Kursus for skuespillere

Kort beskrivelse: Dette kursus henvender sig til skuespillere, musikere og operasangere som ønsker at arbejde intensivt med deres udtryk i 6 dage i smukke, uforstyrrede rammer. Det afholdes i den bilfri middelalderlandsby Castel-Vittorio, hvor PUST Rejser gennem en årrække har arrangeret kurser i bl.a. opera, yoga og malekunst med stor succes. For første gang afholdes der nu et kursus for skuespillere.

Pris: 7.500 (uden fly)

Næste kursus-rejse: 28 juni. - 4. juli 2020  Bestil plads Se alle rejserInklusiv i kurset:

 •  Kursus for skuespillere med duo’en Peter Kunz og Sofie Alhøj. Daglig undervisning i nogle af middelalderbyens smukkeste lokaler.
 • 6 nætter i db.værelse* i den autentiske middelalderlandsby Castelvittorio
 • Halvpension med dejlig morgenmad & 6 gode middage med lokale specialiteter.
 • Mulighed for skønne udflugter ti Middelhavet og kystbyerne  San Remo og Ventimiglia og gåture i den omkringliggende naturpark.

*Enkeltværelser også muligt.

GENERELT OM KURSET

• Daglig  undervisning af Peter Kunz og Sofie Alhøj.

Undervisningen foregår i middelalderlandsbyen Castelvittorio i smukt restaurerede lokaler – et tidligere kirkerum og en tidligere skolestue.

Skuespillerens arbejde

Indtryk – en nøgle til kunstnerisk frihed

Som deltager på dette kursus vil du få et fordybet kendskab til begrebet ’indtryk’, som kilde til den kunstneriske udfoldelse af krop, sind, emotion, følelse og formsætning af skuespillerarbejdet. Du vil desuden komme til at arbejde med konflikt og omsætning af konflikt til ’spil’, da dette er uløseligt relateret til indtryk.

I systemet IRIS (som er opstået på baggrund af Peter Kunz’ mangeårige erfaring som dramalærer og musiker) er ’indtryk’ et nøglebegreb. At have kontakt til rollens indtryk – det alting kommer af – giver mening til den kunstneriske udfoldelse.

Sammen skaber vi et laboratorium, hvor der arbejdes med originalitet og mindeværdighed i den fysiske, mentale og lydlige formsætning af en rolle og en scene.

På kurset vil du:

 • Få arbejdet med indtrykkets tre elementer:
  1: indtryk (det, der opleves).
  2: indtryksrum (den stilhed indtryk, gennem adrenalin, skaber).
  3: indtryksdynamik (al bevægelse og interaktion, som indtrykket sætter i gang).
 • Få analysemetoder til at finde konflikter i scener for at skabe mening til disse.
 • Få trænet at omsætte konflikter til de ’spil, der foregår mellem mennesker’, således at du selvstændigt kan finde ind til essensen af en scene, og derved skabe meningsfulde arrangementer og lege med dine medspillere.
 • Få fornemmelsen af hvordan indtryk, konflikt og spil er en naturlig treenighed, der er uløseligt forbundet i energi og kunstnerisk udfoldelse.
 • Få simple værktøjer og inspiration til at udvikle den kunstneriske formsætning af dine opgaver.

Der vil være mulighed for at medbringe eget materiale – f.eks. opgaver til næste sæson eller en drømme tekst/rolle – for de, der ønsker det. Alternativt stiller Peter og Sofie egnet materiale til rådighed for arbejdet.

Undervisere

Undervisningen varetages primært af Peter Kunz, dramalærer ved Den danske scenekunstskole. Han assisteres af Sofie Alhøj, som er uddannet skuespiller ved Odense skuespillerskole og har fulgt Peters arbejde indgående gennem flere år.

 

Peter og Sofie skriver sammen bogen: ”På sporet af stilhed – en manual til skuespilleren”, som beskriver IRIS som arbejdsmetode.

 

 • Badning og udflugter Lige i nærheden af Castelvittorio en bjergsø, hvor man solbader på klipperne og kan blive afkølet i det krystalklare vand. Og det er også nemt, at tage den lokale bus på tur til Middelhavet eller til en af de andre små landsbyer i dalen.
 • Restauranter & maden er et kapitel for sig…

  Der er ikke færre end tre storartede restauranter i den lillebitte by Castelvittorio. Middagene nydes på de bedste af områdets restauranter ,der især præsenterer det lokale køkken og sæsonens råvarer.  Vi skal indtage måltider tilberedt enkelt og ærligt med grundighed og kærlighed.

  Italien er verdensberømt for velsmagende gastronomi, og denne egn er ingen undtagelse. Menneskene her er passioneret optaget af vildsvinejagt, svampe, kastanier m.m. En typisk menu består af forskellige antipasti (små kolde og lune foretter) derefter 2-3 slags pastaretter (f.eks. en Ravioli med fungi* (pastapuder med svampe), efterfulgt af minimum to slags kød (vildsvin, kanin eller lam) og til sidst dessert – og espresso. Dertil vin enten fra Ligurien, men ligeså ofte fra naboregionen Piemonte.

   

 • Max 12 deltagere..
  • Indkvartering i danskejede lejligheder i landsbyen. Husene er smukt restaurerede og istandsat meget smagfuldt. Værelserne er forskelligt indrettede – men alle har en skøn udsigt.  Vi bor alle sammen i en radius af max. 100 meter fra hinanden i den historiske bykerne – som iøvrigt er bilfri.
  • Halvpension er inklusiv med morgenmadsbuffet og dejlige middage inkl. vin.
  • Til frokost kan man købe billigt ind hos den lokale købmand og tilberede sin egen frokost eller gå ud at spise.
  • Morgenmaden indtages i “Asilo’en” – en gennemrestaureret bygning, der i tidernes morgen blev brugt som børnehjem. I dag er det byens kulturcenter med spisesal, køkken og tagterrasse – alt til fri afbenyttelse af PUST Rejsers gæster.
  • Mulighed for enkeltværelse.
  • NB! Der er trapper og brosten mange steder og derfor ikke egnet for gangbesværede. Medbring flade sko og tøj der kan klare lidt omskift i vejret. “Travel light”.
 • SELVE REJSEN til CASTELVITTORIO. Læs her!

Ugens Program

 • Søndag den 23.6.
Afhentning i Nice lufthavn eller på togstationen i Ventemiglia. Det bestilles seperat hos PUST Rejser som koordinerer afhentningen. Seneste afhentningstidspunkt kl. 13.00. Det er også muligt at tage toget fra Nice til Ventimiglia. Der går tog en gang i timen. Tag bussen til banegården og hop der på et tog til Ventimiglia. Pris ca 8-9 €. I ventimiglia skal man videre med bil eller lokalbussen. Ankomst & indkvartering. Kl. 17.00 mødes vi til en introduktion til ugen som desuden indeholder en rundvisning i den lille by. Kl. 20.00 middag på en af byens restauranter.
 • De øvrige dage  byder i store træk på flg. skema:
 • Hver dag morgenmadsbuffet fra kl. 8.00.
 • Kl.9.30-13.00 Undervisning
 • Kl. 13.00-16.00 frokost og siesta
 • Kl. 16.00- undervisning / workshops
 • Kl. 20.00 Middag
Lørdag den 30. juli hjemrejse.  Mulighed for transport til både toget i Ventimiglia og til Nice lufthavn.

Praktisk info

Selve rejsen til Castelvittorio står man selv for. Læs her om mulighederne. Et enkeltværelse med eget bad koster 1500 kr ekstra. Et enkeltværelse med delt bad med een anden person (af samme køn) koster 900 kr ekstra. Et dobbeltværelse har ingen tillæg.
 • Medbring flade sko og tøj der kan klare lidt omskift i vejret.
 • "Travel light". Der er ingen "drager-service":-)

  NB! Der er trapper og brosten mange steder og derfor ikke egnet for gangbesværede.

Betaling og afbestillingsbetingelser:  Betaling sker gennem rejsens arrangør PUST Rejser. For at reservere  plads på rejsen bedes man betale et depositum på kr. 2.000,- ved bestilling. Restbeløb 2 mnd. før afrejse. Beløbet refunderes ikke ved senere afmelding.  Rejsen inkl. kursus sælges af Rejsebureauet PUST Rejser ApS, som er registreret med nr. 2500 i Rejsegarantifonden.