Musikkens filosofi

0
 
PrisDKK 13.400,-
 
PrisDKK 13.400,-
The tour is not available yet.

Fortsæt til booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

924

Hvorfor bestille hos PUST Rejser?

 • Vi garanterer meget for pengene
 • Personlig betjening - før og under rejsen
 • Håndplukkede kurser og aktiviteter
 • Dækket af Rejsegarantifonden

Har du spørgsmål?

Ring bare til os – Vi svarer alle dage.

+45 31 26 41 00

info@pustrejser.dk

Varighed: 7 dage
Periode: 6.-12. september 2021
København - Kastrup Lufthavn
Castelvittorio, Italien
Kort om rejsen

Tag med  dr.phil i filosofi Martin Pasgaard-Westerman til middelalderlandsbyen Castelvittorio i de Liguriske alper i Italien, ikke langt fra Middelhavet og storbyen Nice. Dejlige dage i filosofiens tjeneste hvor emnet er: Hvad er musik? Opholdet byder udover forelæsninger /undervisning desuden på kammermusikkoncert suppleret med gode måltider, vin og udflugter.

Afgang fra

København – Kastrup Lufthavn 
kl. 08:30 – mødetid 2 timer før

Ankomst til

Nice lufthavn – Côte d’Azur
Herefter transfer til Castevittorio

Inklusiv i prisen

 • Daglig undervisning
 • Fly København/Nice retur
 • Transfer Nice lufthavn/Castelvittorio t/r
 • Indkvartering i db.værelse og 6 dages ophold i Castelvittorio
 • Halvpension + de fleste frokoster Formiddagskaffe, frugt
 • Kammerkoncert (Beethoven)
 • Olivenolie smagning & vinsmagning
 • Mindre udflugter i området

Du betaler selv

 • Evt. værelsesopgradering
 • Enkelte frokoster
Mere om rejsen
Musikkens filosofi– Romantik, Schopenhauer, Nietzsche. 

Hvad er musik? Er musik som kunstform blot noget der kan vække behag? Eller er musik en egentlig skøn kunstform med et særligt indhold? Sådan spørger den store filosof Immanuel Kant. Kants filosofi affødte et særligt fokus på mennesket som kunstnerisk skabende væsen, og på det æstetiske som central menneskelig erfaring. Men hvis musikken udtrykker et bestemt indhold, hvad er så dette indhold? Er det idéer og tanker eller følelser? Eller udtrykker musikken verdens og livets inderste kerne og væsen? Eller er musikken måske i stedet udtryk for bestemte urkræfter, noget ubevidst, som ikke kan udtrykkes på anden måde end i musikkens toner, harmonier og rytmer, hinsides enhver begrebslig forståelse?

I filosofien stilles disse spørgsmål ikke ved konkrete analyser af bestemte stykker musik, men ved at stille spørgsmålet: hvad er musik i det hele taget? Hvordan kan musikken forstås i forhold til andre kunstformer, og hvad er dens særlige kendetegn og virkning? Hvilken type musik er den ypperste?

På kurset gennemgås en række filosofier om musikkens væsen, virkning og indhold. Vi koncentrerer os om perioden ca. 1800 til 1880 og ser nærmere på romantiske tænkere som E.T.A. Hoffmann, klassiske filosoffer som Kant og Schopenhauer, og fremtidsbebuderen Nietzsche. Vi dykker både ned i romantikkens dyrkelse af Beethovens instrumentalmusik som bestemmes som romantisk længsel, Schopenhauers bestemmelse af musik som filosofi, og holder det hele op mod Nietzsches bestemmelse af musik som ur-dionysisk skabelse med et forløsende potentiale.

Det kræver ingen forkundskaber at være med på kunstakademi rejsen men stedet er ikke for gangbesværede.

Har du spørgsmål til selve kurset er du velkommen til at kontakte underviseren Martin Pasgaard-Westermann. Skriv til mpasgaard@gmail.com

Det bliver dage i det allerbedste selskab i en vidunderlig region i Italien, i de smukkeste omgivelser. Ren forkælelse for alle sanser.

 • Max 14 deltagere

 

Stedet65 km fra storbyen Nice og 20 km fra Middelhavet ligger den pragtfulde ældgamle by, Castelvittorio. Byen er grundlagt ca. år 900 og er bilfri af den simple grund, at gaderne er for smalle til vor tids køretøjer. Middelalderlandsbyen Castelvittorio er en uspoleret og autentisk perle, der ligger i de Liguriske bjerge, midt i vidunderlig natur med dejlige restauranter og charmerende boliger. PUST Rejser har været her siden 2009 og kender hver en krog af området.

 

Restauranter & maden er et kapitel for sig…

På denne rejse er de fleste måltider inkluderet i rejsens pris. Der er ikke færre end tre storartede restauranter i den lillebitte by Castelvittorio. Nogle af måltiderne – bl.a morgenmaden- spiser vi i vores “centro culturale” – Asilo’en. Et mødested hvor der både er plads til at “hænge ud” enten på den store tagterrasse, i salonen eller i spisestuen. De fleste middage nydes på de bedste af områdets restauranter, der især præsenterer det lokale køkken og sæsonens råvarer. Glem alt om “turistfælde” restauranter.  Vi skal indtage måltider tilberedt enkelt og ærligt med grundighed og kærlighed.

Italien er verdensberømt for velsmagende gastronomi, og denne egn er ingen undtagelse. Menneskene her er passioneret optaget af vildsvinejagt, svampe, kastanier m.m. En typisk menu består af forskellige antipasti (små kolde og lune foretter) derefter 2 slags pastaretter (f.eks. en Ravioli med fungi* (pastapuder med svampe), efterfulgt af to slags kød (vildsvin, kanin eller lam) og til sidst dessert – og espresso. Dertil vin enten fra Ligurien, men ligeså ofte fra naboregionen Piemonte.

Indkvartering i lejligheder i landsbyen. Husene er smukt restaurerede og istandsat meget smagfuldt. Værelserne er forskelligt indrettede – men alle har en skøn udsigt.  Vi bor alle sammen i en radius af max. 100 meter fra hinanden i den historiske bykerne – som i øvrigt er bilfri. Det er muligt at få eneværelse mod et tillæg på 1500 kr.

NB! Der er trapper og brosten mange steder og rejsen er derfor ikke egnet for gangbesværede

 • NB! Der er trapper og brosten mange steder og derfor ikke egnet for gangbesværede.
 • Vedr. enkeltværelse: Et eneværelse med eget bad koster 1500 kr ekstra. Et eneværelse med delt bad med een anden person (af samme køn) koster 900 kr ekstra.
 • Betaling og afbestillingsbetingelser: Betaling sker gennem rejsens arrangør PUST Rejser. Depositum på kr. 2.000,- ved bestilling. Restbeløb 2 måneder før afrejse. Depositum tilbagebetales ikke ved afbestilling. Hvis rejsen aflyses pga. for få tilmeldte, gives depositum retur.
 • Rejsen er omfattet af Rejsegarantifondens dækning.
 • Ønsker du mere information om rejsen eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Pia Scharling fra PUST Rejser tlf. 31264100. www.pustrejser.dk.
Ugens program

Dag 1 Ankomst til Castelvittorio ca. kl.13.00

Velkomst og Introduktion. Senere rundvisning i landsbyen v/PUST Rejsers Pia Scharling, med efterflg. middag på en af de lokale restauranter.

Dag 2mandag den 6.sep.

NB! 8.00-9.30 Hver dag morgenmad i Asilo’en. 10.00 introduktion til dagens tekst 10.30 læsetid 12.45 frokost 14.15 – undervisning og eksistenssamtale/diskussion 16.30 fælles gåtur til dalbyen Pigna Kl. 20.00 middag på en af de lokale restauranter.

Dag 3Tirsdag den 7.sep.

10.00 introduktion til dagens tekst 10.30 læsetid 12.45 frokost 14.15 undervisning og eksistenssamtale/diskussion 16.15 tilbud om minikitchen course. Kl. 20.00 middag.

Dag 4Onsdag den 8.sep.

10.00 introduktion til dagens tekst 10.30 læsetid 12.45 frokost 14.15 undervisning og eksistenssamtale/diskussion. Kl. 20.00 middag.

Dag 5Torsdag den 9.sep.

9.30 intro til dagens tekst 10.00 læsetid 11.00 Walk and talk opad bjerget og frokostbesøg hos Mama Orengo, som bager foccacia over åben ild. Vi er hjemme igen i landsbyen kl. ca. 16.00. 17-19.30 – undervisning og eksistenssamtale/diskussion Kl. 20.00 middag på en af de lokale restauranter.

Dag 6Fredag den 10.sep.

9.30 intro til dagens tekst 10.00 formiddagstur til kysten til handelsbyen Ventimiglia til det ugentlige kæmpemarked. Frokost og læsning på egen hånd. På stranden, på en cafe eller en bænk. Retur til Castelvittorio kl 15. 17-19.30 – undervisning og eksistenssamtale/diskussion. Kl. 20.00 middag på en af de lokale restauranter.

 

Dag 7Lørdag den 11.sep.

Afrejsedag. Formiddag afgang med minibus fra Castelvittorio til Nice lufthavn.

Fotos
Kort