Gastronomi & kunst på Læsø

0
Udsolgt
PrisDKK 9.800,-
Udsolgt
PrisDKK 9.800,-
The tour is not available yet.

Fortsæt til booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

491

Hvorfor bestille hos PUST Rejser?

  • Vi garanterer meget for pengene
  • Personlig betjening - før og under rejsen
  • Håndplukkede kurser og aktiviteter
  • Dækket af Rejsegarantifonden

Har du spørgsmål?

Ring bare til os – Vi svarer alle dage.

+45 31 26 41 00

info@pustrejser.dk

Varighed: 5 dage
Periode: 10.-14. juni 2021
København - Kastrup lufthavn
Læsø, Danmark
Max deltagere: 14
Kort om rejsen

Tag med på en helt særlig tur til Læsø midt i det nordlige Kattegat, hvor gastronomen, underviseren og sommerlæsøboen Helle Brønnum Carlsen viser rundt i sit sommerparadis.  Læsø er et bugnende spisekammer der inspirerer til livsnydelse og  glæde. Naturen og lyset er betagende og både Asger Jorn og Per Kirkeby boede og arbejdede der i perioder.

Afgang fra

København – Kastrup lufthavn 

Ankomst til

Aalborg og derfra bus til Frederikshavn og færge videre til Læsø.

Inklusiv i prisen

  • SAS fly København/Aalborg og privat bus Aalborg/Frederikshavn t/r
  • Færgeoverfart Frederikshavn/Læsø t/r
  • Ophold på øens bedste hotel Havnebakken
  • Alle måltider (minus drikkevarer)
  • Foredrag og rundvisninger hos lokale producenter af honning, salt, m.m.
  • Guidede gåture rundt på Læsø
  • Besøg og guidet rundvisning i Asger Jorns hus
  • Besøg og guidet rundvisning i Per Kirkebys atelier
  • Wellnesophold i salt kirken (egenbetaling)

Du betaler selv

  • Evt. værelsesopgradering
Mere om rejsen

Læsø – en gastronomisk perle som både kunstnere og gourmet’er igennem tiderne har tabt deres hjerter til. For madskribent Helle Brønnum Carlsen er kærligheden til Læsø ubrydelig og hun har skrevet 2 kogebøger om Læsø’s mange fristelser.

På denne tur med PUST Rejser står Helle Brønnum Carlsen i spidsen for en præsentation af gastronomien og naturen på Læsø mens andre fagfolk viser rundt på Asger Jorns ejendom samt i Per Kirkebys atelier.

Oplev Helles Brønnum Carlsen smittende lidenskab for de ting vi spiser og drikker. Hendes viden omkring gastronomi er ganske enkelt enorm og hun er dertil en fremragende formidler. Hun elsker at fortælle og deler generøst ud af sin viden. I tæt samarbejde med PUST Rejser har hun tilrettelagt komprimerede dage hvor vi skal smage og spise. Vi kommer til at frådse i jomfruhummere, eksperimentere med havkat, havtaske, pighvar eller søtunge og måske kan vi endda selv  få lov at komme til gryderne en enkelt dag. Der er lagt op til 5 spændende dage hvor mad er i fokus, men krydret med store natur og kunstoplevelser.

Overnatning på det stemningsfulde hotel Havnebakken i Vesterø havn og derfra tager vi ture rundt til øens spændende attraktioner og gode restauranter. Hotel Havnebakken ligger mindre end 50 meter fra Kattegat, i smukke omgivelser helt ud til havnefronten og med øens flotteste udsigt. Få minutters gang fra færgen og til den fineste badestrand med 15 lyse og hyggelige værelser med eget bad og toilet samt balkon på nogle af værelserne.

Læsø er den største ø i Kattegat beliggende ud for Frederikshavn. Øen er på 118 km2 og har godt 2000 indbyggere.

Salt

Øen er især kendt for sin saltsydning og for jomfruhummere. Saltsydning er en velbesøgt turistattraktion, lige som den udgør en central del af øens historie. Gårde med tangtage – de såkaldte tanggårde – bliver også ofte fremhævet som en del af øens fortid og nutid.

Honning

Gennem en årrække (fra starten af 1990’erne og frem til 2006) udspillede der sig den såkaldte “bi-krig” på øen. Denne stod mellem henholdsvis biavlere, der foretrækker den gule bi og avlere der foretrækker den brune bi. Vi besøger en biavler der laver gude-god honning.

Helle Brønnum Carlsen kogebøger fra Læsø hedder Vore Somre i paradis  og i bogen fremhæves flere fantastiske spisesteder samt de gode friske råvarer der er tilgængelige på øen. Kvaliteten af råvarerne er uovertruffen og har både hav og land som ophav.

Wellness

Somrene er lange og solrige uanset hvordan vejret er i resten af Danmark og i juni kan vi måske endda trække i badetøjet og nyde en dukkert. Men ellers er der adgang til vand og kurbad i den ombyggede kirke  Vesterø Kirke. Et utroligt smukt wellness kompleks hvor man kan få alverdens behandlinger  – med eller uden salt. Vi tager os af at booke tid, men man betaler selv entreen. Det ligger i gåafstand fra hotellet. 

Botanik

De vilde blomster på Læsø er helt særlige og interessante for de botanisk interesserede – bl.a har Læsø en lang række vilde orkideer vi nok netop vil kunne nyde i deres skønhed lige i starter af juni.

 

Transport

Fly fra København til Aalborg  og derfra i PUST Rejsers bus til Frederikshavn hvorfra Læsøfærgen afgår. Overfarten tager ca 1,5 time. Vælger man at køre selv til Frederikshavn fratrækkes 1.500 kr fra rejsen pris.

  • Vi skal gå en del og turen er derfor desværre ikke egnet for gangbesværede.
  • Enkeltværelse: tillæg 1500 kr.
  • Betaling og afbestillingsbetingelser: For at sikre din plads på rejsen bedes du udfylde og maile en skriftlig tilmelding. Herefter fremsender PUST rejser en faktura med oplysninger om depositum og restbetaling. Når depositum er modtaget returneres det ikke ved evt. senere afmelding.
  • Turen arrangeres af PUST Rejser og omfattet af Rejsegarantifondens dækning.
  • Ønsker du mere information om rejsen eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Pia Scharling fra PUST Rejser tlf. 31264100
Ugens program

Dag 1Torsdag den 10. juni

Afgang med SAS fly til Aalborg  formiddag. Derfra i PUST Rejsers bus til Frederikshavn hvorfra Læsøfærgen afgår. Overfarten tager ca 1,5 time. Ankomst Vesterø først på eftermiddagen. Hotel Havnebakken ligger 200 m fra færgelejet. Kl. 18.00 Velkomstdrink mens Helle BC introducerer Læsø. Derefter 3 retters menu i Havnebakkens gode restaurant.

Dag 2Fredag den 11. juni

Efter dejlig morgenmad og hvem ved måske en morgendukkert (der er en lille badebro ved molen som man kan smutte ned til i morgenkåbe) skal vi rundt på øen i egen bus/biler). Vi begynder med en tur øens nordlige del hvor det vil være muligt at gå vandre fra Holdtimmen til Horneks eller man kan blive kørt.  Vi kører gennem det smukke Højsande der i senmiddelalderen blev forvandlet til vandreklitter og øde land bla grundet overforbrug af brænde og en mindre klimaforandring. Vi ender i Østerby til frokost som vi indtager hos et af øens driftige unge par: Kitty og Andre i Læsøspisehus. Faktisk er det nu kun Andre der styrer spisehuset for Kitty har sin egen interiørbutik der også er stedets lokale Matasforhandler. Spisehuset har specialiseret sig i chacuterivarer lavet af Læsø Galloway kvæg der bruges som Naturpleje kreaturer. Meget smagfuldt kødkvæg der lever det frie liv. Men Andre har ikke glemt at han som ung var fisker og derfor serveres der også fremragende fiskefrikadeller og liflig jomfruhummersuppe. Efter den velfortjente frokost er der tid til en lille slentretur rundt i havnen. Østerby havn er hjemstedet for Læsø Fiskeindustri hvor den berømte jomfruhummer pakkes og sendes ud i hele verden.

Så går turen videre ud til Danzigmand og bløden hale – Læsøs østligste punkt. Hvis vejret tillader kan vi gå en lille tur derude. Vi har kaffe på termokande og småkager fra bageren i Vesterø med.

Så går det ellers ad landevejen tilbage gennem Byrum hvor vi lige gør holdt og ser den smukke røde kirke fra 1200 tallet. Hjemme midt på eftermiddagen er det tid til at slappe lidt af – selv gå en tur langs stranden eller måske en lille badetur.

Aftensmad på Strandgården ca 800 m fra hotellet, der er en smukt gammelt stråtækt gård, der hver sommer har nye køkkenkræfter til at udforske øens gode råvarer.

Dag 3Lørdag den 12. juni

Efter dejlig morgenmad skal vi handle hos Fiskehandleren til aftenens jomfruhummergilde. Så skal vi sydpå i dag. I bussen kører vi langs det flade fredede strandengsareal ud til Stokken hvor man kan gå en lille formiddagstur eller bare sidde og nyde det smukke lys. Herfra skal vi videre til honningmanden Carl Johan Junge og så til Saltsyderhytten hvor Syde-Povl kan fortælle om saltsydningens historie så man aldrig glemmer det. Vi har madpakker med (fra Havnebakken) som vi kan nyde på pladsen ved Saltsyderhytten hvor man også kan købe en lang række saltcare produkter der er gode for eksem og så kan man naturligvis købe salt. Vi tager forbi Læsø Museum hvis tiden rækker til det – en fin lille restaureret købmandsgård der er blevet gjort til et museum med midler fra Augustinus fonden. Familien Augustinus har været sommergæster på øen i mange år. Her kan man lære om sølvskatte på Læsø og hvordan livet var som slidsom fisker. Vi vender næsen hjemad og kan lige nå at hvile lidt inden Helle slår dørene op til sit sommerhus  (500 m fra hotellet) hvor vi indtager et glas vin til solens lune stråler og klitterne mod vest. Helle laver jomfruhummer – så simpelt som muligt og menuen står på jomfruhummer og måske et par smagsprøver på andre fisk fra dagens bifangst. Naturligvis er der også dessert – selv om det nok er tvivlsomt at der er modne bær fra øen endnu.

Dag 4Søndag den 13. juni

Efter morgenmaden skal vi forkæles. Hvis man har lyst kan man tage en tur i saltkirken (500 meter fra Hotellet)  hvor man snildt kan bruge et par timer på at pleje sig selv og det er også muligt at tilkøbe behandlinger (der skal være bestilt på forhånd). Rene og foryngende af denne plejende kur går vi tilbage til hotellet og indtager en klassisk frokost: Stjerneskud. Eftermiddagen er i kunstens tegn. Først kører vi ud til Asger Jorns hus og ser hvor denne verdensberømte danske maler levede lykkeligt i sine seneste år. Derfra videre til Per Kirkebys atelier hvor også denne store danske kunstner levede en del af sin tilværelse. Ligesom Jorn var Kirkeby betaget af Læsøs lys og det simple liv mens de begge også havde et hus i Ligurien tæt på Castel Vitorio hvortil mange Pust rejser fører.  Resten af eftermiddagen kan nydes i Vesterø havn enten på hotellet, med en slentretur eller med en tur på stranden. Vores afsluttende festmåltid håber vi *at fejre i restaurant Vesterøl hvor parret Thomas og Kamilla vil forkæle os med et nytænkt og utrolig velsmagende måltid med naturvine til. Vesterøl har kun eksistereret i små 4 år men er allerede vidt berømt og det er sværere at få bord her end på Noma. Det skyldes ikke mindst at Thomas Wetle er helt eminent god med smageskeen og har behørigt respekt for øens mange fantastiske råvarer.  *er ikke bekræftet i skrivende stund.

Dag 5Mandag den 14. juni

Hjemrejse.
Færge til Frederikshavn hvor vores bus venter der kører retur til Aalborg, med mindre man selv har bil holdende i Frederikshavn. SAS fly til København og ankomst sidst på eftermiddagen.

Fotos
Kort

create custom map free