Venedig – kunstbiennal 2021

Kort beskrivelse: Til kunstbiennale i den eventyrlige by Venedig med kunsthistoriker Peter Kær, som viser rundt på kunstbiennalen 2021. Peter Kær er ikke alene en charmerende og dygtig formidler men også meget vidende. Han fortæller levende hvad der er op og ned på kunsten i dag. 5 dages ophold i denne fantastiske by, med dejlige måltider, spændende kunst og  godt selskab.

Pris: 13.800

Næste kursus-rejse: 1. - 6. juni 2021  Bestil plads Se alle rejserPeter Kær

Vært: Peter Kær

Inklusiv i rejsens pris:

  • Fly København/Venedig t/r
  • Vandtaxa fra lufthavnen til ind til Venedig t/r
  • 5 nætter på hyggeligt 3*hotel  Pausania
  • 2 dages partoutkort til Biennalens udstillinger
  • Kunsthistorisk guide alle dage ved Peter Kær
  • yderligere en dansk guide alle dage
  • 3 dages buskort til venedigs offentlige transport (vandbusser)
  • Halvpension – enten en god frokost eller middag om aftenen

Om Venedig Biennalen

Venedig Biennalen er den ældste og største biennale – og dermed måske den mest prestigefulde internationale begivenhed for samtidskunst. Hvert andet år tiltrækker Venedig Biennalen et stort internationalt kunstpublikum. Biennalen har åbent fra maj til november.

Hovedudstillingen finder sted i Biennalens Central Pavilion og i det gamle militære anlæg Arsenale. Udover hovedudstillingen består Biennalen af et stort antal nationale pavilloner, der er placeret i og udenfor parken Giardini di Castello.

Folk kommer til Venedig Biennalen for at se, hvad der rører sig i kunstens verden. Næsten 100 lande giver deres bud på, hvor den vigtigste kunst er henne lige her og nu. I utroligt smukke omgivelser kan man nyde kunsten eller forundres over den. Der er to hovedområder, hvor vi møder kunsten. Det er i Giardini della Biennale, parken hvor der er opført en række interessante bygninger, der rummer de forskellige landes bud på samtidskunsten. Det andet område, hvor kunsten udfolder sig, er på det gamle, imponerende skibsværft, Arsenale.

Peter Kær har besøgt Biennalen gennem de sidste 10 år og er klar til at hjælpe med at forklare og finde forståelse, når kunsten bliver knap så umiddelbar i udtrykket. 

Venedig Biennalen har gennem årene dannet forbillede for et fortsat voksende antal større og mindre kunstbiennaler verden over, men har trods den øgede konkurrence formået at bevare sin status som en af de mest betydningsfulde internationale begivenheder inden for samtidskunst.

Venedig Biennalens Historie
Idéen om en kunstbiennale i Venedig kom på tale i 1890’erne af byens kunstinteresserede borgmester og i 1895  afholdets den 1. kunstbiennale i Venedig i Palazzo d’ Esposizione, som var blevet opført til formålet. Biennalen var fra starten en succes med høje besøgstal, der voksede på de følgende biennaler.

Kun afbrudt af større verdenspolitiske begivenheder har biennalen været afholdt hvert andet år i Venedig siden 1895.

Det er sædvanligvis en meget omfangsrig, interessant og tankevækkende Biennale, som vi besøger over 2 dage i udstillingsområderne i henholdsvis  Giardini della Biennale og i Arsenale. 

4.dagen besøger vi Peggy Guggenheim museet (som vi bor meget tæt på) samt Accademia museet og evt et af byens gamle palazzoer.

Venedig

Hvis en by er pittoresk, så er det Venedig.  Byen består af 118 øer med kanaler imellem, små broer, labyrintiske brostensbelagte gyder og storslåede paladser, og det er ligesom at træde ind i et eventyr. Se Venedig – og dø! Og meningen med dét udtryk er naturligvis, at har man først set Venedig og al dens skønhed, så kan man roligt lægge sig til at dø, for man kommer ikke til at opleve noget smukkere.

Hvis man allerede har været i Venedig drømmer man måske bare om at komme tilbage – og har man aldrig været der før, er denne kunstrejse med Peter Kær den perfekte lejlighed.

Der er plads til 15 deltagere på denne rejse og hurtig tilmelding tilrådes.


Ugens Program

Vi har 5 fulde dage* (5 overnatninger)  i Venedig og hver dag lægger Peter Kær ud med en introduktion om dagens program og så følges vi ad ud i byen. Vi holder pauser - kaffe og frokost.  Dag 2 og 3 skilles vore veje om eftermiddagen og de 2 aftener er dine egne. Hvis man har lyst til det slår vi os selvfølgelig sammen om at gå ud at spise sammen. PROGRAM for kunstbiennale rejsen 2021 præsenteres her på siden i august 2020. * vi har lagt os på en dato der nu hedder 1-6 juni 2021. MEN da vi prioriterer gode rejsetider kan det være, at rejsen flyttes med een dag (2-7.juni). Vi kan først få oplyst flyselskabernes rejsetider ca 10 mnd før afrejse.  

Praktisk info

Vi skal bo på Hotel Pausania i bydelen Dorsoduro. lidt væk fra alle turiststrømmene, men alligevel tæt på Canal Grande og Venedigs attraktioner.  

NB! Der er ingen elevator på hotellet.   Betaling og afbestillingsbetingelser:  Betaling sker gennem rejsens arrangør PUST Rejser. For at reservere  plads på rejsen bedes man betale et depositum på kr. 2.000,- ved bestilling. Restbeløb 2 mnd. før afrejse. Beløbet refunderes ikke ved senere afmelding.  Rejsen inkl. kursus sælges af Rejsebureauet PUST Rejser ApS, som er registreret med nr. 2500 i Rejsegarantifonden. Enkeltværelsestillæg 2000 kr.