Malekursus i Castel Vittorio

Kort beskrivelse: Kom med på denne fantastiske male rejse og få udsigten ind i maleriet! Det er en male rejse til en af de smukkeste egne i Italien. En uge med kompetent og inspirerende undervisning af 2 erfarne billedkunstundervisere, Anna Steenberg og Rikke Høj Andersen. Dejlige måltider og spændende udflugter.  

Pris: DKK 9.800,- (minus fly til Nice).

Næste kursus-rejse: 24. - 30. august 2021  Bestil plads Se alle rejserMale rejse – Ugen byder på:

 • Male rejse med duo’en Rikke Høj Andersen og Anna Steenberg.
 • Materialer
 • Afhentning i Nice lufthavn og transfer til Castelvittorio.
 • 6 nætter i db.værelse i den autentiske middelalderlandsby Castelvittorio
 • Halvpension med morgenmad & 6 gode middage med lokale specialiteter.
 • Heldagsudflugt til Albissola til Asger Jorns italienske bolig igennem 20 år.
 • Halvdagstur til nabobyen Dolce Acqua.
 • Vinsmagning med skønne vine fra Piemonte.

Transport:

Vedr. fly til Nice: Rejsens pris er ikke inklusiv flybillet til Nice, men PUST Rejser giver dig ved bestilling information om de muligheder der er, for en behagelig rejse til Nice og assisterer gerne ved købet på alle måder.

Dvs der er Individuel transport til Nice lufthavn men PUST Rejser sørger for at koordinere, så man så vidt muligt rejser med de øvrige deltagere.

Afhentning i Nice lufthavn og godt 5 kvarters kørsel til destinationen i Italien, Castelvittorio.

 

Om male rejsen:

• Male rejse med daglig male undervisning af Rikke Høj og Anna Steenberg. Med 2 malelærere igang er der gode muligheder for at alle får fuld opmærksomhed flere gange i løbet af en dag. Rikke og Anna har stor erfaring og har arbejdet sammen i mange år. 

Male rejsen henvender sig til dig der ønsker en male rejse med seriøs undervisning af to erfarne og inspirerende billedkunstundervisere med mange års erfaring. Kurset henvender sig både til begyndere og øvede. 

Der bliver daglig fælles undervisning både formiddag og eftermiddag.  Formiddagen på male rejsen bruges med lidt teori, præsentation af dagens opgaver og dernæst går vi rundt i byen med vores skitseblok. Vi skal sanse, vi skal søge, vi skal se.  Om eftermiddagen skal skitserne omsættes til malerier. Vi vejleder dig i maleriet, udfra individuelle behov.

På Male rejsen skal vi male landskaber og træer. Udsigten er overvældende: bjerge, dale, skove og pittoreske småbyer. Vi skal iagttage gamle døre, gadelamper og huse og omsætte det til maleri på din helt egen måde. Vi vandrer op bag byen og nyder den storslåede udsigt og nærstuderer blomster, blade og vindruer.

Motiverne hober sig op i de smalle gader, på byens plads og bag kirken. Vi udforsker den lille charmerede by og får omsat indtrykkene til skitser og dernæst malerier. 

 Det bliver en uge med nærvær, samvær, koncentration og fordybelse. Her er stille og idyllisk og meget malerisk.

Efter turen til Asger Jorns hus skal vi selv prøve kræfter med en af hans malemetoder. 

Goodiebag med skitsebog, blyant, tusch mm. udleveres i lufthavnen. Der er mulighed for at købe godt lærred på rulle. 

Udover daglig undervisning er der følgende udflugter og aktiviteter:

Vi besøger nabobyen Dolce Acqua hvor også Monet havde sin gang i 1884. Her malede han 5 berømte billeder bl.a. af en smuk buet stenbro der går over Nervia floden. 

Heldagsudflugt til Asger Jorns fantastiske hus som idag er museum. Vi får en guidet rundvisning. Asger Jorn boede i kystbyen Albissola i perioder fra 1954 til kort før sin død i 1973.  Vi besøger et spændende keramikværksted nede i byen og skal også gå på The Artists promenade’ – et 1 km langt mosaikfortov dekoreret af forskellige kunstnere. 

Mini male kursus i italiensk madlavning som består af en eftermiddag i det italienske køkken, med den lokale kok Terry Prada.

Vi får aftenbesøg af en vinbonde fra Piemonte, der fortæller om vinen vi smager og har specialiteter med fra hjemegnen der passer til vinen. 

Vi kvitterer for gæstfriheden i den hyggelige landsby med en uformel fernisering på Piazza’en den sidste dag. Det er et populært indslag for landsbyens venlige beboere.

Max 14 deltagere.

Detaljeret program og materialeliste fremsendes i god tid inden afrejsen.

Kontakt os gerne ved spørgsmål til indholdet i kurset.

Anna Steenberg – anna.frost.steenberg@gmail.com

Rikke Høj Andersen – 8930rha@gmail.com

 • Restauranter & maden er et kapitel for sig…

  Der er ikke færre end fire storartede restauranter i den lillebitte by Castelvittorio. Med Pust Rejser  er de fleste måltider inkluderet i rejsens pris. Nogle af måltiderne spiser vi  i vores “Centro Culturale” – et mødested hvor der både er plads til at “hænge ud” enten på den store tagterrasse, i “biblioteket” eller i spisestuen. De fleste middage nydes på de bedste af områdets restauranter ,der især præsenterer det lokale køkken og sæsonens råvarer. Glem alt om “turistfælde” restauranter.  Vi skal indtage måltider tilberedt enkelt og ærligt med grundighed og kærlighed.

  Italien er verdensberømt for velsmagende gastronomi, og denne egn er ingen undtagelse. Menneskene her er passioneret optaget af vildsvinejagt, svampe, kastanier m.m. En typisk menu består af forskellige antipasti (små kolde og lune foretter) derefter 2-3 slags pastaretter (f.eks. en Ravioli med fungi* (pastapuder med svampe), efterfulgt af minimum to slags kød (vildsvin, kanin eller lam) og til sidst dessert – og espresso. Dertil vin enten fra Ligurien, men ligeså ofte fra naboregionen Piemonte.

   

  • Indkvartering i danskejede lejligheder i landsbyen. Husene er smukt restaurerede og istandsat meget smagfuldt. Værelserne er forskelligt indrettede – men alle har en skøn udsigt.  Alle bor i en radius af max. 100 meter fra hinanden i den historiske bykerne – som iøvrigt er bilfri.
  • Halvpension er inklusiv med morgenmad og dejlige middage. Til frokost er der de fleste dage mulighed for at tilmelde sig “Lorenza’s frokostordning”, som består af en lækker buffet inkl. drikkevarer. Pris 12 euro. Eller køb billigt ind hos den lokale købmand og tilbered din egen frokost.
  • Lorenza’s frokost indtages i “Asiloen” – en gennemrestaureret bygning, der i tidernes morgen blev brugt som børnehjem. I dag er det byens kulturcenter med spisesal, køkken og tagterrasse – alt til fri afbenyttelse af PUST Rejsers gæster.
  • Middage spises samlet på de lokale restauranter med velsmagende regionale retter.
  • NB! Der er trapper og brosten mange steder og derfor ikke egnet for gangbesværede. Medbring flade sko og tøj der kan klare lidt omskift i vejret. “Travel light”.

Ugens Program

  Ugens aktiviteter og indhold er beskrevet andetsteds på siden.    

Praktisk info

Tilmelding og praktisk information:
 • Betaling og afbestillingsbetingelser:Depositum 2000 kr, som opkræves ved bestilling afrejsen. Beløbet returneres  hvis rejsen aflyses pga corona restriktioner. Restbeløb betales 40 dage før afrejse og returneres ligeledes hvis rejsen annulleres.
Tillæg for eneværelse 1500 kr. Rejsen arrangeres af Pia Scharling fra PUST Rejser. Yderligere info og tilmelding til 31264100 eller mail: info@pustrejser.dk www.pustrejser.dk

NB! Der er trapper og brosten mange steder og derfor ikke egnet for gangbesværede.

PUST Rejser ApS er registreret med nr. 2500 i Rejsegarantifonden.