Oliven rejse

Kort beskrivelse: 5 dage med historie, kultur, tradition og mad og vin og ophold i ekstraordinært smukke omgivelser i den italienske region der hedder Ligurien. Rejsens overskrift er olivenolie og vi besøger magiske landsbyer i det Liguriske bagland, der producerer den fineste olivenolie i Italien. Måltider på autentiske trattoriaer, besøg i en oliemølle hvor man kan følge oliens vej gennem presning til flasken, selvpluk – hvis man har lyst – og besøg i smukke kirker og spændende museer.En helt speciel mulighed for at gå til opdagelsen i et område, der dels ikke er særlig turistet (endnu) og dels betager alle der får chancen for at besøge denne frugtbare egn, hvor oliventræerne har en særlig plads.

Pris: 10.800

Næste kursus-rejse: 7. - 12. november 2019  Bestil plads Se alle rejser



Olivenrejse til Ligurien i Italien

Enestående mulighed for en total oliven-oplevelse. Først 2 dage hvor man høster oliven og følger høsten hele vejen gennem presningen på olivenmøllen, til olien hældes på flaske.

Derefter ophold i oliven-byen Imperia og deltagelse i den årlige olivenfest, som fejrer den særlige frugt der har haft og også i dag har kolossal betydning. Olivenolie kaldes også for Liguriens gyldne dråber.

I Imperias bagland dyrker man de små taggascia oliven som giver den fineste og mest delikate olie. Den blandes ikke med andre typer oliven. Og man får naturligvis olie med sig hjem til Danmark. En bedre souvenir findes ikke – olivenolie som er presset af oliven man selv har plukket. Herefter har du den olivenolie af den allerfineste og reneste kvalitet, høstet af dig selv, i dit køkken.

Opholdet byder både på dage i naturen i Liguriens smukke bagland og ophold i storbyen Imperia, der er en travl havneby. Man oplever således denne italienske regions Middelhavskyst samt det mere ukendte og u-turistede bagland.

En dag er viet til besøg hos vinbonde hvor der i forbindelse med en vinsmaging af den økologiske vin Ormeasco serveres en 7 retters frokost med lækre specialiteter fra Ligurien.

Ophold på 4-* stjernet hotel i Imperia og på pæne og charmerende b&b i den charmerende middelalderlandsby Castelvittorio, som ligger 20 km fra middelhavskysten.

Transport:

Fly til Nice i Frankrig og herfra afhentning og ca 65 kilometers kørsel til Castelvittorio, 1.stop på turen.

Her indkvarteres man og efter en rundvisning i landsbyen står en dejlig middag klar på en af landsbyens 3 gode restauranter.

Olivenhøst

Allerede næste morgen tager vi på udflugt til en olivenmark hvor man inviteres til at plukke sine egne oliven.

Picnic i det grønne og efter frokost afsted til olivenmøllen hvor de oliven man netop har plukket presses og ender på flaske. Din flaske! Du får selvføgelig din olie med hjem til DK. Med god emballage er det ikke noget problem at have den med hjem i kufferten.

Middag på en af egnens gode restauranter.

Næste formiddag inviteres vi på besøg i et italiensk køkken hvor der skal laves pasta og regionale retter der indeholder den nyhøstede olie. En formidabel frokost er i vente.

Hen på eftermiddagen siger vi farvel og på gensyn til den gæstfrie landsby Castelvitttorio og kører til havnebyen Imperia, hovedbyen i den vestlige del af Ligurien.

Olivenfestival

I Imperia er der oliven festival hvor man fejrer den nyhøstede olivenolie. Vi bliver indkvarteret på et godt hotel og deltager i festivalens mange aktiviteter, som alle har olivenolie som omdrejningspunkt. Der er smagninger af olivenolie, musik og gastronomi.

Søndag aften er festivalen slut og vi slutter olivenrejsen med en god middag i olivenoliens ånd. Mandag formiddag retur til DK via Nice lufthavn.


Ugens Program

  • Onsdag den 7. november
Afgang fra Københavns lufthavn med SAS. Afhentning i bus og derfra godt 5 kvarters kørsel langs Cote d’Azur forbi Monaco og Menton over grænsen  til Italien. Derefter igennem Ventimiglia og ind i Nerviadalen op til Castelvittorio. Forventet ankomst i Castelvittorio 14.30.
  • Torsdag den 8. november
Besøg i en olivenlund og - hvis man har lyst - invitation til en dag med selv-pluk af de fine taggascia oliven, som kun vokser i denne del af italien. Når vi synes der er plukket nok til at tage videre til olivenmøllen pakker vi sammen og kører direkte til et presningssted med de nyplukkede oliven. Her følger vi hele processen fra ankomst og skylning af oliven til de gyldne dråber hældes på flaske.
  • Fredag
Besøg i det italienske køkken og tilbud om at være med til at forberede en dejlig italiensk frokost. Efter frokost en lille siesta og derefter pakker vi sammen og kører videre til næste stop på rejsen, havnebyen Imperia.
  • Lørdag og søndag står i Olivenoliens tegn idet der er oliven festival i Imperia. Vi deltager i løjerne og programmet indeholder bl.a. olivenolie smagninger, konkurrencer, koncerter m.m.
  • Mandag morgen retur med bus til Nice hvorfra vi flyver hjem til DK. Nærmere info om flytider følger.

Praktisk info

  • Et eneværelse med eget bad koster 1500 kr ekstra.
Betaling og afbestillingsbetingelser:  Betaling sker gennem rejsens arrangør PUST Rejser. For at reservere  plads på rejsen bedes man betale et depositum på kr. 1.500,- ved bestilling. Restbeløb 2 mnd. før afrejse. Beløbet refunderes ikke ved senere afmelding.  Rejsen inkl. kursus sælges af Rejsebureauet PUST Rejser ApS, som er registreret med nr. 2500 i Rejsegarantifonden