Male kursus

Kort beskrivelse:
  Med Camilla Blachmann. Kurset henvender sig til såvel begyndere som erfarne.  På denne tur får du rig mulighed for at udvikle din kreativitet, for kursets overordnede mål er nemlig, at  du bliver bedre ud fra hvor du er nu,  på din helt egen malerejse.  Du kan få nye ideer til dine malerier eller du kan møde nye vinkler og på denne måde finde ind til din helt egen stil.
 

Pris: 10.800, - inkl kursus, fly, ophold, halvpension, materialer mm.

Næste kursus-rejse: 8. - 14. september 2019  Bestil plads Se alle rejserInspiration gennem rejser kan være en af de største kilder til fornyet energi. Du kan få nye ideer til dine malerier eller du kan møde nye vinkler og løsninger på dit liv gennem arbejdet med maleriet og din kreativitet. Tag med på en rejse, hvor du både kan være aktiv og find ro og balance.

Det bærende princip  i undervisningen er indlevelsen i den enkeltes evner og muligheder. Derfor henvender turen sig til såvel begyndere som erfarne. I løbet af kurset gennemgås det centrale i farveteorien, bl.a. hvordan vi udnytter pigmenternes forskellige egenskaber til at opnå lys, dybde og bevægelse i vores arbejde, samt arbejde med form og indhold.

Prisen er inklusiv:
Malekursus med Camilla Blachmann.
Div. materialer – dvs lærreder (2 stk per person. Ekstra lærreder kan tilkøbes og koster ca 5 € per lærred), maling, pensler m.m. Medbring selv skitseblok og blyanter.

Fly Kbh/Nice retur samt afhentning i Nice lufthavn, inkl. 20 kg indchecket bagage
6 nætter i db.værelse i den autentiske middelalderlandsby Castelvittorio
Halvpension.
Tilbud om udflugt til kystbyen ventimiglia – med skitseblok-  til det ugentlige marked.
Smagning af lokal olivenolie, tilbud om mini-madlavningskursus, lettere vandreture i det smukke område m.m.m.

Om kurset:

• Se lille film om Camilla Blachmann her.
Kreative dage med fokus på inspirationen. Underviser er kunstneren Camilla Blachmann, der i sit arbejde er optaget af lys, rum og tid og har maleriet som sit foretrukne medie. På dette malekursus tager vi udgangspunkt i de historier og den kreativitet vi alle indeholder. Camilla har gennem mange år arbejdet med teknikker, formidling og inspirationen i store dele af verden. Det bliver en rejse med rum til fordybelse og skabertrang og hun vil hjælpe alle med at få nye redskaber til at finde inspiration.

Camilla Blachmann bor og arbejder dele af året i Italien.
Vi har sammensat et program, hvor der tegnes og males både udendørs og indendørs, som tager dig med rundt i din egen historiefortælling og giver dig unikke værktøjerne til at udtrykke det via maleriet. Vi skal bl.a. lave øvelser med forskellige materialer og sætter fokus på form og farve.

 • Indkvartering i danskejede lejligheder i landsbyen. Husene er smukt restaurerede og istandsat meget smagfuldt. Værelserne er forskelligt indrettede – men alle har en skøn udsigt (læs nærmere under menupunktet Hvor skal man bo?).
 • Man bor i en radius af max. 100 meter fra hinanden i den historiske bykerne – som iøvrigt er bilfri.
 • Halvpension er inklusiv i rejsens pris (morgenmad & aftensmad).
 • Til frokost er der de fleste dage mulighed for at tilmelde sig “Lorenza’s frokostordning”, som består af en lækker buffet inkl. drikkevarer. Pris 12 euro. Eller køb billigt ind hos den lokale købmand og tilbered din egen frokost.
 • Lorenza’s frokoster indtages i “Asiloen” – en gennemrestaureret bygning, der i tidernes morgen blev brugt som børnehjem. I dag er det byens kulturcenter med spisesal, køkken og tagterrasse – alt til fri afbenyttelse af PUST Rejsers gæster.
 • Middage spises samlet på de lokale restauranter med velsmagende regionale retter.
 • NB! Der er trapper og brosten mange steder og derfor ikke egnet for gangbesværede. Medbring flade sko og tøj der kan klare lidt omskift i vejret. “Travel light”.

Stedet:

Vi bor i Castelvittorio, som ligger oppe over landsbyen Pigna. Der er en smuk gåtur mellem de 2 landsbyer. Ad landevejen er det små 3 km, men har man mod på det og gode sko tager det kun 20 minutter ned ad æselstien. Har man lyst til at udforske landsbyen om eftermiddagen, er der fint at spadsere overalt. Op ad bjerget eller ned ad bjerget. Der er også en lille badesø lidt længere nede ad bjerget. Der er stille i landsbyen under siestaen, men omkring kl 16.30-17 begynder det at røre på sig og der er igen liv på piazzaen.

*Om Asilo’en: PUST Rejsers helt egen kulturhus. Terrassen i Asilo’en er solrig og til fri afbenyttelse for alle. I ”bibiloteket” er der bøger til låns samt salg af rigtig god vin m.m.

Vejret. I september er vejret varmt og solrigt, men der kan også falde en byge eller to. Glæd dig til et ophold i fantastiske omgivelser i den smukke natur og de meget autentiske små landsbyer. De har ligget der i mere end 1000 år og glædet sig til et besøg af os nordboere.

Restauranter & maden er et kapitel for sig…

Der er ikke færre end tre storartede restauranter i den lillebitte by Castelvittorio.  Middagene nydes på de bedste af områdets restauranter ,der især præsenterer det lokale køkken og sæsonens råvarer. Glem alt om “turistfælde” restauranter. Vi skal indtage måltider tilberedt enkelt og ærligt med grundighed og kærlighed.


Ugens Program

Rejseplan fra København til Nice med SAS: Afg. København kl. 8.25 direkte til Nice. Flyvetid godt 2 timer. Retur den 14. september kl 14.00 fra Nice direkte til København med ankomst kl 16.10. Ugen i detaljer Søndag Umiddelbart efter i har fået anvist jeres værelser, mødes vi på torvet bagved klokketårnet, og spiser en sandwich og får en introduktion til dagene. Herefter tid til at akklimatisere og måske tage en siesta.
 • 17.00 mødes vi på den store piazza og tager en lille spadseretur rundt om Castelvittorio.
 • Efter rundvisningen fortæller Camilla om malekurset m.m.m.
 • 20.00 Middag i det legendariske Trattoria del Portico i Castelvittorio (”den i gyden”), hvor 3 generationer af kvindelige kokke byder på en menu med alt det gode fra egnen.
 • **Middagene består som regel af 3 retter. Antipasti/Primi /Dolce. Der serveres vand til måltiderne mens vin er for egen regning. Det kan bedst betale sig at slå sig sammen med andre om en flaske. Priser er forskellig på restauranterne. Ml. 8-14 € per flaske. Et glas ca 2 €. Cola og øl koster 2,5 €.
Mandag
 • NB! Hver dag er der morgenmadsbuffet i Asilo’en fra kl 8.00.
 • 9.30 mødes vi i den tidligere kirke Santa Caterina og malekurset begynder.
Alt efter jeres ønsker gennemgår vi materialer, farver, former og perspektiv. Vi laver små skitseøvelser og samtaler om virkemidler ud fra vores skitser. Der vil være tid til at samtale om egne ideer, som man gerne vil have afprøvet og have respons på.
 • 00 Kl. 13.00 frokostpause + siesta
De fleste dage er der mulighed for en lækker frokostbuffet i Asilo’en. Pris 12 €. Den bestilles hos Pia inden kl. 11.00. Man kan også selv købe ind til frokost hos købmanden (lukker kl ca. 12). Eller gå ud at spise på en af de 3 lokale restauranter.
 • 14.30-16.30 Undervisning hvor vi arbejder videre med formiddagens emner og begynder på selvstændigt arbejde.
 • 16.30 er der tilbud om at hoppe på et mini-madlavningskursus hos den farverige lokale kok Terry. Hun præsenterer diverse Liguriske retter – pasta og pesto m.m. Terry er en engageret og inspirerende lærer og uanset om man interesserer sig for madlavning eller ej, er det et interessant lille kursus som varmt kan anbefales. Pris 15 € som betales direkte til Terry.
 • Der er tilmelding dagen før- dvs søndag aften allerede.
 • 20.00 er der middag hos Terry (hovedgaden nr 15) hvor vi forhåbentlig skal spise de lækkerier I selv har været med til at forberede – og hvis ikke, kan vi alligevel være sikre på at der er mad til os kl 20.
  Tirsdag
 • Kl 9.30-12.30 undervisning hvor man arbejder med at finde sit eget udtryk og samtidig evt. frigøre sig fra den vante måde at male på. Der vil være god tid til fordybelse og til at kigge på styrker og svagheder i eget arbejde. Vi vil også sammen tale om hvordan du får mest ud af kunsten og tips og ideer til at komme videre.
 • 13.00 frokostpause + siesta
 • 14.30 spadseretur til Pigna og rundvisning i den smukke middelalderlandsby.
 • 17.30-19.30 undervisning
 • 20.00 middag på Portico (”den i gyden”)
Onsdag 10.00 spadseretur op til udsigtspunktet San Sebastiano og derfra videre på besøg hos familien Orengo, hvor der er tændt op med velduftende eucalyptusbrænde i den udendørs stenovn. Mama Orengo serverer hjemmelavet foccacia og lækkert brød. Udsigten er formidabel og byder på et helt unikt besøg hos en italiensk familie. Medbring skitseblok. Vel hjemme igen først på eftermiddagen tid til en siesta.
 • Kl. 17.30-19.30 undervisning
 • 20.00 middag Ristorante ITALIA (den på bakken).
  Torsdag
 • Dagsprogram som tirsdag.
 • 20.00 Middag på en af de lokale restauranter.
Fredag
 • Tag på markedsdag i Ventimiglia – den lidt større kystby 22 km fra CV. Tag badetøj med og nyd en dag med megen leben, handel og frokost på en fiskerestaurant i Ventimiglia. Mulighed for gode køb af kashmirtørklæder, lædervarer og alskens tingel tangel. Tag den lokale bus kl 9.50 eller 7.50. Retur med PUST bussen fra Ventimiglia kl. 15.00.
 • Kl. 17.00 holder vi en privat fernisering i Santa Caterina og samler indtrykkene fra ugen.
 • Og kl. 20.00 den sdiste middag i denne omgang på en af de lokale restauranter.
Lørdag
 •  Afgang til Nice kl 10.00.

Praktisk info

NB! Der er trapper og brosten mange steder og derfor ikke egnet for gangbesværede. Medbring gode sko og tøj der kan klare lidt omskift i vejret.  Vedr. enkeltværelse: Et eneværelse med eget bad koster 1500 kr ekstra. Et eneværelse med delt bad med een anden person (af samme køn) koster 900 kr ekstra. Et dobbeltværelse har ingen tillæg. Betaling og afbestillingsbetingelser: Betaling sker gennem rejsens arrangør PUST Rejser. Depositum på kr. 1.500,- ved bestilling. Restbeløb 2 måneder før afrejse. Depositum tilbagebetales ikke ved afbestilling. Hvis rejsen aflyses pga. for få tilmeldte, gives depositum retur.* Rejsen er omfattet af Rejsegarantifondens dækning. Ønsker du mere information om rejsen eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte  Pia Scharling fra PUST Rejser tlf. 31264100. www.pustrejser.dk.