Venedig Biennalen 2020

Kort beskrivelse: Venedigs arkitektur og byplan er enestående og på denne tur ser vi på Venedig med arkitektens øjne. Hvert andet år tiltrækker Venedigs arkitektur biennale et stort internationalt publikum og vi er med for at se hvad der rører sig i arkitekturen i hele verden, skarpt observeret og anført af arkitekt Lone Wiggers. Desuden ture rundt i de mindre turistede kvarterer samt mulighed for at høre opera i La Fenice.

Pris: 11.800

Næste kursus-rejse: 7. - 12. oktober 2020  Bestil plads Se alle rejserNB! Venedig biennalen skulle oprindelig åbne i maj 2020, men datoen er rykket til efteråret 2020.  Så vi er rykket med, således at vi nu skal nyde dejlige oktoberdage i Venedig, istedet for den oprindelig planlagte rejse i juni. Rejsens indhold er præcis det samme som i juni.

Byen består af 118 øer med kanaler imellem, små broer, labyrintiske brostensbelagte gyder og storslåede paladser. Det er ligesom at træde ind i et eventyr. Se Venedig – og dø! Og meningen med dét udtryk er naturligvis, at har man først set Venedig og al dens skønhed, så kan man roligt lægge sig til at dø, for man kommer ikke til at opleve noget smukkere.

Hvis man allerede har været på rejse til Venedig, drømmer man måske bare om at komme tilbage – og har man aldrig været der før, er denne rejse med PUST den perfekte lejlighed. Vi undgår turistfælderne, spiser på gode restauranter og ser især på Venedig smukke paladser og særegne arkitektur.

Desuden bliver der på denne rejse til venedig mulighed for et besøg i LA FENICE operaen samt andre koncerter. Derom mere når  Biennalens detaljerede program bliver offentliggjort.

Arkitekt Lone Wiggers  er guide på turen. Se kort-film her hvor Lone Wiggers fortæller om turen.

Venedig Kunstbiennale er den ældste og største biennale, og måske den mest prestigefulde internationale begivenhed for samtidskunst. Men arkitekturbiennalen, som alternerer med kunstbiennalen, er mindst lige så betydningsfuld, omend den er langt yngre. Den første arkitekturbiennale i Venedig fandt sted i 1975, godt 80 år efter den første kunstbiennale og er i dag anset for at være en af de vigtigste arkitekturbegivenheder i verden.

Et besøg på arkitekturbiennalen 2020 i Venedig er også et besøg i en af de smukkeste og mest særprægede byer i verden.

Inklusiv i rejsens pris:

 • Fly København/Venedig t/r
 • Vandtaxa fra lufthavnen til ind til Venedig t/r
 • 5 nætter på hyggeligt 3*hotel.
 • 2 dages partoutkort til Biennalens udstillinger
 • Arkitektur guide rundt i Venedig ved arkitekt Lone Wiggers
 • 3 dages buskort til Venedigs offentlige transport (vandbusser)
 • Halvpension – enten en god frokost eller middag om aftenen

Om Venedig Biennalen

Hovedudstillingen på Biennalen finder sted i det gamle militære anlæg Arsenale. Udover hovedudstillingen består Biennalen af et stort antal nationale pavilloner, der er placeret i og udenfor parken Giardini di Castello.

Publikum kommer til Venedig Biennalen for at se, hvad der rører sig i arkitekturens verden. Næsten 100 lande giver deres bud på, hvor arkitekturen bevæger sig hen. I dejlige omgivelser præsenteres man for de forskellige landes bud på ny arkitektur. Der er to hovedområder, hvor vi møder den. Det ene er i Giardini-parken hvor der er opført en række interessante pavilloner, der rummer de forskellige landes bud på samtidsarkitekturen. Det andet område er på det gamle, imponerende skibsværft, Arsenale.

Arkitekt Lone Wiggers har besøgt Biennalen gennem de sidste mange år og er levende optaget af at følge med i nyhederne i arkitekturens verden. Hun er til daglig partner i arkitektfirmaet C.F. Møller og Lone Wiggers har i sin tid hos C.F. Møller været med til at designe og vinde over tyve førstepræmier i arkitektkonkurrencer.

Hun har gennem de seneste 10 år været overordnet ansvarlig partner for bæredygtigt byggeri i C.F. Møller-koncernen og har ansvaret for koncernens politikker inden for bæredygtighed og CSR og firmaets medlemskab af FN’s Global Compact, der er verdens største initiativ for virksomheders samfundsmæssige ansvar. Desuden har hun haft og har mange tillidsposter blandt andet som næstformand i Statens Kunstfonds bestyrelse bestyrelse og formand for Statens Kunstfonds arkitektudvalg, samt medlem afUNESCO’s Nationalkomission og Kulturudvalg.

 

 

Venedig Biennalens Historie
Idéen om en kunstbiennale i Venedig kom på tale i 1890’erne af byens kunstinteresserede borgmester og i 1895  afholdtes den 1. kunstbiennale i Venedig i Palazzo d’ Esposizione, som var blevet opført til formålet. Biennalen var fra starten en succes med høje besøgstal. Kun afbrudt af større verdenspolitiske begivenheder har biennalen været afholdt hvert år i Venedig siden 1895. Hvert andet år kunst og hvert andet år arkitektur.

Det vil være en omfangsrig, interessant og tankevækkende Biennale, som vi besøger over 2 dage i henholdsvis Giardini og Arsenale.

Desuden viser Lone Wiggers rundt udenfor biennaleområdet. Her går turen rundt i Venedigs labyrinter over broer og langs kanalerne. Frokosten indtages i Campo del Ghetto – det jødiske kvarter.

I den resterende tid kan man selv besøge nogle af Venedigs skønne museer – f.eks. Peggy Guggenheim museet,  Accademia  m.fl. Det er nemt at tage vandbussen rundt – vi har  3-dages-billet til vaporettoen.

 

Der er max plads til 20 deltagere på denne rejse.

 


Ugens Program

 • Program:
  • Tirsdag den 6.oktober 2020 kl.12.00 afrejse med SAS fra København direkte til Venedigs Marco Polo Lufthavn.
  • Fra lufthavnen fortsætter vi med lufthavnsbåden. Man ankommer således sejlende til Venedig.
  • Om eftermiddagen mødes vi på Hotellet hvor Lone Wiggers introducerer Venedig. Herefter guidet spadseretur rundt i området med efterflg. 3-4 retters middag m. vin.
  • Onsdag
  • Morgenmad på hotellet.
  • Kl. 10 følges vi til udstillingsområdet Giardini.
  • Midt på dagen frokostpause og derefter yderligere et par timer i Lone Wiggers selskab.
  • Resten af dagen til egen disposition indtil vi mødes kl 20 til middag på en af de lokale restauranter.
  • Torsdag
  • Som onsdag bortset fra at nu er det det andet udstillingsområde det handler om - Arsenale.
  • Fredag
  • Lone Wiggers viser rundt i "sit Venedig" om formiddagen.  Fælles frokost på på campoen i det jødiske kvarter.
  • Lørdag
  • Denne dag er til egen disposition. Vi mødes til fælles middag om aftenen.
  • Søndag
  • Hjemrejse kl.14.00 fra Marco Polo lufthavnen. Afg. fra hotellet kl 10.30.
   

Praktisk info

Vi skal bo på Hotel Pausania i bydelen Dorsoduro. lidt væk fra alle turiststrømmene, men alligevel tæt på Canal Grande og Venedigs attraktioner.  

NB! Der er ingen elevator på hotellet.   Betaling og afbestillingsbetingelser:  Betaling sker gennem rejsens arrangør PUST Rejser. For at reservere  plads på rejsen bedes man betale et depositum på kr. 2.000,- ved bestilling. Restbeløb 2 mnd. før afrejse. Beløbet refunderes ikke ved senere afmelding.  Rejsen inkl. kursus sælges af Rejsebureauet PUST Rejser ApS, som er registreret med nr. 2500 i Rejsegarantifonden. Enkeltværelsestillæg 2000 kr.