Lokal byskat 4.90 euro per person per dag
Fotos
Mere om rejsen

Rejser til Firenze

At vandre i Firenze er både fortroligt og fremmedartet. Og dertil fortryllende.

Det fortrolige kommer fra, at vi alle er opdraget med billeder, der stammer fra Firenze. Ofte fremragende kunst, men også arkitektur – både kirker, verdslige bygninger, gader og pladser. Så når man lander i byen, føles noget allerede bekendt. 

Samtidig er byen fremmedartet – ikke mindst fordi den rummer så stærke tidsbilleder fra en svunden tid. Man kan godt fornemme, hvordan det kan have været i middelalderen, renæssancen og gotikken. De fysiske rammer er stadig meget tydelige, men århundrederne er også gået, og det uhyre magtfulde Firenze findes kun i vores erindring. Som til gengæld kan fodres til mere end almindelig mæthed med den mængde af kunstskatte og kulturhistorie, der stadig findes i byen.

Det er fortryllende at opleve den intensitet af kultur, arkitektur og kunst, der rummes i byen, og som hang tæt sammen med dens politiske historie og hele magtspillet i Italien i Firenzes storhedstid. 

Indhold

Vi vil vandre gennem byen med fokus både på nogle af de mest berømte og vigtige, og derfor også meget besøgte, steder og på nogle af de mindre besøgte steder, der rummer vidunderlige perler. 

Både undervejs og på hotellet vil der være korte foredrag om Machiavelli og bystaten, Kirkens indflydelse, kunstnere og mæcener, håndværksfagenes betydning samt byplaner og arkitektur, der alt sammen sætter oplevelserne i en større sammenhæng.

Om Henrik Tvarnø

Henrik Tvarnø er historiker og har oprindeligt specialiseret sig i romersk og tidlig middelalder historie. Han har boet og rejst meget i Italien, og har en stor forkærlighed for de tidlige italienske bystater, som fik afgørende betydning for hele Europas udvikling. Han interesserer sig for krydsfeltet mellem kunst, kultur, arkitektur og politik, som er så tydelig i Firenze. Han har været rektor for Syddansk Universitet, direktør i Folketinget og senere i A. P. Møller Fonden. I dag er han selvstændig med opgaver inden for kunst, kultur, arkitktur, uddannelse og forskning.

Om Firenze

En rejse til Firenze – på latin Fiorentina som betyder ”Den blomstrende” – er hovedstaden i den norditalienske region Toscana med knapt 400.000 indbyggere. Den blev grundlagt i år 59 f.kr. som en romersk koloni. I 1050 blev byen en selvstændig bystat og specialiserede sig igennem de næste århundreder som den ledende tekstilby i Europa. Byen betragtes som arnestedet for den italienske renæssance. Den mægtige familie Medici bestyrede enevældigt byen fra 1430 til familiens opløsning i 1800-tallet.

Maden

Det florentinske køkken er kendetegnet ved masser af tomater, rosmarin, svampe, trøffel, oliven, auberginer, oregano, basilikum og så selvfølgelig den berømte florentinske ”bistecca”. Virkelig lækkert oksekød som typisk grilles over åben ild. 

På denne rejse er de fleste måltider inkluderet i rejsens pris. Glem alt om “turistfælde” restauranter.  Måltiderne er tilberedt enkelt og ærligt med grundighed og kærlighed.

Italien er verdensberømt for velsmagende gastronomi, og Firenze er ingen undtagelse. En typisk menu består af forskellige antipasti (små kolde og lune foretter) derefter en pastaret (f.eks. en Ravioli med fungi efterfulgt af kød og til sidst dessert – og espresso. Dertil vin enten fra Toscana eller andre af de berømte vinregioner i Italien. 

Klimaet er mildt næsten hele året og i oktober kan man som regel sagtens sidde udenfor og spise.

Praktisk

 • Indkvartering i det nyrenoverede Hotel Hermitage (4*) som ligger meget centralt, tæt på Arnofloden og Ufizzierne i centrum af Firenze. 
 • NB! Der er trapper og brosten mange steder, som ikke er egnet for gangbesværede.
 • Et eneværelse med eget bad koster 1.600 kr ekstra.
 • Medbring flade sko der er gode at gå i og tøj der kan klare lidt omskift i vejret.
 • Turen arrangeres af PUST Rejser og omfattet af Rejsegarantifondens dækning.
 • Ønsker du mere information om rejsen eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Pia Scharling fra PUST Rejser tlf. +4531264100. www.pustrejser.dk. Mail: info@pustrejser.dk
Ugens program

Dag 1

Ankomst eftermiddag og efter en kort siesta tager vi på byvandring i centrum med fokus på Rådhuset Palazzo Vecchio – udefra – og udsmykningerne inden i bygningen. Dertil Ponte Vecchio og Arno floden. 

Derefter Domkirkepladsen, hvor både kirken med den berømte kuppel og dåbskapellet skal studeres. Derefter Piazza SS Annunziata og det arkitektoniske mesterværk, l’Ospedale degli Innocenti. Vi runder dagen af i Galleria dell’Accademia.

Dag 2

Der er ingen vej udenom. Når Uffizierne åbner regner vi med at stå parate  udenfor. Henrik Tvarnø introducerer og derefter går man selv rundt eller sammen med Henrik Tvarnø og ser på værkerne af Botticelli, Peiro della Francesca, Michelangelo, Leonardo og Rafael, for bare at nævne nogle af de største malere, der er udstillet på Ufiizierne.

Efter frokost tager vi til San Miniato med udsigt over byen. På vejen tilbage til byen (til fods)  forbi Santa Croce med de berømte fresker om Frans af Asissi. Og hvis kræfterne rækker, gerne også forbi Pazzi-kapellet.

Dag 3

Oldtidens Firenze – etruskerne og romerne kan bedst opleves i Fiesole oppe over Firenze. Vi tager en bus derop, spadserer blandt ruinerne og besøger museet. Samtidig nyder vi den fantastiske udsigt ned over Firenze. 

Efetrmiddagen til fri disposition.

Dag 4

Besøg i Bobolihaven og Palazzo Pitti.

Dag 5

Formiddagen er til fri disposition.

Hjemrejse kl. 15.10 med SAS direkte til København. Ankomst Kbh kl. 17.10.