Keramik & kunstrejse

Kort beskrivelse:

En helt særlig kunstrejse til Nice hvor vi besøger museer for Picasso, Matisse, Chagall, Renoir, Leger samt MAMAC - det moderne kunstmuseum i Nice.  Der er lagt op til indholdsrige og veltilrettelagte dage i Nice & omegn med kunst og god mad. Og en enkelt afstikker til Italien og Asger Jorns Albissola.

Pris: 11.800

Næste kursus-rejse: 3. - 8. oktober 2021  Bestil plads Se alle rejserNice er en vidunderlig by med masser af kulturtilbud, kunst, shopping, strand og gode restauranter. Tag med PUST på en kunstrejse dertil med fokus på de mange kunstmuseer der ligger i Nice & omegn – Vence, Biot, Antibes, Valleruis.  Dagene er tilrettelagt så man både besøger de museer der ellers kan være lidt besværlige at komme til hvis man ikke selv har bil og samtidig er i godt selskab med andre der interesserer sig for kunst. 

 Inkluderet i prisen:

Afhentning i  lufthavnen direkte til hotellet i Nice.

 • Direkte fly med SAS København/Nice t/r
 • 5 nætter i db.værelse i  det 4* Hotel  Villa Victoria i Nice.
 • 4 middage og 1 god frokost
 •  dansk guide* (Pia Scharling fra PUST).
 • Al lokal transport samt museums-entre
 • *Ikke fagguide

Rejsen base er Nice ved Cote d’Azur og dagene byder på besøg på et væld af interessante museer rundt om mange af de kunstnere der bl.a. inspirerede Asger Jorn.

Mere om rejsen:

Kunstscenen på den franske riviera er stadig overstrømmende, og der er stadig mange bemærkelsesværdige kunstnere der arbejder her. Der er således også afsat tid til et besøg på MAMAC- det moderne kunstmuseum i Nice, som har en imponerende samling af moderne kunst med både internationale og franske navne.

I Nice finder vi Musee Matisse og Musee Chagall, samt det moderne kunstmuseum Mamac. I Cagnes-Sur-mer,  heller ikke langt fra Nice, Renoirs smukke hjem og have.

I Antibes ligger Chateau Grimaldi/Picasso museet og  en eftermiddag er afsat til en tur til den hyggelige by hvor Chagall boede i 20 år, Saint-Paul du Vence, hvor vi besøger *Fondation Maeght i nabobyen Saint-Paul-de-Vence –  et mindre museum i stil med Louisiana. Her er alle de store internationale navne repræsenteret. Mest kendt er Miró’s labyrint, giacomettis have og vægmosaikker af Chagall. desuden besøg i ”Matisse’s kapel *Chapelle du Rosaire de Vence  – et lille kapel som blev opført af en dominikaner nonne der havde passet Matisse under hans sygdom. Matisse stod for både arkitektur og udsmykning og kapellet regnes for et mesterværk.

Hvis der er interesse for det prøver vi også at nå en tur til “pottemagerbyen” Valleauris og et  flot museum for Fernand Leger i Biot i nærheden af Nice.

Hotel Villa Victoria i Nice

Udgangspunktet er Nice der, efter sin renovering af centrum for få år siden, i dag viser sig fra sin allerbedste side. Vi skal bo på det 4**** Hotel Villa Victoria på Boulevard Victor Hugo, kun en kort spadseretur fra f.eks. Vieux Nice, den gamle bydel, med krogede gader og ”blomstertorvet”, hvor det er hyggeligt at slentre rundt. Få skridt derfra finder man Promenade des Anglais, som løber adskillige kilometer langs Middelhavet, hvor folk promenerer, motionerer og slikker sol. Villa Victoria er et virkelig dejligt hotel der er helt perfekt som udgangspunkt for kunstture og tæt på de gode restauranter, som PUST Rejser gør meget ud af at have på programmet.

Prisen  er inkl. fly fra København til Nice, afhentning i Nice lufthavn, indkvartering på et det dejlige hotel Villa Victoria, stor morgenmadsbuffet,  4 gode middage og 1 god frokost samt al lokal transport i forb. m. udflugterne og entre til de museer vi besøger i fællesskab.

Der lægges vægt på at dagene er indholdsrige og veltilrettelagte og at aftenerne tilbringes med god mad på diverse gode restauranter i Nice.

Der er IKKE kunstguide  tilknyttet denne rejse. På nogle af museerne vil der  dog være mulighed for guidet rundvisning på engelsk eller audioguide. Alle entreer er betalt og minibustransport til  de forskellige museer men den kunsthistoriske viden står man selv for at opsøge.

Turens tovholder er Pia Scharling, indehaver af kulturrejsebureauet PUST Rejser, er med på alle ture og introducerer dagene.

Max 20 deltagere.

*Om heldagsudflugten til Albissola – en enestående mulighed for at se nærmere på en af det 20.århundredes mest betydningsfulde kunstnere Asger Jorn.

Asger Jorn  boede i næsten 20 år i den lille italienske kystby Albissola hvor han dels arbejdede og levede med sin familie. Han har sat et stærkt præg på byen og det er en stor oplevelse at se hans hus, som idag er museum. Albissola ligger godt 200 km fra Nice og vi kører dertil i minibus. I Casa Jorn i Albissola bliver vi vist rundt af en engelsktalende dygtig guide. Vi besøger desuden keramikværkstedet Ceramico San Georgio hvor Asger Jorn arbejde og bl.a lavede det store relief til Randers Kunstmuseum samt relieffet til Århus Statsgymnasium

Albissola er en mindre kystby 40 km vest for den store havneby Genova. Her boede og arbejdede Ager Jorn fra 1954 frem til sin død i 1973. Hans hjem bliver åbnet specielt for os, og vi bliver budt indenfor i hans atelier, som ligger ovenover byen med udsigt til Middelhavet.

Læs her artikel om Asger Jorn i Albissola  – med fine fotos fra Albissola.

 

Om Vence:

Vence er en hyggelig by med ca 20.000 indbyggere, gode restauranter og gå afstand til Matisse’s kapel  Chapelle du Rosaire de Vence, som er et lille kapel som blev opført af en dominikaner nonne der havde passet Matisse under hans sygdom. Matisse stod for både arkitektur og udsmykning og kapellet regnes for et mesterværk.

Fondation Maeght i nabobyen Saint-Paul-de-Vence er et mindre museum i stil med Louisiana. Her er alle de store internationale navne repræsenteret. Mest kendt er Miró’s labyrint, Giacomettis have og vægmosaik af Chagall.

Vence ligger 15 km fra Nice.

Om Nice:

I Nice er det oplagt at se nærmere på Chagall museet eller Matisse museet. Eller kan man slentre rundt i Vieux Nice – den gamle bydel – hvor vi især anbefaler, at man aflægger et besøg i Palais des Lascaris, som er et fuldstændig fantastisk smukt dekoreret palæ, der ligger i den gamle bydel i Nice.
Og så skal man naturligvis nyde både den flotte strandpromenade Promenade des Anglais samt den nybyggede Promenade du Paillon, som løber igennem Nice C. som en flod. Meget spændende og innovativ park, der blev indviet i 2013. Den har givet Nice et helt nyt udtryk.

Om Matisse:

I 1904 blev Matisse inviteret til Saint Tropez Selvom han klagede over varmen, var det i Saint-Tropez, at Matisse malede sit mesterværk Luxe, Calme et Volupté. Matisse flyttede til Nice i 1917 efter et råd fra sin læge og tilbragte de næste 40 år i Nice, kun afbrudt af et ophold i Vence fra 1943 til 1949, hvor han dekorerede Chapelle du Rosaire.

Om Chagall:

I foråret 1950 kom Marc Chagall til Vence, hvor han arbejdede med keramik, skulptur og glasmosaik. Inden han forlod Saint-Paul de Vence donerede han en mosaik til Fondation Maeght, som han boede tæt ved i huset Les Collines fra 1950 til 1966. Desuden donerede han en mosaik til katedralen i Vence “Cathedrale de la Nativité de Marie”. Chagall er begravet i Vence og vi besøger naturligvis også hans grav.

En af hans største gaver til området var til Chagall museet i Nice, hvortil han komponerede 17 malerier om bibelske temaer.


Ugens Program

 • Dag 1 Rejseplan:
 • SK 793 Søndag den 3.oktober 2021 København-Nice 8.30
 • Ankomst Hotel Villa Victoria. Ca. kl. 12. Anvisning af værelser og  derefter en  let sandwichfrokost på  hoteller.
 • Introduktion til Nice og kl. 16.00 en guidet tur ud i byen, afsluttende med en god middag i den gamle bydel -Vieux Nice.
 • Dag 2 Tur til det fantastiske Chagall museum i Nice og derefter videre til Matisse museet.  Frokost på egen hånd.  Om eftermiddagen besøg på MAMAC- det Moderne Kunstmuseum som ligger midt i Nice. Middag på god restaurant i Nice.
 • Dag 3. Udflugt til Antibes og Picassomuseet.Videre til Valleuris - keramikbyen - og om eftermiddagen besøg i Vence - Fondation Maeght og Matisse's kapel. Middag på god restaurant i Nice.
 • Dag 4 Heldagsudflugt til Albissola og Casa Museum Jorn. God frokost i Albissola.
 • Dag 5 En hel dag i Nice på egen hånd. Middag på god restaurant i Nice.
 • Dag 6 Morgenmad og derefter udcheckning fra hotellet.

Praktisk info

NB! Der er trapper og brosten mange steder og derfor ikke egnet for gangbesværede. 
 • Vedr. enkeltværelse: Et eneværelse med eget bad koster 2000 kr ekstra.
 • Betaling og afbestillingsbetingelser: Depositum 2000 kr, som opkræves ved bestilling afrejsen. Beløbet returneres  hvis rejsen aflyses pga corona restriktioner. Restbeløb betales 40 dage før afrejse og returneres ligeledes hvis rejsen annulleres.
 • Rejsen arrangeres af PUST Rejser. Yderligere info og tilmelding til 31264100 eller mail: info@pustrejser.dkRejsen er omfattet af Rejsegarantifondens dækning.
 • Ønsker du mere information om rejsen eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte  Pia Scharling fra PUST Rejser tlf. 31264100. www.pustrejser.dk.