Madanmelderrejse Ligurien

Kort beskrivelse: Tag med journalist og madanmelder Helle Brønnum Carlsen til Ligurien i Italien og smag dig igennem Italiens blomsterkyst med fantastiske fiskerestauranter hvor alle retter er tilberedt med den lokale olivenolie, presset på de delikate taggiascaoliven. En rejse som bl.a. dykker ned i olivetræets historie samt tager en kunstnerisk afstikker til Museum Casa Asger Jorn.

Pris: 11.800

Næste kursus-rejse: 13. - 19. november 2020  Bestil plads Se alle rejser



Helle Brønnum Carlsen  har en smittende lidenskab for de ting vi spiser og drikker. Hendes viden omkring gastronomi er ganske enkelt enorm og hun er dertil en fremragende formidler. Hun elsker at fortælle og deler generøst ud af sin viden.

Sammen med PUST Rejser har hun tilrettelagt gastronomiske dage i en af Italiens mest frugtbare regioner, hvor vi bor lige ud til Middelhavet. Vi skal smage os igennem nogle af de gode liguriske restauranter og besøge vin og olie producenter.

Ligurien kaldes krydderurternes højborg – det var bl.a. her man opfandt basilikumpesto’en – og Gastronomien er kendetegnet ved masser af fisk og dertil rig på grøntsager og krydderurter der vokser overalt i den frodige og frugtbare natur.

Her er oliventræer og drivhuse med tomater og andet godt – og blomster overalt.

Ligurien byder på usædvanligt alsidigt spisekammer, og den smukke kystlinie langs Middelhavet og baglandet, med bakker og bjerge, hvor det yderste af alperne når næsten helt ned til havet er den perfekte ramme for de farverige og friske måltider.

Dagene byder på et meget varieret program, dels med ophold i den historiske borg-by Imperia med smukke pastelfarvede huse der ligger lige ud til Middelhavet, dels kulinariske udflugter til baglandets vingårde og olivenmøller og dels med et kunstnerisk besøg i Asger Jorns landsby Albissola, hvor han boede i 20 år.

Rejsen er inkl.:

  • Fly København/Nice t/r
  • Transfer t/r  Nice lufthavn til destinationen.
  •  6 dages ophold på Hotel Corallo i Imperia med balkon og havudsigt til alle værelser.
  • Morgenmadsbuffet.
  • Fem gode middage på diverse gode restauranter samt mindst een – og nok flere – rigelige frokoster.
  • Fire X madanmelderens dom v/HBC
  • Alle udflugter som er beskrevet i programmet inkl. fantastiske måltider       – bl.a. på den 1* Michelin fiskerestaurant Sarri i Imperia. Til torvedag med et bugnende madmarked, besøg på det spændende olivenmuseum i Imperia, besøg i en vin-cantina i Liguriens bagland inkl. vinsmagning, besøg i en frantoio (olivenmølle) og naturligvis       adskillige olivenolie smagninger.

 

Om Ligurien

Ligurien er en af Italiens mindste regioner men har en af de den længste kystlinier. Den løber som en smal tange fra den franske grænse i vest til La Spezia i øst. Mest kendt er Cinque terre som ligger i den østlige del, men det er ikke her vi skal opholde på denne tur.

Mod nord ligger Piemonte og en anden af Italiens frugtbare regioner Lombardiet.

Liguriens hovedby er Genova med en kæmpe havn. Det var her Colombus blev født og for 500 år siden var det en af Europas rigeste byer.

Restauranter

Restaurantbesøgene prioriteres højt og vi har udvalgt virkelig gode restauranter hvor vi enten spiser frokost eller middag. Fire af de gode måltider følges op af en ”madanmelder-dom”.

Indkvartering

Vi skal bo på Hotel Corallo som bl.a. udmærker sig ved at have havudsigt og balkon fra stort set alle værelser. Det er et nyere hotel med alle moderne bekvemmeligheder. Lige neden for hotellet løber ”kærlighedsstien” som fører ud til et lille fiskerleje hvor bla. Michelin restauranten SARRI ligger, meget passende i gå-afstand fra vores hotel. Hotellet ligger tæt på Imperias historiske centrum, som ligger højt, med en flot borganlæg på toppen af byen.

Ugens program:

Da rejsens tema er gastronomi kan man forvente virkelig gode måltider på nøje udvalgte restauranter samt forskellige smagninger af oliven, ost, vin m.m.

Herunder er beskrevet nogle af de aktiviteter som dagene byder på:

Måltider: Halvpension som udover morgenmad på hotellet byder på en god frokost eller middag med Helle Brønnum Carlsen som vært.

 


Ugens Program

Ugens program: Da rejsens tema er gastronomi kan man forvente virkelig gode måltider på nøje udvalgte restauranter samt forskellige smagninger af oliven, ost, vin m.m. Herunder er beskrevet nogle af de aktiviteter som dagene byder på: Måltider: Halvpension som udover morgenmad på hotellet byder på en god frokost eller middag med Helle Brønnum Carlsen som vært.   Dag 1 – fredag: Ankomst til hotellet først på eftermiddagen. Guidet tur og introduktion til den smukke pastelfarvede by Imperia. Om aftenen middag på en god fiskerestaurant.   Dag 2 – Lørdag. Minimadkursus med Helle Brønnum Carlsen i spidsen. Indkøb om formiddagen på markedet i Imperia.   Dag 3. – Søndag. Heldagstur til Albissola og Casa Jorn.   Dag 4. – mandag   Heldags tur til baglandet – Castelvittorio. Søndagsfrokost på Terme. Oliven stop hos den berømte olivenproducent Frantoio Cassini .   Dag 5. – tirsdag på Olivenmuseum i Imperia og besøg i oliven-supermarked.   Dag 6. - onsdag Vinsmagning og frokost hos vin og olieproducenten Tenufa Maffone i Imperias bagland. ELLER tur til Genova.   Dag 7.- torsdag. HJEMREJSE.

Praktisk info

NB! Der er trapper og brosten mange steder og derfor ikke egnet for gangbesværede.  Betaling og afbestillingsbetingelser: Betaling sker gennem rejsens arrangør PUST Rejser. Depositum på kr. 2000,- ved bestilling. Restbeløb 2 måneder før afrejse. Depositum tilbagebetales ikke ved afbestilling.  Rejsen er omfattet af Rejsegarantifondens dækning. Ønsker du mere information om rejsen eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte  Pia Scharling fra PUST Rejser tlf. 31264100. www.pustrejser.dk.