Madanmelderrejse UDSOLGT

Kort beskrivelse: UDSOLGT. Tag med madanmelder, ph.d., mag.art. og journalist Helle Brønnum Carlsen på mad-rejse til Italien og  smag dig igennem gode restauranter, på markedet og  køkkenet hos en italiensk husmor. Det bliver dage i det allerbedste selskab i en vidunderlig region i Italien. Ren forkælelse for alle sanser.

Pris: 10.800

Næste kursus-rejse: 6. - 11. september 2019  Bestil plads Se alle rejser



Tag med madanmelder, ph.d., mag.art. og journalist Helle Brønnum Carlsen på mad-rejse til Italien. Landet der flyder –  ikke med mælk og honning, men  – med olivenolie og de allerbedste råvarer af grøntsager, oste, pasta, og meget mere.

Oplev Helles Brønnum Carlsen  smittende lidenskab for de ting vi spiser og drikker. Hendes viden omkring gastronomi er ganske enkelt enorm og hun er dertil en fremragende formidler. Hun elsker at fortælle og deler generøst ud af sin viden. I tæt samarbejde med PUST Rejser har hun tilrettelagt komprimerede dage hvor vi skal smage og smage og spise og smage igen. Både på gode restauranter men også hos producenterne, på markedet og vi går også i køkkenet hos de italienske husmødre. Det bliver dage i det allerbedste selskab i en vidunderlig region i Italien, i de smukkeste omgivelser. Ren forkælelse for alle sanser.

Rejsen er inkl.:

  • FLy København/Nice t/r
  • Transfer t/r  Nice lufthavn til destinationen i Italien
  •  5 X overnatning ophold i den smukke middelaldrelandsby Pigna
  • Morgenmadsbuffet hver dag.
  • Fire middage med vin samt 1 god søndagsfrokost på diverse lokale restauranter.
  • Fire X madanmelderens dom v/HBC
  • Besøg i kapel i nabobyen Pigna med fantastiske fresker fra år 1500
  • Frokost i lokal trattoria i Pigna
  • Slentretur i den pastelfarvede by Menton
  • Olivenolie foredrag + olivenoliesmagning /ved HBC
  • Til torvedag i kystbyen Ventimiglia og indkøb af aftensmad som vi laver i fællesskab /ved HBC
  • Besøg i olivenmølle + olivenoliesmagning
  • En eftermiddag i det Liguriske køkken /med lokal kok
  • Vinsmagning /ved HBC
  • Foccacia bagning i bjergene i udendørs ovn /+ lækker frokost.
  • Vandretur (ikke strabadserende) i de Liguriske alper
  • Slentretur i Dolceacqua og ”Monets bro”
  • Stedet: 65 km fra storbyen Nice og 20 km fra Middelhavet ligger de pragtfulde ældgamle middelalderlandsbyer Pigna og Castelvittorio. Byerne er grundlagt ca. år 900 og er bilfri af den simple grund, at gaderne er for smalle til vor tids køretøjer.  Uspolerede og autentiske perler, der ligger i de Liguriske bjerge, midt i vidunderlig natur med dejlige restauranter og charmerende boliger. PUST Rejser har været her siden 2009 og kender hver en krog af området. 

    Restauranter & maden er et kapitel for sig…

    På denne rejse er de fleste måltider inkluderet i rejsens pris.  De fleste middage nydes på de bedste af områdets restauranter,der især præsenterer det lokale køkken og sæsonens råvarer. Glem alt om “turistfælde” restauranter.  Vi skal indtage måltider tilberedt enkelt og ærligt med grundighed og kærlighed.

    Italien er verdensberømt for velsmagende gastronomi, og denne egn er ingen undtagelse. Menneskene her er passioneret optaget af vildsvinejagt, svampe, kastanier m.m. En typisk menu består af forskellige antipasti (små kolde og lune foretter) derefter 2 slags pastaretter (f.eks. en Ravioli med fungi* (pastapuder med svampe), efterfulgt af to slags kød (vildsvin, kanin eller lam) og til sidst dessert – og espresso. Dertil vin enten fra Ligurien, men ligeså ofte fra naboregionen Piemonte.

    Indkvartering  i lejligheder i landsbyen Pigna. Husene er smukt restaurerede og istandsat meget smagfuldt. Værelserne er forskelligt indrettede – men alle har en skøn udsigt.  Vi bor alle sammen i en radius af max. 100 meter fra hinanden i den historiske bykerne.

  • Det er muligt at få eneværelse mod et tillæg på 1500 kr.

    Aktiviteter er nærmere beskrevet i nedenstående dagsprogram.

    • NB! Der er trapper og brosten mange steder og derfor ikke egnet for gangbesværede. 

Ugens Program

  Ugens Program
  • DAG 1 
  • ANKOMST og Rundtur i Castelvittorio om eftermiddagen.
  • Middag på lokal restaurant.
  • DAG 2 
  • Morgenmad og derefter fortæller Helle om en madanmelders arbejde.
  • Gåtur til et kapel fra det 14. Århundrede hvor man meget detaljeret får fortalt hele bibelhistorien i fresker, udført af middelaldermunk og kunstner Canavesio (f. 1450).
  • Frokost på et rigtig dejligt trattoria i Pigna der laver fyldte ravioli med asparges så englene synger. Trattoria La POSTA i PIGNA.
  • Tilbage i Castelvittorio holder vi siesta og om eftermiddagen kigger vi en lokal kok over skulderen og deltager selv i noget af madlavningen af lokale specialiteter, grøntsagstærten turtun, pesto, pasta m.m. Hos TERRY, som ikke har en decideret restaurant , men et stort køkken hvor hun holder madkurser. Vi skal bare se på – ikke selv lave mad denne aften.
  • Derefter middag hvor vi smager på lækkerierne.
  • DAG 3 
  • Morgenmad og anmeldelse af gårsdagens middag.
  • Tur til Menton.
  • På vejen hjem stop i Dolce Acqua – en spændende og meget smuk borg-by hvor man kan se broen over Nerviafloden, som Monet malede i 1884 i flere udgaver.
  • Aftensmad på en af de lokale restauranter samt vinsmagning med vinproducent fra Piemonte, samt Olivenolieforedrag og oliesmagning. Restaurant  BUSCIUN i Castelvittorio.
  • DAG 4 
  • Morgenmad og anmeldelse af gårsdagens frokost.
  • Afgang til kystbyen Ventimiglia hvor vi skal besøge det store grøntsagsmarked og købe ind efter Helles anvisninger.
  • Besøg i en olivenmølle (frantoio) i Ventimiglia hvor vi får vist olivenfrugtens vej til olie.
  • Frokost på egen hånd.
  • Desuden tid til at slentre rundt i Ventimiglia, hoppe en tur i Middelhavet eller se den smukke domkirke.
  • Tilbage i Castelvittorio skal vi forberede aftenens middag sammen med Helle BC.
  • DAG 5 
  • Morgenmad og anmeldelse af gårsdagens middag.
  • Bjergtur i de Liguriske Alper. Vi går – eller bliver kørt - op ad bjerget op til Mama Orengo som viser os hvordan hun laver foccacia og pizza i sin udendørs oven, som opvarmes med eucalyptusbrænde. En helt særlig oplevelse at blive inviteret indenfor hos en italiensk familie og omgivelserne er åndeløst smukke. Frokost i det grønne.
  • Aftensmad på en af de lokale restauranter. PORTICO i gyden.
  • DAG 6 (onsdag den 11.september)
  • Hjemrejse

Praktisk info

NB! Der er trapper og brosten mange steder og derfor ikke egnet for gangbesværede.

Et eneværelse med eget bad koster 1500 kr ekstra. Et eneværelse med delt bad med een anden person (af samme køn) koster 900 kr ekstra.
  • Medbring flade sko og tøj der kan klare lidt omskift i vejret.
  • "Travel light". Der er ingen "drager-service":-)
Betaling og afbestillingsbetingelser:  Betaling sker gennem rejsens arrangør PUST Rejser. For at reservere  plads på rejsen bedes man betale et depositum på kr. 2.000,- ved bestilling. Restbeløb 2 mnd. før afrejse. Beløbet refunderes ikke ved senere afmelding.  Rejsen inkl. kursus sælges af Rejsebureauet PUST Rejser ApS, som er registreret med nr. 2500 i Rejsegarantifonden.