CLAY rejse til Nice & omegn

0
Datoer ikke fastlagt
PrisDKK 10.900,-
Datoer ikke fastlagt
PrisDKK 10.900,-
The tour is not available yet.

Fortsæt til booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

744

Hvorfor bestille hos PUST Rejser?

 • Vi garanterer meget for pengene
 • Personlig betjening - før og under rejsen
 • Håndplukkede kurser og aktiviteter
 • Dækket af Rejsegarantifonden

Har du spørgsmål?

Ring bare til os – Vi svarer alle dage.

+45 31 26 41 00

info@pustrejser.dk

Varighed 6 dage
Periode: Datoer ikke fastlagt
København - Kastrup Lufthavn
Nice, Frankrig
Max deltagere: 25
Kort om rejsen

Kun for CLAY medlemmer: Keramik & kunstrejse til Nice med fokus på Picasso og Jorn. Indholdsrige og veltilrettelagte dage i Nice & omegn med kunst og god mad samt en heldagstur til Italien og Asger Jorns Albissola.

Afgang fra

København – Kastrup Lufthavn 

Ankomst til

Nice lufthavn – Côte d’Azur

Inklusiv i prisen

 • Fly København/Nice retur.
 • Afhentning i lufthavnen direkte til hotellet i Nice.
 • 5 nætter i db.værelse i charmerende 4* Hotel Villa Victoria i Nice inkl. dejlig morgenmad.
 • 4 gode middage på restauranter i Nice og 1 god frokost i Albissola.
 • Dansk rejseguide til rådighed alle dage + introduktioner og rundvisninger af Bodil Lütken og Claus Fenger.
 • Vores egen bus til rådighed dag 3, 4 og 5.
 • Museums-entreer + kunstguidet rundvisning (på engelsk) på de museer, vi vælger at besøge i fællesskab samt på Jorn Museet i Albissola.

* Ved alle middage er vand inklusiv, mens andre drikkevarer er for egen regning.

Du betaler selv

 • Værelsesopgradering
Hvad kan du forvente?

Nice er en vidunderlig by med masser af kulturtilbud, kunst, shopping, strand og gode restauranter. Tag med CLAY’s venner på en kunstrejse dertil med fokus på de mange kunstmuseer der ligger i Nice & omegn – Vence, Biot, Antibes, Valleruis.  Dagene er tilrettelagt så man både besøger de museer der ellers kan være lidt besværlige at komme til hvis man ikke selv har bil og samtidig er i godt selskab med CLAY’s venner.

Mere om rejsen

Kunstscenen på den franske riviera er stadig overstrømmende, og der er stadig mange bemærkelsesværdige kunstnere der arbejder her. Der er således også afsat tid til et besøg på MAMAC- det moderne kunstmuseum i Nice, som har en imponerende samling af moderne kunst med både internationale og franske navne.

I Nice er der bl.a. et besøg på Musee Matisse samt på det moderne kunstmuseum Mamac på programmet .

I Antibes ligger Chateau Grimaldi/Picasso museet. Her arbejde Picasso i en periode i 1946 og idag ejer museet 450 værker af Picasso – bl.a. doneret af hans enke Jacqueline som han boede sammen med  i Mougins nær Antibes indtil sin død i 1973.

En eftermiddag er afsat til en tur til den hyggelige by Vence. Besøg i ”Matisse’s kapel *Chapelle du Rosaire de Vence  – et lille kapel som blev opført af en dominikaner nonne der havde passet Matisse under hans sygdom. Matisse stod for både arkitektur og udsmykning og kapellet regnes for et mesterværk.

Fondation Maeght i nabobyen Saint-Paul-de-Vence er et mindre museum i stil med Louisiana. Her er alle de store internationale navne repræsenteret. Mest kendt er Miró’s labyrint, Giacomettis have og vægmosaik af Chagall.

Desuden et stop i “pottemagerbyen” Valleauris og keramikmuseet der.

 

Heldagsudflugt til Albissola

Asger Jorn  boede i næsten 20 år i den lille italienske kystby Albissola hvor han dels arbejdede og levede med sin familie fra 1954 frem til sin død i 1973. Han har sat et stærkt præg på byen og det er en stor oplevelse at se hans hus, som idag er museum. Albissola ligger godt 200 km fra Nice og vi kører dertil i vores egen bus. Udover Museo Casa Jorn besøg i keramikværkstedet Ceramico San Georgio hvor Asger Jorn arbejde og bl.a lavede det store relief til Randers Kunstmuseum samt relieffet til Århus Statsgymnasium

Vi bliver budt indenfor i hans atelier, som ligger ovenover byen med udsigt til Middelhavet.

Læs her artikel om Asger Jorn i Albissola  – med fine fotos fra Albissola.

 

Hotel Villa Victoria i Nice

Udgangspunktet er Nice der, efter sin renovering af centrum for få år siden, i dag viser sig fra sin allerbedste side. Vi skal bo på det 4**** Hotel Villa Victoria på Boulevard Victor Hugo, kun en kort spadseretur fra f.eks. Vieux Nice, den gamle bydel, med krogede gader og ”blomstertorvet”, hvor det er hyggeligt at slentre rundt. Få skridt derfra finder man Promenade des Anglais, som løber adskillige kilometer langs Middelhavet, hvor folk promenerer, motionerer og slikker sol. Villa Victoria er et virkelig dejligt hotel der er helt perfekt som udgangspunkt for kunstture og tæt på de gode restauranter, som PUST Rejser gør meget ud af at have på programmet.

Prisen er inkl. fly fra København til Nice, afhentning i Nice lufthavn, indkvartering på et det dejlige hotel Villa Victoria, stor morgenmadsbuffet,  4 gode middage og 1 god frokost samt al lokal transport i forb. m. udflugterne og entre til de museer vi besøger i fællesskab.

Der lægges vægt på at dagene er indholdsrige og veltilrettelagte og at aftenerne tilbringes med god mad på diverse gode restauranter i Nice.

Turens tovholder er Pia Scharling, indehaver af kulturrejsebureauet PUST Rejser.

Max 25 deltagere.

 

Praktisk info
 • Deltagerantal min. 12 og max. 25 personer.
 • Depositum ved tilmelding 2000 kr. Restbeløbet betales 2 måneder før afrejse. Indkvartering i standard dobbeltværelse.
 • Det vil være muligt at bestille opgradering til superiorværelse med udsigt til haven. Tillæg 1350 kr. per værelse (ikke per person).
 • Tillæg for eneværelse 1800 kr.
 • Tilmelding snarest. I tilfælde af at corona restriktioner stadig forhindrer os i at rejse i oktober 2021, returneres alle indbetalte beløb.
 • Rejsen arrangeres af PUST Rejser. Yderligere info og tilmelding til 31264100 eller mail: info@pustrejser.dk
Ugens program

Dag 1Søndag den 10.oktober

Afg. København kl. 8.30*. Afhentning i lufthavnen og umiddelbart efter indcheckningen på det 4* hotel Villa Victoria introduktion til Nice, udlevering af kort over byen og anden info om dagenes indhold. Indviduel frokost.

Bodil og Claus viser rundt i den gamle by om eftermiddagen. Kl. 19.30 3-retters middag på god restaurant.   *Tilslutningsfly fra Aarhus eller Aalborg kan tilkøbes. Tillæg ca. 1000 kr.  

Dag 2Mandag den 11.oktober

Efter morgenmaden kan man opleve Musée Matisse med hhv Claus og Bodil som guider. Og derefter evt. besøge Musee Chagall, som ligger på vejen tilbage til Nice C. Chagall museet er ikke en del af det officielle program og er således uden guide. Transporten denne dag foregår med en dagsbillet til det off. bus/sporvognsystem, som er meget effektivt i Nice. Eftermiddagen er til egen disposition. Kl. 19.30 3-retters middag på god restaurant.   

Dag 3Tirsdag den 12.oktober

Heldags tur til Albissola i Italien. Besøg i Museum Casa Jorn om formiddagen. Om eftermiddagen rundvisning i byen samt besøg i Ceramico San Giorgio hvor Jorn arbejdede og i det lokale MUDA museum, der har adskillige af Jorns keramiske værker. Indimellem en god frokost på en af byens mange fiskerestauranter inkl. drikkevarer. Vi er tilbage i Nice ca kl. 19.00 og denne aften er der aftensmad på egen hånd i Nice.

Dag 4Onsdag 13.oktober

Antibes og Vallauris Asger Jorn besøgte Picasso i 1946, da Picasso havde atelier i Antibes på Chateau Grimaldi, som i dag rummer Musée Picasso, som vi besøger. Turen fortsætter til Vallauris til Picassomuseet hvor der også bliver tid til at slentre ind og ud af de mange keramikværksteder og -butikker i byen. Kl. 19.30 3-retters middag på god restaurant.    

Dag 5 Torsdag den 14.oktober

Fondation Maeght i Vence samt Matisses lille kapel, Chapelle du Rosaire de Vence. HVIS der er tid desuden besøg på det keramikhistoriske museum i Biot, le Musée d’histoire et de céramique biotoises, samt Musee Fernand Leger i Biot. Kl. 19.30 3-retters middag på god restaurant.       Dag 6, Fredag den 15.oktober:  Afrejse kl. 13.00 fra Nice lufthavn. Udcheckning fra hotellet kl. 10.00.    

Fotos
Kort