Venedig Arkitektur Biennale

Kort beskrivelse: Venedigs arkitektur og byplan er enestående og på denne tur ser vi på Venedig med arkitektens øjne. Hvert andet år tiltrækker Venedigs arkitektur biennale et stort internationalt publikum og vi er med for at se hvad der rører sig i arkitekturen i hele verden, skarpt observeret og anført af arkitekt Lone Wiggers. Desuden ture rundt i de mindre turistede kvarterer samt mulighed for at høre opera i La Fenice.

Pris: 11.800

Næste kursus-rejse: 2. - 7. juni 2020  Bestil plads Se alle rejserVenedig Kunstbiennale er den ældste og største biennale, og måske den mest prestigefulde internationale begivenhed for samtidskunst. Men arkitekturbiennalen, som alternerer med kunstbiennalen, er mindst lige så betydningsfuld, omend den er langt yngre. Den første arkitekturbiennale i Venedig fandt sted i 1975, godt 80 år efter den første kunstbiennale og er i dag anset for at være en af de vigtigste arkitekturbegivenheder i verden.

Et besøg på arkitekturbiennalen 2020 i Venedig er også et besøg i en af de smukkeste og mest særprægede byer i verden. 

Inklusiv i rejsens pris:

 • Fly København/Venedig t/r
 • Vandtaxa fra lufthavnen til ind til Venedig t/r
 • 5 nætter på hyggeligt hotel tæt på udstillingsstederne Arsenale og Giardini
 • 2 dages partoutkort til Biennalens udstillinger
 • Arkitektur guide alle dage ved arkitekt Lone Wiggers
 • 3 dages buskort til Venedigs offentlige transport (vandbusser)
 • Halvpension – enten en god frokost eller middag om aftenen

Om Venedig Biennalen

Hovedudstillingen på Biennalen finder sted i det gamle militære anlæg Arsenale. Udover hovedudstillingen består Biennalen af et stort antal nationale pavilloner, der er placeret i og udenfor parken Giardini di Castello.

Publikum kommer til Venedig Biennalen for at se, hvad der rører sig i arkitekturens verden. Næsten 100 lande giver deres bud på, hvor arkitekturen bevæger sig hen. I dejlige omgivelser præsenteres man for de forskellige landes bud på ny arkitektur. Der er to hovedområder, hvor vi møder den. Det ene er i Giardini-parken hvor der er opført en række interessante pavilloner, der rummer de forskellige landes bud på samtidsarkitekturen. Det andet område er på det gamle, imponerende skibsværft, Arsenale.

Arkitekt Lone Wiggers har besøgt Biennalen gennem de sidste mange år og er levende optaget af at følge med i nyhederne i arkitekturens verden. Hun er til daglig partner i arkitektfirmaet C.F. Møller og Lone Wiggers har i sin tid hos C.F. Møller været med til at designe og vinde over tyve førstepræmier i arkitektkonkurrencer.

Hun har gennem de seneste 10 år været overordnet ansvarlig partner for bæredygtigt byggeri i C.F. Møller-koncernen og har ansvaret for koncernens politikker inden for bæredygtighed og CSR og firmaets medlemskab af FN’s Global Compact, der er verdens største initiativ for virksomheders samfundsmæssige ansvar. Desuden har hun haft og har mange tillidsposter blandt andet som næstformand i Statens Kunstfonds bestyrelse bestyrelse og formand for Statens Kunstfonds arkitektudvalg, samt medlem afUNESCO’s Nationalkomission og Kulturudvalg.

 

 

Venedig Biennalens Historie
Idéen om en kunstbiennale i Venedig kom på tale i 1890’erne af byens kunstinteresserede borgmester og i 1895  afholdtes den 1. kunstbiennale i Venedig i Palazzo d’ Esposizione, som var blevet opført til formålet. Biennalen var fra starten en succes med høje besøgstal. Kun afbrudt af større verdenspolitiske begivenheder har biennalen været afholdt hvert år i Venedig siden 1895. Hvert andet år kunst og hvert andet år arkitektur.

Det vil være en omfangsrig, interessant og tankevækkende Biennale, som vi besøger onsdag og torsdag i henholdsvis Giardini og Arsenale.

Fredag viser Lone Wiggers rundt udenfor biennaleområdet. Her går turen rundt i Venedigs labyrinter over broer og langs kanalerne. Frokosten indtages i Campo del Ghetto – det jødiske kvarter.

I den resterende tid kan man selv besøge nogle af Venedigs skønne museer – f.eks. Peggy Guggenheim museet,  Accademia  m.fl. Det er nemt at tage vandbussen rundt – vi har  3-dages-billet til vaporettoen.

Venedig

Hvis en by er pittoresk, så er det Venedig.  Byen består af 118 øer med kanaler imellem, små broer, labyrintiske brostensbelagte gyder og storslåede paladser. Det er ligesom at træde ind i et eventyr. Se Venedig – og dø! Og meningen med dét udtryk er naturligvis, at har man først set Venedig og al dens skønhed, så kan man roligt lægge sig til at dø, for man kommer ikke til at opleve noget smukkere.

Hvis man allerede har været i Venedig drømmer man måske bare om at komme tilbage – og har man aldrig været der før, er denne rejse med PUST den perfekte lejlighed. Vi undgår turistfælderne, spiser på gode restauranter og ser især på Venedig smukke paladser og særegne arkitektur.

Desuden bliver der mulighed for et besøg i LA FENICE operaen samt andre koncerter. Derom mere når  Biennalens detaljerede program bliver offentliggjort.

Der er max plads til 20 deltagere på denne rejse.

 


Ugens Program

 • Program:
  • Tirsdag den 2.juni 2020 afrejse fra København direkte til Venedigs Marco Polo Lufthavn.
  • Præcise rejsetider følger.
  • Fra lufthavnen fortsætter vi med lufthavnsbåden. Man ankommer således sejlende til Venedig.
  • Om eftermiddagen mødes vi på Hotel Sant'Anna hvor Lone Wiggers introducerer Venedig. Herefter guidet spadseretur rundt i området med efterflg. 3-4 retters middag m. vin.
  • Onsdag
  • Morgenmad på de respektive hoteller
  • Kl. 10 mødes vi ved hovedindgangen til  udstillingsområdet Giardini.
  • Midt på dagen frokostpause og derefter yderligere et par timer i Lone Wiggers selskab.
  • Resten af dagen til egen disposition indtil vi mødes kl 20 til middag på en af de lokale restauranter.
  • Torsdag
  • Som onsdag bortset fra at nu er det det andet udstillingsområde det handler om - Arsenale.
  • Fredag
  • Lone Wiggers viser rundt i "sit Venedig" om formiddagen.  Fælles frokost på på campoen i det jødiske kvarter.
  • Lørdag
  • Denne dag er til egen disposition. Vi mødes til fælles middag om aftenen.
  • Søndag
  • Hjemrejse. Nærmer info følger.

Praktisk info

Vi skal bo i den del af Venedig der ligger ret tæt på de 2 hoved- udstillingssteder -Arsenale og Giardini og desuden ikke langt fra Markuspladsen.

PUST tilbyder 3 forskellige hoteller:

 • B&B Sant Anna
 • Hotel Corte Contarina- 3*
 • Hotel Gabriella - 4 *
Om hotellerne: B&B Sant Anna er et lille hotel med kun 10 værelser af forskellig standard. Intet tillæg udover enkeltværelsestillægget hvis det ønskes. Et gammeldags men meget charmerende sted beliggende 15 min gang fra det nærmeste vandbus-stoppested, tæt på udstillingsområdet Arsenale. Der er ingen elevator. Værelserne fordeles efter først til mølle.  Der er to enkeltværelser til rådighed uden tillæg idet der er badeværelse på gangen. Hotel Corte Contarina har 3 stjerner og er beliggende i de små gyder lidt væk fra vandet men meget tæt på udstillingsstederne. Det er hyggeligt og indrettet i venetiansk stil med masser af guld og brokade. Der er ingen udsigt fra værelserne da hotellet ligger med små gyder på alle sider. Morgenmaden er enkel men kaffen er god:-) Der er en mindre ekstrabetaling for dette hotel. Her kan man vælge flg. typer værelser: 2 personer i dobbeltværelse. Tillæg i alt 3000 kr. 1 person  i et dobbeltværelse brugt som enkeltværelse 1000 kr udover det almindelig enkeltværelsestillæg på 2000 kr.   Hotel Gabrielli  har 4 stjerner og er beliggende på havnepromenaden nær Arsenale og udstillingsstederne og heller ikke langt fra Markuspladsen. Et lækkert hotel med 70 værelser. Dejlig morgenmadsbuffet. Hotellet ligger lige ud til lagunen og mod en betragtelig ekstrabetaling kan man få et fantastisk værelse med udsigt ud over lagunen. Værelser med ingen udsigt eller udsigt til baggården er stadigvæk lækre værelser omend udsigten er minimal. Der er en lille baghave til hotellet samt en bar på tagterrassen med fantastisk udsigt.
 • Her kan man vælge flg. typer værelser:
Standard dobbelt værelse med udsigt til gården: Tillæg  5.000 (i alt for de 2 personer der bor i værelset). Standard dobbelt værelse med udsigt til lagunen: Tillæg  7.000/(i alt for de 2 personer der bor i værelset). Enkeltværelse på dette hotel er samme pris som et dobbeltværelse selvom man kun bor en enkelt person.  

PUST Rejser kender alle 3 hoteller, så ring endelig hvis der er spørgsmål vedr. indkvarteringen.

Tlf 31264100.

Betaling og afbestillingsbetingelser:  Betaling sker gennem rejsens arrangør PUST Rejser. For at reservere  plads på rejsen bedes man betale et depositum på kr. 2.000,- ved bestilling. Restbeløb 2 mnd. før afrejse. Beløbet refunderes ikke ved senere afmelding.  Gør venligst opmærksom på hvilket hotel der ønskes ved tilmeldingen. Rejsen inkl. kursus sælges af Rejsebureauet PUST Rejser ApS, som er registreret med nr. 2500 i Rejsegarantifonden. Enkeltværelsestillæg 2000 kr.